Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ο εθνικισμός των ΑΝΕΛ και ο «ριζοσπαστισμός» του ΣΥΡΙΖΑ εντείνουν την ταξικότητα του Στρατού

Κοινός ο στόχος του ηγέτη των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου και του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ζαχαριάδη: κάνουν τον Στρατό υπόθεση των φτωχών και αποκλεισμένων νέων, των μεγαλύτερων θυμάτων των Μνημονίων!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα πραγματοποιήσει μεγάλη καμπάνια και καλεί σε Σύσκεψη την Παρασκευή 8/1/2016, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)
Στην σημαντική συζήτηση για την σχέση του κόσμου της εργασίας με τον ελληνικό στρατό, που άνοιξε με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση, μέσα στα Χριστούγεννα, του νομοσχεδίου για τη θητεία, από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο (που θυμίζουμε έχει γράψει ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και σημερινό στέλεχος της ΛΑΕ), για να ακολουθήσει η προπαγανδιστικού χαρακτήρα δημοσιοποίηση των απόψεων του για την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών και τη δημιουργία των Στρατιωτικών σχολείων, επίσης για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, ώστε από πολύ μικρή ηλικία να στρατολογούνται οι Γενίτσαροι των Δυνάμεων Καταστολής και Πολέμου.

Αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει ένα μαύρο νήμα που συνδέει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας, τον μιλιταρισμό και την εθνοκαπηλεία των ΑΝΕΛ, το δήθεν ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του συνόλου των αστικών πολιτικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Αυγής, που απαιτούν «Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις»: 
η εκμετάλλευση των νέων, ο διαχωρισμός της στρατευμένης νεολαίας με ταξικούς όρους, η απαλλαγή των νέων από τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα των δεινών της υποχρεωτικής στράτευσης, ώστε σταδιακά ο Στρατός να γίνει αποκλειστικά υπόθεση της αποκλεισμένης και γκετοποιημένης νεολαίας.
Και όλα αυτά καλύπτονται πίσω από τη λέξη «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ»! 
Διαβάζουμε λοιπόν στο κείμενο με τίτλο  «Μήπως έχει παρατραβήξει το αστείο της υποχρεωτικής θητείας; Σέβομαι απόλυτα την άποψη πως για ένα κομμάτι της κοινωνίας ο στρατός αποτελεί μια μορφή οικονομικής ανάσας. Η δωρεάν στέγη και τροφή που προσφέρεται, βοηθά οικογένειες που περνούν δύσκολα. Σέβομαι και την άποψη πως τα υπάρχοντα στρατόπεδα δεν μπορούν να συντηρηθούν μόνο από τους μόνιμους και επαγγελματίες στρατιωτικούς. Όταν λοιπόν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης εφαρμόζουν την προαιρετική θητεία με κάποια αμοιβή, εμείς γιατί επιμένουμε στην υποχρεωτική θητεία για όλους, η οποία έτσι κι αλλιώς κοστίζει πολλά λεφτά στον κρατικό μηχανισμό; Ας πάνε στρατό όσοι το επιθυμούν, ώστε να αποφύγουμε τους φαντάρους που δεν κάνουν τίποτα, που βάζουν βύσμα για να εξαφανιστούν, που αυτοκτονούν ή κάνουν τα πάντα για μια απαλλαγή. Φτάνει πια. Όποιος περνάει την πύλη του στρατοπέδου, θα πρέπει να το έχει επιλέξει».
Να θυμίσουμε ότι «πάντα Εθελοντικά» ο Πάνος Καμμένος  και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκμεταλλεύονται την κοινωνική καταστροφή που προκαλούν με τις μνημονιακές πολιτικές τους, ώστε να στρατολογήσουν τις πιο φτωχές γυναίκες. Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό ταξικό μέτρο που στοχεύει στην συνολική στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας μας με ορίζοντα μια Ελλάδα-Ισραήλ των Βαλκανίων, με έμφαση στην εργασιακή εκμετάλλευση! Μάλιστα με την απειλή της Ανεργίας Επιστρατεύουν μόνο τις Γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, απαλλάσσοντας από την υποχρεωτική στράτευση τις ευκατάστατες. 
Σε πολιτικό επίπεδο την συγκεκριμένη αντιδραστική θέση υπερασπίζει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, που σχολιάζοντας τις απόψεις που διατυπώθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, γράφει: «Εθελοντική στράτευση των ανδρών, όλα τα άλλα είναι βήματα πίσω»!
Νομίζουμε ότι αποτελεί μια ξεκάθαρη δήλωση φιλοτομαρισμού. Κοινωνικά στρώματα που κερδίζουν από τους πολέμους και την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων διεκδικούν οι γόνοι τους να απαλλάσσονται της υποχρεωτικής στράτευσης. Στη θέση αυτών θα πηγαίνουν στρατό τα μεγαλύτερα θύματα της αστικής πολιτικής και των Μνημονίων. Αυτοί θα κατατάσσονται «εθελοντικά», έναντι κάποιας μικρής αμοιβής, που κινείται στα επίπεδα που αντιστοιχούν στην συνολική απαξίωση των αμοιβών και των δικαιωμάτων του συνόλου του κόσμου της εργασίας. Πρόκειται για διεθνή τάση στην συγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων από τον πόλεμο του Βιετνάμ και μετά.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται τόσο η ταξικότητα των «εθνικών» τους στόχων, όσο και η ταξικότητα των κατασταλτικών μηχανισμών εξυπηρέτησης των αστικών συμφερόντων, εντός και εκτός συνόρων, εξασφαλίζοντας τη διαιώνιση της ταξικής τους κυριαρχίας και διεκδικώντας μερίδιο από την λεία των βρώμικων επεμβάσεων.
Όλα τα αστικά κόμματα, από την αριστερή-ακροδεξιά κυβέρνηση μέχρι την ναζιστική ακροδεξιά υπηρετούν αυτούς τους «εθνικούς – αστικούς στόχους» και για αυτό επιχειρούν να καθορίσουν τους σύγχρονους όρους συγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων που απαιτούνται για να ικανοποιηθούν οι γεωστρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου. Η καπιταλιστική κρίση και η χρεωκοπία που προκάλεσαν με τις αστικές πολιτικές τους επιλογές, τους προσφέρουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν πολιτικές ΣΟΚ και να επιβάλλουν σοβαρές αναδιαρθρώσεις στο σύνολο της ζωής των εργαζομένων, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ενσωματώσουν με νέους εκμεταλλευτικούς-καταπιεστικούς όρους την νεολαία στους πολεμοκάπηλους και εχθρικούς προς την εργατική τάξη, στόχους.
Στην εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού αντιστοιχεί το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης, απαιτείται νέα συγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που θα υπηρετήσουν τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό και τις ανάγκες της αστικής τάξης. Ο Ελληνοτουρκικός ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, οι άξονες συμμαχιών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, η συμμετοχή των Ε.Δ. στον ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών και οι βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια, απαιτούν ένα ισχυρό Στρατό και αναβαθμισμένη ποιοτικά και ποσοτικά εμπλοκή της στρατευμένης νεολαίας. Το νομοσχέδιο των Καμμένου-Βίτσα αποτελεί συνέχεια και τομή στην εξυπηρέτηση αυτών των στρατηγικών σχεδιασμών.
Εμείς εκφράζουμε την αντίθεση μας στην Υποχρεωτική Στράτευση και σε κάθε μορφή Μισθοφορικού Στρατού. Κανένα νέος και για κανένα λόγο να μην μετατραπεί  σε Μισθοφόρο των Δυνάμεων Καταστολής και Πολέμου.
Καλούμε το σύνολο του κινήματος σε Συντονισμό της πάλης για το Μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ε.Δ., με κυρίαρχο στοιχείο τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.  Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών-δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας. Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα πραγματοποιήσει μεγάλη καμπάνια και καλεί σε Σύσκεψη την Παρασκευή 8/1/2016, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη). 
Αντιστεκόμαστε την ποινικοποίηση των πολιτικών ιδεών και των κοινωνικών αγώνων. Απαιτούμε: Μείωση της θητείας στους 6 μήνες. Ίσος χρόνος Στρατιωτικής και Εναλλακτικής θητείας. Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Στρατευμένων. Κατάργηση όλων των Προστίμων Ανυποταξίας-Προστίμων για συμμετοχή σε Ασκήσεις Εφέδρων και κατάργηση των ίδιων των ρυθμίσεων. Κατάργηση της Επιτροπής Κρίσης της Συνείδησης των νέων ανθρώπων που αρνούνται τον Στρατό και αποτελείται από Στρατιωτικούς. Να Καταργηθούν τα Στρατοδικεία και η Στρατιωτική Νομοθεσία. Να κλείσουν τα Πειθαρχεία.  Όλο το κόστος της θητείας –όποια και αν είναι αυτή- στο Κράτος. Αμοιβή στο ύψος του Κατώτατου Μισθού σε Φαντάρους και όσους επιλέξουν Εναλλακτική Θητεία. Αναγνώριση Προϋπηρεσίας σε όλους και Ασφαλιστική κάλυψη από τον Στρατό. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης και Εναλλακτικής Θητείας και χορήγηση Επιδόματος Ανεργίας. Καμιά μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατιωτών από Στρατό-Κρατικό Μηχανισμό-ΟΤΑ.  
Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος του Στρατού. Δεν είναι ανεχτή ούτε η δαπάνη ενός ευρώ για εξοπλισμούς και επεμβάσεις. Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου