Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: Φοιτητές "καρφώνουν" καθηγητές τους όπως γινόταν στην ναζιστική Γερμανία


ImageΔυο περιστατικά άσχετα μεταξύ τους δείχνουν ότι η Τουρκία κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια χώρα όπου θα κυριαρχούν ακραίες συντηρητικές απόψεις περί ηθικής και η κοινωνία της θα θυμίζει όλο και περισσότερο την Γερμανία …του Χίτλερ, τον οποίο ο Ερντογάν μνημόνευσε θετικά πριν μερικά 24ωρα.
Ν΄ αρχίσουμε από το δεύτερο.
Η είδηση θυμίζει όσα γίνονταν επί ναζιστικής Γερμανίας. Την μετέφρασαν από τουρκικά ΜΜΕ τα tourkikanea.gr.
Η καθηγήτρια Τσισέ Αταλάι δίδασκε στο Πολυτεχνείο του πανεπιστημίου της Αμάσειας και μιλούσε για τις παραβιάσεις κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Ενώ το μάθημά της βρισκόταν σε εξέλιξη φοιτητής της την κατήγγειλε στην αστυνομία για “διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας”. Η Αταλάι συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το αμφιθέατρο .
Ομάδες της αντιτρομοκρατικής της αστυνομίας Αμάσειας, με εντολή εισαγγελέα έκαναν έρευνα στο σπίτι και στο γραφείο της καθηγήτριας στο πανεπιστήμιο Αμάσειας. Οι αστυνομικοί πήραν αντίγραφα από τα έγγραφα και από τα δεδομένα που βρήκαν. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα!

Η δεύτερη είδηση έχει να κάνει με τις…συστάσεις της Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας σε όσους σκοπεύουν να παντρευτούν και είναι ήδη αρραβωνιασμένοι.

«Δεν είναι κακό να συναντιούνται οι αρραβωνιασμένοι για να γνωριστούν, στο βαθμό που δεν θα εκτίθενται δημοσίως», υποστηρίζει η ανώτατη τουρκική ισλαμική αρχή, Ντιγιανέτ, απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι σκόπιμο να επιτρέπεται στους μελλόνυμφους να συναντιούνται μεταξύ τους πριν από τον γάμο.

«Όμως οι αρραβωνιασμένοι πρέπει να αποφεύγουν το φλερτ, να μην συζούν, να μην απομονώνονται σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κουτσομπολιά, να μην κρατιούνται από το χέρι και να αποφεύγουν κάθε άλλη συμπεριφορά που δεν εγκρίνεται από το Ισλάμ», προσθέτει η Διεύθυνση στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.
Η Ντιγιανέτ που ιδρύθηκε το 1924,πρέπει με βάση το ρόλο που της έχει δοθεί … να διαφωτίζει τον λαό σε θρησκευτικά ζητήματα.

Ποιος μπορεί να κατηγορήσει όσους υποστήριζαν στο παρελθόν ότι ο ισλαμιστής Ερντογάν είχε -και έχει- κρυφή ατζέντα με στόχο τον “εξισλαμισμό” της Τουρκίας; http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου