Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ-Αναπλήρωση απωλειών Humvee από τις ΗΠΑ για το Ιράκ-Πώληση πυραύλων αξίας 800 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ-


Επιπλέον 120 θωρακισμένα οχήματα τύπου Humvees προσφέρουν οι Αμερικανοί στους Ιρακινούς, με το Πεντάγωνο να εγκρίνει κονδύλι ύψους 24,9 εκατομμυρίων δολαρίων προς την AM General για να υλοποιήσει την παραχώρηση στο πλαίσιο διακρατικής σύμβασης (μέσω FMS).
Ο αριθμός των οχημάτων του τύπου τα οποία οι Αμερικανοί είχαν αποθηκεύσει στο Ιράκ μετά τον Πόλεμο του Κόλπου, ανέρχονται στις 10.000 σύμφωνα με τα αποδεσμευόμενα επισήμως στοιχεία.
Όμως, όταν έπεσε η Μοσούλη στα χέρια των Ισλαμιστών του ISIS, έβαλαν στο χέρι 2.300 οχήματα περίπου, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να έχουν παραχωρήσει επιπλέον 1.000 οχήματα για να καλύψουν ένα μέρος των απωλειών…
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση 5.000 πυραύλων τύπου Hellfire στο Ιράκ αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Πέμπτη.
Νομοθέτες ;eχουν 30 μέρες προθεσμία για να σταματήσουν την πώληση, αλλά αυτό είναι σπάνιο. Ο βασικός ανάδοχος της συμφωνίας θα είναι η Lockheed Martin Corp.
Ο Οργανισμός Συνεργασίας άμυνας και ασφάλειας, που επιβλέπει τις πωλήσεις ξένων όπλων, ανέφερε στους νομοθέτες ότι η κυβέρνηση του Ιράκ είχε ζητήσει να αγοράσει 5.000 πυραύλους αέρος-εδάφους.
Οι πύραυλοι θα συμβάλουν στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και στη “βελτίωση των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ιράκ στην δυνατότητα υποστήριξης σε εν εξελίξει πολεμικές επιχειρήσεις," ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.
Ανέφερε ότι η συμφωνία θα βελτιώσει την ικανότητα των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας για την καταπολέμηση μαχητών του ισλαμικού κράτους, οι οποίοι κατέλαβαν τη Μοσούλη το 2014, τη μεγαλύτερη πόλη στο βορρά, και έχουν φτάσει μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Βαγδάτης.
Εκπρόσωπος του υπό των ΗΠΑ συνασπισμού, δήλωσε πρόσφατα ;oτι εδάφη που ελέγχονται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν μειωθεί κατά 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου