Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Τι συμβαίνει στη ΣΕΘΑ; Κείμενο με καταγγελίες που χρειάζονται απαντήσεις

ImageΤι συμβαίνει στην Σχολή Εθνικής Άμυνας. Στο Onalert.gr έφθασε ένα κείμενο που θέτει ορισμένα ζητήματα τα θα πρέπει χωρίς καμία αμφιβολία να απαντηθούν. Το αυτούσιο κείμενο, μακροσκελές αναφέρει πολλά κι ενδιαφέροντα. Επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε όσα δεν θίγουν πρόσωπα. Το πλήρες κείμενο απ΄ όσα γνωρίζουμε είναι σε πλήρη γνώση όσων μπορούν και πρέπει να διερευνήσουν την ορθότητα όσων καταγγέλλονται.Και είναι πάρα πολλά.Αν αποδειχτούν -ελπίζουμε όχι- θα δημοσιεύσουμε το πλήρες κείμενο που προέρχεται από σπουδαστές της ΣΕΘΑ. Αναμένουμε λοιπόν το ΓΕΕΘΑ να δώσει απαντήσεις.
Τα αποσπάσματα του κειμένου:
•Στη συνέχεια του κειμένου γίνεται αναφορά “σε μία ομάδα αποστράτων ” οι οποίοι σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ,“η παρουσία τους στη ΣΕΘΑ όχι μόνο δεν προσδίδει προστιθέμενη αξία, αλλά είναι και παράνομη. Ο συνειρμός μας εύλογα ανατρέχει στις αντίστοιχες Επιτροπείες στα ΑΕΙ την περίοδο της χούντας, την αναβίωση δηλαδή ενός απεχθούς φαινομένου το οποίο η δημοκρατική νομιμότητα έχει απερίφραστα καταδικάσει”.
•Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται το “φάουλ” είναι ότι οιο θέσεις δεν προβλέπονται από κανένα Προεδρικό Διάταγμα. Δεν υφίσταται καμία νομική βάση για την αμοιβή τους τη στιγμή που δεν προβαίνουν σε διδασκαλία, η οποία διεξάγεται από άλλους διδάσκοντες που εύλογα και αμείβονται ταυτόχρονα. 
“Εν κατακλείδι, ο ελληνικός λαός που στενάζει από δυσβάσταχτους φόρους, υψηλή ανεργία και από τις αφόρητες πιέσεις της αιμοσταγούς τρόικας, πληρώνει δύο φορές την ίδια διδασκαλία!!!”,λένε.

•”Πέρα από τα σοβαρά νομικά και τυπικά προβλήματα που απορρέουν από την εν λόγω παράνομη και ανυπόστατη Επιτροπεία, από πλευράς σκοπιμότητας δεν τίθεται ουδείς λόγος ύπαρξής της, καθώς οι συγκεκριμένοι απόστρατοι οι οποίοι παρίστανται απλώς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, καίτοι διαθέτουν αρίστη στρατιωτική εμπειρία δεν διαθέτουν τις γνώσεις που απαιτεί η ΣΕΘΑ, ήτοι το υψηλότατο εκπαιδευτικό ίδρυμα των Ενόπλων Δυνάμεων”, υποστηρίζουν .

Οι απαντήσεις αναμένονται…
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου