Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Την επέτειο των Ιμίων θα φέρει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τη θητεία ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ηγέτης των ΑΝΕΛ;

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Πολλά ακούστηκαν για τις τελευταίες κινήσεις του Υπουργείου Άμυνας και πιο συγκεκριμένα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου. Ένα νομοσχέδιο για τη θητεία, το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλοντας να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις, κατέθεσε αιφνιδιαστικά τα Χριστούγεννα. Οι βασικές του κατευθύνσεις είναι η εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας –ταυτόχρονα αξιοποιείται για την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων-, η ενσωμάτωση του προσωπικού έφεδρου και μόνιμου στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού, η διαμόρφωση των όρων απαίτησης Στράτευσης από τις ίδιες τις Γυναίκες -λόγω άνισων όρων συμμετοχής στις Προκηρύξεις διαγωνισμών του Δημοσίου εξαιτίας της μοριοδότησης των στρατευμένων που θα εργαστούν και των κοινωνικών συνθηκών- και της εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας με στόχο την οικοδόμηση του Ισραήλ των Βαλκανίων.
Σκέψεις ακολούθησαν για Στράτευση των Γυναικών και δημιουργία Στρατιωτικών Σχολείων, που προβλήθηκαν από την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα και το πρωινάδικο στο MEGA, του διαπλεκόμενου και διεφθαρμένου αστικού κόσμου εργολάβων-εκδοτών-εφοπλιστών-βιομήχανων του τομέα ενέργειας κλπ!
Η ακροδεξιά εθνικιστική και μιλιταριστική επίδειξη αφενός ερμηνεύτηκε ως μια νέα απόπειρα της κυβέρνησης και ειδικά του ηγέτη των ΑΝΕΛ να «κερδίσει» το στρατιωτικό κατεστημένο, να απευθυνθεί στον εθνικιστικό και ναζιστικό βούρκο της Χρυσής Αυγής, του Μπαλτάκου και του ΛΑΟΣ, προετοιμαζόμενοι για την επόμενη μέρα του αστικού πολιτικού σκηνικού, το οποίο βυθίζεται από το βάρος της λαϊκής οργής και αγανάκτησης για το Τρίτο Μνημόνιο και το Πραξικόπημα που ανέτρεψε την λαϊκή βούληση του 61,3% στο καλοκαιρινό Δημοψήφισμα. Εξάλλου όλη η μέχρι τώρα πορεία των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση και στο Πεντάγωνο, με την στήριξη πάντα του ΣΥΡΙΖΑ –με την συμμετοχή και συγκεκριμένων πολιτευτών της ΛΑΕ όταν κατείχαν κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις- το αποκαλύπτει: Παρελάσεις, Γιορτές Ενόπλων Δυνάμεων, Εορτασμός Πάσχα αλά Πατακός, στρατιωτικές μπάντες σε κάθε κοινωνική εκδήλωση κλπ.
Και ενώ επομένως η κυβέρνηση προχωρά  στην ψήφιση του ολέθριου Αντιασφαλιστικού της εκτρώματος, αναζητά τους όρους «εθνικής ενότητας και εθνικής ομοψυχίας» προπαγανδίζοντας τον Μεγαλοιδεατισμό της μέσω του πολιτικού-στρατιωτικού-ενεργειακού άξονα Έλλαδας-Κύπρου-Ισραήλ (στις 28 Ιανουαρίου στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί η τριμερής Κύπρου – Ισραήλ – Ελλάδας που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε επίπεδο κορυφής, έχει ως στόχο να προχωρήσει με πρακτικά βήματα πλέον στην υλοποίηση των μέχρι σήμερα συζητήσεων αλλά και εξαγγελιών και να αντιμετωπίσει όλες τις εκκρεμότητες).
Σε αυτή επομένως την συγκυρία θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη θητεία.  Ο Ελληνοτουρκικός ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, οι άξονες συμμαχιών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, η συμμετοχή των Ε.Δ. στον ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών και οι βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια, απαιτούν ένα ισχυρό Στρατό και αναβαθμισμένη ποιοτικά και ποσοτικά εμπλοκή της στρατευμένης νεολαίας. Το νομοσχέδιο των Καμμένου-Βίτσα αποτελεί συνέχεια και τομή στην εξυπηρέτηση αυτών των στρατηγικών σχεδιασμών.
«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Και ο ηγέτης των ΑΝΕΛ θα παίξει το χαρτί των Ιμίων, φέροντας για ψήφιση το εχθρικό για την νεολαία νομοσχέδιο την επέτειο των δραματικών γεγονότων, ενώ οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής θα επιχειρούν να βγουν από το πολιτικό περιθώριο εκμεταλλευόμενοι την απώλεια των τριών στρατιωτικών. Εξάλλου ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος το έχει ξανακάνει. Όπως αναφέραμε σε σχετική μας ανακοίνωση στις 4/2/2015 με τίτλο: «ΙΜΙΑ: το εθνικιστικό σόου του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου Απειλή για την Ειρήνη! Τι συνέπειες θα είχε η βύθιση ενός πλοιαρίου του Λιμενικού ή της Τουρκικής Ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια του θερμού επεισοδίου που προκάλεσε ο νέος Υπουργός Άμυνας;»
Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα περισσότερες λεπτομέρειες του θερμού επεισοδίου που προκάλεσε ο νέος ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πετώντας με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια το Σαββάτο 31/1/2015. Στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων σημειώνοντας ναυμαχία μεταξύ σκαφών του Λιμενικού και της Τουρκικής Ακτοφυλακής, αλλά και αναμετρήσεις πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αρχικά οι γνωστοί εθνικιστικοί κύκλοι είχαν προσπαθήσει να προκαλέσουν κλίμα ανασφάλειας, κάνοντας λόγο για σχεδιασμό πρόκλησης επεισοδίου από την τουρκική πλευρά ώστε να μετρήσουν τα αντανακλαστικά της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήταν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που τελικά προκάλεσε την ένταση στην περιοχή. Επίσης, μιλιταριστικά μέσα που διαχρονικά στέκουν στο πλευρό του εκάστοτε Υπουργού Άμυνας απέκρυψαν το τι πραγματικά έγινε και έπαιξαν πυροσβεστικό ρόλο.
Όμως από διάφορες πηγές –που δε φημίζονται φυσικά για τα φιλειρηνικά τους αισθήματα- άρχισε να διαρρέει το τι πραγματικά είχε συμβεί. Έστω και αν ο εθνικισμός τους χρεώνει την ευθύνη πάντα στου άλλους…
Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με την σειρά. Όπως τονίσαμε στην ανακοίνωση μας  «ΙΜΙΑ: 19 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ… Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αιχμή του δόρατος τον ΥΘΕΑ Π.Καμμένο επιχείρησε να στήσει ένα ανταγωνιστικό εθνικιστικό σόου, θέλοντας παράλληλα να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας εντός και εκτός συνόρων, καθώς ήδη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΘΑ, ο νέος υπουργός άμυνας τόνισε τη θέληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα «στον καθορισμό της ΑΟΖ και στην εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων προκειμένου η χώρα να μπορεί να εκμεταλλευτεί ιδιαίτερα τον υποθαλάσσιο ορυκτό της πλούτο»! Ιπτάμενο ήταν το μήνυμα αυτή τη φορά –αφού η σχετική συμφωνία απαγορεύει πλοία, ανθρώπους και σημαίες στα Ίμια. Έτσι λοιπόν και αφού είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ υπηρεσιών των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και του ΥΠΕΞ με το ΥΠΕΘΑ, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, συνοδευόμενος  από τους Αρχηγούς Αεροπορίας και Ναυτικού, πέταξε με ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς πάνω από την περιοχή των Ιμίων και έριξε στεφάνι για να τιμήσει τους νεκρούς των Ιμίων. Στην επίσκεψη αυτή του υπουργού άμυνας, για πρώτη φορά μετά την Κρίση του 1996, απάντησε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με υπερπτήσεις F16 πάνω από την Καλόλημνο και τα Ίμια.  Η ένταση πρόσκαιρα χτύπησε κόκκινο…
ΚΑΙ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΠΛΟΙΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
Το γνωστό φιλοχρυσαυγίτικο μέσο ανέλαβε να μας ενημερώσει ότι «Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής επιχειρούν να εμβολίσουν σκάφη του ελληνικού Λιμενικού στα Ίμια τη στιγμή που το ελικόπτερο NH-90 με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ίπταντο στην περιοχή. Στα βίντεο-ντοκουμέντο που ελήφθησαν από την τουρκική κρατική τηλεόραση φαίνεται ξεκάθαρα πώς το σκηνικό ήταν απόλυτα στημένο προκειμένου η Άγκυρα να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο», νέα Ίμια ή να παρουσιάσει πώς η Τουρκία ασκεί κυριαρχία στη περιοχή στέλνοντας σκάφη της να κάνουν βόλτες κοντά στις ακτές και αεροσκάφη της να πετούν πάνω από τις βραχονησίδες.[…] Επτά σκάφη της Ακτοφυλακής έστειλαν οι Τούρκοι στα Ίμια κάνοντας «τσαμπουκά» στα σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία όπως διακρίνεται επιχειρούν μάλιστα κάποια στιγμή ακόμη και να τα εμβολίσουν παραβιάζοντας εμφανώς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησιάζοντας πολύ κοντά στις ακτές των Ιμίων.
Αναρωτιόμαστε, τι θα συνέβαινε αν –έστω από λάθος ανθρώπινο χειρισμό, που σε τέτοιου είδους ακραίες καταστάσεις δεν είναι δύσκολο να συμβεί- προκαλούνταν από σύγκρουση η βύθιση του οποιουδήποτε πλοιαρίου; Για ποιο λόγο διακινδύνευσαν το Σαββάτο την ακεραιότητα και την ζωή τους τα πληρώματα των πολεμικών μέσων και των δύο πλευρών; Αναλογίστηκε κανείς το ενδεχόμενο και τις συνέπειες της ευρύτερης πολεμικής κλιμάκωσης που θα ξεσπούσε; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να παίζουν τέτοιου είδους τυχοδιωκτικά παιχνίδια στις πλάτες των δύο λαών;  
ΟΠΩΣ ΤΟ 1996, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ 2015, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΘΡΟ
Το 2016, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ξαναχτυπά, σκοπεύοντας την επέτειο των Ιμίων να φέρει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τη θητεία. Πρέπει τώρα να Μπλοκάρουμε τους φιλοπόλεμους και τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς τους, την επίσημη κυβερνητική εθνικιστική και μιλιταριστική εκστρατεία.

  ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου