Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Επιβάλλει λογοκρισία ο Ερντογάν και πνίγει στο αίμα την κουρδική αντίσταση

Οι τρομοκράτες στην Συρία εξακολουθούν να λαμβάνουν ενισχύσεις μέσω της Τουρκίας, σε τακτική βάση, παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, που συνεχίζει την πολεμική εναντίον του προέδρου της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.
«Παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αποτραπεί η αποστολή βοήθειας στους τρομοκράτες, ενισχύσεις για τους μαχητές στέλνονται σε τακτική βάση στη βορειοανατολική επαρχία Λατάκια της Συρίας από τουρκικό έδαφος» φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Sergei Rudskoy, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο RIA.
Η Μόσχα έχει κατηγορήσει επανειλημμένως την Άγκυρα για συνεργασία με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Για τον Πούτιν, τα σύνορα “δεν είναι σημαντικά”
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στην χώρα του οποίου προσαρτήθηκε η χερσόνησος της Κριμαίας το 2014, δήλωσε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι τα σύνορα δεν είναι κατά τη γνώμη του «σημαντικά» κι ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται παρά για τη «μοίρα των ανθρώπων».
«Για εμένα, δεν είναι τα σύνορα ή τα εθνικά εδάφη που είναι σημαντικά, αλλά η μοίρα των ανθρώπων» επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα.
«Πρέπει πάντα κανείς να μένει προσηλωμένος στο διεθνές δίκαιο. Αυτό επίσης συνέβη και στην περίπτωση της Κριμαίας» που προσάρτησε η Μόσχα το 2014, διαβεβαίωσε ο ίδιος. Η ύπαρξη «ρωσικού πληθυσμού» στην «περίπτωση (της Κριμαίας) είναι ξεκάθαρη (…). Σας το λέω: η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία είναι δίκαιη» προσέθεσε ο ίδιος, ο οποίος έκρινε πως οι κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της Ρωσίας είναι «παράλογες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου