Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Frontex και Ελληνική Αστυνομία εντείνουν τον πόλεμο κατά Μεταναστών και των Αλληλέγγυων Εθελοντών

Σε νέα φάση μπαίνει ο ευρωπαϊκός πόλεμος κατά των μεταναστών, μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο, στο οποίο εγκλωβίζονται όλοι όσοι δε δολοφονούνται στα νερά του Αιγαίου. Πρόσφατα, η Frontex ανακοίνωσε την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έπειτα από σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, για να ακολουθήσει η ανάπτυξη 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά. Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά και να ξεπεράσει τους 400, ενώ θα ενισχυθεί και ο αριθμός των πλοίων, των οχημάτων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού, για να ενταθεί ο πόλεμος κατά των μεταναστών. Η επιχείρηση «Ποσειδών» έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και ΘΑ διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στην επιχείρηση μετέχουν αξιωματούχοι της Frontex, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Γρήγορα όμως αποκαλύφθηκε άλλος ένας εχθρός των ελληνικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων καταστολής: οι αλληλέγγυοι εθελοντές. Όπως επισημαίνει η αρθρογραφία «σε έλεγχο μη κυβερνητικών οργανώσεων και μεμονομένων εθελοντών, που δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, θα προβούν ΕΛ.ΑΣ. και Frontex. Μάλιστα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εντατικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, θα ζητείται από όσους επιχειρούν στις ακτές, η αστυνομική ταυτότητα, η οργάνωση που εκπροσωπούν και στη συνέχεια θα ελέγχεται εάν η συγκεκριμένη οργάνωση είναι διαπιστευμένη».
Πάνω απ’ όλα η Ασφάλεια! Ποιων; Των κατοίκων των νησιών…. Και από ποιους απειλείται;  Όπως ανέφερε στέλεχος της αστυνομίας  «το Αίσθημα ασφάλειας τον τελευταίο καιρό έχει διασαλευτεί από όσα λέγονται και γράφονται γύρω από τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε ΜΚΟ και άλλους εθελοντές που επιχειρούν παρεμβαίνοντας σε θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών στα νησιά, εντελώς ανεξέλεγκτα».
Επίσης, όπως επισημαίνει η «Εφ.Συν.», παρά τα όσα υποστήριζαν κυβέρνηση και Ε.Ε. σε όλους τους τόνους, οι αρμοδιότητας της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φαίνεται ότι υπερβαίνουν όσα είχαν γίνει γνωστά για τη δράση της. Η ίδια η δύναμη είχε ανακοινώσει ότι στέλνει τους πρώτους 293 αξιωματικούς από τους 400 που προβλέπει η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση υπό την απειλή της προσωρινής εξόδου της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν και ότι ο ρόλος της περιοριζόταν στη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης και στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα. Τώρα αποκαλύπτεται ότι προχωρά ο σχηματισμός μικτών κλιμακίων της ελληνικής αστυνομίας και της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex, που αναλαμβάνουν δράση και εναντίον των αλληλέγγυων εθελοντών.
Να θυμίσουμε όμως ότι οι χιλιάδες αλληλέγγυοι εθελοντές, αυτοί που δεν αποτελούν τις επίσημες γλάστρες του Υπουργείου Δολοφονίας Μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο, όχι μόνο είναι οι μόνοι που δίνουν πραγματική και ουσιαστική βοήθεια στους απελπισμένους μετανάστες, αλλά είναι και μάρτυρες τόσο των επιθέσεων ΝΑΖΙ Χρυσαυγιτών που σχίζουν βάρκες και βυθίζουν πλοιάρια κατάμεστα από πρόσφυγες, αλλά και της δράσης των επίσημων κρατικών δολοφόνων.   Γιατί μόλις τις προηγούμενες μέρες ζήσαμε την καραμπόλα ανάληψης  ευθυνών για την τελευταία  στυγερή δολοφονία δεκάδων μεταναστών στο Αιγαίο, όταν το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αντέδρασε σε τουρκικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η πρόσφατη τραγωδία στα τουρκικά παράλια οφείλεται σε απόφαση των ελληνικών αρχών να επαναπροωθήσουν τα σκάφη στα οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες! Επίσης, στο στόχαστρο τους μπαίνουν και οι αυτο-οργανωμένες δομές αλληλεγγύης που η δράση τους δεν εξαρτάται από διαπιστεύσεις που χορηγεί το κράτος αλλά επί της ουσίας στέκεται απέναντι του και ενάντια σε αυτό. Άλλωστε δεν έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που αντιδήμαρχος Λέσβου θέλησε να κλείσει, με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ φυσικά, την αυτο-οργανωμένη δομή αλληλεγγύης «ο Πλάτανος» στη Λέσβο.
Τέλος, πρόσφατα αποκαλύψαμε την «συμμαχία» της αμερικανικής  ΜΚΟ IRC International Rescue Committee με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής εις βάρος των μεταναστών αλλά και των εθελοντών, καθώς φαίνεται ότι οι μετανάστες είναι μια πολύ επικερδής επιχείρηση. Στην ανακοίνωση μας http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/irc-international-rescue-committee.html, τονίζαμε:
Διεθνείς ΜΚΟ, καλύπτοντας τα κενά του ελληνικού κράτους που αρνείται κάθε βοήθεια στους δυστυχισμένους πρόσφυγες-μετανάστες, καταφέρνουν να αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Μάλιστα, για να καταφέρουν να αποδείξουν ότι μόνο αυτοί προσφέρουν, ανταγωνίζονται όποιον εκφράζει την Αλληλεγγύη του, πάντα φυσικά εις βάρος των ανθρώπων που έχουν τεράστια ανάγκη βοήθειας. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να συνεργαστούν με την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που έλκονται και αυτοί από το χρώμα του χρήματος. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Αμερικανικής ΜΚΟ IRC International Rescue Committee και τα όσα καταγγέλλονται!
Απέναντι στην τρομοκρατία τους απαντάμε πώς οι πρόσφυγες είναι αδέρφια μας κι ο πόλεμος είναι εχθρός μας και απαιτούμε να πέσει ο φράκτης του Έβρου και όλοι οι φράκτες που υψώνονται στο ευρωπαϊκό έδαφος για να αποτρέψουν τη φυγή των διωγμένων από τις χώρες τους. Απαιτούμε ασφαλή και ελεύθερη διέλευση για τους πρόσφυγες, κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου, δικαίωμα στο άσυλο, αξιοπρεπή σίτιση, στέγαση και περίθαλψη, κατάργηση της κράτησης και των απελάσεων. Λέμε όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spot διαλογής και κατασταλτικού ελέγχου των προσφύγων, στην ευρω-συνοριοφυλακή και τη Frontex.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 23 ΚΑΙ 24 ΓΕΝΑΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΚΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου