Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Άρχισε κουβέντα για επιπλέον δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Ήταν θέμα χρόνου μετά την κάθετη κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν, να βρεθεί ένας Αμερικανός στρατηγός και να αναφερθεί σε αυτό που ακόμα και μη ειδικοί εκτιμούν, αλλά οι άμεσα εμπλεκόμενοι απέφευγαν να αναφέρουν, καθώς υποτίθεται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απαγκίστρωσης των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων από τη χώρα της Κεντρικής Ασίας.
Η αναφορά έγινε από τον Αμερικανό στρατηγό Τζον Κάμπελ, που ηγείται των ΝΑΤΟϊκών και των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα USA Today άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εισηγηθεί στο Πεντάγωνο την εκ νέου ενίσχυση των δυνάμεων στη χώρα, καθώς η κατάσταση ασφαλείας έχει επιδεινωθεί δραματικά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, έχει ήδη κάνει πίσω στη δέσμευση να αποσύρει τις δυνάμεις, εκτός από μια δύναμη 1.000 ατόμων, ανακοινώνοντας τον περασμένο Οκτώβριο, ότι τελικά στη χώρα θα παραμείνει δύναμη 9.800 στελεχών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Η πρώτη μείωση στα 5.500 άτομα προγραμματίζεται για την 1η Ιανουαρίου 2017, αλλά με τα σημερινά δεδομένα, αναθεώρηση και αυτής της απόφασης μοιάζει πολύ πιθανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου