Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τα ποτάμια των προσφύγων δεν προήλθαν από παρθενογένεση


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Αντισυνταγματάρχης ε.α.

Το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα όπως αποκαλείται, είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και θίγει πληθώρα παραμέτρων της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης. Τα ποτάμια των προσφύγων - μεταναστών, δεν προήλθαν από παρθενογένεση,τα δημιούργησαν συγκεκριμένες πολεμικές επεμβάσεις (Ιράκ, ξανά Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Υεμένη, παλιότερα Γιουγκοσλαβία, κλπ).

Οι επεμβάσεις αυτές, εντάσσονται στη συνεπή ακολουθούμενη πολιτική απ' τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., τη Ρωσία και άλλες χώρες, ισχυρούς "παίχτες" στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς.
Ας απαντήσει ο καθ' ένας και νομίζω ότι υπάρχει στη πλειοψηφία του λαού μας η ευαισθησία αλλά και το διανοητικό και μορφολογικό υπόβαθρο γι'α να γίνει αυτό, στα παρακάτω ερωτήματα:
Γιατί έγιναν αυτές οι επεμβάσεις;
Ποια ήταν η συμμετοχή της Ελλάδας μέσω της πολιτικής των κυβερνήσεών μας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ);
Τελικά εμείς σαν πολίτες, τι ευθύνη έχουμε, μέσω της αποδοχής αλλά και στήριξης αυτών των κυβερνητικών πολιτικών επιλογών που κατάληξή τους είναι αυτές οι τραγικές για τους λαούς των χωρών που γίνονται οι επεμβάσεις αλλά και της Ευρώπης, ιστορικές καταστάσεις που ζούμε;
Συμπερασματικά, αν απλά δαιμονοποιούμε άκριτα, ΜΟΝΟ την παρουσία των μεταναστών στην πατρίδα μας, τότε απλά γινόμαστε νεροκουβαλητές στο μύλο των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών, της πολιτικής που εφαρμόζουν αλλά και των ελληνικών κυβερνητικών επιλογών, παλαιών και νέων .
Η λύση, δύσκολη αλλά και μοναδική, πιστεύω ότι είναι η αποχώρηση απ' αυτή την σημερινή Ε.Ε., η αποδυνάμωση των επεμβατικών μηχανισμών τύπου ΝΑΤΟ με την αποχώρηση απ' αυτούς, το ριζικό ξήλωμα των στρατιωτικών βάσεων που υπάρχουν στη χώρα μας που πέρα απ' το ρόλο που παίζουν, αποτελούν και ντε φάκτο παραχωρημένο εθνικό έδαφος και η προσαρμογή των σχεδίων δράσης των Ενόπλων μας Δυνάμεων στη κατεύθυνση προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιομάτων και της ευημερίας του λαού μας και μόνο αυτών.
Τέλος, η δράση του πολιτικοστρατιωτού μηχανισμού του ΝΑΤΟ, η πολιτική των ΗΠΑ και της Ε.Ε. σε καμια περίπτωση δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας μας και του λαου της. Είναι τώρα ανάγκη περισσότερο από ποτέ, η κυβερνήση με τη εφαρμοζόμενη πολιτική της, στηριζόμενη έμμεσα και δυναμικά κι απ' το εγκληματικό μόρφωμα της Χ. Α., να σταματήσει να «τρέχει» πίσω τους για να γίνει αποδέκτης (κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, των ψίχουλων της λείας τους, που πέρα απ' όλα τ' άλλα, αυτό αποτελεί και ευτελισμό της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου