Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλες αδικίες μεταξύ των στελεχών της 16ης Μεραρχίας-Καθεστώς Ανισότητας!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες στελεχών που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Σε αυτές δεν γίνεται μόνο λόγος για τα ακραία οικονομικά προβλήματα, αλλά και για αδικίες στην καθημερινότητα των μονάδων.
Χαρακτηριστικά τα όσα καταγγέλλουν στελέχη που υπηρετούν στην 16η Μεραρχία, μια μονάδα που απασχόλησε πρόσφατα την κοινή γνώμη όταν μπήκε σε επιφυλακή από το Υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να συμβάλλει –αν κρινόταν σκόπιμο από το Πεντάγωνο-, στο μπλοκάρισμα των εκατοντάδων απελπισμένων προσφύγων που έρχονταν από την Αδριανούπολη.
Στον σχηματισμό λοιπόν γίνονται διακρίσεις μεταξύ των στελεχών. Ευνοιοκρατίας τυγχάνουν οι γυναίκες στελέχη, οι οποίες υπηρετούν στα Επιτελεία της 3ης Ταξιαρχίας και της 16ης Μεραρχίας. Οι συγκεκριμένες, τα 2-3 τελευταία χρόνια, δε μπαίνουν υπηρεσία τα Σαββατοκύριακα, τις Αργίες και τις Εορτές. Δίνουν 3 υπηρεσίες το μήνα και αυτές καθημερινές, τις περισσότερες φορές συγκεκριμένες ώρες: από τις 14.00-21.00 μ.μ. 
Μάλιστα, όχι μόνο απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης αλλά κερδίζουν και τις Απαλλαγές λόγω των νυχτερινών υπηρεσιών!
Στις καταγγελίες τονίζεται ότι οι γυναίκες στελέχη που κατονομάζονται βρίσκονται στις Επιτελικές αυτές θέσεις λόγω διαθέσεων από τις μονάδες τους και όχι με Μεταθέσεις.
Θα άξιζε επομένως το ΓΕΣ να ελέγξει για πως δικαιολογούνται οι μακρόχρονες αυτές υπηρεσίες.
Για ποιο λόγο λειτουργούν τα Επιτελεία με αυτό τον τρόπο; Έχουν οριστεί επιπλέον κοινωνικά κριτήρια, ακολουθούνται φωτογραφικές διατάξεις; Πότε και από ποιους θεσπίστηκαν; Στο πλαίσιο ποιων διαταγών; 
Απολαμβάνοντας την εύνοια των ανώτερων στελεχών και των διοικητών, παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες γυναίκες στελέχη –από Δεκανείς ΕΠ.ΟΠ έως Αρχιλοχίες-, μια ανεπίτρεπτη και επιθετική συμπεριφορά. 
Η αδικία και η αντισυναδελφική συμπεριφορά έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Τόσο από τα στελέχη, που έχοντας και αυτά τεράστιες οικογενειακές-προσωπικές υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, αισθάνονται το βάρος της αδικίας από την ανισότητα που βιώνουν. Αλλά και από τους συναδέλφους φαντάρους, οι οποίοι θα πληρώσουν το μάρμαρο τελικά, καθώς διατάζονται να εκτελέσουν υπηρεσία Υπασπιστή για να καλύψουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να δίνουν οι γυναίκες στελέχη. Και φυσικά το αποτέλεσμα είναι να μην τους δίνουν έξοδο. 
Εμείς, αλλά πολύ περισσότερο τα μόνιμα στελέχη και οι συνάδελφοι φαντάροι περιμένουμε την παρέμβαση του ΓΕΣ και την απάντηση που απαιτείται να δώσουν τα κορυφαία στελέχη αυτών των σχηματισμών.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Σε κάθε περίπτωση, οι γυναίκες στελέχη λόγω του ιδιαίτερου ρόλου τους θα πρέπει να τυγχάνουν της υποστήριξης της υπηρεσίας και θα άξιζε αναγνώρισης ο διοικητής που κινείται με γνώμονα αυτό το κριτήριο.
Όμως οι καταγγελίες δεν αναφέρονται σε αυτό, αλλά περιγράφουν καθεστώς Ανισότητας. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

Σε τελική ανάλυση, ας μην κάνουμε την καθημερινότητα πιο δύσκολη και μίζερη. Ας αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με συναδελφικό πνεύμα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  
Τηλ. Επικ. 6932 955437  http://diktiospartakos.blogspot.com  

4 σχόλια:

  1. Έλα ρε παιδί μου γίνονται τέτοια πράγματα στον στρατό;
    Πρώτη φορά τα ακούτε ε ;
    Πέφτε από τα σύννεφα

    Το 80% των γυναικών στο στρατό είναι καβατζωμένες σε γραφεία και πόστα
    Δεν υπάρχει μονάδα ταξιαρχία μεραρχία πρατήριο λέσχη που να μη γίνετε νυφοπάζαρο

    Και γενικά ισχύει το παράλογο στο ελληνικό στρατό να βρίσκονται σε καθιστικά πόστα άτομα νεαρής ηλικίας και να τρέχουν σε εκπαιδεύσεις και άσκησης κάτι 40αριδες

    Αυτό που είναι χειρότερο όμως στην όλη κατάσταση είναι η κατάντια τον αξιωματικών να τους βλέπεις να σαλιαρίζουνε με το χαμηλόβαθμο και νεότερο γυναίκειο προσωπικό

    Απλά τραγικοί !!!!!

    Περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχολιο γράφει μόνο αληθειες

      Διαγραφή
    2. 8 μήνες φαντάρος, πέρασα και από τη 16η μια φορά, δεν πάνω από 2 γυναίκες να έχουν το πόστο που διορίστηκαν για να επιτελούν. Καλά ειδικά στη 16η δεν υπάρχει γυναίκα να τρέξει σε κάτι. Αλλά γενικά η 16η είναι μια παράξενη ιστορία. Όλα πάνε στους ΕΠ.ΟΠ. που συνεπάγεται όλα τα κάνουν οι φαντάροι γιατί ποιος ΕΠ.ΟΠ. έχει όρεξη να δουλέψει στο πόδι μιας αξιωματικού.

      Διαγραφή
  2. Καταρχήν να ξεμπερδεψουμε λίγο τα πραγματα. 1ο - Στις ένοπλες δυνάμεις δεν ισχυει η ισότητα όπως την αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί όπως έχουν αποφανθεί τα αρμόδια δικαστήρια ο άνδρας υποχρεωτικο υψος 1,60 η γυναικα 1,55, ο άνδρας άλμα εις μήκος 3,60 η γυναικα 3,00. Εγω απο αυτό και μόνο καταλαβαίνω οτι η ισότητα ισχυει οπου βολευει. 2ο - Οποιο στελεχος θέλει να μπει σε επιτελείο Μονάδος ή Σχηματισμού να το αναφέρει άμεσα στο Δκτη του. Αυτό το λέω γιατί όταν αρχισαν να μπαίνουν οι γυναίκες ΕΠΟΠ και ζητούσαν οι Μονάδες προσωπικό για τα Γραφεία ή οι Σχηματισμοί για τα Επιτελικά Γραφεία κάποιοι ΕΜΘ που τώρα είναι 40αρηδες και προφανώς σχολιάζουν σφυριζαν αδιάφορα. Οποίος νομίζει οτι σε Επιτελείο Σχηματισμού ή σε ΛΑΦ ή σε Στρατιωτικό πρατήριο είναι καλά και οτι στην Μονάδα τρέχουν και άλλοι καθονται του προτείνω να το δοκιμάσει. Θα εκπλαγει. 3ο - Τα σαλιαρισματα καλώς η κακώς δεν λείπουν απο κανένα εργασιακό χώρο. Ποσο μάλλον στις ΕΔ που ο αριθμός των γυναικών είναι πολύ μικρότερος απο των ανδρών. Τα μεγαλα προβλήματα υπήρξαν κατα την πρωτη περιοδο που μπήκαν οι γυναίκες ΕΜΘ και στην πρωτη περιοδο που μπήκαν οι γυναίκες ΕΠΟΠ. Το φαινόμενο πλεον είναι στα ιδια επίπεδα με το εκτός ΕΔ. 4ο - Οι διαθέσεις όντως αποτελούν γάγγραινα. Αυτό όμως οφείλεται στην μη σωστη επάνδρωση επιτελείων και μονάδων ΔΜ. Δεν μπορεί πχ ενα επιτελείο σχηματισμού με εναν απαρχαιομενο ΠΟΥ να προβλέπει Α προσωπικό ενω για την ορθή λειτουργία του να χρειαζεται 2Α προσωπικό και αυτό να είναι επανδρωμένο με το μισο του Α. Δεν μπορεί μια Λέσχη να φτιάχνει 200 μερίδες την ημερα και να έχει 3 διαχειρησεις ενω έχει τοποθετηθεί 1 δχστης και κανένας μάγειρας. Δεν μπορεί να θέλουμε ενα Στρ. Πρατήριο να βγάζει πχ 20000 εξαμηνιαιο κερδος και να έχει τοποθετημένο ενα Δντη και ενα Δχστη. 5ο - Να επέμβει το ΓΕΣ. Συμφωνω απόλυτα.Το ΓΕΣ πρεπει να επέμβει άμεσα και φροντίσει α. Να αλλαξει ολους τους απαρχαιωμενους ΠΟΥ που δεν χρησιμεύουν πουθενά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν καθορίζουν διαφορετικές δυνάμεις για την ειρήνη και τον πόλεμο (γιατί αλλη δυναμη θέλει ενα ΣΠ ή μια ΛΑΦ στην ειρήνη και άλλη στον πόλεμο) και β. Να φροντίσει όσο γίνεται πιο γρηγορα αν όχι με τις μέταθεσεις του 2016 και και με αυτές του 2017 να μετακινήσει το αναγκαίο προσωπικό ώστε όλοι οι Σχηματισμοί Μονάδες υπηρεσίες να έχουν το ίδιο ποσοστο επανδρωσης (με τους καινούριους ΠΟΥ όχι με τους απαρχαιωμενους). Τοτε ενα πολύ μεγάλο πρόβλημα του θέματος "διαθέσεις - αποσπασεις" θα λυθεί. 6ο- Μήπως πρεπει να αναρωτηθουμε γιατι υπάρχει μια υπηρεσία που δεν απαιτεί διανυκτέρευση; ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Για να κανει υπηρεσία και προσωπικό που αλλιως δεν θα έκανε ΚΑΜΙΑ υπηρεσία (μονογονεϊκές - σύζυγο ΑΜΕΑ - ΕΠΟΠ βρεφονηπιακων σταθμών. Αυτά τα λιγα σε απάντηση μιας καταγγελίας (ο θεός να την κανει) και επειδή η βλακεία ώρες ώρες κάποιων ξεπερνάει και το σύμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή