Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το Υπουργείο Άμυνας εκβιαστικά καταργεί τις κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις και υποχρεώνει τους φαντάρους να πάνε Έβρο

Οι συνεχόμενες καταγγελίες από στρατόπεδα που υπηρετούν συνάδελφοί με κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις για οικονομικούς-κοινωνικούς ή και ιατρικούς λόγους καίνε την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού και διαλύουν την οποία μάσκα κοινωνικής ευαισθησίας προσπαθούσε να φτιάξει ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας.
Οι συνάδελφοί που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες απολαμβάνουν το προνόμιο να είναι κοντά στους τόπους διαμονής τους… Ταυτόχρονα όμως αυτό το προνόμιο γίνεται μαρτύριο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους καθώς αντιμετωπίζουν απίστευτο χώσιμο και μόνιμες εμπλοκές που μπορεί να διαρκούν μέχρι και μήνες!
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι φαντάροι που υπηρετούν σε τέτοια στρατόπεδα παίρνουν 10 – 15 εξόδους σε όλη την θητεία τους με συνεχείς υπηρεσίες χωρίς ύπνο και συνεχείς αγγαρείες,  ενώ οι φαντάροι που υπηρετούν στην παραμεθόριο παίρνουν ούτως ή άλλως 10 μέρες ταπ και βλέπουν ποιο συχνά το σπίτι τους ακόμα και αν είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά από αυτό. Ταυτόχρονα αμφισβητούνται οι ειδικές άδειες για σπουδές, υγεία κλπ αφού «τα άτομα δεν φτάνουν».
Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα ασυνεννοησίας, αλλά σχεδιασμένη και αδίστακτη ταξική επίθεση, συνειδητή τιμωρία των ευπαθών ομάδων που υπηρετούν τα παιδία τους υποχρεωτικά στον Στρατό Ξηράς και όχι φυσικά στα προνομιούχα σώματα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου όλες οι μονάδες θεωρούνται παραμεθόριος και απολαμβάνουν αμέτρητες άγραφες άδειες-off.
Είναι ευνόητο πως ο κοινωνικός οδοστρωτήρας της λιτότητας που περνάει πάνω από την ελληνική κοινωνία αυξάνει τον αριθμό των συναδέλφων που εμπίπτουν στις κατηγορίες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Με την εκδικητική πολιτική που ακολουθείται όμως αρκετοί φαντάροι δεν δηλώνουν κατ εξαίρεση ή δεν ανακοινώνουν τα προβλήματα που τυχόν έχουν αφού με αυτόν τον τρόπο η θητεία τους χειροτερεύει.
Η καταστολή των μεταναστών, η μετατροπή του φαντάρου σε άμισθο δούλο που καλύπτει τις ανάγκες του κράτους εμπεδώνοντας παράλληλα τις νέες εργασιακές σχέσεις εκμετάλλευσης σαν ανάγκες της ντόπιας και διεθνούς αστικής τάξης οδηγούν στο στραπατσάρισμα του οποίου κοινωνικού κριτηρίου.
Ο μόνος που μπορεί να το υπερασπιστεί είναι η ίδια η στρατευμένη νεολαία μέσα από την καθημερινή αμφισβήτηση και την μαχητική συνδικαλιστική της δράση, μαζί με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.
Η τιμωρία των κατ εξαίρεση μεταθέσεων πλέον θεσμοθετείτε με το νέο νομοσχέδιο για την θητεία που προβλέπει να είναι ελάχιστες, ενώ οι αιτήσεις αυξάνονται μαζί με την κοινωνική εξαθλίωση. Η οδηγία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου μόνο ένα 8% κάθε σειράς να υπηρετεί στα αστικά κέντρα μετατρέπει τις μονάδες εκεί σε εργασιακά κάτεργα, με τους έγκλειστους φαντάρους να βιώνουν σε καθεστώς απομόνωσης από την κοινωνία καθώς τους αφαιρείται το δικαίωμα στην έξοδο. Παράλληλα, τους απαγορεύεται να συμπαρασταθούν στις οικογένειες τους που αντιμετωπίζουν μεγάλα και συχνά ανυπέρβλητα προβλήματα.
Το ΓΕΣ τους εκβιάζει λέγοντας «εσείς ζητήσατε κατ΄ εξαίρεση μετάθεση, να δεν σας αρέσει, δεν σας κρατά κανείς, δηλώστε  να σας στείλουμε στα σύνορα»!
Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική του ΑΓΕΣ Τελλίδη και των Υπουργών Άμυνας Καμμένου-Βίτσα.   
Τα βύσματα βέβαια δεν τα πειράζει κανείς κόντρα στις εξ αγγελίες Καμμένου  για την διάλυση τους. Η ένταση του ρουσφετιού μάλιστα έχει αυξήσει το χώσιμο των φαντάρων που δεν έχουν κάποια τέτοια γνωριμία- μεταχείριση ή αρνούνται να υποταχθούν σε αυτές τις σιχαμένες πρακτικές. Ταυτόχρονα, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεσμοθετούν το βύσμα αφού σύμφωνα με το νέο στρατολογικό νομοσχέδιο, το 2% των στρατεύσιμων ετησίως, δηλαδή 700-800 κομματικά βύσματα, μένουν εκτός κριτηρίων του νέου συστήματος μεταθέσεων!   
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους να μην δεχτούν την απάνθρωπη στάση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες.
Όπλο μας είναι ή δημοσίευση των συνθηκών στα μαύρα αυτά στρατόπεδα.
Συνάδελφοί βγείτε παραπονούμενοι στις μονάδες μας μέχρι να ικανοποιηθούν και να εισακουστούν τα αιτήματα μας. Δηλώνουμε όλοι όσοι δικαιούμαστε κατ’ εξαίρεση μετάθεση. Να σπάσει τώρα το 8% και να έρχονται μεταθέσεις στα αστικά κέντρα όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν οι υπηρεσίες εξυπηρετώντας το 1-1 για τις εξόδους, να κλείσουν τα άχρηστα στρατόπεδα.

Να διευκολύνονται οι συνάδελφοί με οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας και όχι τα βύσματα. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου