Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ο Ερντογάν απειλεί με εξόντωση το ΡΚΚ και τους Κούρδους, υποψιάζεται Ρωσία, Ισραήλ

A handout picture made available by the Turkish Presidential Press Office shows Turkish President, Recep Tayyip Erdogan. EPA, PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Κανένας διάλογος με τους Κούρδους τονίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και ορκίζεται να εξοντώσει τους μαχητές του ΡΚΚ, που πολεμούν για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.
«Ο μόνος στόχος των αυτονομιστών τρομοκρατών είναι να εκτελέσουν το καθήκον που πους έχουν αναθέσει αυτοί που τους κατευθύνουν, εκτελώντας το συμβόλαιο που έχουν αναλάβει», είπε σιβυλλικά ο Ερντογάν, χωρίς φυσικά να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που, κατ’ αυτόν, κατευθύνουν το ΡΚΚ, αναφέρει η εφημερίδα “Χουριέτ” (www.hurriyetdailynews.com) στην ιστοσελίδα της.
Αλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι “βλέπουν” να κρύβονται πίσω από τους αντάρτες η Ρωσία και το Ισραήλ, μετά τη δήλωση της υπουργού Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγιελέτ Σακέντ, για την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, που θα αποτελεί σφήνα μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν.

«Ούτε οι αυτονομιστές ούτε το κόμμα που αυτοί ελέγχουν (το HDP), ούτε άλλα κέντρα θα είναι συνομιλητές μας. Αυτό το θέμα έκλεισε», είπε ο κ. Ερντογάν και απείλησε ανοικτά τους Κούρδους με διώξεις.

«Οι οργανώσεις τους, οι βουλευτές τους, οι δήμαρχοί τους, θα απαντήσουν στη δικαιοσύνη για όσα έκαναν. Θα ξαναστήσουμε τις περιοχές (αυτές που ρήμαξε τις τελευταίες ημέρες ο τουρκικός στρατός) όρθιες εντός του έθνους μας, μόλις οι δυνάμεις μας εξοντώσουν τους τρομοκράτες και εμείς θα αποφασίσουμε για την οριστική λύση στο θέμα αυτό», βροντοφώναξε ο Ερντογάν.

Ο δε αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης απέκλεισε κάθε διάλογο ακόμα και με τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν.

Ήδη η τουρκική «δικαιοσύνη» έχει εξαπολύσει διώξεις κατά μελών του κουρδικού κόμματος HDP, πέραν των δικαστικών οργίων της κατά των Τούρκων πανεπιστημιακών. Διώξεις ασκούνται και κατά δημοτικών αρχόντων Κουρδικής καταγωγής στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το ερώτημα που παραμένει αφορά την «σκοτεινή δύναμη» που επικαλείται ο σουλτάνος Ερντογάν ότι κρύβεται πίσω από το ΡΚΚ. Είναι η Ρωσία; Είναι το Ισραήλ; ‘Η είναι το Ιράν που εσχάτως εξελίσσεται σε υπολογίσιμο εχθρό της Τουρκίας;

Πληροφορίες της ιστοσελίδα μας και από: http://www.hurriyetdailynews.com/no-more-talks-with-pkk-vows-erdogan.aspx?pageID=238&nID=94126&NewsCatID=338

http://mignatiou.com/

1 σχόλιο: