Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Οι φαντάροι έχουν τρομερά προβλήματα αλλά το Υπουργείο Άμυνας αδιαφορεί και δυσχεραίνει την κατάσταση

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ  ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην καθημερινότητα των φαντάρων δε μπορούν να συγκριθούν με καμιά άλλη περίοδο. Την ευθύνη για τα δεινά της θητείας χρεώνονται τα Επιτελεία, αλλά την καθοριστική ευθύνη έχει ο Υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας καθώς όχι μόνο αδιαφορούν για τα προβλήματα μας, αλλά με τις πολιτικές τους επιλογές επιβαρύνουν καθημερινά τη θέση των στρατευμένων.
Το Μνημόνιο και οι πολιτικοί σχεδιασμοί που ενσωματώνονται στο νέο νομοσχέδιο για τη θητεία αποτελούν μια τομή στην εκμετάλλευση και καταπίεση της Υποχρεωτικής Στράτευσης, καθώς μας μεταθέτουν μαζικά στα σύνορα επιδεινώνοντας πλήθος οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ότι το βύσμα θεσμοθετείται και γίνεται υπόθεση του Επιτελείου του Υπουργού Άμυνας 9η σχετική μας ανακοίνωση http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_64.html «Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ;»).
Αξίζει να επισημανθεί ότι αφενός μεν οι συνθήκες θητείας στα αστικά κέντρα γίνονται τόσο δύσκολες ώστε να αποθαρρύνουν τους συναδέλφους να κάνουν αίτηση για κατ΄ εξαίρεση μετάθεση, αφετέρου, οι προβλέψεις της υπάρχουσας νομοθεσίας δεν αντιστοιχούν στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε και στην κοινωνική καταστροφή που συντελείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Συνάδελφος, φαντάρος από την Πάτρα, που πριν από λίγες μέρες είχε βιώσει όλη την σκληρή πραγματικότητα του στρατού, καθώς όντας παιδί πολύτεκνης οικογένειας με μηδενικό εισόδημα πήρε μετάθεση για Αλεξανδρούπολη, πλέον βίωσε από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυτό. Παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών του ΓΕΣ, η μετάθεση του στην ακριτική πόλη ώστε να είναι κοντά σε νοσοκομείο, σήμαινε ότι στην άδεια του έπρεπε να καταβάλλει 120-150 ευρώ για έξοδα μετακίνησης. Τώρα κάνει ξανά αίτηση για κατ΄ εξαίρεση μετάθεση προβάλλοντας τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας του γονιού του, ελπίζοντας  να μην απορριφθεί όπως και η προηγούμενη.  
Γιατί όμως είχε απορριφθεί η πρώτη αίτηση του; Γιατί στην ουσία οι μνημονιακές κυβερνήσεις όλων των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο εντείνουν την εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των στρατευμένων, αλλά ακριβώς γιατί διαλύουν το Κράτος Πρόνοιας απαιτούν την κάλυψη των τεράστιων κοινωνικών αναγκών είτε μέσω της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης των τομέων Υγείας-Ασφάλειας κλπ. είτε την κάλυψη τους από τα διάφορα δίκτυα αλληλεγγύης.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση καλούν τα δύο μεγαλύτερα αγόρια της πολύτεκνης οικογένειας να αναλάβουν την στήριξη των οικονομικά αδύναμων και ασθενών γονιών, απαγορεύοντας στο μικρότερο τέκνο τους να διεκδικήσει κατ΄ εξαίρεση μετάθεση.   
Το στρατευμένο παλικάρι πολύτεκνης οικογένειας από την Πάτρα, που παρουσιάστηκε στο ΚΕΝ Μεσολογγίου, έκανε τα χαρτιά του διεκδικώντας κατ’ εξαίρεση μετάθεση. Η πολύτεκνη οικογένεια έχει και τους δύο γονείς χρόνια άνεργους, με μηδενικό εισόδημα -υπάρχουν όλα τα χαρτιά από την Εφορία και το Δήμο- , ενώ η σωματική ικανότητα του συναδέλφου είναι Ι4, αφού αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στην πλάτη, το οποίο απαιτεί συστηματική παρακολούθηση.
Η κατ’ εξαίρεση μετάθεση όμως απορρίφθηκε. Βλέπεις τα αιτήματα είναι πολλά, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι και οι οικογένειες τους είναι αμέτρητα. Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου, κατ’ εξαίρεση μετάθεση προβλέπεται για τα δύο πρώτα παιδία μιας τριμελούς οικογένειας και όχι για το σύνολο. Και αυτό γιατί ο Ευ.Βενιζέλος έκρινε ότι τα παιδία μιας οικογένειας θα πρέπει να αναλάβουν το ρόλο κοινωνικού κράτους και να συμπαρασταθούν στη δοκιμαζόμενη οικογένεια τους μετά τη θητείας τους.
Δεν ξέρουμε όμως αν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Καμμένος έχουν επισκεφτεί τελευταία την Πάτρα. Όπου δεν υπάρχει εργοστάσιο ανοικτό, όπου είσαι τυχερός αν βρεις να εργαστείς ανασφάλιστος για 2 ευρώ την ώρα!
Επιπλέον, υπάρχει μια λεπτομέρεια που έχει διαφύγει προς το παρόν της προσοχής, του όντως ευαισθητοποιημένου Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη:
το πρώτο παλικάρι έτυχε κατ’ εξαίρεση μετάθεσης. Απλώς και λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η οικογένεια, πήγε ΥΕΑ και υπηρέτησε περισσότερους μήνες θητείας, προκειμένου να εξασφαλίσει την αντίστοιχης αμοιβής, ώστε να μην επιβαρύνει τους γονείς του. Μια λεπτομέρεια όμως που και αυτή δε δείχνει ικανή να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα καθώς ο νόμος του Βενιζέλου με τις εξωπραγματικές και παράλογες προβλέψεις του –καθώς νομιμοποιεί την πρακτική η οικογένεια να αναλαμβάνει το κόστος της θητείας- ουσιαστικά οδηγεί σε αδιέξοδο κάθε απόπειρα επίλυσης και υποχρεώνει τον συνάδελφο να υπηρετήσει στην Αλεξανδρούπολη.
Έτσι λοιπόν, αυτή η οικογένεια θα πρέπει να στηρίξει οικονομικά το στρατευμένο παλικάρι, που φεύγει αύριο μετάθεση για την Αλεξανδρούπολη.
Ρωτάμε τον Υπουργό Άμυνας, που με τόση ευκολία έδωσε και θα δώσει 870 εκατομμύρια δολάρια στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες για πανάρχαια αεροσκάφη και ελικόπτερα, μήπως θυμάται πόσες εκατοντάδες ευρώ κοστίζει το εισιτήριο πήγαινε-έλα Αλεξανδρούπολη-Πάτρα (με ενδιάμεσο σταθμό Αθήνα; Που θα βρει αυτό το παλικάρι τα χρήματα για να ταξιδεύσει για την Αλεξανδρούπολη, πως θα βγει έξοδο;
Γιατί δε μπορεί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής, να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους μόνο για το μόνιμο προσωπικό!
Αν, ακόμη και για αυτούς, περισσεύει η Υποκρισία…. Και παίζουν στις πλάτες τους το παιχνίδι του καλού –κακού μπάτσου με το Υπουργείο Άμυνας και Οικονομικών να χρεώνονται τους αντίστοιχους ρόλους. 
Αποκαλύπτεται μπροστά μας γυμνή η σκληρή πραγματικότητα της Μνημονιακής Ελλάδας, με την ένταση των ταξικών ανισοτήτων και της εκδήλωσης ακραίων κοινωνικών αδικιών… Αυτός είναι ο Ελληνικός Στρατός!
Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους. Πρέπει να επανεξεταστεί το αίτημα της κατ΄ εξαίρεση μετάθεσης και να ικανοποιηθεί άμεσα.
Πρέπει επιτέλους να παύσει η υποχρεωτική στράτευση, που μεταξύ άλλων είναι μια ακραία μορφή έμμεσης φορολόγησης, να προκαλεί τέτοια σοβαρά προβλήματα.
Ο Στρατός που μας παίρνει Υποχρεωτικά πρέπει να καλύπτει όλα τα έξοδα της θητείας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου