Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η χυδαία επίθεση Καζάκη-ΕΠΑΜ στους Μετανάστες είναι επίθεση στην εργατική τάξη


Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα από το νέο ρεσιτάλ εθνικισμού που έδωσε ο Γ.Γ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης κατά την διάρκεια τοποθέτησης του σχετικά με το μεταναστευτικό. Με άλλοθι την υπεράσπιση της πατρίδας ξεδιπλώνεται ένας πραγματικός οχετός καθώς καλεί την εργατική τάξη να πάρει μέτρα απέναντι στους μετανάστες που σύμφωνα με τον ίδιο όχι μόνο δεν είναι κομμάτι της αλλά την απειλούν άμεσα. Μάλιστα στην προσπάθεια του να προσδώσει βαρύτητα στα λεγόμενα του αναφέρεται και σε ένα υποτιθέμενο αντιμεταναστευτικό χωρίο του Καρλ Μαρξ. 


Το συγκεκριμένο χωρίο που χρησιμοποιεί ο Δ. Καζάκης είναι απόλυτα αποκομμένο από το ιστορικό του περιεχόμενο και είναι διαστρέβλωση η αναφορά του[i],  τα αναφέρουμε αυτά όχι για να εμπλακούμε σε μια συζήτηση ‘’επί τας γραφάς’’ αλλά για να αναφέρουμε ότι τα συγκεκριμένα επιχειρήματα διακινούνται εδώ και καιρό από ακροδεξιούς, φασίστες, εθνικιστές και συνομοσιωλόγους[ii] Η προσπάθεια ιστορικής οριοθέτησης της εργατικής τάξης συναρτήσει του εθνικού καταγωγικού της παρελθόντος επίσης δεν είναι καθόλου καινούργια. Σε μια σειρά περιπτώσεων κατά την διάρκεια μαζικών μετακινήσεων πληθυσμών αναπτύχθηκαν αντεπαναστατικές φωνές που καλούσαν το εργατικό κίνημα ενάντια στις μη ‘’γηγενείς’’ εθνοτικές ομάδες.

Ευτυχώς αυτές οι φωνές μπήκαν στο περιθώριο για παράδειγμα το 1886 στο Σικάγο και χιλιάδες εργάτες συνενώθηκαν πέρα από τον διαχωρισμό ντόπιος-ξένος και άνοιξαν τον δρόμο για την καθιέρωση του οχτάωρου. Άραγε μήπως  δεν ήταν και εργατική τάξη οι Έλληνες απεργοί ανθρακωρύχοι στο Κολοράντο που σφαγιάστηκαν[iii] από την αμερικάνικη εθνοφρουρά και τους μπράβους του Ροκφέλερ το 1914;

Για τον Δημήτρη Καζάκη οι μετανάστες είναι επικίνδυνοι για τον κόσμο της εργασίας, πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα και μόνο σε περίπτωση που η οικονομία μπει σε μια αναπτυξιακή τροχιά θα επιτρέπεται η υπό όρους μετανάστευση στην Ελλάδα. Ο Καζάκης στην ουσία είναι ο ‘’Βαρουφάκης των φτωχών (πολιτικά)’’, ένας υποτιθέμενος εμπνευσμένος τεχνοκράτης γνώστης της λειτουργίας των διεθνών αγορών και του καπιταλιστικού συστήματος ο οποίος μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές του και την μιντιακή του παρουσία κηρύτει την σωστή διέξοδο.

Μπορεί να μην είμαστε ‘’οικονομολόγοι’’ αλλά γνωρίζουμε ότι την περίοδο 1991-2007 ο μέσος αναπτυξιακός ρυθμός στην Ελλάδα ήταν 3.11% έναντι 2.30% που ήταν ο αντίστοιχος των κρατών μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Ιδιαίτερα υψηλός ρυθμός ο οποίος συνοδεύτηκε και από μια όξυνσης της εκμετάλλευσης και της υποτίμησης της ζωής των προλεταροποιημένων κομματιών της κοινωνίας. Όσο υπήρχε ανάπτυξη επιτρεπόταν σχετικά ποιο εύκολα στους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, μπορεί να μην υπήρχε νομιμοποιητικό υπόβαθρο σε όποιον ερχόταν αλλά το κράτος έκανε τα ‘’στραβά μάτια’’ και αυτό δομούσε και την ακόλουθη προοπτική για αυτά τα άτομα: Μπορούσαν να δουλεύουν μαύρα και ανασφάλιστα σε βαριές δουλειές, να απασχολούνται στα Ολυμπιακά  Έργα και ενίοτε σε συνθήκες εντατικοποίησης να χάνουν την ζωή τους, να εργάζονται στα χωράφια ακόμα και σε καθεστώς ομηρίας[iv], να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα σαν εργάτριες του σεξ.

Σε συνθήκες όμως καπιταλιστικής κρίσης οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις αλλάζουν και τους όρους ένταξης των μεταναστών στον Ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό. Από την στιγμή κιόλας που θαλασσοπνίγονται για να περάσουν τα σύνορα υποβάλλονται σε μια μαθησιακή διαδικασία που τους γνωστοποιεί ότι είναι ανεπιθύμητοι σε αυτό τον χώρο. Από εκείνη την στιγμή οφείλουν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σύμφωνα με το κράτος ως ατομικές οντότητες οι οποίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα και σε περίπτωση που αποφασίσουν να μείνουν εδώ μόνιμα αυτό θα γίνει υπό το καθεστώς του υπερ-εκμεταλλευόμενου ελαστικά απασχολούμενου δυναμικού που δεν διεκδικεί παρά μόνο παράγει.

Εχθρός των εργαζομένων είναι το κεφάλαιο, αντίπαλος δεν είναι ούτε ο μετανάστης ούτε ο άνεργος που είναι πρόθυμος να δουλέψει με λιγότερα λεφτά χωρίς ασφάλιση, ούτε ο νέος εργαζόμενος που δουλεύει ποιο εντατικά ανεβάζοντας την νόρμα της παραγωγής. Το πρόβλημα δεν είναι οι ‘’ξένοι΄΄ το πρόβλημα είναι ότι σήμερα στην Ελλάδα οι προλετάριοι εμφανίζονται και αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ως ξένο. Η αλλοτρίωση από τις εκμεταλλευτικές σχέσεις και ο ανταγωνισμός για τις θέσεις εργασίας αντανακλάτε συχνά με ενδοταξικούς ανταγωνισμούς. Αυτό ακριβώς θέλει το κεφάλαιο, πολυδιάσπαση από τα κοινά συμφέροντα, πολυκερματισμός και  διάχυση της αντίληψης ότι για την μιζέρια που νιώθει ο Έλληνας εργαζόμενος φταίει ο π.χ ο Βούλγαρος  ή ο νέος που του ρίχνει το μεροκάματο. Και οι από πάνω την ίδια ώρα να μας ‘’αρμέγουν΄΄ κανονικά.

Οι μόνοι που πλήττονται από την συνένωση των εργαζομένων στον χώρο που κατοικούν και εργάζονται πέρα από εθνοτική καταγωγή στην βάση της κοινών συμφερόντων και μοίρας είναι τα Κράτη και τα αφεντικά. Η ενότητα των κάτω  πέρα από πατρίδες είναι επικίνδυνη για αυτούς και υπονομεύει τα κέρδη τους, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Για αυτό ακριβώς πασχίζουν τόσο για την διαιώνιση αυτής της ανθρωποφαγικής πραγματικότητας και με αυτό το μπλοκ συντάσσεται ξεκάθαρα και το ΕΠΑΜ.

Για τον Δημήτρη Καζάκη τα σύνορα πρέπει να είναι κλειστά και το πρόβλημα για αυτόν είναι ότι έχει περάσει ο έλεγχος στην FRONTEX μια πράξη που συνδέει με την απώλεια της ‘’εθνικής κυριαρχίας’’. Ευτυχώς για τον ίδιο οι φόβοι του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς το Ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν έχει παραδώσει τον έλεγχο τον συνόρων αλλά βρίσκεται στον προμαχώνα της ‘’θωράκισης απέναντι στον εχθρό-μετανάστη’’.  Για αυτό εξάλλου αναπροσαρμόζεται το αμυντικό δόγμα πέρα από τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό στο ζήτημα της άμυνας-ασφάλειας απέναντι στις ασύμμετρες απειλές (π.χ μεταναστευτικό υποκείμενο, κοινωνικά κινήματα). Η θωράκιση του Έβρου ώστε να μπλοκαριστεί η είσοδος μεταναστών ήταν κομβικής σημασίας κίνηση και αποτύπωνε μια μακρόχρονη στρατηγική. Εκτός από τα 10,3 χιλιόμετρα τοίχους, υπάρχουν θερμικές κάμερες, σκυλιά, μηχανισμοί xray, πέντε επιχειρησιακά κέντρα, στρατόπεδα του Ελληνικού στρατού, ειδικά σώματα ασφαλείας.

Μια εκτεταμένα στρατιωτικοποιημένη ζώνη που η ΕΛ.ΑΣ, οι ένοπλες δυνάμεις και η Frontex έχουν κηρύξει ένα ανελέητο κυνήγι μεταναστών. Τα θαλάσσια περάσματα επίσης προστατεύονται αλλά η απεραντοσύνη και η επικινδυνότητα της θάλασσας λειτουργούν ως μια χρήσιμη τάφρος της Ευρώπης-Φρούριο. Η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της επιτήρησης των συνόρων θα καταστήσει το πέρασμα ακόμα πιο επικίνδυνο και θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους. Κάθε επιμέρους πισωγύρισμα σε ζήτημα εθνο-κρατικής κυριαρχίας π.χ αναβάθμιση FRONTEX μπορεί να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από το κράτος και ενδεχομένως να περιορίζει σε επιμέρους ζητήματα το πεδίο δράσης του αλλά συνολικά όλες αυτές οι κινήσεις θωρακίζουν την Ελλάδα, ευνοούν το κεφάλαιο και δημιουργούν όρους αποτελεσματικότερης εκμετάλλευσης και κερδοφορίας.

Τι σημαίνει λοιπόν να είσαι Δ. Καζάκης και ΕΠΑΜ;

Σημαίνει ότι όταν χιλιάδες άνθρωποι πνίγονται, συσσωρεύονται εξαθλιωμένοι και κυνηγημένοι στις παρυφές των συνόρων ή εγκαθίστανται στην Αθήνα ως πλεονάζων πληθυσμός εσύ να καλείς τους εργάτες να τους εκδιώξουν. Σημαίνει να επιτίθεσαι στους Αφγανούς μετανάστες και να τονίζεις την αναγκαιότητα επαναπατρισμού τους όταν ο Ελληνικός Στρατός ήταν κομμάτι της κατοχικής δύναμης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο και στην καταστροφή στην περιοχή. Σημαίνει να ρίχνεις λάδι στο μύλο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της εκμετάλλευσης ψαρεύοντας σε θολά νερά σε μια Ελλάδα που έχει κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στους μετανάστες, έχει το μεγαλύτερο νεοναζιστικό κόμμα και σε μια Ευρωπαική Ένωση που η ξενοφοβία προελαύνει.

Ο Δ. Καζάκης κάνει μια σειρά από παρομοιώσεις που ταυτίζουν την Ελλάδα ως σκουπιδοντενεκέ εξαιτίας της εισροής μεταναστών[v], το ζήτημα της ντόπιας καθαρότητας είναι ένα στοιχείο του λόγου ενδημικό κάθε ανομολόγητου ή μη εθνικιστή, ρατσιστή, εθνοφυλετιστή. Για εμάς που δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε σκουπίδια ή μη βάση της εθνοτικής προέλευσης και που θεωρούμε τους μετανάστες ευπρόσδεκτους και κομμάτι του εργατικού κινήματος να υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε τα πάντα στην υπόθεση της οικοδόμησης ενός ανατρεπτικού κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος κοινωνικής χειραφέτησης. 

Όσο για τον Δ. Καζάκη στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας υπάρχει ξεχωριστή θέση για αυτόν παρέα με τα αφεντικά και τους φασίστες.

(Τίτλος: Δημήτρης Καζάκης Οι λαθρομετανάστες, απειλή για την ελλ. εργατική τάξηΓια μεταναστευτικό)



[i] *, Ο Μαρξ αναφέρεται σε ξένους εργαζόμενους τους οποίους προσλαμβάνει η εργοδοσία και φέρνει μαζικά από το εξωτερικό με στόχο να λειτουργήσουν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός. Ουδεμία σχέση έχει η προηγούμενη περίπτωση με την σημερινή κατάσταση που υφίσταται ένα ολόκληρο μωσαικό ανθρώπων που μεταναστεύουν στην Ελλάδα είτε κατατρεγμένοι από πόλεμο ή την οικονομική εξαθλίωση και φυσικά δεν τους περιμένει καμία εκ των προτέρων εργασιακή συμφωνία στην Ελλάδα.  Περισσότερα βλ. https://www.marxists.org/history/international/iwma/documents/1866/warning.htm
https://parekklisi.wordpress.com/2010/01/08/marx-metanastes/
[ii] Ένδεικτικά
Ο κομμουνιστής Καρλ Μαρξ εναντίον της μετανάστευσης! Γιατί Η.Π.Α. και Ισραήλ αποτελούν σήμερα τον Νο1 εχθρό της Φυλής και του Έθνους μας
Ενώ και κανείς μπορεί να βρει την συγκεκριμένη παραχάραξη και στο site του ΕΠΑΜ-Πάτρας, http://epam-patras.net/2013/02/16/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BB-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/
[iii] http://www.toperiodiko.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84/#.VrK33fl97cc
[iv] http://stream.aljazeera.com/story/201304192316-0022690
[v] ''Σκουπιδοντενεκές των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου η Ελλάδα''


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

209 σχόλια:

  1. Εξ αρχης δουρειος ιππος στις συνειδησεις του λαου των πλατειων για να μην ξεφυγουν επαναστατικα ....μπολιαζε με εθνικισμο και μαλιστα πασπαλισμενο με "κομμουνιστιλικι" και το "κυρος του οικονομολογου" ....παραμυθιασε πολυ κοσμο ο φασιστας οτι ειναι "αριστερος" και προοδευτικος" ....η "αριστερη" πτερυγα των χρυσαυγουλων !!!
    Εχει ξαναξερασει η ιστορια τετοιους ...Πρωτος δασκαλος τους ο ...Μουσολινι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο σου περιεχει μονο υβρεις εναντια στον Καζακη. Ενα αντεπιχειρημα δεν μπορεσες να καταθεσεις. Οι τοποθετησεις του Καζακη με βρισκουν απολυτα συμφωνο και ουτε φασιστας ειμαι ουτε (πλεον) κομμουνιστης

      Διαγραφή
    2. κι εγω που ειμαι κομμουνιστης συμφωνω απολυτα με τον Καζακη

      Διαγραφή
    3. Ειμαι ο ιδιος παραπανω (ουτε φασιστας ουτε(πλεον)κομμουνιστης). Παντως Νικολαος βαπτιστηκα.
      Ηθελα να ευχαριστησω καποιον απ αυτην την οργανωση που μου γνωρισε επι τελους μια πραγματικα πατριωτικη φωνη, τον Καζακη και το ΕΠαΜ, εστω και αποκαλωντας τον φασιστα.
      Δεν βρισκω ομως κανενα ονομα καμια υπογραφη. Κρυβεστε? Γιατι? Απο ποιον? Πιστευω οτι αυτος που σας πληρωνει πρεπει να σας κοψει τουλαχιστον !!! τα μισα λεφτα γι αυτη τη γκαφα σας!

      Διαγραφή
    4. ofaras: "κι εγω που ειμαι κομμουνιστης συμφωνω απολυτα με τον Καζακη"
      και εγώ που είμαι ΟΦΗ σου λέω πως ο Καζάκης είναι γελοίος.
      Εντάξει τώρα; ή να δηλώσω και τίποτα άλλο;
      95% των ψηφοφόρων του Καζάκη είναι κομμουνιστές βαμμένοι...
      Το υπόλοιπο 5% είναι αντιεξουσιαστές κουκουλωμένοι...

      Διαγραφή
    5. φωναξτε τον ομαδεον ειναι φιλος του καζακη

      Διαγραφή
    6. Παρεμπιπτόντως και γω ΟΦΗ ειμαι. Την πρωτη ανοδο στην Α Εθνικη τη γιορτασαμε, πιτσιρικια τοτε το 1968, στις γειτονιες του Ηρακλειου με κολιτσιδες στα ρουχα μας με τα αρχικα της ομαδας.
      Νικολαος

      Διαγραφή
  2. Ενισχυτικά

    https://parekklisi.wordpress.com/2010/01/08/marx-metanastes/
    http://socialistreview.org.uk/312/immigration-do-immigrants-lower-wages

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα θελα να ήξερα πληρωθηκες για την δουλεια σου η μήπως εχεις να λαμβανεις?Την στιγμη που τα παντα καταρρέουν σε αυτον τον δυσμοιρο τόπο αύτη την αγωνιά και το χρέος αυτό είχες σαν δημοσιογράφος?ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημοσιογράφος είναι ο Καζάκης, ρώτα αυτόν αν λαμβάνει τίποτα. Εμείς είμαστε μέλη μιας πολιτικής συλλογικότητας που παλεύει έναντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και την εκμετάλλευση. Περαστικά σου.

      Διαγραφή
  4. Το υπόστρωμα πάνω στο οποίο στήνεται το ΕΠΑΜ είναι ένα κοινωνικό ρεύμα ματαιωμένων προσδοκιών, ένα μείγμα οικονομισμού, εθνικισμού, αίσθησης εθνικής ταπείνωσης, συνομοσιολογίας και μιας γενικής απαξίωσης του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και των πολιτικών. Το τελευταίο καταλήγει σε μια συνολικά αντιπολιτική τοποθέτηση καθώς το ΕΠΑΜ εμφανίζεται σαν τον φορέα που θα υπερβεί την διχοτωμία μεταξύ αριστεράς-δεξιάς και με προφήτη τον Δημήτρη Καζάκη θα χαράξει μια στρατηγική υπέρβασης της κρίσης. Βαθύτατα συστημικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να τα βαλουμε κατω να δουμε ποιος ειναι συστημικος τοσο σε θεσεις οσο και πρακτικες;;;;

      Διαγραφή
  5. Σημαίνει ότι όταν χιλιάδες άνθρωποι πνίγονται, συσσωρεύονται εξαθλιωμένοι και κυνηγημένοι στις παρυφές των συνόρων ή εγκαθίστανται στην Αθήνα ως πλεονάζων πληθυσμός εσύ να καλείς τους εργάτες να τους εκδιώξουν.
    Συμφωνα με το ιστορικο παραδειγμα του Μαρξ που εδωσε ο Καζακης, καλει τους εργατες να κινουθουν ενταντιων των πληρωμενων εργατων της εργοδοσιας-απεργοσπαστων. Οχι τους εργατες εναντιων των εξαθλιωμενων στα συνορα.
    Σημαίνει να επιτίθεσαι στους Αφγανούς μετανάστες και να τονίζεις την αναγκαιότητα επαναπατρισμού τους όταν ο Ελληνικός Στρατός ήταν κομμάτι της κατοχικής δύναμης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο και στην καταστροφή στην περιοχή
    Που ακριβως μιλαει για ασκηση σωματικης βιας στους μεταναστες στο βιντεο ? Καποια στιγμη λεει οτι ειναι εναντια στα πογκρομ μεταναστων, αργοτερα λεει για εκδοση χαρτιων και πληρωμενα ναυλα ωστε να φυγουν και να πανε οπου θελουν. Λεει οτι δεν μπορουν να μεινουν στην ελλλαδα λογο οικονομικων συνθηκων.
    Σημαίνει να ρίχνεις λάδι στο μύλο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της εκμετάλλευσης
    Ειπε οτι δεχομαστε μεταναστες αναλογα παλι των οικονομικων συνθηκων.
    Αυτο για το εχουν κανει την ελλαδα σκουπιδοτενεκε ανθρωπινων ψυχων, αρα τα σκουπιδια ειναι οι μεταναστες μου φαινεται σωστη ερμηνεια και θα διαφωνησω με αυτον το χαρακτηρισμο. Το αν αυτη η δηλωση τον κανει εθνοφυλετιστη ομως ειναι τραβηγμενο συμπερασμα.
    Βαθύτατα συστημικό κόμμα. Το επαμ εχει θεσεις για εξοδο απο ΕΕ με αλλαγη νομισματος,εκαθαριση συστημικων τραπεζων και εθνικη κεντρικη τραπεζα. Επισης προτεινει αλλαγη Συνταγματος και δημοκρατια γενικοτερα. Πως αυτα το κανουν συστημικο κομμα αν μπορειται να εξηγησετε, και τελικα ποιο κομμα συμφωνα με τις θεσεις του αν αυτες οι θεσεις ειναι συστημικες,δεν αποτελει συστημικο κομμα.
    Για τον Δημήτρη Καζάκη οι μετανάστες είναι επικίνδυνοι για τον κόσμο της εργασίας, πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα και μόνο σε περίπτωση που η οικονομία μπει σε μια αναπτυξιακή τροχιά θα επιτρέπεται η υπό όρους μετανάστευση στην Ελλάδα.
    Αυτο για εσας αποτελει χυδαια επιθεση για τους μεταναστες ?
    Ελπιζω να απαντησετε σοβαρα . Αντωνακος Παυλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ........ πλεονάζων πληθυσμός ΚΑΙ εσύ να καλείς τους εργάτες να τους εκδιώξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Αντωνακος (Μανιάτης να υποθέσω;)
    "Αυτο για το εχουν κανει την ελλαδα σκουπιδοτενεκε ανθρωπινων ψυχων, αρα τα σκουπιδια ειναι οι μεταναστες μου φαινεται σωστη ερμηνεια και θα διαφωνησω με αυτον το χαρακτηρισμο."
    Πως θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος σοβαρά σε αυτή σας την πρόταση;

    Ο μουσολινίσκος σε συνέδριο του ΕΠΑΜ είπε και καταγράφηκε πως δεν πιστεύει σε δημοκρατίες και ιδιαίτερα άμεσες ενώ πιστεύει στην ανάγκη αρχηγού με συγκεντρωτικές εξουσίες. Να ζητήσεις από τον Πατέλη τον λόγο γιατί τον χαρακτήρισε με όχι κολακευτικά επίθετα τότε που αποχώρησε από το ΕΠΑΜ. Να ζητήσεις σήμερα τα ολιγομελή όργανα των 7, που γίνονται 5, άντε ο Καζάκης και οι κουμπάροι του αποφασίζουν, να σου πουν ποιες συνταγματικές αλλαγές το ΕΠΑΜ θα κάνει. Θα σου απαντήσουν καμία γιατί ο ρόλος του θα έχει σταματήσει εκεί στην εθνοσυνέλευση και η ύπαρξή του θα είναι μη χρήσιμη. Μουσολίνι σε όλο του το μεγαλείο, στον δρόμο για την Ρώμη. Με πυρσοφορίες βεβαίως - βεβαίως...
    Αν ήταν κομμουνιστής πραγματικός θα ήταν πρώτος στην μάχη για ένα ταξικό κόμμα πρωτοπορία της Εργατικής τάξης κτλ.
    Αν ήταν σοσιαλιστής με ιδιαίτερο βάρος στην πατρίδα που γίνεται συνώνυμο του κράτους τότε ως εθνικοσοσιαλιστής θα μπορούσε να βγει να το πει.
    Τώρα που είναι ο Καζάκης λέει το πρώτο κάνει το δεύτερο και παραμυθιάζει όλους τους γύρω του πως "δεν πιστεύει σε δημοκρατίες αλλά έπρεπε να αποτύχουν τα οριζόντια σχήματα και η οριζόντια οργάνωση για να το δείτε μόνοι σας".

    Για τον οικονομολόγο Καζάκη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, γιατί ακόμη περιμένουμε τις καινούργιες εταιρίες που ανακάλυψε και δεν είναι διεθνή μονοπώλια να μας τις παρουσιάσει με ονόματα και VAT ID. (έκανε οικονομολογικά σεμινάρια και έλεγε τέτοιες παπάτζες, τρομάρα του!)
    Μέχρι τότε ο μύθος ας κρατεί καλά, για μεγαλοστέλεχος σε εταιρίες και πολυεθνικά μεγαθήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν μπορεις να μου στειλεις που φαινεται οτι ο καζακης θελει μοναρχια και να ειναι αρχηγος θα σε πιστεψω. δεν ξερω κανενα Πατελη που εφυγε ουτε ειμαι μελος του επαμ

      Διαγραφή
    2. μην με κουράζεις με τις αδυναμίες σου. Δες τα βίντεο από το πρώτο συνέδριο. Ρώτα μάθε ποιος είναι ο Πατέλης. Ούφου, μασημένη τροφή που θες τρομάρα σου!
      Αν και φαινόταν πως καταπίνεις αμάσητα ότι σαλιώνει ο μουσολινίσκος μου το επιβεβαίωσες με την εφησυχασμένη σου άγνοια...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  8. Είναι προφανές ότι δεν έχεις ιδέα για το πως επηρεάζουν οι μετανάστες την οικονομία μιας χώρας.
    Εξάλλου ο Καζάκης δε λέει αφήστε τους να πνιγούν, λέει ότι με το τρέχον νομικό πλαίσιο πλήττονται οι σχέσεις εργασίας(συνεπώς και οι μισθοί) όλων των Ελλήνων.
    Με την λογική σου είναι σαν να λες όποιος δε θέλει ανοιχτά σύνορα είναι φασίστας και ναζί, τόσο ηλίθιος φαίνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα στο Πανεπιστήμιο Introduction in Kazakonomics 1.01 αλλά δεν πήγαινα. Τι θα κάνω τώρα; Αρκεί να ακούω εκπομπές του Καζάκη ή μπορώ να έρθω σε κανένα σεμινάριο του ΕΠΑΜ για να μάθω πως οι μετανάστες διαλύουν την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις; ΞΥΔΑΚΙ!!

      Διαγραφή
    2. Αντί να απαντήσεις με επιχειρήματα -που να βρεθούν για να καλύψουν τον εθνικισμό ΚΑΖΑΚΗ-ΕΠΑΜ, απλώς τραμπουκίζεις...

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια το ΕΠΑΜ που παρομοιάζει τους μετανάστες με σκουπίδια που απειλούν τους Έλληνες στο τραμπουκο-μετρο σου που ακριβώς τοποθετείτε;

      Διαγραφή
    4. Σκουπιδοτενεκές Ανθρώπινων Ψυχών άρα οι μετανάστες = σκουπίδια, αυτό καταλαβαίνεις Όχι ότι λόγο της οικονομικής και θεσμικής κατάστασης της Ελλάδας επικρατούν συνθήκες "φιλοξενίας" μεταναστών τέτοιες (παράνομες με βάση το Διεθνές Δίκαιο )
      και άρα οδηγούν σε τέτοια εξαθλίωση τους μετανάστες (όχι δικαιώματα,περίθαλψη,στέγη κτλπ) σε τέτοιο βαθμό ώστε οι μετανάστες (και οι Έλληνες) να καταλήγουν σκουπίδια. Τώρα αν καταλαβαίνεις εσύ ότι τους θεωρεί εκ των προτέρων σκουπίδια επειδή είναι μετανάστες και όχι το ότι ακριβώς επειδή είναι μετανάστες στην Ελλάδα καταλήγουν λόγο ΕΕ κτλπ τεσπά μην τα αναλύουμε ,σκουπίδια, τι να σου πω iQ αρνητικό. Επίσης τους παρομοιάζει με τραμπούκους ΟΕΟ? Πληρωμένος είσαι?

      Διαγραφή
    5. ''Σκουπιδοντενεκές των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου η Ελλάδα'' Το λέει και δύο φορές! Μην μπερδεύεσαι αυτό εννοεί! Μην κρύβεστε δεν υπάρχει λόγος, σας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι!!!

      Διαγραφή
    6. To "σκουπιδοντενεκές" πέρα από το ότι το λέει μεταφορικά και θα πρεπε να τελειώνει εκεί η κουβέντα, παραπέμπει στο ότι οι μετανάστες που έρχονται εδώ δεν μπορούν να αξιοποιηθούν σωστά και συνεπώς δε μπορούν να προσφέρουν τα ανάλογα στη κοινωνία.
      Όσο για τον 1:42, βλέπω και τα δικά σου επιχειρήματα... μόνο λάσπη και αυτή έτσι για την αντίδραση.. θλιβερό.

      Διαγραφή
  9. Την καπιταλιστική κρίση ακολούθησε μια σημαντική αποστοίχιση κόσμου από τα παραδοσιακά αστικά κόμματα που κυβερνούσαν με εναλλαγές ολόκληρη την μεταπολιτευτική περίοδο. Τα κοινωνικά συμβόλαια μιας προηγούμενης περιόδου του καπιταλισμού δεν μπορούσαν να τηρηθούν και δημιουργήθηκε ένα σημαντικό πολιτικό ρήγμα με μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας να επιζητούν διαφορετικές πολιτικές απαντήσεις. Στα απόνερα αυτών των αγώνων δημιουργήθηκαν και εθνικιστικά ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ αντιμνημονιακά ρεύματα όπως το ΕΠΑΜ, η Σπίθα και η ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επι της ουσιας ομως δεν απαντατε σε τιποτε.
    Σε χωρα με 25%+ ανεργια τι δουλεια θα κανουν οι μεταναστες μπορειτε να μας πειτε?
    Προφανως και ειναι αντιπαλοι της εγχωριας εργατικης ταξης για την οποια δεν δινετε δικαρα τσακιστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελληνες και Μετανάστες εργαζόμενοι και άνεργοι να συγκροτήσουμε ένα μαχητικό εργατικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που θα συγκρουστεί με την υπάρχουσα κατάσταση. Η ανατροπή της απεχθούς πορείας που έχει πάρει το παρόν μας, δηλαδή η αθλιότητα και η δυστυχία, η καθοδική πορεία του βιοτικού επιπέδου και η ζωή μέσα στο χρέος ανατρέπεται μόνο με την ενοποίηση όλων πάνω στα κοινά εργατικά μας συμφέροντα.

      Διαγραφή
  11. Για ένα τεράστιο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού καθίσταται αδύνατη η διαφυγή του από την καταστροφή. Η εργατική τάξη τσακίζεται και πολυκερματίζεται, αλλού πειθαρχημένη από την αστυνομία, αλλού εξοντωμένη από τον πόλεμο, αλλού απομονωμένη στις φυλακές, αλλού στιβαχμένη στα γκέτο και τους καταυλισμούς. Όλα τα παραπάνω είναι μέθοδοι διαχείρισης των προλετάριων, τρόποι μείωσης των μισθών, τόνωσης της ανάπτυξης, αύξησης της κερδοφορίας. Αντί λοιπόν το άγχος μας να είναι πως θα μπορέσουν όλοι να συσπειρωθούν σε ένα μαχητικό και ανατρεπτικό κίνημα για να πάρουμε όλοι αυτό που μας ανήκει το ζήτημα είναι πως θα διώξουμε τους μετανάστες και θα ασφαλίσουμε τα σύνορα μας. Αλήθεια οι τόσοι απόστρατοι του ΕΠΑΜ όταν ήταν εν-ενεργεία και ο ελληνικός στρατός πήγαινε στο Αφγανιστάν ή στην Σομαλία και γινόταν μέρος της κίνησης διάλυσης αυτών των κρατών τι έκαναν; Βγάλανε κάποιο κείμενο, έστω ανυπόγραφο εναντίον της συμμετοχής σε ξένες αποστολές; αρνήθηκαν να πάνε; παραιτήθηκαν; Αντιπαλέψαν έμπρακτα με κάποιο τρόπο την συμμετοχή της Ελλάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι μετανάστες πρέπει να επαναπροωθουνται τις χώρες προέλευσης. Εξαίρεση όσοι δικαιούνται άσυλο (πχ Συριοι). Οι υπόλοιποι πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ να διαβιβαστεί το αίτημα του ΕΠΑΜίτη στην Κυβέρνηση για μαζική ''επαναπροώθηση'' των μεταναστών στις ''χώρες προέλευσης''. Όταν το δημογραφικό σκάσει σε καμιά 10αριά χρόνια καθώς οι έλληνες νέοι θα έχουν πάει ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και εδώ θα έχουν μείνει τα γερόντια υπό όρους θα επιτρέψουμε σε μερικούς να έρθουν για να δουλεύουν μαύρα και ανασφάλιστα για να γηροκομούν, συντηρούν, χτίζουν, μαζεύουν. Σε περίπτωση δε που υπάρξει ανάπτυξη και μετά ξανά ύφεση και κρίση, παρακαλώ να εκδιωχθούν πάλι γιατί ''αυτον τον τόπο εμείς τον δουλέψαμε (Καζάκης)''και αφού μας ανήκει δικαιωματικά κάνουμε ότι γουστάρουμε. Τρίβει τα χέρια του το Κεφάλαιο που έχει τόσο καλά τσιράκια όπως εσείς, ο καλύτερος τρόπος για να διαιωνίζει την εκμετάλλευση του την ώρα που εσεις ψάχνεται τρόπους για να διώξουν οι έλληνες εργάτες τους ξένους.

      Διαγραφή
  13. ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.... ΑΦΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΣΤΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΕΣ 20-35 ΧΡΟΝΩΝ ΚΛΠΚΛΠ....ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΣΕ ΜΙΑ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΕΔΑ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΟΙ ΓΡΙΕΣ ΚΛΠΚΛΠ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ 20-30 ΕΤΩΝ....ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟ...ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΤΣΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επι της ουσιας ομως δεν απαντατε σε τιποτε.
    Σε χωρα με 25%+ ανεργια τι δουλεια θα κανουν οι μεταναστες μπορειτε να μας πειτε?
    Προφανως και ειναι αντιπαλοι της εγχωριας εργατικης ταξης για την οποια δεν δινετε δικαρα τσακιστη

    ΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ...ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ..ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελληνες και Μετανάστες εργαζόμενοι και άνεργοι να συγκροτήσουμε ένα μαχητικό εργατικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που θα συγκρουστεί με την υπάρχουσα κατάσταση
    ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΤΕ;;;...ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;;...20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ;;...ΤΙ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΤΕ;;;ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΚΟΙΝΟ''ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ [ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΑΡΞ ΕΞΗΓΗΣΕ ]
    Δημοσιογράφος είναι ο Καζάκης, ρώτα αυτόν αν λαμβάνει τίποτα. Εμείς είμαστε μέλη μιας πολιτικής συλλογικότητας που παλεύει έναντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και την εκμετάλλευση. Περαστικά σου.
    ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΓΙΑΙΤ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ''ΡΟΜΑ'' ΕΝΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΜΠΑΛΑΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ [ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ]....ΠΟΥ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ [ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ,ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΛΙΓΩΝ, ΓΝΗΣΙΑ ΔΗΛΑΣΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ].....
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ...ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ [ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΟΦΡΩΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ] ...ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ [ΠΧ ΚΟΝΚΟΛΕΖΙΚΟ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ] ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.....ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΟΓΚΟΛΕΖΟΣ.....ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σωματείο που είμαι εγώ στον χώρο του επισιτισμού έχουμε πολλούς μετανάστες οι οποίοι συμμετέχουν κανονικά στις συλλογικές διεκδικίσεις. Αλήθεια εκεί αν υπήρχε μέλος του ΕΠΑΜ τι θα μας πρότεινε; Να μαζέψουμε τους ξένους συνάδελφους μας και να διεκδικίσουμε να πάνε στις χώρες προέλευσης; Έχεις ακούσει για κάποια Μανωλάδα; Έχεις ακούσει για κάποια Κούνεβα; Τα συμφέροντα είναι κοινά και οι αγώνες ίδη (ατελώς) συμπεριλαμβανουν και μετανάστες. Για τον ΜΑΡΞ δεν χρειάζεται να το συνεχίζουμε το παραμύθι, με ντοκουμέντα απαντάει το κείμενο και συνθλίβει την διαστρεβλωμένη χρηση του από τον Καζάκη.

      Διαγραφή
    2. Και μην χρησιμοποιείς κεφαλαία, έλεος 2016 έχουμε.

      Διαγραφή
    3. Δε μας λες πως θα σου φαινόταν αν ο εργοδότης σου σε απέλυε και στην θέση σου έπαιρνε δύο (λαθρο)μετανάστες?
      θα σε υποστηρίζαν οι μετανάστες του σωματείου?

      Διαγραφή
    4. Δύο κιόλας; Πόσα χρήματα νομίζεις ότι παίρνουμε εκει; όσα και οι μετανάστες. Ναι το σωματείο θα με υποστήριζε στο σύνολο του, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.
      και γενικά η λέξη ''λαθρο'' δεν κολλάει με τους μετανάστες, κολλαει με την λέξη π.χ λαθροχειρία.
      παράδειγμα: O Καζάκης και οι βλαμμένοι οπαδοί του επιδίδονται σε μια ανευ προηγουμένου λαθροχειρία της ιστορίας του εργατικού κινήματος για να κρύψουν την πραγματική αντιδραστική φύση των θέσεων τους.

      Διαγραφή
    5. Η Ελλαδα ειναι ανοχυρωτη χωρα μαγκα.Δεν μπορει να υπερασπιστει τιποτα μιας και εχει παραδωσει τα κλειδια στους ξενους επικυριαρχους...Το χεις αντιληφθει αυτο;;Θα ανοιξει κι αλλο μετωπο με την αθροα ροη εξαθλιωμενων σκλαβων η ξεριζωμενων απ τους οποιους οι μισοι θα πεσουν στα χερια της μαφιας και θα εξαφανιζονται οπως γινεται τωρα[10 χιλιαδες παιδια εχουν εξαφανιστει μετα το περασμα τους στην Ευρωπη]και οι αλλοι μισοι θα αποτελεσουν εν δυναμει το πατημα της τζιχαντ στην ευρωπη η το μοχλο για την ανοδο της ακροδεξιας και του φασισμου.....Και εσεις αντι να εναντιωθειτε σ αυτο ριχνετε νερο στο μυλο αυτου του συστηματος που εσας και τη βλακεια σας,χρησιμοποει για να εδραιωσει τα συμφεροντα της.. Ε λοιπον ο Καζακης εχει δικιο 100% οτι κι αν εχει πει ο Μαρξ,οσο κι αν απεχει απο οτιδηποτε μαρξιστικο[ο Μαρξ δεν ειναι το κορανι,μα το αντιθετο]....

      Διαγραφή
  16. Η Αντιπολεμική ήταν πάντα στον αγώνα ενάντια στον Πόλεμο και την Εκμετάλλευση των λαών. Θα μας πει κάποιος τα μπουμπούκια απόστρατοι του ΕΠΑΜ τι στάση κράτησαν όταν η Ελλάδα συμμετείχε σε επιθετικές αποστολές; Το κατέγγειλαν κάπως αυτό δημόσια; Προσπάθησαν να μπλοκάρουν την συμμετοχή του Ελληνικού στρατού στον Πόλεμο σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία; Κάναν κάτι ή προάσπισαν την ''ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ'' στα βάθη της Ασίας και της Αφρικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΦΥΛΟΥ [20-30 ΧΡΟΝΩΝ ] ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΝΟΥΝΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ [ΠΡΟ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΦΕΤΟΣ] ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ...[ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ,ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ]...ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ.....ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΙΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ [ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ] ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σημαίνει να ρίχνεις λάδι στο μύλο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της εκμετάλλευσης ψαρεύοντας σε θολά νερά σε μια Ελλάδα που έχει κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στους μετανάστες
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ...ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ...ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΕΞΑΙΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ...ΚΑΙ ΕΒΡΙΖΕ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗ -ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΛΠ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΑΓΕ ΝΑ ΠΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ [ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΣΤΩΝ ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ,ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ]...ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ [ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ] ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ...ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΟΣΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ [ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ 20-35 ΧΡΟΝΩΝ ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ]...ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ .....
    Α] ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΑΠΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ''ΛΕΥΚΟΙ''ΜΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ [ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ]
    Β]ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ [ ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ,ΜΕΙΟΝΩΝΤΕ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΑ ΚΛΠ ΚΛΠ]....
    Γ]ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ 2 ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΣΠΑΣΗ [ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ , ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ , ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ]
    Δ] ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΦΤΩΧΕΥΜΕΝΟΥ ΕΛΑΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ [ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΦΤΩΧΕΥΣΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ]...ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ [Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ] ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ...ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ''ΛΑΟ''...
    ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ [ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΡΞ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ] ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ''ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ....
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιατι αμα δεν εισαι στα δικτυα λαθρεμποριου εργατων και ΜΚΟ εισαι φασιστας. Αμα δε θες εκατομμυρια προσφυγες και μεταναστες να ερχονται εδω, να μην μοιραζονται στις χωρες που επιτεθηκαν και να δουλευουν τσαμπα για τα αφεντικα που σε πληρωνουν εισαι ναζιστης. Μαθαινουμε πραματα εδω περα.

    Τη θεση του Καζακη για την χρηση της Υπατης Αρμοστειας του ΟΗΕ ωστε να εχουν οι ανθρωποι νομιμα χαρτια και να πηγαινουν ΟΠΟΥ θελουν ΝΟΜΙΜΑ και να μην γινονται τσαμπα σκλαβοι για τα αφεντικα, γιατι δεν την βαλατε γκεμπαιλισκοι; Τα ξεχασατε φαινεται. ΟΥΣΤ παπαγαλακια των αφεντικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις θολωμένες και προσβλητικές απαντήσεις κράτα τις για τον αρχηγό σου. Όχι για εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αχου τον καημενοοοοοοο το θιξαμε, εβγαλε ανωνυμο λιβελο γεματο ψεματα, παρερμηνειες σωστων θεσεων για να φανουν ρατσιστικες στον ασχετο. Τον καημενο τον κουκουλοφορο.

      Πρωτον, το ΕΠΑΜ ειναι πατριωτικο μετωπο, καμια σχεση με τον εθνικισμο, και χτυπα τον πισινο σου κατω αν θες. Φυσικα για να βρεις την διαφορα πρεπει να εχεις ανοιξει και ενα βιβλιο στην ζωη σου αλλα αυτα ειναι δυσκολα πραγματα, το να τους τσουβαλιαζεις ολους δημοκρατες και φασιστες ειναι ξεκουραστο. Πολυ πιο ευκολο ομως ειναι να βρεις τις επισημες θεσεις του για τους μεταναστες, 100 φορες διατυπωμενες στο μπλογκ του Καζακη, σε σαιτ, σε συνεδρια κλπ. Βαλ'τες πρωτα, ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ, οχι βιντεακια με κοπτοραπτικη απο Χρυσαυγουλους και μετα μιλαμε σοβαρα.

      Οι μεταναστες και οι προσφυγες δεν ειναι ουτε σκουπιδια, ουτε αγιοι. Ειναι ανθρωποι σαν ολους τους αλλους. Οταν λεει για σκουπιδοτοπο ο Καζακης, εννοει οτι εχει ηδη γινει ενα μεγαλο στρατοπεδο συγκεντρωσης. Να απορροφηθουν απο τον ντοπιο πληθυσμο ειναι αδυνατο, ουτε δουλεια δεν μπορουν να βρουν, ουτε στεγη καλα-καλα, οποτε θα τους εχουμε ειτε εγκλειστους, ειτε να "λιαζονται" στις πλατειες. Ετσι ουτε στην κοινωνια εντασσονται ομως, ουτε μερος της εργατικης ταξης γινονται. Οποτε εχει αναγκη το ξενο κεφαλαιο τσαμπα εργατες θα τους παιρνει, οποτε δεν τους χρειαζεται θα μας τους επιστρεφει. Αντε να πουν οχι, οταν καλα-καλα δεν εχουν να φανε! Ο,τι θελει θα τους κανει. Στο ενδιαμεσο θα κανουν καποιοι απ' αυτους και καποιο εγκλημα (στατιστικα στο 1 εκατ. καποιος θα βρεθει), θα στοχοποιηθουν και θα ανεβει ακομα περισσοτερο η ακρα δεξια. Για εσας αυτο μπορει να ειναι παραδεισος, ε για μενα ο ορισμος του σκουπιδοτοπου.

      Η διαφορα σας με τον Καζακη, ειναι οτι αυτος προτεινει ανθρωπινες λυσεις για τους ανθρωπους αυτους (βλεπε ΥΑ του ΟΗΕ), ενω εσεις μονο για να πετατε συνθηματα ειστε. Προτασεις; Λυσεις στο προβλημα; Τιποτα. Μονο υβρεις και ψεματα.

      Για την εθνικη κυριαρχια ασ' το καλυτερα, αυτα ειναι πραγματα για μεγαλους. Παιξε με τα τσιτατα και τα αποσπασματα του Μαρξ καλυτερα.

      Διαγραφή
    4. Δεν το μαζεύετε παιδιά όσο και να το παλεύετε. Υπάρχουν ντουκουμέντα, φάνηκε σε όλους ποια τι ακριβώς είστε και τι ακριβώς λέτε. Δεν πειράζει, ΞΥΔΑΚΙ. Το τελευταίο καταφύγιο του ηττημένου είναι να σκούζει για κοπτοραπτικές και μονταζιέρες υπό το βάρος της ξεφτίλας του που προκαλούν τα πραγματικά στοιχεία. Ανωνυμος εισαι εσύ και όλοι σας στο συρφετό του ανώνυμου μπουλουκιού που ακολουθούν την διδασκαλία του εθνικιστή-προφήτη Καζακη.

      Διαγραφή
  20. Η επαναπροωθηση και το κλείσιμο των συνόρων και η πολιτική αντικινήτρων είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα.
    Τα άλλα είναι ημίμετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΜ...ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ....ΦΑΣΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙΣ [ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ] ....
    ΕΤΣΙ .....
    ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ '''ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ [ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ] ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ''
    ...
    ΟΠΩΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ '''ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛOΥΣ ΚΛΠΚΛΠ'''
    ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΑΛΑΓΓΙ [ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΛΕΜΗΣ ΖΩΝΗΣ] ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ''''ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗΣ''' ...ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ....ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΑΝ ΕΣΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΝΕΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ [ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ] ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ .....
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥ ΣΕ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ 500ΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ....
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΝΑ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    .....ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...... ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΑΚΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΔΙΝΑΝΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΥΤΙΣΗ ΡΕΥΜΑ ΚΛΠ ΚΛΠ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρακλη Πουαρώ μιας και βλέπω ότι ξέρεις πολλά πράγματα για το μεταναστευτικό και έχεις διαπιστευτήρια, φαίνεται αυτό όπως και η μόρφωση σου από το πως χειρίζεσαι την γλώσσα. Μπορείς να μου πεις ποιος τους φέρνει; Ο Σόρος ή ο Σώρας; Οι βεδουίνοι κροίσοι ή οι μπαμπουίνοι κρίσοι; Οι Μουσουλμάνοι ή οι Ινδουιστές; το σωστό είναι Η ΜΚΟ ή ΤΟΝ ΜΚΟ; Ο Πούτιν πότε ακριβώς θα μας σώσει;

      Διαγραφή
  22. ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΠΟΛΙΤΙΖΜΟΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΠΑΜ
    https://www.youtube.com/watch?v=UynZz05S6bs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. να προσδώσει βαρύτητα στα λεγόμενα του αναφέρεται και σε ένα υποτιθέμενο αντιμεταναστευτικό χωρίο του Καρλ Μαρξ.
    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ .....και φυσικα δεν ειναι αντιμεταναστευτικο ... αλλα αντικαπιταλιστικο....αφου δεν κατηγορει τουσ μεταναστες..αλλα κατηγορει τους καπιταλιστες για τον τροπο με τον οποιο χρησιμοποιουνε τους ξενους εργατες εντος του κρατους μεσα στο οποιο ασκουν τον καπιταλισμο...
    ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΕΥΤΕ.....Για τον Δημήτρη Καζάκη οι μετανάστες είναι επικίνδυνοι για τον κόσμο της εργασίας, πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα
    καλα το επικυνδυνοι το αφηνω ...αλλα στο οτι πρεπει να φυγουν γιατι διαφωνειτε;;;ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ..αλλα για τον καθε λογικο ανθρωπο αυτο ισχυει ....ο καθε ενας πρεπει να ειναι ελευθερος να πηγαινει εκει που θελει...δηαλδη εκτος ελλαδας....και ως γνωστον το 99 τα 100 των μεταναστων-προσφυγων δεν θελανε να μεινουν εδω αλλα να πανε στην δυτικη ευρωπη...
    εκτος και αν περα απο τους ελληνες που ειμαστε φασιστες , ειναι φασιστας και οποιος μεταναστης θελει να φυγει απο την ελλαδα και δεν θελει να μεινει εδω , προκειμενου καποια στιγμη στο μελλον να συγροτησει κοινο μετωπο με τους ελληνες εργατες [καπου καπως καποτε στο απωτερο μελλον ] , με σκοπο να ανατρεψουμε απο κοινου την καπιταλιστικη ταξη του ελλαδικου κρατους .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου δώσαμε το πρωτότυπο σε Ελληνικά και Αγγλικά, όποιος θέλει μπορει να το διαβάσει και να βγάλει άμεσα συμπεράσματα για την λαφυραγώγηση του ΜΑΡΞ από τον Καζάκη. Τώρα αν δεν θέλετε να δείτε την πραγματικότητα αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Είναι απλά τα πράγματα, αρχικά πρέπει τα χερσαία σύνορα να είναι ανοιχτά για μην πνίγεται κόσμος στη θάλασσα. Μετά να υπάρχει ελέυθερη διέλευση και επιλογή από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για το που θα πάνε. Αν μερικοι θελησουν να ζήσουν στην Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτοι και πρέπει να κάνουμε το παν να ενταχθούν στην κίνηση ανατροπής αυτού του συστήματος.

      Διαγραφή
    2. Τους λαθρεμπορους να τους αφησουμε να τους σκυλοπνιγουνε;;

      Διαγραφή
    3. μη μιλας για αυτα...δεν φταινε ουτε λαθρεμποροι ουτε γκριζοι λυκοι ουτε η ΕΕ ουτε τιποτα...
      ΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ....η μονη αληθεια ειναι οτι
      για ολα φταινε οι ελληνες που ειναι εθνικιστες...οπως οι κατοικοι της ΚΩ που τις αρπαξανε απο τα ΜΑΤ της συγκυβερνησης και μαλιστα αντι να ζητησει συγνωμη η κυβερνηση τους χαρακτηρισε ως ''ακροδεξιους''[ χουντικες πρακτικες, και τις τρως και με το δικιο σου, αφου εισαι ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ]...
      τι εγινε;;που το ξερει ΟΤΙ ειναι εθνικιστες;;; αρχισε το φακελωμα παλι και δεν το καταλαβαμε;;...δευτερον και ακροδεξιοι να ειναι [ πραγμα που για κακη τυχη της κυβερνησης δεν επιβεβαιωνετε απο πουθενα] τι σημαινει αυτο;;.....πιστευει στη δημοκρατια αυτη η κυβερνηση η οχι;;;...ρητορικο το τελευταιο ερωτημα ...φυσικα δεν περιμενω απαντηση

      Διαγραφή
  24. Να δω με κλειστά σύνορα, εθνικό νόμισμα και μόνο Ελληνες ποιος θα κάνει την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη και η βελτίωση της θέσης του Ελληνικού Κεφαλαίου θέλει και εργατικά χέρια και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Θα πάνε άραγε οι οπαδοι του ΕΠΑΜ στα χωράφια ή στις φάμπρικες για να δουλεύουν για λιγοστές ΔΡΑΧΜΕΣ για κάποιον Έλληνα αφέντη; Πως θα γίνει αυτό όταν η πλειοψηφία σας είναι απόμαχοι της ζωής; Τότε όμως θα είναι κομπλέ, θα σκούζετε μαζί όλοι για ανοιχτά σύνορα για να έρθει καμιά βουλγάρα να σας ξεσκατίσει..ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ηρακλη Πουαρώ μιας και βλέπω ότι ξέρεις πολλά πράγματα για το μεταναστευτικό και έχεις διαπιστευτήρια, φαίνεται αυτό όπως και η μόρφωση σου από το πως χειρίζεσαι την γλώσσα. Μπορείς να μου πεις ποιος τους φέρνει; Ο Σόρος ή ο Σώρας; Οι βεδουίνοι κροίσοι ή οι μπαμπουίνοι κρίσοι; Οι Μουσουλμάνοι ή οι Ινδουιστές; το σωστό είναι Η ΜΚΟ ή ΤΟΝ ΜΚΟ; Ο Πούτιν πότε ακριβώς θα μας σώσει;
    ΤΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ......ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ [ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ]..ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΦΤΙΣΕΣ ΠΟΥΤΙΝΙΚΟ..ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΟΡΟΣ ΕΙΠΑ...ΑΛΛΑΠΕΤΑΞΕΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ.....ΟΥΤΕ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ''ΦΕΡΝΕΙ'' ..ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑΥΤΙΣΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ......ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΚΟ ΚΛΠ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΑ... ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕΑ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ ... ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τα 500αρικα που έχουν στις τσέπες τους που σαν γνήσιο λαγωνικό μύρισες που τα βρίσκουν; Πες μου.

      Διαγραφή
  26. ΤΟ ΟΤΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ [ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ] .....
    ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;;;..
    ΑΡΙΣΤΕΡΑ;;..ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ... ΑΠΟ ΠΟΤΕ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. στην ιστοσελίδα που παρουσιάζει το θέμα
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_682.html?showComment=1454274182143#c2933495132815290004
    έχω κάνει μια πρόταση παρακαλώ διάβασε την που συμφωνείς που διαφωνείς θερμη παράκληση αν έχει κενά βελτίωσε την τα σχόλια σου γράψτα καλύτερα εκεί...


    εκ τον προτερων σε ευχάριστο για τις βελτιώσεις....

    giannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να δω με κλειστά σύνορα, εθνικό νόμισμα και μόνο Ελληνες ποιος θα κάνει την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη και η βελτίωση της θέσης του Ελληνικού Κεφαλαίου θέλει και εργατικά χέρια και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Θα πάνε άραγε οι οπαδοι του ΕΠΑΜ στα χωράφια ή στις φάμπρικες για να δουλεύουν για λιγοστές ΔΡΑΧΜΕΣ για κάποιον Έλληνα αφέντη; Πως θα γίνει αυτό όταν η πλειοψηφία σας είναι απόμαχοι της ζωής; Τότε όμως θα είναι κομπλέ, θα σκούζετε μαζί όλοι για ανοιχτά σύνορα για να έρθει καμιά βουλγάρα να σας ξεσκατίσει..ΞΕΦΤΙΛΕΣ.
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ...[ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΟΝ]..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΟΥΝ...ΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ...ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι ολος ο ελληνικος λαος σαν και σενα κοπριτης..Αυτη την επιλεκτικη ευαισθησια που περιοριζεται μονο στους ξενους ειναι η ιδια επιλεκτικη ευαισθησια ορισμενων αλλων οταν βγαζουν κεραυνους εναντιον του ανθρωπου που παιρνει 3 χιλιαρικα μισθο ενω δε λεει τιποτα για την επιχειρηματικη ελιτ που βγαζεις δις..Αυτους τους θαυμαζει οπως κι αναλογως τιμας μονο τους ξενους κι σιχαινεσαι καθετι εντοπιο..Κι αυτο ειναι μια ενστικτωδης αντιδραση που εχει μια κοινη συνισταμενη και στις δυο περιπτωσεις..Αυτους που σιχαινεσαι συγχρωτιζεσαι μαζι τους ενω οι αλλοι ειναι μακρια απο σενα,δε συγχρωτιζεσαι μαζι τους..

      Διαγραφή
    2. προς ofaras.....
      συμφωνω και επαυξανω..οπως ειπα και πανω απο το σχολιο σου , θα πηγαινε ευχαριστως [ακι δοξα το θεο εχω παει για λιγες ομως μερες δυστυχως] σε χωραφια..... οπως και πολλοι αλλοι ελληνες θα θελανε να πανε ....και φυσσικα θα πρεπει να το αναμενουμε το υβρεολογιο[ του τυπου '''ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ'' οπως μας χαρακτηρισε ο παραπανω [ρατσιστης με τους ελληνες] ανωνυμος ....οπως παλια [πριν 50 χρονια] οταν καποιος διαφωνουσε για την εργασιακη κατασταση τον χαρακτηριζανε ''κομμουνιστη'' χωρις να μπαινουν σε κανενα διαλιγο μαζι ακριβως γιατι ηταν κατ αυτους κομουνιστης [ εντος η εκτος εισαγωγικων ] ετσι και σημερα οσο διαφωνουμε μαζι τους με επιχειρηματα , επειδη ακριβως δεν ξερουν να απαντησουν στα επειχειρηματα, θα εισπρατουμε χαρακτηρισμους του τυπου '''εθνικιστη , φασιστα ξεφτιλα κλπ κλπ''' και αλλα ''ψευτοαριστερα'''''ψευτοανθρωπιστικα''' ψευτοπροοδευτικα'''
      δεν αναφερομαι στο σαιτ αυτο αλλο σε μερικουσ σχολιστες οπως '''Ανώνυμος5 Φεβρουαρίου 2016 - 3:57 μ.μ'''

      Διαγραφή
  29. αι τα 500αρικα που έχουν στις τσέπες τους που σαν γνήσιο λαγωνικό μύρισες που τα βρίσκουν; Πες μου.
    ΒΡΕ ΕΙΡΩΝΑ....ΔΕΝ ΤΑ ΜΥΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΛΑΓΩΝΙΚΟ...ΤΑ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ [ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΟΙ] ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΑΝΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ [ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΛΑΔΑΣ] ...
    ΤΙ;; ...ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ;;;..ΠΑΡΑΞΕΝΟ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΤΑ ΜΥΡΙΣΤΕΙΣ...ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....
    ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ;;; ΜΕ ΚΕΡΜΑΤΑ;;;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΟ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ..ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ...
    ΠΑΝΤΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ [ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ] ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ... ΟΠΩΣ ΤΟ 2012 ΟΤΑΝ ΚΡΕΜΑΓΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΑΦΙΣΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ '''ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ'''
    ...ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ'''....ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ [ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ , ΣΙΙΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ , ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΗΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ '''ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ'' ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ]
    ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΑΝΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΑΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΑΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ....
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ''''''ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ'''' ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝΕ '''ΑΡΑΒΙΚΗ'' ΑΝΟΙΞΗ....ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΠΕΣΑΝΕ....
    ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1939-40-44 ΩΣ '''ΓΟΤΘΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ'''... Η ''ΟΥΝΙΚΗ'' ΑΝΟΙΞΗ...ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ..... ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. https://www.youtube.com/watch?v=qDk608HMlSw
    https://vimeo.com/12515149
    Παραθέτω τα δύο βίντεο για να στηρίξω το επιχείρημα οτι τώρα μία φράξια του ΝΑΡ ανακαλύπτει οτι ο Καζάκης είναι φασίστας προφανώς επειδή δεν είναι εύκολα ρυμουλκίσημος σε διάφορες εκλογικές συμμαχίες.
    Ασε που το 0,77 του μπορεί να λεηλατηθεί απο το 0,86 μπας κ περάσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την μονάδα.
    Προσωπική μου γνώμη είναι οτι ο Καζάκης είναι τριτοκοσμικού τύπου σοσιαλιστής αφού το στυλ η ιδεολογία κ ο τρόπος του πολιτεύεσθαι μου θυμίζει Καντάφι κ μπααθ tvn 70s.Aρχηγισμός ,ένοπλες δυνάμεις,μεικτή οικονομία με κρατικό προστατευτισμό κ πρωτόγονος αντιμπεριαλισμός στα όρια του απομωνωτισμού.Αυτο που πρεσβεύει είναι συγγενές με την αριστερά και δεν έχει σχέση με φασισμό φυσικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιωργος θαλλασης
      καλά κάνεις και φέρνεις τα βίντεο με τα ψαρέματα του Καζάκη.
      Δεν είναι μόνο αυτά, γιατί μέχρι και στην Σπίθα πήγε ως ο κομμουνιστικός φορέας γιατί ο Μίκης μήδιζε προς αλευρομάγειρους κ.α.
      Ο πολιτικός γυρολόγος Καζάκης πέρασε και από τις πλατείες που μονίμως βρίζει και σιχτιριάζει για τις αμεσοδημοκρατικές τους παπάτζες.
      Δεν νομίζω κανείς να πιστεύει πως ο Καζάκης πήγε μέχρι τους "ψεκασμένους" του Δημόκριτου επειδή πιστεύει σε ρινίσματα αλουμινίου.
      Σιγά - σιγά καθάρισε με τους αριστερούς που "είναι οργανωτικοί" αλλά δεν του γέμισαν το κόμμα γιατί ο καθένας τους σήκωνε δικό του μπαϊράκι.(Νάκος,Παπαδόπουλος,Πατέλης,ομάδα σεισάχθειας κλ). Τα εθνίκια είχαν σειρά γιατί "είναι αρκετά ηλίθιοι" ώστε να τον πιστεύουν αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να στρώσουν μία δεμένη οργάνωση. Ζει τις προσωπικές του αντιφάσεις. Πολλοί που τον έχουν γνωρίσει από κοντά λένε πως ο φραξιονιστικός χαρακτήρας του είναι η αιτία της αποτυχίας του. Ακόμη και αν δεν υπάρχει δημιουργεί φράξια για να την καταγγείλει κτλ.

      Το μυστικό βρίσκεται στο ΚΚΕ και τους λόγους που τον διέγραψαν. Έμεινε μετά το 89-90 και τον έδιωξαν σε χρόνο πολιτικά νεκρό ώστε να μην μπορεί να κάνει χρήση μίας σοβαρής διαφωνίας.
      Στην τωρινή κρίση είδε την ευκαιρία να αναδείξει το "ταλέντο" του. Σιγά το πράμα. Μετά τον Λεβέντη υπάρχει για όλους ελπίδα...

      Αν και θα μπορούσα να συμφωνήσω με το "Αυτο που πρεσβεύει είναι συγγενές με την αριστερά και δεν έχει σχέση με φασισμό φυσικα..." δεν το κάνω γιατί έχεις ένα μεθοδολογικό λάθος στο σκεπτικό σου. Οι τριτοκοσμικοί του "τρίτου δρόμου" είναι γεννήματα ενός αγώνα ανεξαρτησίας και απελευθέρωσης ενώ οι του Καζάκη έχουν διακόσια χρόνια "ελεύθερο και ανεξάρτητο" κράτος. Για την σχέση που ψάχνεις να βρεις με "αριστερές" και φασιστικές προβολές θα σου έλεγα πως ο εθνικο-σοσιαλισμός είναι μία λύσης... Άλλωστε πολλοί "αριστεροί" τύπου ΣΥΡΙΖΑ τους μπααθιστές δικτάτορες ανέβαζαν και αιμοσταγείς δολοφόνους τους κατέβαζαν...

      Διαγραφή
  32. ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΠΑΡΑΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΒΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ [ΠΟΥ ΧΩΡΑΝΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΝΕΡΟ;;....ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;;...ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ;;...ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΡΑ ΜΕ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ;;.ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΣ 20-35 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΕΙΡΗΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΕΔΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ [ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ,ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ] ....ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΛΟΓΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ,ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ;;;ΠΟΥ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΑΥΤΟ;;;
    .....ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΗΣΕΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΣΟΥΝΙΤΩΝ ΚΑΘΕ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΛΥΒΙΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΛΠ [ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ] ΩΣ ....'''ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ'''..ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ....
    Α]ΗΜΙΜΑΘΗ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ;;;
    Β]ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ;;;
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.....
    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ , ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΗΣΑ ΑΛΛΩΣΤΕ , ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ...ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ [ ΣΧΟΛΙΣΤΕΣ] ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ , ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ..ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΑΝΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΩΣ ''ΚΟΜΜΟΥΣΝΙΣΤΗ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Πρώτα πρώτα, ο πνιγμός ανθρώπων στη δική μας θάλασσα είναι δικό μας πρόβλημα και δικό μας κρίμα. Μόνο το γεγονός, ότι μπαίνουν σε βάρκες με τα μωρά τους Γενάρη μήνα, φτάνει για να αντιληφθεί ο καθένας σε τι κατάσταση εξαθλίωσης βρίσκονται οι άνθρωποι. Ο εκφασισμός της κοινωνίας μας, η παρότρυνση από τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΛΑΣ "να τους κάνουμε το βίο αβίωτο", οι εντολές να τους ρυμουλκούν πίσω στη Τουρκία, αυτά είναι που έφεραν τον πνιγμό των παιδιών. Μόνο στραβός δε βλέπει, ότι κι εμάς θα μας φτάσουν σε ανάλογες συνθήκες, αν χάσουμε την ανθρωπιά μας και αν δεν αντισταθούμε στο φασισμό τους."

    Από ανακοίνωση του ΕΠΑΜ τον Ιανουάριο του 2014. Δε διακρίνω κάποια από τις κατηγορίες του άρθρου. Βρήκα και πιο πρόσφατες, που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ένα άγχος μην έρθει κάποιος και μας ¨κλέψει" τα αντι-ευρώ και αντι-ΕΕ αιτήματα. Κατανοητό, αλλά ας προβληθούν οι πραγματικές διαφορές,όχι επινοημένες.

    Δ.Μπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. κατσε ρε φιλε.. τι εννεοεις δικια μας ευθυνη...δηλαδη η τουρκια που τους βαζει σε βαρκες δεν ευθυνεται και αυθυνομαστε εμεις;;;...δευτερον ποτε πνιγηκανε λογω...ρυμουλκισης προς τα πισω;;;;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα, δεν αναφέρθηκα στις ευθύνες της Τουρκίας, προφανώς και πιστεύω ότι είναι εγκληματικές. Μην μπερδεύουμε δύο πράγματα. Την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που πρέπει να δείξουμε με την ανικανότητα κάποιων να καταλάβουν ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα, πρώτα και κύρια για την ελληνική εργατική τάξη. Έχει δίκιο ο Καζάκης, η Ε.Ε. μας θέλει στρατόπεδο συγκέντρωσης εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας, ούτε οι ίδιοι θέλουν να μείνουν εδώ. Μην μπερδεύουμε το διεθνισμό με το Δουβλίνο ΙΙ.

      Δ.Μπ.

      Διαγραφή
  36. επισης δεν απαντησατε ουτε στο γιατι ακομα οι περισσοτεροι εξ αυτων δεν ειναι γυναικοπεδα αλλα ανδρες νεαρης ηλικιας;;;;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "επισης δεν απαντησατε ουτε στο γιατι ακομα οι περισσοτεροι εξ αυτων δεν ειναι γυναικοπεδα αλλα ανδρες νεαρης ηλικιας;"
    Υπάρχουν πολλές απαντήσεις:
    Ο Φρόυντ θα σου έλεγε γιατί ήταν πολύ καταπιεσμένοι σεξουαλικά στις χώρες τους και ήρθαν Ευρώπη για να τους ψωνίζουν σαραντάρες και πενηντάρες στους σταθμούς των τρένων.
    Ο Φαήλος ήδη ξέρεις τι λέει οπότε μην γεμίζουμε και με άλλα σκουπίδια τον χώρο.
    Στο κείμενο παραπάνω διαβάζεις για την απάντηση ενός εθνικοσοσιαλιστή που έχει διαβάσει Μαρξ.
    κτλ κτλ

    Εκεί που μου βγάζει το μάτι ο εθνικοσοσιαλισμός ορισμένων που έχουν διαβάσει Μαρξ είναι που θέλουν για την χώρα τους κάτι που το αρνούνται σε άλλες χώρες.
    Πάρε τις δικές μου ερωτήσεις που αφορούν το πρόβλημα της εργατικής τάξης που δεν είναι οι μετανάστες αλλά αυτοί που εκμεταλλεύονται και τους μεν και τους δε:
    Ποιος απαγόρεψε στους Έλληνες γιατρούς να πηγαίνουν Γερμανίες και Αγγλίες με τα μισά λεφτά από όσα παίρνουν οι γιατροί εκεί;
    Οικονομίστικα σκεπτόμενοι δεν πρέπει να τους πούμε πως οφείλουν να μείνουν στον τόπο που επένδυσε πάνω τους και τους σπούδασε; Ακόμα και τα πανεπιστήμια του Φίλη στοιχίζουν λεφτά που τα δίνουν όσοι μένουν Ελλάδα.
    Να γυρίσουν λοιπόν όλοι οι Έλληνες μετανάστες που σπάνε τα μεροκάματα βάζοντας στέγες χωρίς μέτρα προφύλαξης από τις χώρες που βρίσκονται;
    Γιατί δεν τονίζεται πως ο Μαρξ είχε και έναν παραπάνω λόγο που απευθύνθηκε σε Γερμανούς εργάτες που πήγαιναν απεργοσπάστες στην Αγγλία; Μα αφού ήταν Γερμανός ο ίδιος θα μου πεις...
    Υπάρχει και ένα θέμα όταν οι Γερμανοί νεοναζί σφάζουν και Έλληνες γιατί δεν εντάχτηκαν ποτέ στα γερμανικά λουκάνικα αλλά παρέμειναν πιστοί στο σουβλάκι με τζατζίκι; Μάλιστα. Να το δούμε;

    Για τα εδώ:
    Κανείς μετανάστης οικονομικός ή πρόσφυγας να μην παίρνει λιγότερα από τον Έλληνα εργαζόμενο. Καμία διάκριση λόγω φύλου, καταγωγής ή συνηθειών σε κανέναν εργαζόμενο. Τότε θα δούμε πως μαθαίνουν την γλώσσα, δεν κάνουν εκπτώσεις στον τρόπο διαβίωσής τους, εντάσσονται στον τρόπο ζωής κτλ κτλ.
    Μα κανείς από τους wannabe μαρξιστές να μην ασχοληθεί με αυτούς που εκμεταλλεύονται τους φτηνούς μετανάστες και με τις πολιτικές των Ελλήνων αστών που τους έφεραν εδώ;

    ΥΓ. Ο Καζάκης μιλούσε παλιά για μετανάστες που θέλουν να μείνουν εδώ και να ενταχθούν κτλ κτλ και για τους περαστικούς που θέλουν μόνο χαρτιά. Από τότε το ακροατήριό του δεν ησύχαζε και όσο δεξιότερο γινόταν τόσο έθετε τα γνωστά θέματα. Ε, τώρα πια ο Καζάκης δεν είναι μόνο του εαυτού του είναι και των οπαδών του. Προβλέπω μία διολίσθηση σε πιο ακραίες θέσεις. ΠΧ: κακουργηματικές πράξεις οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις αν γίνονται από μετανάστες. Καλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ε, τώρα πια ο Καζάκης δεν είναι μόνο του εαυτού του είναι και των οπαδών του. Προβλέπω μία διολίσθηση σε πιο ακραίες θέσεις."
      Ψήφισμα του 4ου συνεδρίου του ΕΠΑΜ, 2015, πού είναι η διολίσθηση;
      "Εδώ και Τώρα καταγγελία της συνθήκης της Σένγκεν και των συμφωνιών του Δουβλίνου, με παράλληλο χτύπημα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων μέσα και παρά το κράτος και ταυτόχρονα εφοδιασμό των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα για την αποχώρησή τους από τη χώρα μας προς τις χώρες που δημιούργησαν τις πολεμικές καταστάσεις, ή όπου αλλού επιθυμούν."

      http://www.epamhellas.gr/2015/06/15/4%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BC-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84/

      "Ποιος απαγόρεψε στους Έλληνες γιατρούς να πηγαίνουν Γερμανίες και Αγγλίες με τα μισά λεφτά από όσα παίρνουν οι γιατροί εκεί;"

      Εδώ δείχνεις απόλυτη άγνοια του μεταναστευτικού, οι Έλληνες γιατροί δεν παγιδεύονται σε στρατόπεδα μιας χώρας που τους χρησιμεύει απλά σα σταθμός για τον τελικό προορισμό τους. Η σύγκριση είναι άκυρη. Ή μήπως αν εγκλωβίζονταν δε θα έπρεπε να ζητάμε να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα;

      Διαγραφή
    2. Για να δούμε την απόλυτη άγνοια του μεταναστευτικού: Πάνε οι γιατροί μας σε άλλη χώρα και ρίχνουν τα μεροκάματα ναι ή όχι;
      Θα έπρεπε να το κάνουν ενώ εξαϋλώνουν όσα χρήματα επένδυσε η Ελλάδα πάνω τους;
      Τι άκυρα είναι αυτά που λες για παγιδεύσεις και εγκλωβισμούς;
      Δηλαδή τώρα υπάρχει το μεταναστευτικό που δεν μπορούν να απορροφηθούν οι ροές από καμία χώρα;
      Πριν ήταν εντάξει που έρχονταν οι Μπαγκλαντεσιανοί και παίρνοντας την ημέρα όσα έβγαζαν σε ένα μήνα στην χώρα τους ζούσαν μέσα σε θερμοκήπια;
      Τι λες ορέ όψιμε πατριώτη που ανακάλυψες την αμερική τώρα που δεν υπάρχουν δουλειές ούτε για μετανάστες;
      Μεταναστευτικό πρόβλημα είναι στην χώρα που χάνει τα παιδιά της και τα καλύτερα μυαλά της ενώ έχουν πληρώσει για τις σπουδές τους όλοι οι εργαζόμενοι της.
      Μεταναστευτικό πρόβλημα είναι στην χώρα υποδοχής και μόνο για τους εργαζόμενους της που βλέπουν να πέφτουν τα μεροκάματα και να ακριβαίνουν οι σπουδές(ρώτα στην Γερμανία).
      Όταν οι ροές μεταναστών αυξάνονται τόσο πολύ που δεν μπορούν να απορροφηθούν τότε έχουμε Πόλεμο. Στοιχειώδες Γουάτσον, στοιχειώδες.

      "Κανείς μετανάστης οικονομικός ή πρόσφυγας να μην παίρνει λιγότερα από τον Έλληνα εργαζόμενο. Καμία διάκριση λόγω φύλου, καταγωγής ή συνηθειών σε κανέναν εργαζόμενο."

      Διαγραφή
  38. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΕΙΡΩΝΙΑ ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.......
    ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ....ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΡΩΝΙΚΕΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ...
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ;;;ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ....ΑΙΝΤΕΕΕ
    ΕΝΑ ΞΕΡΩ
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΟΛΥΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ , ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΩΣΑΤΕ..ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χάτη ένας στίχος γράφει: "...γιατί η πατρίδα μου είναι το στόμα ενός καρχαρία..." αλλά που να καταλάβεις.

      όποτε θελήσουν τα αφεντικά σου θα σου ρίξουν έναν τζιχαντιστή στο κρεβάτι που κοιμάσαι και τότε να δω πως θα τον ρωτάς για την ηλικία του.

      ναι ζώον όσοι ψωνίζονται στους σταθμούς του Μονάχου μετανάστευσαν για να πηδάνε Ευρωπαίες που τους πληρώνουν. τους έχεις ρωτήσει και σου είπαν όχι;

      Διαγραφή
    2. ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙΣΑΥΤΟΠΟΥ ΕΧΕΙΛΕΧΘΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,,,ΟΤΙΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ''ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ'' ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ''' ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙΠΟΥ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ
      ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ [ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗΣ ]
      ΕΡΩΤΙΚΗ
      ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ [ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ]
      ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΧ ΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ [ΠΟΥ ΦΤΩΧΕΥΕΙ ] ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΤΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΦΙΛΕΨΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ..ΟΧΙΤΙΜΙΟΥΣ ....ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΠΕΣ ΖΩΟΝ..
      ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.....
      ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ...
      ΞΕΡΕΙΣ ΜΩΡΕ....ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ''''ΨΕΥΤΟ'''ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΣΕ ΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ''ΑΜΑΡΤΙΑ'''ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ

      Διαγραφή
  39. ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΡΕ .... Χρήστος5 Φεβρουαρίου 2016 - 4:46 μ.μ.
    ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ [ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗΞ ΠΡΟΒΙΑ] ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ=ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ-ΦΑΣΙΣΤΑΣ=ΝΕΟΝΑΖΙ...ΑΡΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ [ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥΣ ] ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙΑΠΛΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ 1 ΑΝΤΕ 1.5 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , ΑΛΛΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ 85 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ,ΑΡΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΕΥΤΟΡΙΣΤΕΡΗ-ΨΕΥΤΟΦΙΛΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΝΕΠΑΓΩΓΗ]...ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ;;;...
    ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΑΜΕ ΓΚΟΒΕΡΝΟ....
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΚΑΤΙ.....ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΔΕΙΡΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ [ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΤΗΣ ΕΕ Η ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο '''ΕΧΘΡΟΣ'' ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ]....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΣΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΠΕΦΤΕΙ [ΑΠΟ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ.......ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΙΝΑΝΕ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ '''ΝΕΑΡΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ''...ΕΕΕ..ΩΡΑΙΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ;;;
    ΤΥΧΑΙΟ;;;...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κρατούσες ελληνική σημαία. check!
      πολύ ξύλο έφαγες. check!
      ήτανε κουκουλοφόροι νεαροί(πάλι;) αντεξουσιαστές(sic!). check!
      ε να δεις που είσαι επαμίτης και είσαι από Θεσσαλονίκη... check;

      υγ. το επίσημο επαμ έλεγε πως τους τρέψατε σε φυγή τους πιτσιρικάδες και όλοι ήσασταν θεριά που δεν τόλμησαν να αγγίξουν τρίχα σας. τσέκαρε το και κεφαλαιοποίησε μια απάντηση ξέρεις εσύ: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΡΗΩΤΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΜ

      Διαγραφή
    2. ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΥΠΟΝΟΗΣΑ....ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΓΥΛΑΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΕΠΑΜ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΜ ... ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΥΤΟ;; ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑ

      Διαγραφή
    3. "κρατούσες ελληνική σημαία. check!
      πολύ ξύλο έφαγες. check!
      ήτανε κουκουλοφόροι νεαροί(πάλι;) αντεξουσιαστές(sic!). check!
      ε να δεις που είσαι επαμίτης και είσαι από Θεσσαλονίκη... check;"

      Δεν είμαι μέλος καμίας οργάνωσης και δεν ξέρω τι έγινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά όποιος έγραψε αυτό το σχόλιο, είναι φασίστας και έχει το θράσος να ψέγει άλλους για φασισμό.

      Διαγραφή
  40. ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΝΤΕΨΙΕΣ ΣΟΥ....ΠΩΠΩΠΩ...ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ......
    ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΙΡΩΝΙΕΣ..ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ....ΓΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΥΠΑΣΠΙΣΤΟΙΤΩΝ ''ΝΕΑΡΩΝ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ'' ΑΝΤΕ..ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ..Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝΕ ΧΕΡΙ ΛΑΙΡΟΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΙΡΑΝΕ ΠΑΛΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩ [ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΗ ''ΝΕΑΡΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ'' ΑΝΤΕΔΡΑΕΙ]....
    ΑΠΟ ΤΟ 1949 ΩΣ ΤΟ 1967 ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,,,ΔΡΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ....ΜΕΤΑ ΤΟ 1967 ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ....
    KAI ΤΟΤΕ ΔΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΕΓΕ ''ΤΙΣ ΦΑΓΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΄΄ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ'' [ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ '''ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ] ...
    .. ΠΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ;;;...ΤΑΛΕ ΚΟΥΑΛΕ
    ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ..ΑΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΜΙΤΗΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΩ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΟΨΗΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν θα έχανα τον χρόνο μου για να γράψω,αλλά όντας αριστερός και ταυτόχρονα νευροφυσιολόγος,ένιωσα την να βάλω σε τάξη κάποια πράγματα.Πρώτον :Ο τρόπος που γράφετε όλοι,πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων,είτε από την πλευρά του ενός είτε από την πλευρά του άλλου,καταδεικνύει κόμπλεξ και γεννιτσαρισμό.Δεν νοείται άνθρωποι υποτίθεται ενός πνευματικού επιπέδου-διαβασμένοι να έχουν ,όπως λέμε λαΪκά τσίχλα στον εγκέφαλο,πέραν κάποιων που από τα γραπτά τους διαπίστωσα πως χρήζουν θεραπείας.Δεύτερον:Τι με εμποδίζει να είμαι οπαδός κάποιου πολιτικού ρεύματος,υποστηρικτής κάποιας ιδεολογίας και να μην δίνω τα εύσημα στον αντίπαλό μου,όταν οι απόψεις του ,με πληγώνουν,αλλά είναι λογικοφανείς και εφαρμόσιμες;Τρίτον:Στό δια ταύτα.Τον εν λόγω κύριο τον γνωρίζω και τον έχω διαβάσει.Σε αντίθεση με αρκετούς ομοΪδεάτες μου ,που ντρέπονται να αναφέρουν καν το όνομά του.Δεν διαπίστωσα πουθενά στον λόγο ή τα γραπτά του εθνικιστικές τάσεις.Επίσης γνωρίζοντας πως αποτίναξε από επάνω του τον γεννιτσαρισμό του κόμματος στο οποίο ανήκε ή του οποιουδήποτε κόμματος ή μηχανισμού,είναι έτσι και αλλιώς άξιος προσοχής.Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό από μόνο του με θέτει απεναντί του.Στην άποψη δε πως ο αγώνας είναι ταξικός,συμφωνώ απόλυτα.Πάντα οι αγώνες είναι ταξικοί.Μία μόνο ερώτηση για προβληματισμό.Χωρίς πατρίδα,χωρίς τόπο ,που και πότε θα αναπτύξεις ταξική πάλη; https://www.youtube.com/watch?v=F_nftZgg9vY--https://www.youtube.com/watch?v=PPZDy0rDB9I.Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δεν θα έχανα τον χρόνο μου για να γράψω,αλλά όντας αριστερός και ταυτόχρονα νευροφυσιολόγος,ένιωσα την να βάλω σε τάξη κάποια πράγματα."
      Πρώτον : σε τάξη δεν μπαίνει τίποτα με χαοτικές προτάσεις.(κάτι λείπει)
      Δεύτερον: Ιντερνετική διάγνωση κάνουμε; Να το κοιτάξεις το ζήτημα μαζί με το τικ που απόκτησες από την πολλή "προβολή".
      Τρίτον: Τι διαπιστώσεις για εθνικιστικό λόγο μπορείς να κάνεις στις ακόλουθες προτάσεις:
      «Θα καλέσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας μέσα στα στρατόπεδα. Θα καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις. Θα καλέσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, στο χώρο της εργασίας τους, να αναλάβουν τη δημόσια διοίκηση.» Δεν είναι εκτροπή, είναι 120-4;
      "Το Ε.Πα.Μ. καταγγέλλει την αγαστή συνεργασία των κυκλωμάτων δουλεμπορίας, που έχουν αφεθεί ελεύθερα να αλωνίζουν, μετατρέποντας τη χώρα σε σκουπιδότοπο ψυχών και..."
      Για να σε βοηθήσω στην "γλώσσα μου έδωσαν ελληνική" χρησιμοποιείται η "αποθήκη ψυχών" αλλά ο Καζάκης επανειλημμένα γράφει και μιλάει για "σκουπιδότοπο ψυχών". "Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει" την μία φορά. Τις επόμενες που χρησιμοποιεί πάντα την ίδια έκφραση τι φανερώνει; νευροφυσιολόγε μου;
      " Ο Βελουχιώτης ήταν ο μέγιστος εθνικιστής πέρα από το ότι τον έχουνε βγάλει ακόμα και στον Περισσό σήμερα σφαγέα..." στο πρώτο! βίντεο που έφερες.
      Αυτή την πρόταση θα μπορούσε να την πει κάποιος στην Ελλάδα χωρίς να βρίσκεται σε παράκρουση νευροφυσιολόγε μου;

      Μα πόση αποχαύνωση προκαλούν οι Καζάκηδες αυτού του κόσμου για να τα καταπίνουν αμάσητα οι οπαδοί τους ότι κι αν τους σερβίρουν;
      Ταμάμ;

      Διαγραφή
    2. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ Ανώνυμος7 Φεβρουαρίου 2016 - 9:01 π.μ.
      ...ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ,ΖΩΟΝ ΚΛΠΚΛΠ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ [ ΕΝΤΟΣ ΠΑΡΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΟΙ ΤΛΕΥΤΑΙΕς ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ] ...ΜΗΝ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ..ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ...

      Διαγραφή
  43. "κρατούσες ελληνική σημαία. check!
    πολύ ξύλο έφαγες. check!
    ήτανε κουκουλοφόροι νεαροί(πάλι;) αντεξουσιαστές(sic!). check!
    ε να δεις που είσαι επαμίτης και είσαι από Θεσσαλονίκη... check;"

    Δεν είμαι μέλος καμίας οργάνωσης και δεν ξέρω τι έγινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά όποιος έγραψε αυτό το σχόλιο, είναι φασίστας και έχει το θράσος να ψέγει άλλους για φασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. οχι ρε φιλεδεν ειναι φασιστας...το ''παλικαρι-αριστερος-ανθρωπιστης -φιλανθρωπος'' επεσε μεσα σε ολα οσα ειπε ....και θεσσαλινικιος ειμαι , και επαμιτης και ξυλο εφαγα....ολα τα βρηκε...αφου ειναι ψευτοαριστερος...δεν το ξερεις;;....ο χωρος αυτος εχει εφεση τοσο στις μαντεψειες οσο και στους χαρακτηρισμους και στις ειρωνιες....
    βεεεεεβαια...γνωστο αυτο
    ακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οι Ανώνυμοι με κεφαλαία και χωρίς που μπερδεύουν πρόσωπα και απαντούν άλλ' αντ' άλλων να ησυχάσουν. Ο χώρος εδώ είναι φιλόξενος και δεν έχει μοδερεσιον όπως στου dimitriskazakis.
    Να ξεχαρμανιάσετε ελεύθερα και μεταξύ σας. Η μαλακία είναι θεραπευτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να ησυχασουμε;;; και αν οχι τι;;;..θα μας στειλεις τα ματ...αντρε ρε ψευτοανθρωπιστη απο δω
      καλα στισ υβρεις ξεπερνατε και την χρυση αυγη

      Διαγραφή
  46. " Ο χώρος εδώ είναι φιλόξενος και δεν έχει μοδερεσιον όπως στου dimitriskazakis."

    Ε, μα, ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρα φασίστας, τώρα μας το λες; Το μοδερεσιον έπρεπε να γραφτεί και στο άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. " Ο Βελουχιώτης ήταν ο μέγιστος εθνικιστής πέρα από το ότι τον έχουνε βγάλει ακόμα και στον Περισσό σήμερα σφαγέα..." και ο Ζέρβας μέγας αναρχικός από τα Εξάρχεια που μοίραζε φούντα.
    Το λέει ο Χαζάκης, μαφού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα αποδειξες οτι εισαι ψευτοαριστερος....γιατι οποιος ειναι αριστερος εχει διαβασειτον λογο του βελουχιωτη στη ΛΑΜΙΑ ΤΟ 1944...και σιγουρα ηταν ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ...και οχι της '''αριστερας και της προοδου''' αλα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΡΟΖΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ

      Διαγραφή
  48. " Ο Βελουχιώτης ήταν ο μέγιστος εθνικιστής πέρα από το ότι τον έχουνε βγάλει ακόμα και στον Περισσό σήμερα σφαγέα..." Ρε παιδιά, πριν κρίνουμε κάτι, μπορούμε να δούμε τα στοιχεία που μας δίνουν;; Στο βίντεο ο Καζάκης λέει ότι ο εθνικισμός είναι ιδεολογία της άρχουσας τάξης και τον διαχωρίζει από τον πατριωτισμό. Λέει για αυτούς που τα ταυτίζουν "με τη λογική τους ο Βελουχιώτης ήταν ο μέγιστος εθνικιστής." Ας βρούμε αληθινά επιχειρήματα, όχι λάσπη, και μάλιστα τόσο εμφανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Είστε εθνικιστής; (Δημοσιογράφος)
      -Είμαι εθνικιστής όπως ο Όμηρος που πρώτος είπε μπλα μπλα.
      Δεν το σώνεις!
      "Ο Περισσός που σήμερα λέει σφαγέα τον Άρη" είναι λόγια της άρχουσας τάξης, γελοίε;

      Και ο Παπαδόπουλος αρχαιολάγνος ήτανε δεν ήτανε φασίστας ούτε εθνικιστής, είπαμε "ισ ίωνος αρίστος αν μείνετε της πάρτης"

      Διαγραφή
    2. "Εθνικιστής είναι, όπως έλεγε ο Παναγιώτης ο Κανελλόπουλος στο Μεσοπόλεμο, η συνειδητή επιλογή της άρχουσας τάξης που θέλει να επιβάλει επεκτατισμό στο λαό... Αυτό το πράγμα για το οποίο μιλάμε, δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία σημαίνει πατριωτισμός."

      Όσο για τον Όμηρο, λέει στο δεύτερο λεπτό: "Άμα είσαι αγράμματος, δουλοπρεπής, ευρωλιγούρης, όλα αυτά τα θεωρείς εθνικισμό."

      Επαναλαμβάνω, δες το βίντεο και μετά μίλα. Στη συνέχει λέει ότι εθνικιστικό κράτος σημαίνει φασισμός. Άσε τη λάσπη.

      Διαγραφή
  49. Δεν είναι "Ριζοσπάστης" ούτε 902 (προ offshore), επειδή άκουσες την πρώτη φράση να νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, δεν μιλάει στρέιτ; Με εκπλήσσει η δήλωσή σου.
      Άλλα λέει, άλλα εννοεί, στη συνέχεια τα μπουρδουκλώνει και στο τέλος τα ισιώνει για να ξεχάσουμε τι ακούσαμε;
      Α, είναι πολύ ωραίος τύπος τότε. Γλύφει δηλαδή και από δω και από κει για να του κάτσει ότι να 'ναι; Κατασκευάζει, ανασκευάζει, συσκευάζει και πουλάει όλα και όλους;

      Ρωτάω για πολλοστή φορά: τα λόγια "Ο Περισσός που σήμερα λέει σφαγέα τον Άρη" ποιανού είναι; Είναι λάσπη του Καζάκη που γυρνάει στα μούτρα του σαν κόπρανα; είναι λόγια που του είπε η άρχουσα τάξη και απλά τα αναπαράγει το παπαγαλάκι;

      Διαγραφή
    2. Για όποιον ξέρει να καταλαβαίνει, στρέιτ μιλάει, τον κατηγόρησαν για εθνικισμό, και λέει αμέσως "είμαι εθνικιστής όπως ο Όμηρος", αν θεωρείς τον Όμηρο εθνικιστή, σε μία εποχή που δεν υπήρχαν έθνη, πρόβλημά σου. Αλλά και πάλι στο ξεκαθαρίζει στο 2 λεπτό. Αυτό με τον Άρη, το λέει ο ίδιος, γιατί σε πειράζει, σου έθιξε το ιερατείο; Ήθελες να γλείφει το κώμα;

      Διαγραφή
    3. Ας κριτικάρει και κάποιος το "τιμημένο", όλοι οι μεγαλοπαρουσιαστές και εκδότες το επιβραβεύουν για τη "συνέπειά του".

      Διαγραφή
    4. Σας έχει κάνει το μυαλό κουρκούτι από το ανακάτεμα ο Δημητράκης.
      Να του βγάλετε βίντεο που να ξεκινά "Είμαι χρυσαυγήτης σαν τον Τεμπονέρα που ήτανε ο σπουδαιότερος χάτης..." Κάπου στο ενδιάμεσο να λέει πως οι χάτες δεν είναι πατριώτες όπως αυτός και να λέει πως είναι της άρχουσας τάξης κατασκεύασμα. Στο τέλος να κλείνει "όλοι οι άλλοι δεν είναι πατριώτες αλλά ο μοναδικός πατριώτης είμαι εγώ."

      Κάπου ανάμεσα να λέει: "Το ΚΚΕ δεν με διέγραψε για φραξιονισμό αλλά τα μπίστιξα κάτω μόνος μου γιατί δεν με κάνανε αρχηγό."

      Μεγάλε έτσι σε θέλω να φανερωνόσαστε σιγά σιγά: κώμα, "τιμημένο", ιερατείο. Εικάζω πως είσαι κομμουνιστής σαν τον αρχηγό σου, έτσι;

      Διαγραφή
    5. Ξυδάκι παιδιά!!! Άλλη φορά θα αγοράσουμε πιστοποιητικά κομμουνιστοσύνης από ανώνυμους και από ιεραποστόλους του περισσού ιερατείου!! Παράγγειλε και κάνα άλλο βίντεο, τσάμπα είναι!!

      Διαγραφή
    6. Λοιπόν σαν τον Καζάκη ανασκευάζω και εγώ με την σειρά μου.
      Ο Καζάκης δεν είναι φασίστας. Είναι απλά ορκισμένος αντικομμουνιστής που θέλει να εξαφανιστούν όλοι οι αριστεροί από προσώπου γης για να μείνουν μόνον οι αληθινοί πατριώτες. Που, φυσικά-φυσικά αληθινός πατριώτης είναι μόνον ο ίδιος και κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο.

      Διαγραφή
    7. Ανασκεύασε όσο θες, όταν μάθεις να παρακολουθείς βίντεο, θα μάθεις και να διαβάζεις σχόλια... Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου να ψάχνεις εχθρούς του κώματος, να τους βαφτίζεις αντικομμουνιστές και φασίστες. Μπορούμε και μόνοι μας. Ξεκουράσου και λίγο. Σας πληρώνουν, στον περισσό ή είστε εθελοντές; Κάνα ψιχουλάκι από τις offshore έπεσε και στα κάτω κλιμάκια; Αυτά περιφρουρούνται, ε;

      Διαγραφή
    8. πες και άλλα. Ο Καζάκης έχει στοιχεία. Να τα βγάλει.
      Rols Roys στα υπόγεια του Περισσού. Rolex σε όλα τα χέρια του Κουτσούμπα. Πλοία, αεροπλάνα, αεροπλανοφόρα και υποβρύχια στις offshore του ΚΚΕ. Ο Καζάκης ξέρει γιατί ήτανε στελεχάρα πολυεθνικών εταιρειών.
      Χώσε για βίλες, εξοχικά, σπίτια σε Μόσχα και Λονδίνο, που έχουν αγοράσει όλα τα μέλη του ΚΚΕ με τις οικονομίες που έκαναν όταν φιλοξενούνταν στους σύγχρονους Παρθενώνες της Μακρονήσου.
      Δώσε πόνο, για τα πεντακόσα ολόκληρα ευρά που παίρνουν μισθό οι βουλευτές του ΚΚΕ ενώ ο Καζάκης ήθελε ψήφους στις εκλογές για να βολευτούν οι άνεργοι επαμίτες.
      Δώσε και άλλο πόνο που το ΚΚΕ λέει πως είτε έτσι είτε αλλιώς ο λαός θα ματώσει ενώ ο Καζάκης λέει πως θα μοιράσει δραχμές στο πόπολο όσες εκείνο θέλει.
      Έλα να μετρήσουμε το εκατόχρονο ΚΚΕ με το ΕΠΑΜ για να βγει νικητής το τελευταίο.
      Παράλογοοοοο;;;

      Διαγραφή
  50. "Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν ορισμένα μικρής έκτασης επεισόδια από μια ομάδα νεαρών που παρεισέφρησε στη συγκέντρωση, με φασίζουσα και προκλητική συμπεριφορά προς τους διαδηλωτές και προς κάθε σύνθημα ή αναφορά των διαδηλωτών με πατριωτικό περιεχόμενο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν πολλοί εκ των συγκεντρωμένων άρχισαν να αγανακτούν με την αναίδεια και την προσβλητική συμπεριφορά των νεαρών. Όταν το θράσος και η αμετροέπειά τους ξεπέρασε τα εσκαμμένα, η δε υπομονή των διαδηλωτών έφτασε στα όριά της, λόγο στο λόγο ακολούθησε συμπλοκή, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αναγκαστεί η ομάδα των προκλητικών νεαρών να αποχωρήσει «με την ουρά στα σκέλια», μέσα στη γενική κατακραυγή και την περιφρόνηση που δέχθηκαν.

    Παρόλο που η συμπεριφορά των νεαρών αυτών ήταν θρασεία, αναιδής και προκλητική ιδιαίτερα προς το μπλογκ του ΕΠΑΜ (πράγμα εξάλλου καταφανέστατο από τα συνθήματα κατά του ΕΠΑΜ που έγραψαν στα γύρω τοιχία), δεν τόλμησαν ωστόσο να πλησιάσουν το μπλογκ και ούτε βέβαια αποτόλμησαν την παραμικρή απόπειρα να πάρουν τις ελληνικές σημαίες από τα χέρια των μελών μας (όπως διέδωσαν κάποια ρεπορτάζ). Αξίζει να τονίσουμε ότι η αυτοσυγκράτηση αυτή οφείλεται στα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ τα οποία, παρόλο που για πρώτη φορά αντιμετώπισαν παρόμοια μισαλλοδοξία, ωστόσο διατήρησαν απόλυτα την ψυχραιμία τους. Το ΕΠΑΜ συμμετέχει στις παλλαϊκές εκδηλώσεις για να διατρανώσει τα προτάγματα της λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας, και όχι για να συμπλέκεται με περιθωριακές ομάδες φασίζουσας νοοτροπίας. Δηλώνουμε δε ότι κάθε απόπειρα του παρακράτους να μας εμπλέξει σε τέτοιου είδους «συμπλοκές» με στοιχεία περιθωριακά, ωθώντας τις ομάδες αυτές –καθοδηγούμενες συνειδητά ή ασυνείδητα- να προκαλούν τα μέλη και τις οργανώσεις του ΕΠΑΜ, θα πέσει στο κενό.

    Δεν έχουμε καιρό για «παιχνιδάκια» με το πολιτικό περιθώριο –πολύ περισσότερο όταν αυτό λειτουργεί ως ενεργούμενο της εξουσίας. Οι καιροί ου μενετοί. Ο αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία, εθνική αυτοδιάθεση, ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, απαιτεί προσήλωση στους στόχους και φρόνημα υψηλό.
    Αυτό το φρόνημα υποσχόμαστε ότι δεν θα το υποστείλουμε. Όπως και την ελληνική σημαία που θα υψώνουμε στα χέρια μας σε κάθε μαχητική λαϊκή εκδήλωση, όπως ακριβώς επιβάλλεται σε έναν αγώνα πατριωτικό."

    http://epamthess.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μικρή διαφορά μας είναι πως στον αγώνα τον "πατριωτικό" το ΕΠΑΜ βάζει μέσα τους βαρδινογιαννέουλάτσηδες ενώ εμείς στην δικιά μας πατρίδα την εργατική βάζουμε μόνον όσους εργαζόμενους ζουν και δουλεύουν εδώ ανεξάρτητα από που κατάγονται.
      Οι Κατσανεβακαζακολαφαζάνηδες ας θέλουν να πάνε στην δραχμή τους, εμείς με τα αδέλφια μας και τους συναδέλφους μας τους μετανάστες θα παλεύουμε για να μην μας τρώνε τα αφεντικά το ψωμί.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχουμε καιρό για «παιχνιδάκια» με το πολιτικό περιθώριο –πολύ περισσότερο όταν αυτό λειτουργεί ως ενεργούμενο της εξουσίας.
      ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ..ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ;;;...ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ , ΒΑΛΤΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ , ΡΟΜΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ...ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ '''''ΦΑΣΙΣΤΑΣ''''''ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ....ΠΩΠΩΠΩΠΩ....ΔΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΚΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΟΝΑΖΙ...ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

      Διαγραφή
  51. Μπορείς να φέρεις κάποιο στοιχείο για τους βαρδινοκλπ, γιατί έχω διαπιστώσει τα αντίθετα; Καλά κάνετε και βάζετε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως καταγωγής, αλλά δεδομένου ότι θέλουν να μείνουν εδώ, όχι τους εγκλωβισμένος. Δε νομίζω ότι υπάρχει διαφωνία εδώ. Αν και η ορολογία είναι ασαφής, όσες οργανώσεις υπάρχουν στην αριστερά, άλλες τόσες ερμηνείες για το τι σημαίνει εργατική τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα διυλιστήρια όταν οι Κατσανεβακαζακολαφαζάνηδες μας πάνε στην δραχμή σε ποιον θα ανήκουν;
      Καλοπροαίρετα, αν θες, δες το, γιατί για τις τράπεζες που είναι πτωχευμένες και έχουν φάει όλες τις καταθέσεις του κοσμάκη έχουν μία (δειλή) θέση περί κρατικοποίησης ώστε να ΞΑΝΑκαταθέσουμε τις καταθέσεις μας όλοι.
      Για την βενζίνα για παράδειγμα που θα την πάνε ένα εκατομμύριο δραχμούλες την πρώτη μέρα γιατί δεν λένε τίποτα;
      Τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ; (βλέπε Βραζιλία)
      Για αυτό σου λέω άλλη "πατρίδα" βλέπουν αυτοί που πιστεύουν πως το σύστημα γιατρεύεται και άλλη Πατρίδα ονειρεύονται οι εργάτες που θέλουν την εργασία τους να είναι κοινωνικό αγαθό για όλους.

      Διαγραφή
  52. Νομίζω κάνεις λάθος που μπλέκεις κατσανέβα, λαφαζάνη και καζάκη. Έχω διαβάσει κάποιες από τις θέσεις τους, ξέρω με σιγουριά ότι το ΕΠΑΜ μιλάει για εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, όπως ξέρω ότι για τα διυλιστήρια κάνει ο καζάκης συνεχείς αναφορές. Για τους δε βαρδινοκλπ, τους αποκαλούν ολιγάρχες και τοποθετούνται υπέρ των δημεύσεων. Δεν είμαι εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ, απλά δε μου αρέσει η φασιστική νοοτροπία από όπου και αν προέρχεται, ούτε η λασπολογία (δεν αναφέρομαι στο σχόλιό σου).

    Βρήκα εδώ: "Να καθίσει στο σκαμνί τους δήμιους του ελληνικού λαού, τους υπεύθυνους της σημερινής χρεοκοπίας και τους σύγχρονους δωσίλογους. Να επιβάλει τη μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους και το σταμάτημα της πληρωμής του εδώ και τώρα. Να απαλλάξει τη χώρα από τον ζουρλομανδύα του ευρώ και με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να αποκτήσει ο λαός τον έλεγχο της οικονομίας του. Να εθνικοποιήσει τις κορυφές του πιστωτικού συστήματος, τις υποδομές και τους βασικούς οικονομικούς μοχλούς της χώρας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Τέλος να επιβάλει την δημοκρατία με κατοχύρωση της αυθεντικής λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας."

    http://www.epamhellas.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BC/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ που φέρνεις παραπομπές. Είναι ενδιαφέρουσες: "Να εθνικοποιήσει τις κορυφές του πιστωτικού συστήματος" Τις κορυφές λοιπόν μόνο! Καλά θυμόμουν δειλή αντιμετώπιση ακόμη και των πτωχευμένων τραπεζών...
      "Να εθνικοποιήσει ..., τις υποδομές..." σημαίνει η ΔΕΗ να παράγει το ρεύμα αλλά την εμπορία να την έχει ο ιδιώτης, έτσι;
      "Να εθνικοποιήσει ... και τους βασικούς οικονομικούς μοχλούς της χώρας" πρώτος έβαλες το θέμα ορολογία. Η μόνη ορολογία που έχω πρόχειρη είναι του Καραμανλή και του Αντρέα που εθνικοποίησαν όλες τις προβληματικές βιομηχανίες για να τις πουλήσουν τσάμπα μετά. Εσύ;
      Οι Βραζιλιάνοι υπολείπονται των Κατσανεβακαζακολαφαζάνηδων και δεν μπόρεσαν να αγγίξουν σούπερ μάρκετ και εισαγωγικό εμπόριο;

      Διαγραφή
  53. Σου έφερα παραπομπές για να αποδείξω ότι δε μιλάει μόνο για τράπεζες. Καλά κάνει και μιλάει για παρυφές. Εννοεί τις συστημικές, προφανώς δε θα εθνικοποιηθούν οι εναπομείνασες συνεταιριστικές.

    Γιατί ταυτίζεις "βασικούς μοχλούς" με προβληματικές; Εσύ πιστεύεις ότι θα πρέπει να εθνικοποιηθούν τα πάντα; βάζεις κάποιο κριτήριο; Εγώ νομίζω ότι απαιτείται η εθνικοποίηση των βασικών μοχλών, με την έννοια της συγκέντρωσης των μέσων παραγωγής. Εδώ χωράει συζήτηση. Αλλά κακώς στέκεσαι σε κάθε παραπομπή, σα να πρέπει μία φράση να απαντάει σε όλα. Χρειάζεται ανάλυση. Π.χ., για τη ΔΕΗ που ρώτησες:

    "Για να προχωρήσουμε στην εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδας, με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας, τον επαναπροσανατολισμό της πιστωτικής πολιτικής, το χτύπημα της χρηματιστικής αγυρτείας και τον έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων. Μόνο έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε τις λαϊκές αποταμιεύσεις που διασπαθίζονται από το υπάρχον σαράφικο και τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα.



    Για να αναδειχθεί το κράτος σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας με πρώτη την εθνικοποίηση των παλιών ΔΕΚΟ, των υποδομών και των υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν. Ένα κράτος που πρέπει να πάψει να αποτελεί φέουδο μιας παρασιτικής οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας η οποία σήμερα κυβερνά τη χώρα. Μόνο έτσι μπορεί να απελευθερωθεί και η ιδιωτική πρωτοβουλία του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία από την καταδυνάστευση των τραστ, των καρτέλ, των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων της αγοράς.



    Για να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες επενδύσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία δεν θα στηρίζεται σε ξένους και ντόπιους κερδοσκόπους επενδυτές, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και μονοπώλια, αλλά στις ανάγκες και στο εισόδημα των εργαζομένων, στη δυναμική και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου."
    http://www.epamhellas.gr/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μόνο έτσι μπορεί να απελευθερωθεί και η ιδιωτική πρωτοβουλία του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία..."
      Τι να κάνουμε τώρα εμείς που είμαστε εργάτες;
      Να βάλουμε πλάτη σε κάθε βαρδηνοτέτοιο Έλληνα που είναι μικρομεσαίος σε σχέση με τους Ευρωπαίους ομοίους του για να απελευθερώσει την ιδιωτική πρωτοβουλία του και να μας κλέβει αυτός και όχι ο Κρούπς για παράδειγμα;
      Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι να επιλέξουμε αν θα μας κλέβει το ψωμί ντόπιος ή ξένος δυνάστης;
      Και πες πως είμαι ένας ασήμαντος του επιστημονικού τομέα, ρε παιδί μου, ένας μηχανικός ας πούμε, γιατί να επιλέξω τα νεφελώδη και να μην πάω κατευθείαν ποτάμι ή Τζήμερο που λένε να ζήσουμε όλοι το όνειρο του επιχειρείν με καθόλου Κράτος και όλα στην ιδιωτική πρωτοβουλία που θα χρειαστεί και μένα;
      Για να σου δώσω να καταλάβεις την σκέψη μου: Νομίζω πως το ερώτημα δεν είναι πόσο Κράτος θέλει κανένας, αλλά ποιανού θα είναι το Κράτος.

      Διαγραφή
  54. "Να βάλουμε πλάτη σε κάθε βαρδηνοτέτοιο Έλληνα που είναι μικρομεσαίος σε σχέση με τους Ευρωπαίους ομοίους του για να απελευθερώσει την ιδιωτική πρωτοβουλία του και να μας κλέβει αυτός και όχι ο Κρούπς για παράδειγμα;" Νομίζω ότι ντε και καλά θες να βάλεις στο στόμα του Καζάκη κάτι υπέρ της ντόπιας πλουτοκρατίας, τη στίγμή που όλοι ξέρουμε ότι αυτοί νέμονται όλες εκείνες τις πηγές για τις οποίες προτείνεται εθνικοποίηση. Υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί το χρέος μονομερώς, να εθνικοποιηθούν οι βασικοί μοχλοί και το κράτος να τους ανήκει; Η ανατροπή που θα προηγηθεί θα είναι ριζική.

    Σε ξαναρώτησα, εσύ πιστεύεις ότι θα πρέπει να εθνικοποιηθούν τα πάντα; Βάζεις κάποιο όριο; Στην ταξική σου ανάλυση βλέπεις μόνο άρχουσα τάξη και εργατική τάξη, μικρομεσαίο δε βλέπεις; Ή τον θεωρείς στο απέναντι στρατόπεδο, προς "απαλλοτρίωση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο κορόιδα θα έπαιρναν το βενζινάδικο από του βενζινά τα χέρια. Κορόιδα δεν πρέπει να πιαστούν οι εργαζόμενοι. Υπεύθυνος θα παραμείνει ο βενζινάς στο βενζινάδικο και ας ανήκει το τελευταίο στο εργατικό Κράτος. Μόνο αυτός ξέρει πως ΔΕΝ θα πέσει νερό μέσα στις δεξαμενές και πρέπει να έχει βαρεθεί σήμερα τον ανταγωνισμό που θέλει τον πιο καπάτσο να νερώνει για να κονομάει.
      Λοιπόν επειδή κανείς βενζινάς με την δουλειά του δεν πρόκειται να γίνει Βαρδινογιάννης και ο τελευταίος τίγρης ο Μελλισανίδης έγινε από "σχολή οδηγών" αυτό που πρέπει να πούμε οι "μικρομεσαίοι" είναι: "Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες."

      Από την άλλη μπορεί να υπάρχουν 80 με 130 χιλιάδες Έλληνες μικρομεσαίοι που έχουν κλέψει τόσο πολύ με τις λοβιτούρες τους και τα εγκλήματά τους που να μην θέλουν εργατική εξουσία. Τι να κάνουμε; Τους ευχόμαστε να γίνουν λάτσηδες και μανέσηδες αλλά η στατιστική δεν το προσβλέπει...

      Άντε να σου βάλω και ένα θεματάκι με δικαιώματα που ψοφάνε οι "μικρομεσαίοι" να συζητάνε: σε ένα εργατικό Κράτος που μία βασική του υποχρέωση θα είναι η προσφορά εργασίας σε όλους θα χρειαστεί να υπάρχει ένας έλεγχος στις μετακινήσεις εργαζομένων. Για φαντάσου: Κράτος θέλω να πάω Ηγουμενίτσα να ζήσω και να δουλέψω φτιάξε μου θέση εργασίας "πετρέλαιο-χημικού" γιατί βαρέθηκα την Νότια Κρήτη. Α, θα αναφωνήσουν οι ανύπαντρες κορασίδες: Βαρβαρότης που δεν είναι ελευθέρα και ανεξέλεγκτη η μετακίνησης του και το Κράτος του απάντησε ξαναπέρνα σε τρία τρίμηνα για να δω αν δημιουργήθηκε κάτι.
      Για φαντάσου πως στον καπιταλισμό είναι ελεύθερη η μετακίνηση αλλά οι δουλειές πάνε στις υδροκέφαλες πόλεις και η επαρχία αναγκάζεται να μεταναστεύσει εκεί. Τι επιλέγεις;

      Για φαντάσου να είναι ελεύθερο το δικαίωμα γνώμης αλλά ταυτόχρονα να είναι υποχρέωση η διαφάνεια και η αληθινή αποτύπωση πεπραγμένων. Θα μπορούσε να πει τότε κάποιος πως "το ΚΚΕ λέει σφαγέα τον Άρη;" Σήμερα τα μμε μας μπάζουν σπίτι ότι είδηση και "αλήθεια" αυτοί θέλουν και μετά μας λένε "έχεις το δικαίωμα εσύ να αποφασίσεις". Με τι δεδομένα; με τι στοιχεία και που βασίζονται; Α, τότε διαλέγω Τσίπρα!

      Εκτός από ποιανού είναι το Κράτος θα πρέπει να δούμε και τα εργατικά δικαιώματα.

      Διαγραφή
  55. "Μόνο κορόιδα θα έπαιρναν το βενζινάδικο από του βενζινά τα χέρια. Κορόιδα δεν πρέπει να πιαστούν οι εργαζόμενοι. Υπεύθυνος θα παραμείνει ο βενζινάς στο βενζινάδικο και ας ανήκει το τελευταίο στο εργατικό Κράτος."

    Άρα, αν κατάλαβα καλά, προκρίνεις κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής και διανομής ανεξαρτήτως μεγέθους, απλά στα "μικρά" (χωράει συζήτηση ποια είναι αυτά), θα διευθύνουν ως μισθωτοί οι παλιοί ιδιοκτήτες τους;

    Σήμερα, ο μισθωτός γενικά δεν είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει έτσι και αλλιώς, αφού πρέπει όντως να έχει βρει πρώτα δουλειά εκεί που επιθυμεί. Όπως ακριβώς θα συμβαίνει, φαντάζομαι, και στην κοινωνία για την οποία μιλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και υπεύθυνοι Παραγωγής, και σχεδιαστές μηχανικοί, αλλά γιατί επιμένεις διευθύνσεις;
      Την διεύθυνση θα την έχει η γενική συνέλευση όλων των εργαζόμενων που θα λαμβάνει αποφάσεις.

      Σήμερα έχει αποδειχτεί η μη αναγκαιότητα της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής γιατί ο Βαρδηνοτέτοιος μετοχές κατέχει και ανάθεμα αν ο Μανεσοτέτοιος έχει πάει να δει τα εργοστάσια που του ανήκουν. Εργάτες παραγωγής, μηχανικοί παραγωγής, υπεύθυνοι παραγωγής και ο ρόλος του ιδιοκτήτη είναι άχρηστος και για αυτό δεν έχει αφεντικό η κόκα κόλα(Αμερικής).

      Τώρα, αν βλέπεις να είναι το ίδιο με το σήμερα που οι βιομήχανοι στριμώχνονται στα αστικά κέντρα για να έχουν μαζεμένο εργατικό δυναμικό και να παίρνουν το φτηνότερο με τον κεντρικό σχεδιασμό ενός εργατικού Κράτους που θα χτίζει πρώτα υποδομές και πισίνες ανά οικοδομικό τετράγωνο στην Θράκη πχ για να φτιάξει το εργοστάσιο φωτοβολταικών, οκ, έχουμε άλλη εικόνα μπροστά μας.
      Φαντάσου πως ακόμα και βασικοί μοχλοί της οικονομίας της χώρας μας όπως είναι ο τουριστικός κλάδος, του "Κώστα Ναβαρίνου" για παράδειγμα, έβαλε λεωφορεία από Καλαμάτα να φέρνουν εργαζόμενους γιατί οι ντόπιοι - ντόπιοι ήταν λίγοι και θα ανέβαζαν τα μεροκάματα.

      Ένας κεντρικός σχεδιασμός που σήμερα έχει και όλες τις τεχνολογικές πολυτέλειες για να το κάνει θα μπορούσε να δημιουργήσει όλα εκείνα που βρίσκει κάποιος στα σημερινά αστικά κέντρα(διασκέδαση, πολιτιστικά κέντρα κτλ) σε όλη την επαρχία(δημιουργώντας και μπουμ ανάπτυξης). Δεν νομίζεις;

      Είσαι;

      Διαγραφή
    2. "Για φαντάσου να είναι ελεύθερο το δικαίωμα γνώμης αλλά ταυτόχρονα να είναι υποχρέωση η διαφάνεια και η αληθινή αποτύπωση πεπραγμένων. Θα μπορούσε να πει τότε κάποιος πως "το ΚΚΕ λέει σφαγέα τον Άρη;" Σήμερα τα μμε μας μπάζουν σπίτι ότι είδηση και "αλήθεια" αυτοί θέλουν και μετά μας λένε "έχεις το δικαίωμα εσύ να αποφασίσεις". Με τι δεδομένα; με τι στοιχεία και που βασίζονται; Α, τότε διαλέγω Τσίπρα!"

      Τώρα το είδα αυτό το κομμάτι, φαντάζομαι θα υπάρχει ελευθερία λόγου, διάδοση απόψεων, διαπάλη κλπ...

      Όχι, δε διευθύνω, αυτό εννοώ που λες, υπεύθυνος, διευθυντής, πες το όπως θες. Απλά προσπαθώ να καταλάβω όχι για τα μονοπώλια που μου επαναλαμβάνεις,σου είπα ότι θεωρώ την εθνικοποίηση μονόδρομο για το λαό, αλλά δεν μου λες τι εννοείς μέσο παραγωγής και τι μικρό; Οι καφετέριες; τα κομμωτήρια; τα βενζινάδικα με δύο τρεις εργαζόμενους, τα ταξί; τα ψιλικατζίδικα; όλα αυτά αδιακρίτως πάνε για εθνικοποίηση; Τα χωράφια της μικρομεσαίας αγροτιάς; Το ξέρω, επιμένω, αλλά προσπαθώ να καταλάβω, πώς οραματίζεσαι την κοινωνία, μόνο εργάτες και το κράτος τους; Γιαυτό ρωτάω, οι μικρομεσαίοι πώς εξαφανίζονται και σε πόσο χρόνο; Προτείνεις μία ΝΕΠ;

      Διαγραφή
    3. "θα υπάρχει ελευθερία λόγου, διάδοση απόψεων, διαπάλη κλπ" ΝΑΙ.
      θα πρέπει να υπάρχει ασυδοσία λόγου, διάδοση ψεμμάτων, διαπάλη χωρίς κανόνες; ρωτάω μόνον.

      Όπως το σπιτικό δεν παράγει τίποτα, εκτός από ασφάλεια και ζεστασιά και έτσι δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ "μέσο παραγωγής" έτσι και το κομμωτήριο δεν παράγει τίποτα αν δεν έχεις εργαζόμενους για να τους κλέβεις λίγη ή πολύ από την εργασία τους. Σταματάς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και σε πρώτο διάστημα αφήνεις ολόκληρους κλάδους εκτός κεντρικού σχεδιασμού αν αυτό βοηθάει τον κοινό σκοπό.
      Ας πούμε ο κλάδος επισκευών δεν μπορεί να σχεδιαστεί κεντρικά σε όλο του το εύρος γιατί δεν έχει καταγραφεί και όλη η έκτασή του. Πρώτα λοιπόν οργανώνονται σε κοοπερατίβες -γιατί ο συνεταιρισμός έγινε βρισιά από το ΠΑΣΟΚ- γιατί πρέπει να παίρνουν ανταλλακτικά και πρώτες ύλες και μετά εντάσσονται πχ σε 360 μοίρες τμήμα της βιομηχανίας για να αποκτά γνώση η παραγωγή για την ζωή του προϊόντος.
      Οι μικρομεσαίοι δεν εξαφανίζονται παρά μόνο η μεσαία κατάσταση τους που τους έκανε να πατάνε σε δύο βάρκες: του εκμεταλλευτή και του εκμεταλλευόμενου. Δεν θα έχουν προσωπικό για να το εκμεταλλευτούν , δεν θα τους εκμεταλλεύεται το κάθε μονοπώλιο.(βλέπε εταιρίες πετρελαιοειδών κτλ)

      Διαγραφή
    4. "θα πρέπει να υπάρχει ασυδοσία λόγου, διάδοση ψεμμάτων, διαπάλη χωρίς κανόνες; ρωτάω μόνον."
      Γενικολογώντας, προφανώς όχι, όμως ούτε λογοκρισία. Πώς βλέπεις τη χρυσή τομή; Ελευθερία συγκρότησης πολιτικών, συνδικαλιστικών κλπ οργανώσεων;

      Πάλι δε σε κατάλαβα, άρα στα μαγαζάκια με ένα δυο υπαλλήλους απαγορεύεις τη μισθωτή σχέση, ως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; Δηλαδή ο φούρναρης θα δουλεύει χωρίς άλλους αρτεργάτες; Και την ανεργία που θα δημιουργηθεί πώς την αντιμετωπίζεις; Περιμένουμε να φτιάξουμε εργοστάσια;

      Διαγραφή
    5. Κοίταξε για να μην κρυβόμαστε θα πρέπει να υπάρξει μία επιβολή αναγκαστικού δικαίου που θα απαγορέψει άνθρωπος να δουλεύει για άλλον άνθρωπο. Δηλαδή, δεν θα υπάρχει η κάθε ελενίτσα που θα ωρύεται πως θέλει να δουλέψει στον κάθε μάνεση γιατί της αρέσει να την εκμεταλλεύεται εκείνος. Και επειδή ξέρεις η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία μία κάποια ελενίτσα όντως το έκανε αλλά έκρυβε από τους εργάτες πως ο βιομήχανος της έδωσε λεφτά για να σώσει το παιδί της. Λοιπόν, δέχεσαι, όταν το εργατικό Κράτος πληρώνει όσα και άλλα τόσα, για να σώσει τα παιδιά των μανάδων, εκείνες να μην μπορούν να δουλεύουν σε κανέναν "ευεργέτη" και "φιλάνθρωπο" κλέφτη;
      Επειδή δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις μπορεί κάτι τέτοιο να μου το πεις Δικτατορία. Θα σε ρωτήσω με τη σειρά μου: καλή ή κακή τη βρίσκεις για μας;

      Πάνω εκεί βλέπω και τη χρυσή τομή. Λογοκρισία όχι και να γιατί: θα υπάρχει λογοδοσία. Είπες ψέμματα και διαβολές απέναντι σε άλλον; στα δικαστήρια,όπως συμβαίνει και τώρα εδώ, αλλά εκεί και τότε θα τηρείται.
      Πολιτικά δικαιώματα; Άμεσα από τους διπλανούς του ο καθένας θα μπορεί να εκλέγεται και άμεσα ανακλητός θα γίνεται όταν οι ίδιοι το αποφασίσουν.
      Τώρα ένα λεπτό σημείο είναι αν αφήσεις να κάνουν κόμμα όσοι γουστάρουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο(βίτσια είναι αυτά). Δηλαδή να βγαίνουν κάποιοι και να λένε: εκλέξτε μας - εκλέξτε μας και θα αλλάξουμε τα πράματα για να μπορείτε να δουλεύετε για μας που θα σας πληρώνουμε περισσότερα από όσα τώρα σας δίνει το εργατικό Κράτος. Στο μυαλό τους θα συνεχίζουν την πρόταση: μωρέ ας ξαναπάμε στα παλιά και αν δεν σας γαμήσω όλους στην δουλειά για ένα ξεροκόμματο να μην με λέτε κ.....ληστή(δεν ακούσαμε καλά τι είπαν).
      Ξέρω 'γω; εσύ τι λες να τους αφήσουμε και όσους ψήσουν;

      Κάτι για την ανεργία. Ναι, αλλά ποια ανεργία; Αυτή την σημερινή του 27%; την χθεσινή του 7%; ή αυτή του μέλλοντός μας την μηδενική;
      Το εργατικό Κράτος εγγυάται σε όλους μία δουλειά. Αν δεν έχει τις δημιουργεί.
      Για παράδειγμα στην Ελλάδα του αύριο, αν γίνει εργατικό Κράτος, σχεδιάζεται κεντρικά η μεταφορά της πρωτεύουσας στην Λάρισα ας πούμε. Σε οικονομετρική πρόβλεψη σημερινού μοντέλου χώρας αυτό θα έδινε ετήσια ανάπτυξη διψήφια (10+) και συνεχιζόμενη σε βάθος εικοσαετίας, τουλάχιστον. Φαντάζεσαι σε επιστημονικά καθοδηγούμενη κεντρική σχεδίαση ΟΛΗΣ της χώρας τι μπορεί να έχουμε ως ανάπτυξη; Ένα πράγμα όμως ΔΕΝ θα έχουμε από τον πρώτο χρόνο: ανεργία!

      Διαγραφή
    6. Πολύ απλά, το βρίσκω ανεφάρμοστο, σε πρώτη τουλάχιστον φάση. Καταλαβαίνω και συμφωνώ με την εθνικοποίηση ("κοινωνικοποίηση" το προτιμάς) των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και την ένταξη τους σε εργατικό-λαϊκό έλεγχο.

      Από εκεί και πέρα, χρειάζεται αναδιανομή και εργασιακά δικαιώματα, καθώς θα υπάρχουν εργαζόμενοι στην ιδιωτική οικονομία, ταξικοί διαχωρισμοί, ξεχωριστά στρώματα κλπ. Ούτε η Κούβα δεν έχει μπορέσει να τα κάνει όλα κρατικά. Αν ήταν τόσο εύκολο, θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας με τη σέσουλα.

      "Το εργατικό Κράτος εγγυάται σε όλους μία δουλειά. Αν δεν έχει τις δημιουργεί."
      Το βρίσκω βολουνταριστικό, όπως θα το βρει και κάθε εργάτης που θα του το πεις. Η πλειοψηφία των μισθωτών, αν δεν κάνω λάθος, σίγουρα πάντως μεγάλο μέρος μας, δουλεύουν σε μονάδες κάτω των δέκα εργαζομένων, αν απαγορεύσεις τη μισθωτή εργασία κλείνουν, αν τα εθνικοποιήσεις δημιουργείς ασύδοτη γραφειοκρατία και παραοικονομία. Όπως στην ΕΣΣΔ και γενικότερα στον υπαρκτό.

      Απαγόρευση πολιτικών σχηματισμών δε θέλω, αυτό σημαίνει σίγουρος μονοκομματισμός, άρα γραφειοκρατία αλά ΚΚΣΕ, εξαγορά και τελικά ξεπούλημα.

      Διαγραφή
    7. Για τους 3-5-10 εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες που τους απασχολούν μην ανησυχείς. Υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις που το "αφεντικό" βγάζει λιγότερα από όσα στοιχίζει ένας εργαζόμενος του. Ο εργαζόμενος στοιχίζει τα διπλάσια από όσα παίρνει στο χέρι(καθαρά +ικα+φόροι). Εκεί λοιπόν έρχεται το εργατικό Κράτος και του λέει του πχ φούρναρη: Κοίταξε τέρμα τα μονοπώλια που έπαιρνες το αλεύρι και δούλευες μόνο για τα κέρδη τους. Τώρα θα πας στην κοοπερατίβα (είπαμε μετά το ΠΑΣΟΚ είναι βρισιά η λέξη συνεταιρισμός) και θα γίνει η επιχείρησή σου υποκατάστημα της. Οι εργαζόμενοί σου θα γίνουν βοηθοί στο υποκατάστημα και θα πληρώνονται από το Κράτος και δεν θα ασχοληθείς ξανά με: "δεν έχω δουλεία αλλά δεν μπορώ να διώξω τους μισθωτούς που απασχολώ γιατί δεν έχω τα λεφτά της αποζημίωσης και σιγά σιγά θα τους χρωστάω και μισθούς του μήνα..."
      Φαύλος κύκλος της επιχειρηματικότητας που θέλει έναν να πετυχαίνει στους εκατό.
      Για να δούμε αν οι φούρνοι ξαναφέρουν κατεψυγμένη ζύμη από την Κίνα ή θα τρώμε καλύτερο ψωμί αφού όλοι αυτοί που ξέρουν καλά πως φτιάχνεται θα βρίσκονται ενωμένοι κάτω από την ίδια σκέπη;
      Των Ελλήνων οι κοινότητες έχουν δώσει λαμπρά παραδείγματα "κοινοτισμού" που ούτε ο διαφωτισμός δεν τα ονειρευόταν, αλλά σιγά - σιγά εκφυλίστηκε και ξεφτιλίστηκε το νόημα κάθε λέξης που είχε σχέση με αυτόν.

      Κούβα, ΕΣΣΔ, Βραζιλία, σαμπκομαντάντε Μαρκος κ.α. είναι ελατήρια που η εμπειρία τους θα μας σπρώξει παραπάνω από εκεί που θα φτάναμε μόνοι μας. Οι κακές στιγμές τους και οι αποτυχίες τους δεν θα σταθούν εμπόδιο αλλά γνώση στα χέρια μας για να μην την ξαναπατήσουμε.
      Η ιστορική αλήθεια είναι πως η κοινωνική οργάνωση της εργασίας - όπου εκδηλώθηκε - δημιούργησε πάντα ελαφρύνσεις στον χρόνο εργασίας (οχτάωρα κτλ) και μηδένισε τους ανέργους. Έχεις υπόψη σου για ανεργία σε χώρες σοσιαλιστικές;

      Βάζεις κατόπιν ίσως το πιο σοβαρό ζήτημα με λάθος λέξεις, αν μου επιτρέπεις: Η πολιτική θα αναπτύσσεται στο καινούργιο σύστημα ή θα βρίσκεται εκφυλισμένη σε χρώματα και επιλογές συμφερόντων;
      Όταν οπωσδήποτε κάποιος από τους διπλανούς σου ή εσύ ο ίδιος θα καλείσαι να πάρεις θέση στα ζητήματα διοίκησης είναι στο χέρι σου και στα δικά μας αν αφήσουμε αυτή τη Λαϊκή Εξουσία να χαθεί ή να πάρει στραβό δρόμο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε αυτοί που βάζουν τους κανόνες αλλά και θα τους τηρούμε. Να μην την χαρίσουμε σε κανέναν γραφειοκράτη που θα προσπαθήσει (αναμενόμενο είναι) να παγιώσει εξουσίες του, Δεν πα να μας λέει πως είναι νεοδημοκράτης σαν εμάς ή ολυμπιακός που πεθαίνει για την ομάδα μας και γιαυτό πρέπει ισόβια να παραμένει στο πόστο. Εμείς την ανακλητότητα δεν θα την χαρίζουμε και θα την ασκούμε ας είναι ο γέρος Παίσιος μπροστά μας.
      Για παράδειγμα αν έναν ολόκληρο οικονομικό κλάδο όπως οι επισκευές δεν τον εντάξουμε από τις πρώτες μέρες στον κεντρικό σχεδιασμό θα κριθεί η τύχη όλου του συστήματος αν δεν επαναθεωρηθεί πάλι το ίδιο ζήτημα.
      Αν δηλαδή το ξεχάσουμε και αφήσουμε πχ:
      τον τεχνικό που στην αρχή επισκεύαζε δυό τηλεοράσεις αλλά τώρα έγινε εξπέρ και επισκευάζει δέκα ενώ έβαλε και γυναίκα και παιδιά γιατί οι απολαβές πολλαπλασιάστηκαν,
      να συνεχίσει,
      το ρήγμα θα γίνει και ας είναι μία τρίχα στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.
      Αντίθετα θα πρέπει να παρθεί απόφαση του Κεντρικού σχεδιασμού να ενταχθεί κάποια στιγμή στο εργοστάσιο παραγωγής για να αναφέρει τα λάθη και τις αστοχίες της παραγωγής ώστε ακόμα και ο ίδιος να πάψει να χρειάζεται να επισκευάζει. Ποιος θα το αποφασίσει;

      ""Το εργατικό Κράτος εγγυάται σε όλους μία δουλειά. Αν δεν έχει τις δημιουργεί."
      Το βρίσκω βολουνταριστικό, όπως θα το βρει και κάθε εργάτης που θα του το πεις."
      Το αποκλείω πως θα το "βρει και κάθε εργάτης" γιατί δεν γνωρίζει την λέξη "βολουνταριστικό". Δηλαδή, λες κάτι για "Βουλησιαρχεία" στα Ελληνικά; Που πάει, τι θες να πεις;
      Μήπως εννοείς πως το Κράτος θα θέλει να κάνει αλλά δεν θα μπορέσει; Βοήθησε με να σε καταλάβω.
      Έχε υπόψη σου πως οι απλές λέξεις κάνουν και εμάς να έχουμε καλύτερη κατανόηση στο τι είναι αυτό που λέμε.

      Διαγραφή
  56. http://www.dikki.org/index.php?option=com_content&view=article&id=644:2011-07-25-08-50-39&catid=36:arthra&Itemid=48
    Αυτές είναι οι θέσεις του ΔΗΚΚΙ για το μεταναστευτικό.Πως σας φαίνονται; Μήπως χειρότερες απο του Καζάκη; Γιατί δεν το καταγγείλατε ποτέ; Επειδή το ΔΗΚΚΙ ήταν βολική συνιστώσα πριν του συριζα και τώρα της ΛΑΕ.ενώ ο Καζάκης έχει δικό του μαγαζί;

    Επιπλέον το προσφυγικό στην Συρία δημιουργήθηκε από την Νατοική επέμβαση εκεί.Οι Νατοικοί για ιππικό είχαν διάφορες ομάδες που τις ονόμαζαν ''δημοκρατική αντιπολίτευση''.Μήπως κ το ΣΕΚ που συμμετέχει στην Ανταρσυα υποστήριζε τις εν λόγω ομάδες; Αφού την έκανε την ''πατατιά'' που είναι η αυτοκριτική του; Πουθενά μόνο η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ κατά του Καζάκη .ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΊΔΑ ΥΠΟΣΤΉΡΙΖΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ(ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΉ Ασαντ)ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΌ ΤΗς ΣΥΡΊΑς δεν έχουν να πουν τίποτα ούτε αυτοί ,ούτε εσείς που τους θεωρείτε συντρόφους.
    ΥΓ:Για το θέμα του ΔΗΚΚΙ εχω την περιέργεια να μου πουν την γνώμη τους οι διαχειριστές της ιστοσελίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την πρώτη ματιά "σκουπίδια μετανάστες" δεν συνάντησα.
      Αφού κάνεις τον κόπο και διορθώσεις το Θα(λ)α(σσ)ης σταχυολόγησε κάτι από το ΔΗΚΚΙ που σου έβγαλε το μάτι ώστε να μην ψάχνουμε και μεις...

      Διαγραφή
    2. ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ....ΑΣ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ...
      ΤΟ 2012 ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΜΙΑ ΣΟΥΝΙΤΙΚΗ [ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΕΨΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ''ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ'''] ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΕΣ......ΑΛΛΛΑΑΑΑΑ......
      '''''ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ''''...Ε ΠΩΣ..ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ [ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΛΟΓΟ]
      ...ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΦΑΙ ΝΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΕΓΗ ΚΛΠ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΕΔΑ ΑΛΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΣΕ ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ [ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΑΔΕΣ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ 500 ΕΥΡΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ......ΛΟΓΩ ΠΟΛΕΜΟΥ...ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ]
      ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ,ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ [ ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ] ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ [ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ] ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ '''ΕΛΛΗΝΙΚΗ''' ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ....
      ΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΑ...ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ... ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥMΕ ΣΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ [ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΡΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ 85 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ Η ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ... O PROBLEM]

      Διαγραφή
  57. Ας κάνουμε 2 υποθέσεις;
    1η:Ο Καζάκης είναι ακραίος αριστερός ,με ότι αυτό συνεπάγεται και τον μισούν οι εθνικιστές,παρ' ότι φέρει την Ελληνική σημαία.Τον μισούν επίσης οι του Κ.Κ.Ε διότι τους καθυβρίζει και διότι φέρει την Ελληνική σημαία.
    2η:Ο Καζάκης είναι εθνικιστής,διότι είναι ακραίος στις απόψεις περί πατρίδας και φέρει την Ελληνική σημαία.
    Κι εγώ σας λέω πως γράφω τον Καζάκη στα παλαιότερα των υποδημάτων μου.Για πείτε μου βρε μάγκες αριστεροδέξιοι :Ποιός από εσάς όλους πήρε κάποια στιγμή την απόφαση να εκτεθεί προσωπικά,να σταματήσει να κρύβεται πίσω απο off shore και M.K.O,ποιός από εσάς σταμάτησε να είναι ο βολεμένος του συστήματος,ποιός από εσάς τα βρόντηξε σε αφεντικά και κομματάρχες,ποιός από εσάς άφησε πίσω καριέρα και οικογένεια,ποιός από εσάς αποφάσισε να μιλήσει με στοιχεία,να ετοιμάσει πρόγραμμα,να γυρίσει με τα πόδια του όλη την Ελλάδα,για το συνφέρον της πατρίδας του;Έχετε ξεσκιστεί στα site και στα blogs να μάθετε αν ο Καζάκης γέρνει και πόσο, αριστερά ή δεξιά.Τέτοια καούρα δεν έδειξε κανείς Έλληνας ή Ελληνόφων όταν υπογραφόταν η απεμπόλυση της εθνικής κυριαρχίας,όταν μειώνονταν οι μισθοί και οι συντάξεις,όταν ληστεύονταν οι ομολογιούχοι και τα δημόσια ταμεία,όταν επέτρεπαν σε ξένες δυνάμεις να διαχειρίζονται τα σύνορα της χώρας ,οταν.......
    Στούς πρησμένους όρχεις μου (γιατί μου τους πρήξατε) λοιπόν τι σκατά είναι ο Καζάκης.Ένα μόνο ξέρω.Αν ημουν εγώ ο Καζάκης θα αισθανόμουν τσάρος-σουλτάνος-βασιλιάς-γκουρού-θεός.Μια ολόκληρη χώρα να μάχεται για την πολιτική μου καταγωγή.Ούτε για την πατρίδα του Οδυσσέα δεν έχουν γίνει τέτοιες (Ομηρικές) μάχες. Όταν ένα ολόκληρο διαδίκτυο "διαρρηγνύει τα ιμάτιά του" για το που είναι ενταγμένος πολιτικά ένας άνθρωπος ,αντί να προσπαθήσει να στηρίξει την απελευθέρωση της χώρας,σιχαίνομαι και το διαδίκτυο και εσάς και την πουτάνα (γιατί έτσι την θέλετε) ιδεολογία σας.Και κάτι ακόμα.Ποιά ιδεολογία εξυπηρετούν τα κομματόσκυλα που βούλιαξαν την χώρα ,που μεταπηδούν,ανάλογα τα συμφέροντά τους ,από κόμμα σε κόμμα και ακόμα τους στηρίζετε;Για αυτούς δεν έχουμε θέμα,αν είναι αριστεροί οι δεξιοί;Αλλά αυτοί δεν είναι επικίνδυνοι για το σύστημα.Έχουν το λουρί στο λαιμό,πηγαίνουν όπου πηγαίνει το αφεντικό τους,τρώνε ότι τους δίνει το αφεντικό τους και αφοδεύουν πάνω στην "ιδεολογία μου-ιδεολογία σας".
    Καληνύχτα σκλάβοι ή μήπως Σλάβοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη, μήπως κάνεις λάθος και όπου γράφεις Καζάκης εννοείς Λεβέντης;
      Γιατί μόνο ο Πρόεδρος Λεβέντης έχει κάνει αυτά που λες και μάλιστα διαχρονικά και όχι σε περίοδο κρίσης μονάχα.
      Τεσπα. Για κοίταξε το λίγο.

      Σλαβομακεδόνας
      (για σένα μόνο)

      Διαγραφή
    2. συμφωνω με τον απο πανω ...σωστος...αλλα και ο παραπανω καλα λεει..γιατι τοσο πρεμουρα μετον καζακη απο τους ψευτοαριστερους;;;

      Διαγραφή
    3. και γω συμφωνώ με τον απάνω μου, τον παραπάνω μου και τον πιο πάνω του πάνω από τον πάνω μου. Αλλά γιατί τέτοιο μάζεμα από μύγες σε αυτή την ανάρτηση; Σκατά είχε στο θέμα της και μαζευτήκαν;

      Τσήμερος

      Διαγραφή
  58. "Όσο για τον Δ. Καζάκη στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας υπάρχει ξεχωριστή θέση για αυτόν παρέα με τα αφεντικά και τους φασίστες."

    Ενώ το δίκτυο σπάρτακος έχει κάνει από τώρα κράτηση για τιμητική θέση. . Ίσως είναι και νομοτέλεια.Εδώ ήδη αποφασίζει για τις θέσεις των υπολοίπων. Αφήστε, ρε παιδιά, τα βαρύγδουπα και σοβαρευτείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύγκρινε αγώνες στα πεζοδρόμια μεταξύ ΕΠΑΜ και της μικρότερης συνιστώσας της ΑΝΤΡΣΥΑΣ.
      Έλα να δούμε παπούτσια να λιώνουν. Τι κινδύνους έχει η παρουσία σε μία ΕΡΤ και τι κινδύνους ζεις σε μία αντιφασιστική αντισυγκέντρωση με αδέλφια μετανάστες δίπλα σου.
      Αλήθεια έχει κάνει καμία αντιφασιστική εκδήλωση το ΕΠΑΜ;
      Ένα πανό με περιεχόμενο κατά της χρυσαυγής;
      Οι λαοσίτες όταν διαλύθηκε ο καρατζαφύρερ που βρήκαν ανοιχτές αγκάλες και σχετικά καλέσματα με ειδικές προσκλήσεις;
      Τενεκές ξεγάνωτος η θέση που του πρέπει...

      Διαγραφή
    2. "Έλα να δούμε παπούτσια να λιώνουν. Τι κινδύνους έχει η παρουσία σε μία ΕΡΤ και τι κινδύνους ζεις σε μία αντιφασιστική αντισυγκέντρωση με αδέλφια μετανάστες δίπλα σου.
      Αλήθεια έχει κάνει καμία αντιφασιστική εκδήλωση το ΕΠΑΜ;
      Ένα πανό με περιεχόμενο κατά της χρυσαυγής;"

      Δηλαδή κρατήσεις για τιμητικές θέσεις στην ιστορία γίνονται μόνο σε συγκεντρώσεις εναντίον της χρυσής αυγής; Ή έστω στους χώρους ανάρτησης πανό; Ο καθένας σταθμίζει περισσότερο τις πολιτικές του αιχμές. Με την ίδια λογική, ένας ΕΠΑΜίτης θα μου έλεγε ότι κρατήσεις τέτοιου τύπου γίνονται στα ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς.

      Διαγραφή
    3. ή ακόμα καλύτερα ένας ΕΠΑΜίτης θα μου έλεγε ότι κρατήσεις τέτοιου τύπου γίνονται στα φορτηγά της χρυσαυγής που μοιράζουν λάχανα σε απλωμένα χέρια.
      Μίλα καλέ, μίλα. Το πορτοφολάκι μας, την τσέπη μας και μην μας πληστηριάσουν το σπιτάκι μας μας νοιάζει. Ακόμα και στην ΔΕΗ αφήναμε το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" να πηγαίνει γιατί υπήρχε ο κίνδυνος της διατάραξης εταιρικής ειρήνης. Βρίσιμο καθημερινά σε Γερμανούς που κάναν κατοχή στην παρτίδα μας αλλά απαγόρευση κινητοποίησης εναντίον τους από τον ίδιο τον Καζάκη .
      Αυτή η ιστορία έμεινε γεροντοκόρη περιμένοντας τον Καζάκη για να τον χρίσει "λαικό αγωνιστή".

      Διαγραφή
    4. "ή ακόμα καλύτερα ένας ΕΠΑΜίτης θα μου έλεγε ότι κρατήσεις τέτοιου τύπου γίνονται στα φορτηγά της χρυσαυγής που μοιράζουν λάχανα σε απλωμένα χέρια."

      Κάτι μου λέει ότι θα ήθελες να στο έλεγε και απλά κάνεις τα πάντα μπας και το αποδείξεις.

      "Ακόμα και στην ΔΕΗ αφήναμε το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" να πηγαίνει γιατί υπήρχε ο κίνδυνος της διατάραξης εταιρικής ειρήνης. Βρίσιμο καθημερινά σε Γερμανούς που κάναν κατοχή στην παρτίδα μας αλλά απαγόρευση κινητοποίησης εναντίον τους από τον ίδιο τον Καζάκη .
      Αυτή η ιστορία έμεινε γεροντοκόρη περιμένοντας τον Καζάκη για να τον χρίσει "λαικό αγωνιστή"."
      Έχεις κάποια πηγή για αυτό;

      Διαγραφή
    5. "Έχεις κάποια πηγή για αυτό;"

      Τα emails του ίδιου.

      Διαγραφή
    6. Προφανώς εννοώ κάτι που να επαληθεύεται.

      Διαγραφή
    7. Προφανώς εννοείς πως η ip του καθώς και το προσωπικό του email που είναι ευρέως γνωστό δεν μπορείς ως πηγές να τα επαληθεύσεις;
      Εκπλήσσομαι με το πόσο χαμηλών δυνατοτήτων και γνώσεων άνθρωποι τον ακολουθούν...
      Λούμπεν στοιχεία, λοιπόν...

      Διαγραφή
    8. Έχουν μαζευτεί εδώ σαν μύγες οι ορντινάντσες του αρχηγού και επειδή τους είπαν σε ότι γράφεται να λένε όχι είναι έτοιμοι να απαντήσουν στο ερώτημα: "Είναι ηγέτης του ΕΠΑΜ ο Καζάκης;" ΟΧΙ - ΟΧΙ θα ξεφωνίσουν.

      Σκατομυγούλα του μετώπου που ζητάς πηγές, γκούγκλαρε στο επίσημο site του ΕΠΑΜ
      "Το e-mail ανάκλησης της συμμετοχής του Μετώπου στην διαμαρτυρία κατά της επίσκεψης Σόϊμπλε"
      και θα ανακαλύψεις πως google is your friend!

      Διαγραφή
    9. "Προφανώς εννοείς πως η ip του καθώς και το προσωπικό του email που είναι ευρέως γνωστό δεν μπορείς ως πηγές να τα επαληθεύσεις;"

      Συγγνώμη, η ip του είναι ευρέως γνωστή;
      "Εκπλήσσομαι με το πόσο χαμηλών δυνατοτήτων και γνώσεων άνθρωποι τον ακολουθούν...

      Τι να κάνουμε ρε φίλε, δεν είμαστε όλοι διανόηση, χρειάζονται και οι προλετάριοι...
      Λούμπεν στοιχεία, λοιπόν..."

      Διαγραφή
    10. Ζώον το email του είναι ευρέως γνωστό και την ip του μπορείς να την επαληθεύσεις.
      Λούμπεν στοιχεία είναι τα κατακάθια του προλεταριάτου οι χάτες και οι χιμπατζήδες σαν εσένα.
      Ο άλλος στο έφερε επίσημα από την "ιστιοσελίβα" σας "Το e-mail ανάκλησης της συμμετοχής του Μετώπου στην διαμαρτυρία κατά της επίσκεψης Σόϊμπλε" αλλά εσύ κλο -κλο κοτούλα. Αντέστρεψε όσο θες τα λόγια μου αλλά τα γραπτά μένουν.
      Κοτούλες λυράτες και κινηματικά ανύπαρκτοι οι ηγέτες σας και οι σφουγγοκωλάριοι τους.

      Διαγραφή
    11. "Ο άλλος στο έφερε επίσημα από την "ιστιοσελίβα" σας "Το e-mail ανάκλησης της συμμετοχής του Μετώπου στην διαμαρτυρία κατά της επίσκεψης Σόϊμπλε" αλλά εσύ κλο -κλο κοτούλα."

      Για επισύναψε τη διεύθυνση. Περιμένω.

      "Λούμπεν στοιχεία είναι τα κατακάθια του προλεταριάτου οι χάτες και οι χιμπατζήδες σαν εσένα. "
      Ω,ρε φίλε!!! Είσαι ταλέντο!! Ξεχωρίζεις τους χατες από τον υπολογιστή σου, αλλά και το είδος τους! Είσαι μεγάλος.

      Διαγραφή
    12. Αλλά μιας και συ δεν κρύβεις το ζωικό σου είδος, είσαι η περισσιώτικη μούχλα που έγραψε αυτό:
      ""Το άρθρο είναι ίδιου επιπέδου με εκείνα του ΚΚΕ που κατηγορούσαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπόρευση με τους χρυσαυγίτες."
      Πότε ρε χυδαίο απολειφάδι - θα μπορούσα να πω αλλά δεν στο λέω - το ΚΚΕ κατηγόρησε γενικά και αόριστα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπόρευση με τους χρυσαυγίτες;
      Ρε κότα λυράτη - θα μπορούσα να πω αλλά δεν στο λέω - όποια συμπόρευση έχει κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλά καταγράφεται και άντε να κριτικάρεται ταξικά: πχ http://www.902.gr/eidisi/ekloges/74592/kamia-antarsya-symvivasmos
      Χυδαίο σκουλήκι ξανατρύπωσε στη γη γιατί βρωμίζεις με την παρουσία σου - θα μπορούσα να πω αλλά δεν στο λέω -."

      Για να πάρεις πληρωμένη απάντηση:

      "Δε συνηθίζω να απαντάω σε τσάμπα μάγκες, αλλά μου αρκεί που αποκαλύπτεις την κατάντια των υποτιθέμενων κομμουνιστών της κομματικής γραφειοκρατίας και των κρατικών επιδοτήσεων. Τα πιο εύκολα να βρει κανείς:

      Δημήτρης Κουτσούμπας, Ιούνιος 2015: "Όσες πολιτικές δυνάμεις προβάλλουν ένα τέτοιο στόχο ως λύση ή ως ενδιάμεσο στόχο ριζικών αλλαγών («αριστερή πλατφόρμα» ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις) παίζουν αντικειμενικά το παιχνίδι τμημάτων του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Το επόμενο διάστημα και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει τη μετάλλαξη και την αστική σοσιαλδημοκρατικοποίησή του, αυτές οι δυνάμεις θ' αξιοποιηθούν ως ανάχωμα στο λαϊκό ριζοσπαστισμό" (http://www.huffingtonpost.gr/iiiiieieiie-iiieieieiieiieiie/story_b_7510022.html). Το ότι "αντικειμενικά" εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα, δε σημαίνει ότι "αντικειμενικά" συμπορεύονται;

      "...Αυτή η θέση, όσο και αν θέλουν να τη βαφτίζουν τις τελευταίες μέρες ως «εργατικό - λαϊκό ΟΧΙ», αντικειμενικά συναθροίζεται στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και δημιουργεί ένα μπλοκ δυνάμεων, το οποίο περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη φασιστική Χρυσή Αυγή και τους εθνικιστές των ΑΝΕΛ...." ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=85074940). Το ότι "είναι στο ίδιο μπλοκ δυνάμεων" δε σημαίνει ότι συμπορεύονται;

      Αλλά μην πας πολύ μακριά, με κάθε ευκαιρία το κώμα προσπαθούσε να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε για κρυφοφασίστα.

      "Ολοκληρώθηκε η αβάντα στη Χρυσή Αυγή"

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7922989&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%A3%CE%A5%CE%91+%2B%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%97+%2B%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%97

      Μήπως ο Ριζοσπάστης είναι όργανο της ΚΕ και ο Κουτσούμπας γγ; Μην παριστάνεις λοιπόν το θιγμένο κομματόσκυλο.

      Όταν πάρεις καλύτερη γραμμή τα ξαναλέμε.

      Δ.Μπ."

      http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_52.html

      Χαιρετίσματα στην καθοδήγηση.

      Διαγραφή
    13. ονομάζεται πρόβλημα κατανόησης κειμένου και δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο σε μικρά παιδιά.
      σου λέω email είναι το γνωστό στοιχείο και συ διαβάζεις ip.
      σου λέω εσύ είσαι ο χιμπατζής και εσύ ρωτάς γιατί σε λέω χάτη.
      όλες τις αποδείξεις που ζητάς μπορείς να τις γκουγκλάρεις εσύ ή ενα μικρό παιδί και να βρεις αναφορές ακόμα και μέσα στο επίσημο site του ΕΠΑΜ.
      Εδώ ότι και να σου γράψουμε επειδή βρισκόμαστε σε μία αριστερή γκρούπα που σύμφωνα με αρχηγό σου είναι όλες σάπιες δεν θα σε πείσει. Use google is your friend.

      Διαγραφή
    14. "ονομάζεται πρόβλημα κατανόησης κειμένου και δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο σε μικρά παιδιά."

      Ούτε σε αριστεριστές στη μετεφηβεία. Ούτε και σε μέλη του ΚΚΕ εκτεθειμένα σε χρόνια αμάσητη κατάποση του ριζοσπάστη.

      "Use google is your friend."

      Είναι και δικός σου φίλος; Δεν το θεωρείς φορέας ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας; Να το χρησιμοποιήσω και για Στάλιν, ΕΣΣΔ, Μάο κλπ ή μόνο όπου σε συμφέρει;

      Διαγραφή
    15. Νομίζω πως είσαι εκτός θέματος και απλά τρολλάρεις ασύστολα.
      Έθεσες θέμα πηγών σου δόθηκαν, τα υπόλοιπα είναι περιττά.
      Άμα σκαλίζεις την μύτη σου όλο και καινούργια πράματα θα βρίσκεις. Άμα σκαλίσεις τον κώλο σου θα φέρεις σκατά. Δεν πρόκειται να σε παρακολουθήσω άλλο Δ.Μπ.
      Over and Out

      Διαγραφή
    16. Ποιες πηγές; Παραπομπή στο google και ξεμπερδεύουμε;
      Χαιρετίσματα στην καθοδήγηση.

      Διαγραφή
  59. μα αυτο ειναι το θεμα...ο ανταρσυα δεν πολεμαει τη δυστυχεια γενοκοτερα....αλλα μονο αυτη τον μεταναστων...οσο για τα πανο εναντια στη χρυση αυγη...δεν ξερω αν δεν το χετε καταλαβει αλλα κατι τετοια ριχνουν νερο στο μυλο της ακροδεξιας.....οταν οποιν δεν χει ιδια αποψη με εσας τον λετε χρυσαυγιτη ,φασιστα,ξευτιλα,....τι περιμενεις;;.....
    αγωνες του πεζοδρομιου οπως
    '''ειμαστε με την αραβικη ανοιξη'' και βλεποντας τι ηταν τελικα η αραβικη ανοιξη μην περιμενεις ανοδο του καθε ανταρσυα.....λογικα πραγματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. επισης οι χαρακτηρισμοι που αποδιδετε σε οποιον διαφωνει με εσας [φασιστα ρατσιστη ξεφτιλα εθνικιστη και τωρα τελευταια ακομα και το '''πατριωτη''' αποδιδετε ως ''υβρη' ] δεν σας επιτρεπουν να ανεβασετε ποσοστα...λογικο δεν ειναι;;;
    και τα περι αραβικης ανοιξης-και αλλες παρομοιες προβλεψεις που πεσανε εξω δειχνουν κατι σημαντικο...ειτε λεγεται μιχαλολιακος [λειτουργει ακριβως ετσι και η χρυση αυγη για αυτο τον τομεα μιλαω μονο μη παρεξηγηθω]ειτε ανταρσυα ειτε κκε[εμεις λεμε ,η το κομμα λεει κλπκλπ] δειχνει οτι δεν οδηγει προς το καλυτερο...για να γινω πιο κατανοητος....δεν ειναι σωστη ουτε αποτελεσματικη η υοθετηση απο ολο το κομμα-και απο τον τελευταιο ψηφοφορο ενος κομματος , η αποψης του αρχηγου η της ηγεσιας του κομματος οχι επειδη ειναι σωστη η φαινεται σωστη αλλα επειδη '''την ειπε ο ηγετης-ο προεδρος-ο αρχηγος κλπκλπ...δεν το λεω απο μονος μου...η ιστορια το απεδειξε...θυμησου τα λεγομενα και τη συμπεριφοτα της ηγεσιας του κκε απο το 1944 εως το 1946 [και πιος την πληρωσε τελικα ,οι ιδιοι οι ελασιτες δηλαδη] ....αυτο ειναι το καλυτερο παραδειγμα που αποδυκνυει αυτο που σου λεω...οτι η ''ειδωλοποιηση'' του εκαστοτε αρχηγου [σε οποιονδηποτε χωρο η κινημα η κομμα εξ υπακουεται ] σε παρα πολυ σπανιες ιστορικα περιπτωσεις εχει οδηγησει στο καλυτερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. "Οι πλουτοκρατικές και αντιδραστικές Δημοκρατίες της Δύσης έχουν επανειλημμένα σταθεί εμπόδιο στην πορεία μας αλλά και συχνά έχουν υπονομεύσει την ίδια την ύπαρξη του Ιταλικού λαού!
    Τα δεκαπέντε περίπου χρόνια της πρόσφατης Ιστορίας είναι γεμάτα με λόγια, υποσχέσεις, εκβιασμούς, απειλές, με επιστέγασμα την πρόστυχη κατάληψη από τις 52 Πολιτείες της Κοινωνίας των Εθνών.
    Η συνείδησή μας είναι απολύτως ήσυχη. Όλος ο κόσμος είναι μάρτυρας ότι η Ιταλία έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφευχθεί η καταιγίδα που ταλανίζει την Ευρώπη. Όλα όμως απέβησαν μάταια.
    Θα ήταν αρκετό να αναθεωρούνταν οι Συνθήκες και να προσαρμόζονταν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της ζωής των λαών και να μην γινόταν δεκτό ότι πρέπει αιωνίως να μείνουν απαράλλαχτες.
    Θα ήταν αρκετό να μην είχαν ξεκινήσει την ανόητη πολιτική των Εγγυήσεων, η οποία αποκαλύφθηκε θανατηφόρα για όσους την ακολούθησαν.
    Θα ήταν αρκετό να μην είχαν απορρίψει την πρόταση που έκανε ο Φύρερ στις 6 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου μετά την εκστρατεία της Πολωνίας.

    Εν πάση περιπτώσει αυτά τώρα ανήκουν στο παρελθόν.
    Αν εμείς σήμερα αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους και τις θυσίες ενός πολέμου, είναι γιατί η τιμή,το συμφέρον και το μέλλον μας επιβάλλουν τη μέγιστη αυτή αναγκαιότητα, αφού ένας λαός είναι πράγματι σπουδαίος όταν θεωρεί ιερό το καθήκον του και δεν το βάζει στα πόδια μπροστά στις μεγάλες δοκιμασίες που καθορίζουν τη ροή της Ιστορίας.
    Ας πάρουμε τα όπλα για να λύσουμε το πρόβλημα των θαλάσσιων συνόρων μας, αφού ήδη έχουμε διευθετήσει το ζήτημα των ηπειρωτικών συνόρων.
    Θέλουμε να σπάσουμε τις αλυσίδες που κάνουν τις θαλάσσιες περιοχές μας να ασφυκτιούν, γιατί ένας λαός 45 εκατομμυρίων ψυχών δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ελεύθερος, αν δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση στον ωκεανό.

    Αυτή η γιγαντιαία μάχη δεν είναι παρά μία φάση, η λογική εξέλιξη της Επαναστατικής θεωρίας μας.
    Είναι η μάχη των φτωχών αλλά πλούσιων σε εργατικά χέρια λαών ενάντια σε εκείνους που επιμένουν να κρατούν το μονοπώλιο του πλούτου και το χρυσάφι της Γης στα χέρια τους.
    Είναι η μάχη των γόνιμων και νέων λαών ενάντια στους άγονους που βρίσκονται στη δύση τους.
    Είναι η μάχη ανάμεσα σε δύο αιώνες και δύο ιδέες.............Η προλεταριακή και φασιστική Ιταλία, για τρίτη φορά υψώνει το ανάστημά της δυνατή, υπερήφανη και ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε.
    Μία είναι η λέξη που βρίσκεται στην ημερησία διάταξη, κατηγορηματική και υποχρεωτική για όλους.
    Έχει ήδη εξαπλωθεί και βάζει φωτιά στις καρδιές των ανθρώπων από τις Άλπεις ως τον Ινδικό Ωκεανό: ΝΙΚΗ!
    Και θα νικήσουμε για να χαρίσουμε τελικά μια μεγάλη περίοδο δίκαιης ειρήνης στην Ιταλία, στην Ευρώπη, στον κόσμο.

    Ιταλικέ λαέ!

    Σπεύσε στα όπλα και δείξε την επιμονή σου, το θάρρος σου, την αξία σου!»


    Μεχρι να φτασετε να αλλαλαζετε εδω (οι περισσοτεροι κοντα ειστε ) ...καλο θα ηταν να βρειτε και να διαβασετε κανενα αρθρακι του στο τοτε "Avanti" . Σε αφελεις βασιζονται κατι τετοια Ιστορικα ...τσιρκα και γεννιεται ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ....και παντα με μαγια τον Εθνικισμο ! Τον πολιτισμο των ηλιθιων δηλαδη


    Και σε ποια ΚΟΒ του ΚΚΕ ηταν ο Καζανας ? Γιατι στο κομμα ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εδω χοντρικα ...η Ιστορια του
      http://www.syriotis.gr/BlogTheater/?p=314

      Διαγραφή
    2. Ο Καζάκης ή μουσολινίσκος ήταν μέλος του ΚΚΕ και γύρω στο 94-95 διαγράφηκε. Τους λόγους που διαγράφηκε ... τους ξέρουν στην ΚΟΒα του. Όσοι τον είχαν γνωρίσει σαν μέλος του ΚΚΕ έχουν να λένε πως δεν έκρυβε τις απόψεις του και φραξιόνιζε ανοιχτά.
      Μία ζωντανή μαρτυρία βρίσκεται στο -ανενεργό πια- leninreloaded και είναι του symastev http://leninreloaded.blogspot.com/2015/01/blog-post_46.html?showComment=1442403143028#c8142532210582074123

      "Ο Καζάκης που ήταν στην ομάδα της εργατικής εφημερίδας «ΕΜΡΟΣ» είχε τη δική του εθνικο - «μαρξιστική» θεωρία με κέντρο τη δική του ατομική φιλοδοξία αρχηγού. Μάλλον ήταν εικονικά κομμουνιστής όταν ήταν μέλλος του ΚΚΕ. Ανέπτυσσε δε συνομωσιολογίες τύπου πρακτόρων της CIA για το ΚΚΕ από αυτές που βλέπουμε τακτικά από διάφορα κέντρα. Δεν είχε αρχές μπροστά στο στόχο του. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω από πολύ κοντά τη δική του διολίσθηση προς τον ακριβώς αντίθετο (εθνικιστικό) χώρο από την μαρξιστική θεωρία. Έχει σημασία να δει κάποιος πως γίνεται αυτό με συνεχείς και αφανείς εκπτώσεις στη θεωρία και την πράξη. Η ομάδα του ΕΜΠΡΟΣ τον απέπεμψε για αντικομουνιστική και αντιμαρξιστική στάση. Η συνέχειά του γνωστή."

      "Στρατηγέ", αν μπορείς προσκάλεσε τον Στέργιο για επιπλέον λεπτομέρειες...

      Διαγραφή
    3. Ο "symastev" ποιος είναι και θα πρέπει να γίνει πιστευτή η ιστορία του;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 10 Φεβρουαρίου 2016 - 4:21 μ.μ.
      μην ασχολείσαι. ένας απλός αγωνιστής είναι ο symastev. με τις φυλακίσεις του, το κυνηγητό και τις διώξεις του. δηλαδή καμία σχέση με εσάς και μακριά από εσάς.

      Όποιος άλλος θέλει τον βρίσκει τον Στέργιο ακόμα και ιντερνετικά και ποτέ δεν αρνείται να απαντήσει.

      Διαγραφή
    5. Ποιοι είμαστε εμείς; Γιατί κάποιο κορόιδο της ΚΕΔΑ έχει πολιτική αξιοπιστία; Επειδή μετά έγλειφε το κώμα;

      Διαγραφή
    6. έτσι έτσι δείξε πόσο χρυσαυγήτης είσαι: κορόιδο της ΚΕΔΑ, έγλειφε το κώμα.
      άρα ναζιστάκο δεν είναι πως δεν ήξερες, είναι πως πες - πες το ίδιο ψέμα τρεις φορές θα το πιστέψεις και ο ίδιος. Γκαιμπελίσκοι του "κουμουνειστύ" Καζάκη.

      Για τον Γκεπελσεπαμίτη παραπάνω ο Καζάκης δεν διαγράφτηκε από το ΚΚΕ, ούτε η ομάδα του ΕΜΠΡΟΣ που ανήκε τον "απέπεμψε για αντικομουνιστική και αντιμαρξιστική στάση".

      Είδηση - είδηση: Ο Καζάκης είναι μέλος σε δύο τρία κόμματα και σε οχτώ - δέκα γκρούπες λέει ο ανώνυμος που ξέρει.

      Διαγραφή
    7. "άρα ναζιστάκο δεν είναι πως δεν ήξερες, είναι πως πες - πες το ίδιο ψέμα τρεις φορές θα το πιστέψεις και ο ίδιος. Γκαιμπελίσκοι του "κουμουνειστύ" Καζάκη."

      Χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι είναι δύο ξεχωριστές ερωτήσεις.

      Διαγραφή
    8. Οι ερωτήσεις σου είναι τρεις αλλά μη το κάνουμε θέμα και μπερδευτείς...
      Μα πως εσείς οι κουμουνιστικοφάγοι αντέχετε τον Καζάκη που είναι σούπερ ντούπερ "κουμουνειστύς";

      Αυτή είναι ΜΙΑ ερώτηση. Μία ρητορική ερώτηση. Μία ερώτηση που δεν χρειάζεται να την απαντήσεις. Αλλά εσύ...

      Διαγραφή
    9. "Μα πως εσείς οι κουμουνιστικοφάγοι αντέχετε τον Καζάκη που είναι σούπερ ντούπερ "κουμουνειστύς";"

      Απλά, δεν είναι τόσο κομμουνισταράς όσο εσείς. Δεν συναλλάσσεται με offshore, δεν εφαρμόζει μνημόνια, ομαδικές απολύσεις, δε χτυπάει το αστικό κράτος με την είσπραξη επιδοτήσεων κλπ.

      Διαγραφή
    10. Troll Detected
      http://goo.gl/gu1VwL

      Διαγραφή
  62. ποιος καζανας;;...αυτα που ειπα παραπανω ισχυουν και για το κομμα του....αμαν ποια...οι χαρακτηρισμοι και το καλουπωμα του αλλου σε καποιο αντιπαλο κομμα παλι δεν το αποφυγατε...ξερεις δεν διαφωνουνε οι αλλοι μαζι σου μονο γιατι ειναι αντιπαλου κομματος...μπορει απλα να κουβαντιαζουν
    και παλι δεν απαντησατε τιποτα για την αραβικη ανοιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. πιστευω οτι πραγματικα θα χαιροσασταν αν η χρυση αυγη ειχε 25 τα εκατο [ πραγμα που θα ειχε συμβει σε οποιαδηποτε αλλη χωρα της δυσης αν μεσα σε χρονια γεμιζε 3 και βαλε εκατομυρια μεταναστες].... αλλα εσεις εκει ..δεν πτοηστε....φασιστες μας ανεβαζετε εθνικιστες μας κατεβαζετε....και 0.5 τα εκατο οταν ειχε η χρυση αυγη [πριν το 2010 αλλα ακομα και το 2006 ] παλι για φασιστες μιλαγατε και ας ηταν μετρημενοι στα δαχτυλα των δυο χεριων οι φασιστες στην ελλαδα]....αρα ζητε στον κοσμο σας....εναν κοσμο αντιφασιστικο που πολεματε τους φασιστες υπαρκτους και ανυπαρκτους...αν παλι δεν υπαρχουν τους δημιουργητε...αλλωστε για να εισαι ΑΝΤΙΦΑ πρεπει να υπαρχουν οι ΦΑ....και ομως η ΑΝΤΙΦΑ υπαρχει στον ελλαδικο χωρο πολυ πριν τους ΦΑ [ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΠΕΡΝΑΝΕ 0.5 ΤΑ ΕΚΑΤΟ]....ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΣΑΤΕ ΣΥΝΕΠΩΣ....αντε να δουμε ποτε θα παρετε χαμπαρι οτι ευθηνες της ψευτοαριστερας ειναι τεραστιες για τον 5 τα εκατο που εχει η χρυση αυγη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. παντως η ιστορια εχει αποδειξει και κατι αλλο...κινηματα ,η κομματα, η ηγετες κλπ που βλεπανε τον κοσμο μανιχαιστικα , ασπρο-μαυρο καλοι-κακοι κλπ κλπ ποτε δεν οδηγησανε σε κατι καλο...οχι τις περισσοτερες φορες....αλλα ποτε.... η ιδια η ιστορια το δειχνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. και παντα με μαγια τον Εθνικισμο ! Τον πολιτισμο των ηλιθιων δηλαδη
    ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.....ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ..ΑΝΤΙΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ 95 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.....ΑΝΤΙΦΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΝ .... ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΑΝΤΙΦΑ'' ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΕ...ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ... ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΙΦΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝΕ ΤΩΝ ΦΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. http://patari.org/forum/viewtopic.php?t=5735&postdays=0&postorder=asc&start=2160

    147 ζουμερές σελίδες με κάθε είδους λεπτομέρειες και ντοκουμέντα για αυτό που είναι το ΕΠΑΜ.
    Όποιος θέλει να χάσει χρόνο αλλά και να γελάσει ας ξεκινήσει από σελίδα 1.

    No more Kazakis anymore!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι patari και εθνικιστικά ρετάλια.
      http://www.epamhellas.gr
      "η βασική δουλειά μας είναι στις γειτονιές, τις συνοικίες, τα χωριά και τις πόλεις, μαζί και στους μαζικούς χώρους δουλειάς ‐ όπου αυτοί υπάρχουν. Οι κεντρικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις δεν ήταν ποτέ κάτι που το Ε.Πα.Μ. θεωρούσε απαραίτητη τη συμμετοχή του. Πάντα τις εξετάζαμε επί του συγκεκριμένου και ποτέ δεν θεωρούσαμε δεδομένη τη συμμετοχή μας"

      Διαγραφή
  67. H απάντηση απο Καζάκη.
    http://www.epamhellas.gr/2016/02/14/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B6%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ο οχετός αν τον πεις βόθρο παρεξηγιέται;

      "Έχω γράψει και έχω πει πολλάκις ότι η ΕΕ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε σκουπιδοτενεκέ ανθρώπινων ψυχών. "

      Πότε μία ανθρώπινη ψυχή γίνεται σκουπίδι;
      Μόνον όταν χρησιμοποιεί έτσι τις λέξεις...



      Μέχρι και οι καναλάτοι δημοσιογράφοι "αποθήκη ψυχών" αναφέρουν μόνο οι χάτες και ο Καζάκης μιλάνε για "σκουπιδότοπο".

      Διαγραφή
    2. Ο γλείφτης του αρχηγού, κρατικός υπαλληλάκος που μισεί κάθε εργάτη που πάει στον γκισέ του και έχει τον Ριζοσπάστη στην κωλότσεπη:

      "Θα έπρεπε να προσέχετε λίγο παραπαπάνω με μερικά θέματα, και με μερικές αναφορές, ειδικά όταν αναφέρεστε στον Μάρξ και την μετανάστευση, και να ελέγχετε τις πηγές σας και το "συμφραζόμενο" της εποχής των κειμένων, ειδικά όταν αυτά έχουν αφαιρεθεί και χρησιμοποιηθεί απο γνωστούς "πατριωτικούς" κύκλους."

      Διαγραφή
  68. "Μπορεί η μικροφωνική του Δήμου Αθηναίων να είχε δοθεί στα χέρια του ΚΚΕ, για να κόβει και να ράβει κατά πώς ήθελε, αλλά όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα ότι παρεβρισκόταν αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου κόμματος με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα, το αυθόρμητο γιούχα του κόσμου έδειξε ότι δεν μασάει κουτόχορτο. Ο Κουτσούμπας και οι δικοί του ήταν οι μόνοι που γιουχαρίστηκαν και μάλιστα έντονα."

    (σχόλιο από οπαδό του αμέσως μετά)
    "Άψογη οργάνωση με σημαίες και με ταμπούρλα με τραγούδια του τύπου ήμασταν δυό ήμασταν τρεις με μερικά τρακτέρ σε ρόλο καρναβαλικών αρμάτων με αγωνιστικές χεραιτούρες στο ΠΑΜΕ (το οποίο κατέβηκε όπως και το 2012 κρατώντας εκείνες τις σημαίες με τα ρόπαλα) με αγωνιστικές χεραιτούρες στον Κουτσούμπα (τον οποίον εγώ δεν άκουσα να τον γιουχαίζει κανείς αλλά ούτε βεβαίως και κανείς τον επευφήμισε την στιγμή που ακούστηκε το όνομά του)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Έχω γράψει και έχω πει πολλάκις ότι η ΕΕ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε σκουπιδοτενεκέ ανθρώπινων ψυχών. "

    Πότε μία ανθρώπινη ψυχή γίνεται σκουπίδι;
    Μόνον όταν χρησιμοποιεί έτσι τις λέξεις.
    ΟΥΤΕ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ''ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΕ'''.
    ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΨΥΧΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ , ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΥΦΗΛΙΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ [ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ].....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ''ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΣ''.....ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΜΕ ΩΣ ''''ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ''.
    ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑ,Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΕΣ [ΘΑ ] ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ... ΑΡΑ Η ΦΡΑΣΗ ΣΚΟΙΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ....ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ''ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ'' ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ''ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ'' ΛΟΓΟΥΣ...
    Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ
    Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ....
    ΚΑΙ Ο '''ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΜΟΣ'''[ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ] ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ [ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΜΙΚΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ] ..ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ....ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΟΧΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ Η ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙΜΑ ΦΟΡΑ, ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ....ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ Ο ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΜΚΟ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ 10 ΤΑ 100 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.....ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ [ ΤΡΟΦΙΜΑΜΟΝΟΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΠ ] ...Η ΜΕ ΟΛΟΥΣ Η ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΝΕΡΓΟΙ Η ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ.....ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΟΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ...ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ [ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ] .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Η δυσλεξία και γενικά οι μαθησιακές δυσκολίες δεν είναι αρρώστια για να ντρέπεσαι. Είναι διαταραχές που μπορούν να ξεπεραστούν.
    Μην ντρέπεσαι να το αποκαλύψεις και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κρύβεις.

    Αντιμεταθέτουν γράμματα, συλλαβές, λέξεις (π.χ. πότρα αντί πόρτα)
    Παραλείπουν γράμματα, συλλαβές, λέξεις (π.χ. πόρι αντί ποτήρι)
    Προσθέτουν γράμματα, συλλαβές, λέξεις (π.χ. δορόμος αντί δρόμος)
    Παρατονίζουν γράμματα, συλλαβές, λέξεις (π.χ. σπιτί αντί σπίτι)
    Παραφθείρουν λέξεις (π.χ. μάλβι αντί μολύβι)
    Ακρωτηριάζουν λέξεις (π.χ. τπζια αντί τραπέζια)
    Διαβάζουν κατά πιθανότητα (π.χ. τραπέζι αντί τρέχω καθώς και οι δύο λέξεις ξεκινούν από τρ, ή βιβλίο αντί αναγνωστικό καθώς αν και πρόκειται για διαφορετικές ηχητικά λέξεις υπονοούν ομοειδές αντικείμενο)
    Γράφουν με κατοπτρική γραφή (π.χ. Иίτνος αντί Ντίνος)

    Διάβαζε διαρκώς και πολλές φορές το ίδιο κείμενο μέχρι να σου αποκαλυφτούν τα πραγματικά του νοήματα και όχι αυτά που νόμιζες πως γράφει.
    Ξαναδιάβαζε τις λέξεις που γράφεις για να εντοπίσεις ποιες ακρωτηρίασες και σε πόσες έχεις αλλάξει το νόημά τους.

    Μην φοβάσαι δεν είσαι μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. κλασσικα ψευτοαριστερα...μηδεν επιχειρηματα..μονο προσβολες και ειρωνιες....συνεχισε ετσι....μαζι σου ειμαστε...
    το οτι φοβαμαι παλι που το καταλαβες;;..αλανιιιι...ολα τα πιανεις....και δεν ειναι θεμα δυλεξιας..αλλα πληκτρολογιου....αλλα και δυλεξιας να ηταν σιγα μην ντρεπομουνα...δεν καταλαβα;;;...εσυ δηλαδη θα ντρεποσουνα;;;...αινταααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. και φυσικα εισαι και ρατσιστης...οπως ολοι οι ψευτοαριστεροι και οι ακροδεξιοι ......ακροδεξιος δεν εισαι ..αρα εισαι το πρωτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. καλα λες ρε γαμωτο ..συγνωμη ρε φιλαρα.....καλα λες να προσεχω τα ορθογραφικα λαθη....για να μπορεις να βγαλεις και εσυ ο αμοιρος νοημα σε οσα λεω....το ξεχασα...
    αφου εδω δεν καταλαβες τι σημαινει η φραση ''σκουπιδοντενεκες ψυχων''......μια απλη φραση , με ξεκαθαρο νοημα και χωρις ορθογραφικα λαθη.....
    ποσο μαλλον τα δικα μου σχολια που εχουν και λαθη ορθογραφικα-δυλεξιας...sory...θα επανρθωσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ο Καζάκης συνεχίζει στα χνάρια του δάσκαλου Βασίλη Λεβέντη να βρίζει τους αγρότες στο Σύνταγμα λέγοντας πως πήραν μέρος σε "πολιτική ζωοπανήγυρις".
    Ο δάσκαλος Βασίλης Λεβέντης θέλει να υπογραμμίσει πως τα ζώα της "πολιτικής ζωοπανήγυρις" κάθονταν αριστερά και πάνω στην πλατεία κάτω από τις σημαίες του ΕΠΑΜ και μετρήθηκαν 17.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λαγός του συστήματος είναι περισσότερο ευθύς από τους φασίστες που είναι ικανοί στις τραβεστί αμφιέσεις για να κρύψουν τον σκοπό τους.
      Οι σημαιούλες του μουσολινίσκου, με τον ανύπαρκτο κόσμο τους από κάτω, ήταν πρώτη μούρη στην πλατεία. Μετά το τσο και λο στα χρυσαύγουλα "δεν είμαστε αγρότες, είμαστε αίλυναις" η καζακειάδα θα γράφει: "Σχόλασε το πανηγύρι και η αποστολή εξετελέσθη". Δηλαδή, στείλτε τίποτα λεφτά γιατί δεν αντέχουμε την γιούχα, ούτε το σχίσιμο μπουφάν για να φαίνεται η χρυσαυγήτικη μπλούζα που φοράμε.

      Διαγραφή
  77. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ:(2η φορά...)
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗ ΕΔΩ: http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_14.html#comment-form
    ΘΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΕΦΑΛΑΙΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ
      "ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ:(2η φορά...)"
      ΖΩΟΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΕΔΩ!

      Αξιαγάπητε σιναγονειστύ Μπάμπη, το έχεις στείλει σε άλλον δαχειριστή(sic!) και σε άλλο site την πρώτη φορά.

      Εδώ, οποτεδήποτε απαντήσει ο Καζάκης, θα βάλουν απάντηση. Φυσικά κανείς δεν παίρνει ως απάντηση την επανάληψη της κακοήθειας.
      Μία ερώτηση μόνο: Θα περνούσε από το νου σου να σχολίαζες τόσες φορές και με κεφαλαία κάτω από οποιοδήποτε όνομα στου dimitriskazakis;
      Αν και έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε μέχρι που φτάνει το θράσος σας (απύθμενο;) με ιντριγγάρει η περίπτωση να σταματήσετε να βρωμίζεται τον χώρο με τα σχόλιά σας.

      Διαγραφή
    2. @bab-cav ή γατοπάνθηρα μου
      ο γάμαγάμα του ΕΠΑΜ λέγοντας πως η μάζωξη των αγροτών στο Σύνταγμα ήταν "ζωοπανήγυρις" περιλαμβάνει και εσάς που βρισκόσασταν στο πάνω δεξιό πεζοδρόμιο στον κήπο;

      Αν θες απάντησε και στην ερώτηση: τι ώρα μοστράρατε τον αρχηγό για τις φωτογραφίες στις τηλεοράσεις; Του ζήτησαν να δείξει τα δόντια του οι καλοί έμποροι που έδειξαν πως θα μπορούσαν να τον αγοράσουν;

      Μην πάει ο νους κανενός στο κακό. Για την έστω χουντικά γραμμένη "ζωοπανήγυρις" μιλώ και ουχί τίποτα άλλο υπονοώ, εντάξει;

      Διαγραφή
  78. δημοκρατη μου εσυ....αριστερε μου εσυ.... βαλε το ''ψευτο'' μπροστα απο τις δυο λεξεις [ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ] για να ακριβολογουμε.... αυτο περι βρωμικων σχολιων θυμιζΟΥΝ αλλους πολιτικους χορους....you know
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ...ΗΡΕΜΗΣΕ..ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΩ ΜΥΝΗΜΑ...ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ....ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ"
      απλά τυχαίνει και έχετε το ίδιο εγκεφαλικό πρόβλημα ταυτόχρονα με το χαλασμένο πληκτρολόγιο;

      Μιλάμε διδακτορικό στα σούργελα παίρνεις αν παρακολουθήσεις τι γράφουν.
      Δεν είμαστε το ίδιο άτομο, αλλά αυτά που έγραφες για τον άλλο σε εμένα απευθύνονται και τι να λέμε τώρα...

      Διαγραφή
  79. ΠΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΕ...ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.....ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ '''ΚΑΜΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΑΡΑ''' ....ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ..ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΕΣ...ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΙΡΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ...ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Δεν εκπλήσσομαι με την άσχημη κατάληξη αυτής της διένεξης, που ακολουθεί τη δομή πολλών προηγούμενων.

    Κατ' αρχάς υπάρχουν ένα σωρό παρεξηγήσεις και λανθασμένες συνεπαγωγές, κι από τις δύο πλευρές, αλλά καμμία προσπάθεια δεν έγινε να επιλυθούν. Αντίθετα, άθε πλευρά νιάστηκε μόνο για να δαιμονοποιήσιι την άλλη.

    Δεν ξέρω ποιος έχει το πιο πολύ άδικο, δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό λαθών και παρεξηγήσεων, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος.

    Ο Καζακης δεν είναι ούτε φασίστας, ούτε ρατσιστής. Είναι μάλιστα ο πρώτος που επεσήμανε, σε ανύποπτο χρόνο, το εκπληκτικό γεγονός ότι οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα θέλουν να φύγουν και δεν μπορούν.

    Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο Καζακης είναι αλάνθαστος. Το εδάφιο του Μαρξ που επικαλέστηκε, το επικαλέστηκε λανθασμένα, κατά την άποψή μου, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι.
    Το "φάρμακο" των κλειστών συνόρων, που υπονοεί ότι είναι αναγκαίο (σε συνδυασμό όμως με ανθρωπιστική μέριμνα και χορήγηση ταξιδιωτικών χαρτιών)... στην πραγματικότητα είναι ελαττωματικό και διόλου δραστικό. Τα κλειστά σύνορα (εκτός του ότι συνήθως προκαλούν ΚΑΙ ανθρώπινα θύματα) σε πολλές περιπτώσεις αυξάνουν (αντί να μειώνουν) τον αριθμό ανθρώπων που τα διασχίζουν.

    Από την άλλη πλευρά, ούτε και τα ανοιχτά σύνορα είναι λύση (από μόνα τους). Χρειάζονται έλεγχοι και καταγραφές διερχομένων (ασχέτως αν αυτό γίνεται αφορμή για να μετατραπούν σε κλειστά, όπως κάνει η άλλη πλευρά στην Ειδομένη).

    Δεν ωφελεί κανέναν πάντως η τάση δαιμονοποίησης του Καζάκη ως φασίστα και ρατσιστή (που ΔΕΝ είναι), όπως δεν ωφελεί και η απόρριψη και άδικη δαιμονοποίηση του εξαιρετικά χρήσιμου και μαχητικού Σπάρτακου ως... πρακτόρια του Σόρος (και άλλα τινα).

    Δεν είμαι φίλος του Καζάκη, αλλά τον κατανοώ (και κατανοώ και τα λάθη του). Δυστυχώς έξυσα μόνο μια επιφάνεια σ' αυτό τον κυκεώνα παρερμηνειών και παρεξηγήσεων, ΤΟΣΟ του ιδίου, ΟΣΟ και άλλων.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Υ.Γ. Είδα το επτάλεπτο βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του Καζάκη "από εκδήλωση στην Καλαμάτα στις αρχές του 2013" (όπως αποδείχτηκε).

    Αυτό το (απόσπασμα-)βίντεο βγήκε δημόσια [σαν ξανα-ζεσταμένο φαγητό] από έναν ανοιχτά φασίστα (φιλο-)χρυσαυγίτη χρήστη του YouTube, πριν λίγες μέρες, αυτόν εδώ (που υμνεί Μεταξά και χειροκροτεί τη Χ.Α.)
    https://www.youtube.com/channel/UCqwIlbc5ArDVl5bQVKnyMxQ
    ("Παραπολιτικός Τηλέτυπος" αυτο-αποκαλείται).

    Το απόσπασμα είναι ΚΑΙ παραπλανητικό, διότι (π.χ.) ο Καζάκης ΔΕΝ χρησιμοποίησε τη λέξη "λαθρομετανάστες" (που μπήκε στον τίτλο του βίντεο) ούτε κι ο τίτλος αποδίδει _ακριβώς_ όσα είπε.

    Ομως και η εκτόξευση επίθεσης κατά του Σπάρτακου, εκ μέρους του Καζάκη, αποδεικνύεται εσφαλμένη από πολλές απόψεις. Αν μη τι άλλο, διότι δεν κατάλαβε καν ότι εκείνος που δημοσίευσε ξανά το παλιό απόσπασμα βίντεο είναι φασίστας φανερός και δεδηλωμένος, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον Σπάρτακο. Αρα οι συνωμοσιολογίες εκ μέρους του Καζάκη κατά του Σπάρτακου ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ. Απλά εσείς του Σπάρτακου όμορφα τσιμπήσατε το δόλωμα που έριξε (παντού) ο φανερός φασίστας και την πέσατε κι εσείς στον Καζάκη ΕΣΦΛΑΜΕΝΑ θεωρώντας ότι "έκανε νέο επίθεση κατά των μεταναστών" κλπ.

    Στην πραγματικότητα, οι απόψεις του Καζάκη για το μεταναστευτικό (αν και όχι αλάνθαστες)... έχουν δυσαρεστήσει αρκετούς εθνικιστές και φασίστες διότι (μεταξύ άλλων) περιλαμβάνουν ΙΣΑ δικαιώματα ξένων και Ελλήνων εργατών καθώς και την ιδέα ότι ΚΑΘΞ κάτοικος της χώρας πρέπει να θεωρείται ισότιμος πολίτης της, κ.ο.κ. (όσα ΕΚΡΥΨΕ ο φασίστας που διέδωσε ένα ΜΙΚΡΟ μέρος των απόψεων Καζάκη, εκείνο που τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ).

    Κατά τα άλλα... συνεχίστε αν θέλετε (κκ. Καζάκη _και_ οι του Σπάρτακου) να παίζετε [άθελά σας] το παιγνίδι των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ φασιστών και ρατσιστών που τρίβουν τα χέρια τους κάθε φορά που εξουδετερώνεται αντίπαλός τους, αν είναι δυνατόν ΚΑΙ δύο μαζί (Σπάρτακος ΚΑΙ Καζάκης) σε τσακωμό μεταξύ τους.

    Με μαθηματική ακρίβεια, προκύπτουν παρερμηνείες και ευθύνες ΟΛΩΝ σ' αυτή τη διένεξη.

    Κι εγώ θάθελα να ασκήσω κριτική στον Καζάκη, αλλά... όχι έτσι. Θα έλεγα π.χ. ότι οι απόψεις του δεν είναι άμοιρες ευθυνών, δεν έχουν αντισώματα κατά της αξιοποίησής τους εκ μέρους φασιστών, κ.ο.κ.

    Αυτά προς το παρόν. Οποιος τα κατάλαβε θα βρει ΚΙ ΑΛΛΑ λάθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Νέα χυδαία επίθεση σε μετανάστες/πρόσφυγες από τον Καζάκη! Δειαδόσταιιιι!!!

    https://youtu.be/bdjMAz4o1n4?t=27m51s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Διαβάστε αυτό.
    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2016/03/blog-post_18.html

    Αν αυτό το κείμενο θεωρηθεί ρατσιστικό ή φασιστικό, τότε... εγώ πρέπει να θεωρηθώ εξωγήινος αστροναύτης από τον Σείριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Κι άλυ χηδέα αιπήθεσι του καζάκη προς πρώσφιγες !!
    ΔΓΗΑΔΩΣΤΑΙ ΑΛΛΛΙΛΑΙΓΓΙΟΙ!!!

    http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή