Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Δραματικές εικόνες στο Μουργκάνι Καλαμπάκας από τους εκατοντάδες πρόσφυγες (φωτο)

2Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε το trikaladay με εκατοντάδες πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά που εγκλωβίστηκαν από χθες το βράδυ στην περιοχή του Μουργκανίου Καλαμπάκας. 
Πρόκειται για 418 συνολικά άτομα, στην πλειοψηφία τους Σύριοι και Αφγανοί οι οποίοι επέβαιναν σε 7 λεωφορεία, οι οδηγοί των οποίων πήραν εντολή χθες το βράδυ να σταματήσουν την πορεία τους προς τα σύνορα. Οι πρόσφυγες αυτή την ώρα βρίσκονται στο πάρικινγκ βενζινάδικου της περιοχής αλλά και στην ύπαιθρο όπου και διανυκτέρευσαν. 
Το πρόβλημα της σίτισης και της διαμονής αυτων των ανθρώπων έχουν αναλάβει μεμονωμένοι πολίτες και όχι ο Δήμος Καλαμπάκας ή η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων ή η επίσημη πολιτεία. 
13
Πολλά τρόφιμα και ρουχισμό συγκέντρωσε από το πρωί σήμερα το ράδιο «ζυγός» τα οποία μετέφερε με αυτοκίνητο ενώ υπήρξαν και επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στέλνοντας τρόφιμα στους πρόσφυγες. Το ίδιο έγινε και από το rossonero, ενώ ανθρωπιστική βοήθεια άρχισαν να συγκεντρώνουν και οι εθελοντές του Δήμου Τρικκαίων 
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή και άλλα λεωφορεία με πρόσφυγες. Να σημειωθεί ότι πριν λίγο κάποιοι μοίρασαν ψωμί και τρόφιμα και έγινε το αδιαχώρητο ποιός θα πάρει .
4
 Πηγή:http://www.trikaladay.gr/dramatikes-ikones-sto-mourgkani-kalampakas-gia-ekatontades-prosfiges-foto 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.kar.org.gr/2016/02/24/dramatikes-ikones-sto-mourgkani-kalabakas-apo-tous-ekatontades-prosfyges-foto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου