Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ "ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΑΛΑΜΙΣ": ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΓΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΝ, ενημερώνοντας το Επιτελείο για την σχετική ανακοίνωση με τα παράπονα του χαμηλόβαθμου προσωπικού.
Τώρα κανείς δε μπορεί να πει τι συμβαίνει.
Περιμένουμε επομένως την παρέμβαση του ΓΕΝ.   

Πλυντήρια δεν έχει το χαμηλόβαθμο προσωπικό, αλλά οι υψηλόβαθμοι έχουν όργανα γυμναστικής! 
"Καλησπέρα σας θα θέλαμε να δημοσιεύσετε τα εξής προβλήματα που υπάρχουν στην φρεγάτα Σαλαμίς από τότε που άλλαξε η διοίκηση. Από Νοέμβριο και μετά έχουν συμβεί πολλές αδικίες. Κυρίως υπάρχει πολύ αδικία στα χαμηλόβαθμα στελέχη, από επικελευστή και κάτω, τα οποία βάζουν αγγαρείες, να τους σερβίρουν, να τους πετάνε τα σκουπίδια, να τους σφουγγαρίζουν, να τους καθαρίζουνε τις τουαλέτες σε ένα μεγάλο ταξίδι περίπου σαράντα ημερών.
Τώρα, που βρίσκεται σε αποστολή η φ/γ Σαλαμίς, έχουν φορτώσει, από επικελευστή και κάτω, όλα τα νερά, τρόφιμα και υλικά για σαράντα ημέρες περίπου ταξίδι. Κουβάλημα, αγγαρεία, μετά και ότι υπάρχει.
Και οι υπόλοιποι από αρχικελευστες και πάνω απλά κάθονται ενώ έχουν συμβεί τόσα πολλά άδικα: τρώνε τις αργίες που προβλέπει να λαμβάνουν κανονικά τις άδειες τους και ότι δικαιούνται τα στελέχη.
Επίσης έχει συμβεί το εξής: χάλασαν τα πλυντήρια του πλοίου και ο ύπαρχος απλά ανέφερε στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, από επικελευστή και κάτω, ότι δεν τον απασχολεί τίποτα, να τα βρούμε εμείς ή να βάλουμε λεφτά από την τσέπη μας.
Δηλαδή ζητάει να του κάνουμε αγγαρείες, σκουπίδια, σφουγγάρισμα, τουαλέτες και οι μάγειρες να μαγειρεύουν με βρώμικα ρούχα για σαράντα ημέρες. Καθώς το βάρος πέφτει όλο πάνω στο χαμηλόβαθμο προσωπικό ζητάει πράγματα αδύνατα από την στιγμή που δεν έχει μεριμνήσει για κάτι πολύ σοβαρό. Χωρίς να λογαριάζει κανείς τις απαιτήσεις σε ένα πολεμικό πλοίο σε σαρανταήμερο ταξίδι. 
Όμως, ταυτόχρονα, αγοράζουν όργανα γυμναστικής για σχεδόν προσωπική τους χρήση καθώς και άλλα πράγματα μη απαραίτητα για να περνάνε καλά αυτοί και οι χαμηλόβαθμοι να μην έχουν για σαράντα ημέρες πλυντήρια να πλύνουν τα ρούχα τους. Δεν είναι πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει στην φ/γ Σαλαμίς, αλλά είναι και επικίνδυνο να εξαπλωθεί καμία ηπατίτιδα ή ότι άλλο επικίνδυνο με τα βρώμικα ρούχα. 
Ενώ οι αξιωματικοί και οι υπόλογοι, δηλαδή από αρχικελευστές και πάνω, έχουν δικά τους πλυντήρια, δεν τους απασχολεί για το υπόλοιπο πλήρωμα. Που επιπλέον έχουν να καθαρίσουν τους χώρους. Επίσης τα σεντόνια και τα τραπεζομάντιλα τους τα πλένουν στα πλυντήρια του πλοίου τα οποία είναι χαλασμένα ενώ αυτοί έχουν για προσωπική τους χρήση τα δικά τους ανά καρέ και είναι καλυμμένοι αλλά και ξεκούραστοι.
Δηλαδή εκεί που η φ/γ Σαλαμίς είχε την καλύτερη διοίκηση και μέριμνα και δίκαιη διαχείριση προσωπικού δυστυχώς έχει γίνει η χειρότερη διοίκηση που υπάρχει αυτή την στιγμή.
Όλος ο κόσμος κοιτάει να φύγει να πάει σε άλλα πλοία μετάθεση για να μην προλάβουν τα χειρότερα με αυτή την διοίκηση" .
Αλήθεια, ο ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης τι λέει για όλα αυτά;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

1 σχόλιο:

  1. ΘEMA: Θα Γράψω ENA Tραγούδι NA TO λες/τε ... Lepto ΠPOΣ Lepto(p)


    Θα Γράψω ENA Tραγούδι NATO λες, OTAN θα Kλαις
    Κουράστηκα να Kλείνω Tις Πληγές, Tις Aνοιχτές
    Το ξέρεις ΔYO φορές Aγάπησα
    Μα Eσύ MONAXA Δύο Κυριακές
    Δε θέλει η Kαρδιά ΣYNAΛΛAΓEΣ

    Άσε ME Hσυχο, πήγαινε, MA Kαλά EIMAI EΓΩ
    Για O,TI AΓAΠΩ MONAXOΣ MOY θα ΠOΛEMΩ !
    Κι Aν δε σου Tαίριαξα, Παιχνίδι σου δε θα γενώ
    Πήγαινε, MA KAΛA EIMAI EΓΩ !

    Ξημέρωσα και πάλι στα στενά και Xάθηκα
    Κρατούσα τις Kουβέντες ΦYΛAXTO, ΠIKPAΘHKA
    Τα λόγια σου κι AYTA HTAN ΔANEIKA
    Που Eίχες Aκούσει Kάποιον NA σ’ TA ΛEEI
    Τη λέξη «σ’ Aγαπώ» ΣIXAΘHKA

    Άσε με HΣYXO, πήγαινε, μα KAΛA EIMAI EΓΩ !
    Για O,TI AΓAΠΩ MONAXOΣ MOY θα ΠOΛEMΩ !
    Κι αν δε σου ταίριαξα, παιχνίδι σου δε θα γενώ

    Πήγαινε, μα Kαλά EIMAI EΓΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή