Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

«Φράχτης στον Έβρο σημαίνει θάνατοι στο Αιγαίο»

IMG_9408

Καθημερινές εικόνες, ένα καραβάνι πεζοπόρων προσφύγων στα σύνορα,στον Έβρο, εικόνες από αυτές που δεν έχουν την τύχη, η την ατυχία των ξεριζωμένων, της δημοσιότητας, αποκαλύπτει ο «δρόμος * Μαγνησίας» και οι συντελεστές του ιστολογίου που συμμετείχαν στις διήμερες εκδηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή.



Ποια είναι η πατρίδα σου; | Γλάρος είμαι, μου ‘πε. | Από ποια χώρα έρχομαι; Από τη Γη.| Τα σύνορά μου, τώρα πια, το χώμα, το νερό, ο αγέρας – flying bird-ποίημα του Ozdemir Ince για τους βασανισμένους πρόσφυγες
Το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής 24/02 κι ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι εκδηλώσεις και η πορεία στις Καστανιές, 10 χιλιόμετρα έξω από το χωριό, στο δρόμο προς την Ορεστιάδα, οι αλληλέγγυοι συναντήσαμε καραβάνι 100 προσφύγων και μεταναστών/τριών, που μόλις είχε περάσει τα σύνορα μέσα από το ποτάμι του Έβρου. Βρίσκονταν ακόμα σε σύγχυση σχετικά με το αν είχαν περάσει τα σύνορα
Φοβισμένοι/ες από την απόπειρα επαναπροώθησης τους μέσα στο ποτάμι από τις δυνάμεις της συνοριοφυλακής, εξαντλημένοι από τις κακουχίες, με παιδιά στην αγκαλιά σε συνθήκες πολικού ψύχους, έκλαιγαν και μας παρακαλούσαν να μην αφήσουμε το στρατό και την ΕΛ.ΑΣ. να τους γυρίσουν πίσω στα σύνορα.
Ο στρατός είχε ήδη αναλάβει τη συγκέντρωσή τους και την παράδοσή τους στην αστυνομία, η οποία θα τους μετέφερε σε «σημεία καταγραφής»
Τη στιγμή που ξεκινούσε, έχοντας «ευγενικά» εκδιωχθεί, το λεωφορείο του Συντονισμού από το σημείο, με τη «διαβεβαίωση» για τους πρόσφυγες ότι «θα γίνει μια απλή καταγραφή για την ασφάλειά τους και θα αφεθούν ελεύθεροι με προσωρινά έγγραφα για να μετακινηθούν με δικά τους έξοδα», κατέφταναν εκεί τέσσερα οχήματα της ασφάλειας της περιοχής, προφανώς για να διευθετήσουν τη μεταγωγή τους
Τέτοια γεγονότα δείχνουν το μέγεθος της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ στρατού, αστυνομίας, Frontex, μυστικών υπηρεσιών αλλά κι ενός συνόλου περιφερειακών και δημοτικών διοικητικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση των προσφύγων-μεταναστών/τριών, όχι ως ανθρώπους που χρήζουν άμεσης προστασίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, αλλά ως παράνομους, παρείσακτους και δημόσιο κίνδυνο.
Ως ένα κομμάτι εμπορεύματος, «περίσσιου» ή «αξιοποιήσιμου» ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου.
Οι πρόσφυγες αποτελούν τα θύματα μιας πολιτικής που στήνει γύρω τους μια καλοστημένη επιχείρηση ξενοφοβικής, σκοταδιστικής προπαγάνδας και ένα χορό εκατομμυρίων κρατικού, ευρωπαϊκού ή/και μαύρου χρήματος και αφήνει πίσω της -ειδικά σε αυτές τις περιοχές- τη μιζέρια της εγκατάλειψης, το δράμα των προσφύγων, κρατικοδίαιτες μαφίες, το φόβο, το ρατσισμό και τον εθνικισμό.
Το ανθρώπινο δράμα πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης που επιμένει να συνεχίζει την πολιτική της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ είναι το λιγότερο τεράστιες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναβαθμίζει διαρκώς τη βαρβαρότητα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, με μεγαλύτερη πρόσδεση στους μηχανισμούς της Ε.Ε., επίθεση σε ντόπιους και ξένους εργαζόμενους, δημιουργώντας νέους κύκλους επιχειρηματικών συμφερόντων πάνω στη «φιλανθρωπία» και την «καταστολή».

Τα γραφεία καταγραφής που λειτουργούν με την ευθύνη της Frontex αποτελούν ένα μηχανισμό ελέγχου και διαλογής, πλάι στον τεράστιο μηχανισμό καταστολής αστυνομίας και στρατού που οχυρώνουν τα σύνορα.

Απαιτούμε άμεσα να αναλάβουν ευθύνες οι τοπικές αρχές και οι κυβερνητικοί αρμόδιοι, ώστε τα θύματα του σύγχρονου οικονομικού και στρατιωτικού πολέμου στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, να δέχονται τη βασική ανθρώπινη περίθαλψη (σίτιση, στέγαση και μεταφορά) κατά την παραμονή τους στη χώρα, χωρίς εμπλοκή του στρατού και της αστυνομίας ή άλλων διοικητικών μηχανισμών καταστολής και ελέγχου.

Είναι ανάγκη άμεσα να ανοίξουν τα σύνορα για την ελεύθερη-ασφαλή και απρόσκοπτη είσοδο-έξοδο των προσφύγων, για να σταματήσει το Αιγαίο να είναι σύγχρονος υδάτινος τάφος και να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς των προσφύγων από, αλλά και εντός συνόρων.
Απαιτούμε δομές πρόνοιας για τη στήριξη των προσφύγων με μόνιμο και σταθερό εργατικό δυναμικό, κόντρα στην εργολαβική φιλανθρωπία των ΜΚΟ, που χρησιμοποιούν ελαστικά εργαζόμενους για να βγάλει τη δουλειά που δεν θέλει να κάνει το κράτος και η Ε.Ε.

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων & Συλλογικοτήτων καλεί όλες τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιϊστικες συλλογικότητες σε νησιά και όσες άλλες περιοχές χρειάζεται να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις και να κάνουν παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουν το αυτονόητο.
Να επιτραπεί τώρα η είσοδος-έξοδος των προσφύγων από τις συνοριακές διαβάσεις
http://www.inred.gr/
Το χρονικό των εκδηλώσεων στον Έβρο μέσα από φωτογραφίες

11 σχόλια:

  1. Αν κατάλαβα προτείνετε το δήθεν δράμα που ζούσαν οι λαθρομετανάστες στις χώρες τους να το μετατρέψουμε σε δικό μας δράμα! Λες και δεν μας φτάνει το δικό μας δράμα !
    Νομίζετε πως η Ελλάδα μπορεί να αντεπεξέλθει συντηρώντας τις ορδές των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών ;
    Οχι ρε καραγκιόζηδες ! Φράχτης πρέπει να μπει και στην θάλασσα ακόμα ! Η Ελλάδα δεν σας ανήκει και δεν τους ανήκει , δεν μπορείτε να ρισκάρετε την ζωή των Ελλήνων ...
    Αν θέλετε να τους βοηθήσετε να τους πάτε πίσω στις πατρίδες τους και να πολεμήσετε μαζί τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας . Κατέστρεψαν τις χώρες τους και τώρα θα καταστρέψουν και την Ελλάδα (και όχι μόνο) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σε ανταγωνιστούμε σε χυδαιότητα.
      Σου επιστρέφουμε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς και σου θυμίζουμε -αν έχει τι δυνατότητα και θέληση να σκεφτείς- ότι όλοι αυτοί οι πρόσφυγες προέρχονται από χώρες που δέχτηκαν ιμπεριαλιστική επέμβαση, στις οποίες συμμετείχε ο ελληνικός στρατός και οι στρατιωτικοί πληρώθηκαν με διπλούς-τριπλούς μισθούς!

      Διαγραφή
    2. Αρχικά το πρόβλημα που έχεις με τους διπλούς μισθούς για να σε καληψω τα λεφτά αυτά τα πληρώνε το ΝΑΤΟ όταν σταμάτησε να πληρώνει ή Ελλάδα αποσύρθηκε από το Αφγανιστάν.... Τώρα για να μαθενεις ή Ελλάδα στο Αφγανιστάν δεν έκαναν πόλεμο έκαναν δρόμους νοσοκομεία σχολεία και παρυχαν και ιατρική βοήθεια αν αυτό το θεωρίες κακό ....

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από την δική μου άκομψη ή χυδαία φρασεολογία , αλλά από τους λαθρομετανάστες.
    Ο δε Ελληνικός στρατός δεν έλαβε ενεργά μέρος πουθενά στον κόσμο παρά μόνο ως ειρηνευτική δύναμη, αφήστε τα ψέματα και τις αναλήθειες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O λαός μας κινδυνεύει από τις μνημονιακές-αστικές κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, από τον εθνικισμό και το ΝΑΖΙΣΜΟ.
    Με το να βρίζεις δεν καλύπτεις την ασχετοσύνη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με βρίσκεις σύμφωνο σ΄όλα εκτός από τον εθνικισμό . Εθνικισμός δεν μπορεί επ ουδενί να κάνει κακό σ΄έναν λαό , και σαφώς στην Ελλάδα δεν ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή! Προφανώς κάπου χάνεις την έννοια των λέξεων.
    Είναι πρόδηλο , όπως ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο , ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη (για την οποία Ευρώπη δεν δίνω δεκάρα) κινδυνεύουν άμεσα από τους λαθρομετανάστες υπό την κάλυψη της δήθεν προσφυγιάς , άλλωστε τις αντιδράσεις τις βλέπουμε τελευταία και όσο πάει εντείνονται περισσότερο .

    Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί αυτές οι ορδές αφήνουν τις χώρες τους και κατευθύνονται προς την Ευρώπη; Όχι ασφαλώς! Δεν σας νοιάζει ! Προδότες μια ζωή ήταν οι ηγέτες σας και εσείς τα άβουλα πρόβατα τους ακολουθείτε .
    Άσχετος είσαι εσύ που το παίζεις ανθρωπιστής και φιλεύσπλαχνος ... τάχα μου υποφέρουν ... πνίγονται παιδιά ... ναι πνίγονται γιατί κάτι τύποι σαν και εσένα τους προωθούν και τους ωθούν στον θάνατο και δεν πνίγονται μόνα τους τα παιδιά , τα πνίγουν τα καθάρματα για να πετύχουν τα σχέδιά τους .

    Όχι ρε φίλε , αν θέλεις να βοηθήσεις να πας εκεί που σφάζουν για ψήλου πήδημα και όχι εδώ , αλλά τέτοια θρασίμια που είστε δεν τολμάτε
    ούτε να το σκεφτείτε ... σας βρίζω δήθεν και το παίζετε ανώτεροι και καλά ! Δεν σας βρίζω καθόλου , το "καραγκιόζης" σήμερα είναι υποτιμητικός περιφρονητικός όρος (άσχετα αν πρόκειται για λαϊκό ήρωα). Ύβρεις προς τον Ελληνισμό είναι οι απαιτήσεις που έχετε στην ανάρτησή σας ... άκου λέει να ανοίξουν τα σύνορα ! Ρε φαντάζεστε τι θα γίνει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι απόψεις σου θα θεωρούνταν σκουπίδια αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες γιατί οδηγούν στα ΑΟΥΣΒΙΤΣ της κάθε εποχής του ολοκληρωτισμού. Κάτι τέτοια εθνίκια σαν και του λόγου σου ήταν τα μαντρόσκυλα του κάθε ναζί κατακτητή!
    Πήγαινε να πεις στα Βαλκάνια ότι ο εθνικισμός δεν δεν μπορεί επ ουδενί να κάνει κακό σ΄έναν λαό....
    Αλλά τέτοια λες άμα διαβάζεις τους ΝΑΖΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε δεν αφήνετε τα παραμύθια ... ψευτοκουλτουριάρηδες ...
    Μαντρόσκυλα ήταν οι κατσαπλιάδες τύπου Βελουχιώτη , Σιάντου κλπ με τις συμμορίες τους, που σφάζαν Έλληνες πατριώτες εν ριπή οφθαλμού, που έκαναν ιδιοτελείς συμφωνίες με τους Γερμανούς ναζί ή τους Βούλγαρους ή με τους τσάμηδες ...
    Άντε ρε που θα μου κάνετε και μαθήματα πατριωτισμού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε μαθήματα ιστορίας σε έναν οπαδό των Ταγματασφαλιτών, του Ράλλη και του Γκοτζαμάνη...
    Εξάλλου μαθήματα σου κάνουν μόνο οι φονιάδες ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω την τιμή να μην ανήκω σε κανένα μαντρί , είτε δεξιό είτε αριστερό . Τους έχω όλους γραμμένους στα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος όπως λέει ο φίλτατος καθηγητής Ζουράρης . Ότι γράφω δε, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και αν θέλετε τα στοιχεία για την δράση των "ηρώων" που ανέφερα μπορώ να σας τα στείλω, όμως είμαι σίγουρος ότι τα ξέρετε αλλά κάνετε την πάπια . Και οι απαντήσεις πάντα στα ίδια στερεότυπα : είσαι χρυσαυγήτης ! Τα ίδια σκατά είναι και αυτοί που αναφέρεις , όμως τώρα μιλάω μαζί σου και απευθύνομαι στην δική φατρία .

      Είμαι 55 χρονών και κανείς δεν μπορεί να μου κάνει μάθημα για οτιδήποτε .

      Το σόι μου και από τις δύο μεριές έχει αριστερές καταβολές . Τον έναν παππού μου τον φάγανε σε μάχη οι σύντροφοί του (ΚΚΕδες) πισώπλατα την δεν γυναίκα του αργότερα την πρόδωσαν οι ίδιοι "σύντροφοι" και την βάλανε δύο χρόνια φυλακή στο Γεντί Κουλέ όπου "οι άλλοι" πλέον πατριώτες για να μιλήσει την σπάσανε όλα τα κόκαλα, τα δόντια και πολλά άλλα ... παλικαρίσια, διασκεδαστικά γι αυτούς πράγματα .

      Όλοι λοιπόν εσείς οι αριστεροδέξιοι μπορείτε να πάτε να πνιγείτε .
      Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να προκαλείτε ταραχές πιστοί στο δόγμα του διαίρει και βασίλευε ...

      Άν θα μπεις στο blog μου θα δεις τι λέω και για τα καθάρματα τους ταγματασφαλίτες : http://originalmakedon.blogspot.gr/2009/11/blog-post.html

      Διαγραφή