Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σουβλατζίδικο ο Ελληνικός Στρατός: Μαύρη εργασία των φαντάρων και σίγουρα κέρδη!

Συνεχίζονται οι χρυσές δουλείες στην ψησταριά που βρίσκεται μέσα στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι.
Τα σουβλάκια που κοστίζουν 1,2 ευρώ εξαφανίζονται κάθε μέρα.
Πραγματικά το κόλπο που έχει σκεφτεί η διοίκηση του κέντρου είναι αποτελεσματικό.
Αντί να δώσουν το βάρος στη βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας του φαγητού, ψήνουν σουβλάκια για να έχουν μια νέα πηγή εσόδων. Φανταστείτε το δίλλημα σουβλάκια ή φαγητό στρατού;
Όσο υπάρχουν λεφτά στις τσέπες των φαντάρων είναι προφανές ότι νικάει η πρώτη επιλογή.
Το θέμα βέβαια είναι για πόσο ακόμα θα υπάρχουν.
Φυσικά υπάρχει ζήτημα με την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων του λόχου διοικήσεως που έχουν μετατραπεί σε ψήστες. 
Η ψησταριά απασχολεί διαρκώς 4 φαντάρους που φυσικά δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς και τζάμπα.
Κανένας στη διοίκηση του στρατοπέδου δεν ενοχλείται με την εμπλοκή που έχουν οι φαντάροι του λόχου διοικήσεως που κάνουν πολυήμερες συνεχόμενες υπηρεσίες. Ούτε φυσικά στο ΓΕΣ που σφυρίζει αδιάφορα!
Ας κάτσουν κάποιες μέρες παραπάνω χωρίς έξοδο. Έτσι κι αλλιώς είναι αναλώσιμοι, οι δουλείες να πηγαίνουν καλά.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι την εποχή που ο πρώην ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος ιδιωτικοποιούσε τα ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας, το πρόσχημα ήταν ότι «οι φαντάροι πρέπει να εκπαιδεύονται και όχι να εργάζονται στα ΚΨΜ»!
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ ήταν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του Δρίτσας-Βαρεμένος-Ταφύλλης   δήλωναν ότι όταν γίνουν κυβέρνηση θα διώξουν τους επιχειρηματίες που κερδοσκοπούν εις βάρος των στρατευμένων.
Από τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο ΥΕΠΘΑ ο Γιάννης Ταφύλλης, μαζί με τους Κώστα Ήσυχο και Ν.Τόσκα το μόνο που έκαναν ήταν να αλλάξουν την σύμβαση και να φέρουν άλλον επιχειρηματία, λίγο πιο φθηνό, ο οποίος όμως και αυτός πουλά ακριβότερα τα προϊόντα σε σύγκριση με τις τιμές κόστους όλων των υπόλοιπων ΚΨΜ.
Τέλος, να επισημάνουμε ότι η νέα αυτή καταγγελία μας για το Σουβλατζίδικο του ΚΕΝ Μεσολογγίου, έπεται αρκετών προγενέστερων.
Αλλά τόσο ο ΑΓΕΣ Τελλίδης, όσο και οι υπουργοί Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας καλύπτουν την συστηματική οικονομική εκμετάλλευση των στρατευμένων. Ουσιαστικά δηλαδή το Υπουργείο Άμυνας των προωθεί!
Εμείς απαιτούμε επαρκή και αξιοπρεπή σίτιση των στρατευμένων.
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

1 σχόλιο:

  1. Να γιατί χρειάζεται η θητεία. Μετά ποιός θα ψήνει τα σουβλακια, οι ΕΠΟΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή