Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πλήρη δικαίωση της κριτικής του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Στρατολογικό νομοσχέδιο Το φάντασμα του Κινήματος των Φαντάρων πλανιέται πάνω από τη Βουλή

Το σημερινό άρθρο «Με βελτιώσεις πάει στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για τους οπλίτες» της «Εφημερίδας των Συντακτών» http://www.efsyn.gr/arthro/me-veltioseis-paei-stin-olomeleia-nomoshedio-gia-toys-oplites δικαιώνει πλήρως τη μαχητική μας στάση, την αμφισβήτηση  των ρυθμίσεων που έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση μέσα στα Χριστούγεννα και την απαίτηση μας να αποσυρθούν άμεσα οι εχθρικοί σχεδιασμοί για την στρατευμένη νεολαία και το σύνολο του κόσμου της εργασίας.
Καταρχήν, από την πρώτη στιγμή απαιτούσαμε τη δικαίωση του μακρόχρονου αγώνα των φαντάρων ενάντια στη βυσματοκρατία και αποδείξαμε ότι οι ρυθμίσεις των υπουργών άμυνας Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα έκρυβαν γκρίζες ζώνες. Τονίζαμε σε πρόσφατη ανακοίνωση μας ότι αναπάντητη αφήνει το ΥΠΕΘΑ την κριτική για θεσμοθέτηση του βύσματος καθώς στο άρθρο 1 αναγράφεται: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας κατά Κλάδο Διεύθυνσης των Ε.Δ., αποφασίζει και υλοποιεί τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις του προσωπικού των κατηγοριών της προηγούμενης παραγράφου. 

Η παραπάνω αρμοδιότητα δύναται να μεταβιβάζεται στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα περαιτέρω μεταβίβασής της». Επίσης, προβλέπεται ότι «για υπηρεσιακούς λόγους και για λόγους που επιβάλλει η ανάγκη κοινωνικής προσφοράς των Ε.Δ., δύναται να εξαιρείται ποσοστό οπλιτών, έως το 2% του συνολικού αριθμού των καταταγέντων σε κάθε ΕΣΣΟ ανά Κλάδο των Ε.Δ.». Επίσης, πουθενά δεν γίνεται λόγος ότι οι κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις ουσιαστικά είναι ελάχιστες και υπό διωγμό, αφού οι συνθήκες στράτευσης των μη προνομιούχων φαντάρων σε μονάδες των αστικών κέντρων αποσκοπούν στο να τους εξωθήσουν να ζητήσουν μετάθεση στη παραμεθόριο. Παράλληλα ενώ προβλέπονται σειρά παροχών και αυξήσεων στους στρατιωτικούς, δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης-έμμεσης φορολόγησης της λαϊκής οικογένειας καθώς το κόστος της θητείας έχει μεταφερθεί στις πλάτες του στρατιώτη που αμείβουν με 8,7 ευρώ μηνιαίως.   
Διαβάζουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Με βελτιωτικές αλλαγές από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., αλλά και την υπερψήφιση αρκετών άρθρων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για τους οπλίτες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστίασαν την κριτική τους στα άρθρα που αφορούν τη διαδικασία μεταθέσεων οπλιτών. Στην πλειονότητά τους υποστήριξαν ότι κρύβει ρουσφετολογική και πελατειακή λογική καθώς την αρμοδιότητα των μεταθέσεων έχει πλέον ο υπουργός Άμυνας και όχι τα επιτελεία του στρατού. Επίσης ζήτησαν περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, σε ζητήματα μοριοδότησης ή πειθαρχικών παραπτωμάτων, αλλά και να αποσαφηνιστούν ορισμένα άρθρα για τα οποία επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, αφού «μπουν σαφείς κανόνες ώστε να μην επιδέχονται παρερμηνείες», όπως είπαν.
Ουσιαστικά πρόκειται για σαφή δικαίωση της σφοδρής κριτικής του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας «Βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων». Το κράτος πρόνοιας εξαφανίζεται. Στη θέση του το κράτος καταστολής και πολέμου, με την υποχρεωτική στράτευση να εξασφαλίζει δωρεάν εργατικό δυναμικό σε κράτος-ΟΤΑ-Στρατό. Οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των στρατευμένων, κατηγοριοποιώντας ανάλογα τα επιστημονικά και επαγγελματικά εφόδια, με πληθώρα προβλέψεων εξαγοράς. Αφού τα μνημονιακά χρόνια θεσμοθέτησαν υποχρεωτικό το «αγροτικό», τώρα αφήνουν πλήθος μονάδων χωρίς γιατρούς για να καλύψουν φθηνά και πρόχειρα τις ανάγκες ακριτικών περιοχών. Δίνουν τη δυνατότητα στους δικηγόρους να ασκήσουν δωρεάν πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια της θητείας (στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται), ώστε η στράτευση να μην είναι μόνο για αυτούς -που τις περισσότερες φορές είναι βυσματωμένοι- χαμένος χρόνος. Εντείνουν και θεσμοθετούν την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας που προεκλογικά υποσχέθηκαν να καταργήσουν και συνδέεται με τη συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την υποχρεωτική στράτευση των φτωχών γυναικών. Στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου προβλέπεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, καθορίζοντας την πριμοδότηση όσων εργαστούν δωρεάν στον Στρατό, π.χ. εκπαιδευτικοί που θα πάρουν μόρια για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, διασπώντας τους εργαζομένους, εξαναγκάζοντας τις γυναίκες να «βάλουν το χακί» προκειμένου να διεκδικήσουν ισότιμα εργασία:
«Με προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι, οι διαδικασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια προκειμένου η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας και η άσκηση συγκεκριμένων καθηκόντων κατά τη διάρκειά της να παρέχει δυνατότητες μοριοδότησης ή αναγνωρισμένη προϋπηρεσία ή οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα για τη συμφιλίωση της στρατιωτικής θητείας με την επαγγελματική εξέλιξη». Ταυτόχρονα έχουμε έξαρση του αυταρχισμού καθώς «εισάγεται η αρνητική μοριοδότηση για τον οπλίτη που υποπίπτει σε πειθαρχικά παραπτώματα» και διαμόρφωση αντίληψης πραιτοριανού για το σύνολο του προσωπικού ώστε να ενσωματωθεί στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του Στρατού των δογμάτων Αμυνας/Ασφάλειας και της εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας. Επιδίωξη, η οικοδόμηση του Ισραήλ των Βαλκανίων. Πρόκειται για επιλογή που στηρίζει ολόκληρο το αστικό πολιτικό καθεστώς.
Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει  ή να γελάσει με τα ψέματα του ΑΝΥΘΕΑ Δ.Βίτσα, ιδιαίτερα όταν σύμφωνα με το left.gr “ξεκαθάρισε ότι οι Ένοπλές Δυνάμεις δεν καλούνται να καλύψουν -«και δεν πρέπει», είπε χαρακτηριστικά- τρύπες της κοινωνικής λειτουργίας μας”. «Δεν πρόκειται, ούτε είναι στο μυαλό μας να πάμε σαν στρατός να λύσουμε κοινωνικά προβλήματα», τόνισε! Δεν ξέρει ο ΑΝΥΕΘΑ ότι στρατόπεδα δεν έχουν γιατρό; Ότι από το Μάρτιο θα αρχίσουν οι φαντάροι «εθελοντικά» να καθαρίζουν τις παραλίες για να κερδίζει η τουριστική βιομηχανία; Ότι τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά χτίζει η ΜΟΜΑ; Αγνοεί ο ΑΝΥΕΘΑ ότι από το Μάιο έως τον Οκτώβριο χιλιάδες στρατιώτες θα κάνουν τους υπηρέτες των στρατιωτικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις; Δεν διάβασε ο Δ.Βίτσας το άρθρο του νομοσχεδίου του για τον εθελοντισμό και τη μοριοδότηση;
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Συνάδελφοι φαντάροι, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δεν πρόκειται να σταματήσουμε ούτε στιγμή την πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Το Υπουργείο Άμυνας καταθέτοντας το νομοσχέδιο με τις βάρβαρες αντεργατικές και εκμεταλλευτικές ρυθμίσεις στις 8.00 το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου κήρυξε τον πόλεμο στην νεολαία και στους εργαζόμενους.
Για εμάς δεν υπάρχει αναμονή και περίοδο χάριτος. Από την επόμενη της κατάθεσης του νομοσχεδίου αρχίσαμε να αποκαλύπτουμε το τι σημαίνει, την εργασιακή βαρβαρότητα που περιλαμβάνει. Αρχίσαμε μια ολόκληρη καμπάνια για το Μπλοκάρισμα του νομοσχεδίου. Καλούμε σε Συντονισμό της πάλης για το Μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με κυρίαρχο στοιχείο τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.  Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Αντιστεκόμαστε στην ποινικοποίηση των πολιτικών ιδεών και των κοινωνικών αγώνων. Απαιτούμε: Μείωση της θητείας στους 6 μήνες. Ίσος χρόνος Στρατιωτικής και Εναλλακτικής θητείας. Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Στρατευμένων. Κατάργηση όλων των Προστίμων Ανυποταξίας-Προστίμων για συμμετοχή σε Ασκήσεις Εφέδρων και κατάργηση των ίδιων των ρυθμίσεων. Κατάργηση της Επιτροπής Κρίσης της Συνείδησης των νέων ανθρώπων που αρνούνται τον Στρατό και αποτελείται από Στρατιωτικούς. Να Καταργηθούν τα Στρατοδικεία και η Στρατιωτική Νομοθεσία. Να κλείσουν τα Πειθαρχεία. Όλο το κόστος της θητείας –όποια και αν είναι αυτή- στο Κράτος. Αμοιβή στο ύψος του Κατώτατου Μισθού σε Φαντάρους και όσους επιλέξουν Εναλλακτική Θητεία. Αναγνώριση Προϋπηρεσίας σε όλους και Ασφαλιστική κάλυψη από τον Στρατό. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης και Εναλλακτικής Θητείας και χορήγηση Επιδόματος Ανεργίας. Καμιά μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατιωτών από Στρατό-Κρατικό Μηχανισμό-ΟΤΑ.  
Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος του Στρατού. Δεν είναι ανεχτή ούτε η δαπάνη ενός ευρώ για εξοπλισμούς και επεμβάσεις. Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας.  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. Επικ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου