Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Το λιθουανικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε στην αποδέσμευση στοιχείων για τη δράση των μαχητικών του ΝΑΤΟ που περιπολούν τον εναέριο χώρο των Βαλτικών Δημοκρατιών (δηλαδή και των Λετονία-Εσθονία), από τα οποία προκύπτει αύξηση 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Συνολικά, τα μαχητικά της Ατλαντικής Συμμαχίας χρειάστηκε να απογειωθούν το 2015 συνολικά 160 φορές για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν αεροσκάφη, έναντι 140 απογειώσεων (scrambles) το 2014.
Η αύξηση της έντασης ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση, κυρίως με αφορμή το θέμα της ανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας, ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει στην αύξηση της δραστηριότητας…
Την τρέχουσα εβδομάδα, καθήκοντα αναλαμβάνουν μαχητικά από το Βέλγιο και την Ισπανία, αντικαθιστώντας πληρώματα και τεχνικούς από την Ουγγαρία και τη Γερμανία.
Η Ισπανία θα είναι επικεφαλής της αποστολής που θα διαρκέσει για το πρώτο τετράμηνο του 2016, έχοντας στείλει τέσσερα EF-2000 Typhoon (Eurofighter), που θα σταθμεύουν σε αεροπορική βάση της Λιθουανίας. Τα τέσσερα βελγικά F-16 θα σταθμεύουν στην Εσθονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου