Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΘΗΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ!

Ο "αεροπόρος" Κυριάκος Μητσοτάκης - Κεντρική Εικόνα

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΝΟΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ "ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΥΤΟΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ-ΕΛΕΓΧΟΥΝ-ΥΠΟΤΑΣΣΟΥΝ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ.
ΤΕΛΟΣ, ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ, ΕΝΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕΤΑΤΑΤΑΞΗ ΣΕ Π.Ν.-Π.Α ΚΑΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ.
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...

Ο "αεροπόρος" Κυριάκος Μητσοτάκης

Εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο του βιογραφικού του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και το …στρατιωτικό του παρελθόν! Δηλαδή που έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
Ο Κυριάκος λοιπόν υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία το 1991, την περίοδο που ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός της χώρας, ως σμηνίτης στην 346 Μοίρα «Περσεύς» η οποία τότε – στις αρχές της δεκαετίας του ’90 – ήταν μία από τις δύο της ΠΑ η οποία επιχειρούσε με τα νέα και σύγχρονα τότε μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block.30 “Fighting Falcon”, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Νέας Αγχιάλου.


Εκεί μάλιστα είχε ως διοικητή του (διοικητή της 346 Μοίρας) τον τότε Αντισμήναρχο (Ι) Θεολόγη Συμεωνίδη, μετέπειτα Αντιπτέραρχο (Ι) και Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, ο οποίος ήταν ο πιλότος του διθέσιου μαχητικού με το οποίο πέταξε ως πρωθυπουργός ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρώτος πρωθυπουργός που πέταξε με μαχητικό μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο οποίος ήταν πτυχιούχος πιλότος, πετούσε διπλάνα Tiger Moth και εκπαιδευτικά Harvard ως …χειριστής τους και Υπουργός Αμύνης και όχι ως πρωθυπουργός, καθώς τότε ήταν πολύ μεγάλος ηλικιακώς.

Να προσθέσουμε έτσι για να είναι πλήρες το ρεπορτάζ, ότι ο τότε διοικητής του Κυριάκου Πτέραρχος Συμεωνίδης, είναι ο σημερινός διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου!

Λ.Σ.Μ
http://www.parapolitika.gr/

2 σχόλια:

  1. Οι αυτοκτονίες στον στρατό έχουν ιατρική εξήγηση. Δεν αυτοκτονούν όλοι οι μη βυσματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Με καποιου ειδους βυσμα εχει υπηρετησει το 1/4 των Ελληνων την θητεια, ορισμενοι δε δεν υπηρετησαν καθολου....
    2) Οι διοικητες και υποδιοικητες μοναδων που συνεχιζουν την καριερα τους αποτελους de facto ανωτερο εξειδικευμενο προσωπικο, οποτε οταν υπαρχει και μια καλη κομματικη γνωριμια ειναι λογικο να παιρνουν καιριες κομματικοπολιτικες θεσεις.
    Αρα ποιες ακριβως αποκαλυψεις μας προσφερει το παραπνω αρθρο??
    Μιχαλης Ξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή