Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει κάλεσμα κοινού αγώνα στα εργατικά σωματεία και την νεολαία για να μπλοκάρουμε το αντεργατικό έκτρωμα που κρύβεται πίσω από τον τίτλο  «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».
Δεν υπάρχει όριο στη νέα αντεργατική επίθεση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται με τους θεσμούς, βαθαίνοντας τη μνημονιακή πολιτική. Ο Αρμαγεδδών του νέου ασφαλιστικού είναι εδώ και πραγματικά σοκάρει. Δεν είναι όμως η εξαίρεση. 
Αν οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων διέλυσαν Συλλογικές Συμβάσεις κι εργατικές κατακτήσεις, το νομοσχέδιο για τη θητεία έρχεται να στερήσει κάθε κοινό υλικό συμφέρον και κοινό αγώνα, σπέρνοντας τον ατομισμό, τον ανταγωνισμό, βάρβαρους εμφυλίους στη ζωή εργαζομένων και νεολαίας. Με αιχμή τη μοριοδότηση των στρατευμένων που θα δουλεύουν δωρεάν, η νεολαία γίνεται «εθελοντής» για κάλυψη θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών με δέλεαρ μόρια για μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ κι ανοίγει την πόρτα για την υποχρεωτική στράτευση φτωχών γυναικών! Η δυνατότητα  άσκησης πρακτικής στους δικηγόρους κατά τη θητεία χωρίς αμοιβή είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους.
Επιχειρούν «καλύτερη  διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», στρατευμένους πολλαπλών ταχυτήτων που θα εργάζονται δωρεάν σε Στρατό-Κράτος-Δήμους «…για τη συμφιλίωση της στρατιωτικής θητείας με την επαγγελματική εξέλιξη». Η κυβέρνηση σχεδιάζει δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους για χιλιάδες θέσεις εργασίας! Φανταστείτε 35 με 40.000 απολυμένους φαντάρους που θα έχουν πιστοποιηθεί ως τεχνίτες, οδηγοί, λογιστές, σερβιτόροι σε θέρετρα αξιωματικών, υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, που θα ψάχνουν δουλειά ή θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, αναγκάζοντας άλλους ανέργους να ψάχνουν μόρια μέσω ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ! Ή θα πιέζουν τις γυναίκες να πάνε στρατό για να τα βρουν. 
Αντί να αγωνιζόμαστε ενωμένοι θα πολεμάμε μεταξύ μας διεκδικώντας μόρια μήπως μας πάρουν για δουλειά. Για κανά πεντάμηνο, και μετά ξανά τα ίδια. «Πεντάμηνα» υπάρχουν και στο Στρατό: οι προσλήψεις 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης προέβλεπαν 6μηνες συμβάσεις με όριο τα 3 χρόνια. Και μετά απόλυση…
Ενώ εξοντώνουν με πρόστιμα των 6.000 € κάθε νέο που δε θέλει ή δεν μπορεί να πάει στρατό, φέρνουν την Εναλλακτική θητεία: εργασία για 15 μήνες με αμοιβή 223€! Αφήνουν πλήθος μονάδων χωρίς γιατρούς για τζάμπα κάλυψη ακριτικών περιοχών.
Το καθεστώς δουλείας των φαντάρων θα γενικευτεί για το σύνολο της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας. Ο διοικητής της μονάδας θα μοιάζει με επιστάτη. Ξεζουμίζουν οικονομικά τους φαντάρους, διατηρούν την αθλιότητα του 8-ευρου μισθού κι εντείνουν και τον αυταρχισμό: Θέλουν οι ποινές στην παραμεθόριο να γίνουν στοιχείο αρνητικής μοριοδότησης στις μεταθέσεις! Με τον εκβιασμό μιας «κακής» μετάθεσης απαιτούν συμμόρφωση σε στρατόπεδα εργασίας και βάρβαρους πολέμους.
Χρειάζεται πρόγραμμα πάλης που μπορεί να ενοποιήσει τη στρατευμένη νεολαία και τους εργαζομένους: μισθός στο ύψος του βασικού, ασφάλιση-ένσημα-αναγνώριση προϋπηρεσίας για όλους  τους φαντάρους, επίδομα ανεργίας στους απολυόμενους, καμιά κάλυψη θέσης εργασίας από φαντάρους.

Τσίπρας Καμμένος οραματίζονται μια Ελλάδα-Ισραήλ των Βαλκανίων. Μετά το νομοσχέδιο για τη θητεία και το ασφαλιστικό, ακολουθούν πλήθος νόμων: Νέο εργατικό και ποινικό Δίκαιο, Στράτευση Γυναικών, Παλλαϊκή Άμυνα, Πολεμική Βιομηχανία, Εκπαίδευση. Προσανατολισμός ένα νέο αστικό παραγωγικό μοντέλο, ενταγμένο στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και τους πολέμους της. Φέρουν ακόμα την υπογραφή του Κώστα Ήσυχου, ενσωματώνουν ακόμη και τις απαιτήσεις της Χρυσής Αυγής! Αυτή είναι η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. Όλα τα σύγχρονα δόγματα άμυνας-ασφάλειας παραμένουν, ο πολεμικός-κατασταλτικός ρόλος του στρατού ενισχύεται. Μειώνουν το λειτουργικό κόστος, αυξάνουν τους εξοπλισμούς κι ενισχύουν τον «κοινωνικό» ρόλο του στρατού. Ο οποίος εμφανίζεται ως εγγυητής της κοινωνικής συνοχής και λύση για πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές. Επιχειρείται να γίνει φόβητρο για τα κινήματα με πραιτοριανούς στρατιωτικούς-γενίτσαρους και μπράβους και με την καθιέρωση της συνδιαλλαγής, της αντίληψης ότι όποιος εκμεταλλεύεται τα προσόντα του θα έχει καλύτερη θητεία.
Δεν  πρέπει να περάσουν οι νόμοι που καταστρέφουν τη ζωή μας
Είναι κρίσιμο το εργατικό λαϊκό κίνημα να βάλει μπροστά τα δικά του συμφέροντα και αιτήματα, να μπορεί να χτυπά την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου στο σύνολό της. Αυτή ακριβώς τη σκοπιά του αντιπολεμικού κινήματος, που προσπαθεί να δεθεί με το εργατικό κίνημα, επιμένουμε να εκφράζουμε. Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πραγματοποιεί μεγάλη καμπάνια ενάντια στα νομοσχέδια και καλεί σε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου