Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ …Ένοπλη σύγκρουση στην Τζίζρε

091220131056306960899
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ...
ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ... 
Ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων έγινε μάρτυρας στην πόλη Τζίζρε του νομού Σιρνάκ σε σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ΠΚΚδων
Για 37η ημέρα από τις 14 Δεκεμβρίου που κηρύχθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις. Κατά την διάρκεια σύγκρουσης στην συνοικία Τζούντι της πόλης Τζίζρε, ΠΚΚδες πυροβόλησαν με τυφέκιο και σκότωσαν έναν αστυνομικό των ειδικών δυνάμεων.
http://www.dha.com.tr/cizrede-catisma-1-polis-sehit_1116995.html
H φωτογραφία της μέρας

Η σορός του 23 ετών αστυνομικού Μαχμούτ Μπιλγκίν που έγινε μάρτυρας στην Ίντιλ από επίθεση τρομοκρατών του ΠΚΚ σε θωρακισμένο όχημα , μεταφέρθηκε στην πόλη Μπεϊπαζαρί της Άγκυρας.
Εκεί η σορός του τοποθετήθηκε στο νεκροτομείο. Στην πύλη του νεκροτομείου κρεμάστηκαν τουρκικές σημαίες. Η κοπέλα του Μαχμούτ Μπιλγκίν μη θέλοντας να φύγει ούτε για λίγο, περίμενε από έξω.
http://www.dha.com.tr/mahmut-bilgin-cenaze-ankara-beypazari-ilcesi-morg_1116637.html


Οριστικοποιήθηκε πως η σορός που παραλήφθηκε χτες (18/1) από όχημα της δημαρχίας στην συνοικία Νουρ της πόλης Τζίζρε, ανήκει στον 16 ετών Χουσεΐν Πακσόι ο οποίος τραυματίστηκε στις 14 Ιανουαρίου από πυρά θωρακισμένου οχήματος της αστυνομίας και μάλιστα επί 4 μέρες δεν επιτρεπόταν να πάει ασθενοφόρο στην συνοικία. Μάλιστα σχετικά με τον Χουσεΐν Πακσόι για πρώτη φορά το ΕΔΑΔ είχε βγάλει και προσωρινή διαταγή. Την αναγνώριση του την έκανε στο νοσοκομείο ο μεγάλος του αδερφός ο Μεσούτ Πακσόι.
Όταν ο Πακσόι τραυματίστηκε στις 14 Ιανουαρίου και δεν επετράπη η είσοδος σε ασθενοφόρο, οι εκκλήσεις δεν περιορίστηκαν στην Τζίζρε αλλά έφτασαν και στα σόσιαλ μίντια.
Ο Σαϊσάλ Σαριγιλντίζ-βουλευτής του HDP έκανε πολλές προσπάθειες για τον Πακσόι και όταν οι κινήσεις προς τις επίσημες αρχές δεν απέδωσαν, έγινε προσφυγή στο ΕΔΑΔ, που αποδέχτηκε την προσφυγή και εξέδωσε προσωρινή διαταγή για τον Πακσόι.
http://sendika8.org/2016/01/bile-isteye-cinayeti-aihm-de-onleyemedi-cizreli-huseyin-hayatini-kaybetti/
http://tourkikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου