Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ποιος λέει αλήθεια για τα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, οι φαντάροι ή ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος;













Τεράστιες αποκλίσεις παρουσιάζει η συνέντευξη του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου η οποία αναρτήθηκε στο kranosgr με τίτλο «Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για το προσφυγικό»
http://kranosgr.blogspot.gr/2016/02/blog-post_59.html#more από τα όσα μας περιγράφει η επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων που υπηρετούν στην 34η Ταξιαρχία στην Άσσυρο. 


Καταρχήν, ποιος ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στη φύλαξη των hot spot και του συνόλου των στρατοπέδων συγκέντρωσης;
Στην συνέντευξη του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου διαβάζουμε: «Θα μπουν τα συρματοπλέγματα που είναι να μπουν, θα υπάρξει αστυνομική φύλαξη, θα υπάρξουν μέσα τα μηχανήματα καταγραφής από την αστυνομία, θα υπάρξουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, γιατροί, θα υπάρξει ένας Συνταγματάρχης ο οποίος θα είναι επικεφαλής και θα λειτουργήσουν ως εικοσιτετράωρα κέντρα».
Σύμφωνα με όσα όμως με την νεώτερη επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων ήδη στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Διαβατών, αύριο Τετάρτη, από το μεσημέρι μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας θα υπάρχει μεταξύ περίπολο φαντάρων που θα συμμετέχει στη φύλαξη του χώρου! 
Όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προπαγανδίζει μια ιδιαίτερα ωραιοποιημένη εκδοχή, την οποία αμφισβητεί η εμπειρία των στρατευμένων.
Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του ηγέτη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ: «Στα Διαβατά, οι περισσότερες εγκαταστάσεις, δηλαδή οι χώροι φιλοξενίας, θα είναι μεταφερόμενες σκηνές ισχυρού ψύχους, που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και βεβαίως, εάν χρειαστεί, είναι εύκολα μετακινούμενες σε κάποιο άλλο σημείο».
Να συγκρίνουμε τώρα με τα όσα καταγγέλλουν οι συνάδελφοι, που εδώ και μέρες λιώνουν στη δουλειά:
Με σκούπες και φτυάρια οι στρατιώτες προετοιμάζουν το στρατόπεδο της Σίνδου για τους πρόσφυγες [εικόνες]
Επιστολής καταγγελίας φαντάρων από την 34η Ταξιαρχία στην Άσσυρο. 
Νέα καταγγελία φαντάρων από την 34η Ταξιαρχία στην Θεσσαλονική , δείχνει όλες τις πτυχές του νέου στρατού που οραματίστηκε και ψήφισε σε νόμο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όπως τα λάβαμε από τους φαντάρους εκεί . 
«Από την περασμένη εβδομάδα, την Τετάρτη 3/2/16, φαντάροι από όλες τις μονάδες της 34ης ταξιαρχίας κληθήκαμε να πάμε στο παλιό στρατόπεδο στην περιοχή Σταμάτας-Σίνδου, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε τον χώρο που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες. Περίπου 80 άτομα στο σύνολο μεταφερθήκαμε εκεί για να κάνουμε όσες εργασίες είναι αναγκαίες για να προετοιμαστεί ένα από τα πρώτα hot-spot όπως μας είπανε. 
Φεύγουμε από τις μονάδες μας από τις 8.00 το πρωί και γυρνάμε σε αυτές στις 19.00 το απόγευμα μετά από ατελείωτες ώρες δουλειάς προσπαθώντας να συμμαζέψουμε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο με απαράδεκτες εγκαταστάσεις που ούτε ως χοιροτροφείο δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί . Ακόμη και την ημέρα της απεργίας της 4ης Φλεβάρη και ενώ στην πόλη δεν δούλευε τίποτα, εμείς δε σταματήσαμε ούτε λεπτό, παρά μόνο για το φαγητό το οποίο μας το φέρνουν και το τρώμε σε αλουμινόχαρτο . 
Όταν γυρνάμε στις μονάδες μας, ακόμα και όταν είμαστε εξοδούχοι, είμαστε τόσο εξαντλημένοι που δεν βγαίνουμε. 
Το σημαντικό που κουβεντιάζουμε όλοι μεταξύ μας είναι πως ότι και αν κάνουμε , δεν μπορεί να φιλοξενηθεί άνθρωπος σε αυτό τον χώρο . Σαν να μην έφτανε αυτή μας η σκέψη, ήρθε να μας το επιβεβαιώσει η διοίκηση που μας ανάγκασε να μεταφέρουμε τις στρατιωτικές σκηνές για να κοιμούνται οι μετανάστες όπως μας είπανε. Ενώ μεταφέρουμε και όλα τα παλιά στρώματα που υπάρχουν στις μονάδες για τον ίδιο ακριβώς λόγο . 
Ο ρατσιστικός λόγος ορισμένων στελεχών που μας λένε «άντε δουλεύετε τσάμπα για τους ξένους και μετά θα σας φέρουμε και για υπηρεσίες εδώ», δεν έχει προηγούμενο. Χέρι χέρι με τις χτεσινές κινητοποιήσεις των φασιστών της Χ.Α ( που για πρώτη φορά όλως τυχαίος δεν πήγαμε στο στρατόπεδο για εργασίες )»! 
Από τις ίδιες μονάδες έχουμε καταγγελία ότι παίρνουν τα ρούχα από τις μονάδες επιστράτευσης για να τα πάνε σε κέντρα που δεν έχουν ρούχα για νεοσυλλέκτους και αντικαθιστούν αυτά με τα μεταχειρισμένα . 
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αρνηθούν την συμμετοχή τους στον ευρωπαϊκό πόλεμο εναντίον των μεταναστών. Δεν θα γίνουμε εμείς ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό, ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση των Προσφύγων-Μεταναστών, των ανθρώπων της τάξης μας. 
Στον πόλεμο αυτό, η Ε.Ε. αναλαμβάνει φακέλωμα και απελάσεις. Σκάβει τα πρώτα χαρακώματα εναντίον των προσφύγων στην Τουρκία, την οποία χρηματοδοτεί με δις ευρώ. Ορθώνει τείχη του ναυτικού και του λιμενικού, με συνδρομή της FRONTEX. Τελευταίο εμπόδιο, τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ είτε με στρατιωτικό νόμο και ΜΑΤ στην Ειδομένη είτε με ευρωπαίους μισθοφόρους. Η δαιμονοποίηση των μεταναστών ως ισλαμοφοβία δικαιολογεί στους ευρωπαϊκούς λαούς την βαρβαρότητα, αιτιολογεί τα μέτρα έκτακτης ανάγκης και την περιστολή των δικαιωμάτων, ετοιμάζει την επόμενη μέρα. Δεν είναι επιστροφή στο φασιστικό παρελθόν, αλλά το απάνθρωπο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού ενάντια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. 
Εμείς δηλώνουμε την καθολική άρνηση μας. 
Καμιά Υπηρεσία στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ. Επικ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. ΘEMA: Θα Γράψω ENA Tραγούδι NA TO λες/τε ... Lepto ΠPOΣ Lepto(p)


    Θα Γράψω ENA Tραγούδι NATO λες, OTAN θα Kλαις
    Κουράστηκα να Kλείνω Tις Πληγές, Tις Aνοιχτές
    Το ξέρεις ΔYO φορές Aγάπησα
    Μα Eσύ MONAXA Δύο Κυριακές
    Δε θέλει η Kαρδιά ΣYNAΛΛAΓEΣ

    Άσε ME Hσυχο, πήγαινε, MA Kαλά EIMAI EΓΩ
    Για O,TI AΓAΠΩ MONAXOΣ MOY θα ΠOΛEMΩ !
    Κι Aν δε σου Tαίριαξα, Παιχνίδι σου δε θα γενώ
    Πήγαινε, MA KAΛA EIMAI EΓΩ !

    Ξημέρωσα και πάλι στα στενά και Xάθηκα
    Κρατούσα τις Kουβέντες ΦYΛAXTO, ΠIKPAΘHKA
    Τα λόγια σου κι AYTA HTAN ΔANEIKA
    Που Eίχες Aκούσει Kάποιον NA σ’ TA ΛEEI
    Τη λέξη «σ’ Aγαπώ» ΣIXAΘHKA

    Άσε με HΣYXO, πήγαινε, μα KAΛA EIMAI EΓΩ !
    Για O,TI AΓAΠΩ MONAXOΣ MOY θα ΠOΛEMΩ !
    Κι αν δε σου ταίριαξα, παιχνίδι σου δε θα γενώ

    Πήγαινε, μα Kαλά EIMAI EΓΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή