Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Όταν οι “Σύμμαχοι” συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς ναζί για να μην εισέλθει ο ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου*
“Λόγω Επικαιρότητας” ( Γερμανός Διοικητής της – ήδη προϋπάρχουσας «Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης Περιπολιών στο Αιγαίο» , η οποία προορίζεται να «συντονίσει» και τις πρόσθετες «Ευρωπαϊκές Συνοριακές Δυνάμεις Στρατοχωροφυλακής – “Frontex” – για την Αποτροπή Ανεξέλεγκτης Προσφυγικής & Μεταναστευτικής Εισόδου» σε …«Ευρωπαϊκό» έδαφος ) ,σας παρουσιάζουμε ένα εν πολλοίς άγνωστο βιβλίο ιστορικής μελέτης , με τον τίτλο : “Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , μεταξύ Σεπτέμβρη & Νοέμβρη του 1943″.
Τ΄οποίο προφανώς αναφέρεται στην Γερμανική “Ανακατάληψη & Διοίκηση της Δωδεκανήσου”, μετά την παράδοση – συνθηκολόγηση των Ιταλικών συμμαχικών τους δυνάμεων.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τον τελευταίο Γερμανό Διοικητή της Ρόδου και του “Ανατολικού Αιγαίου / Δωδεκανήσου , Otto Wilhelm Heinrich – WAGENER- ( θανατικό ναζιστή , πρώην βουλευτή & “οικονομικό σύμβουλο” , φίλο του Χίτλερ ) να παραδίδεται με στρατιωτικό , αλλά και ναζιστικό “Τελετουργικό”, μαζί με φρουρά 6000 στρατιωτών , στις “Συμμαχικές Δυνάμεις” ( Άγγλους + Έλληνες Αξιωματικούς ) στην Σύμη. Την ημέρα ακριβώς της οριστικής συνθηκολόγησης της Γερμανίας ( 8 Μαΐου 1945 ).


Ενώ παράλληλα οι “Σύμμαχοι” μας άφησαν άλλη μία Γερμανική Φρουρά περίπου 6000 ανδρών , του λεγόμενου στην γερμανική φαντασίωση “Φρουρίου της Κρήτης”, οπλισμένη να … “αυτοδιοικείται” στο στρατόπεδο της κοντά στην πόλη των Χανίων, μέχρι και ένα μήνα μετά την επίσημη Γερμανική Παράδοση !
Ώστε να “προσέχουν” ( οι “εχθροί” τους ναζί Γερμανοί» ) να μην εισέλθει ο “Ε.Λ.Α.Σ.” στα Χανιά ( ! ) , μέχρι να εμφανιστούν στο νησί η “Χωροφυλακή” και οι “Αρχές” της Αθήνας.
Πρόκειται για άλλη μια από τις “παγκόσμιες πρωτοτυπίες” που έζησε μόνο η Ελλάδα στην διάρκεια του Β΄Π.Π. , δηλαδή την συνεννόηση των πολεμικών αντιπάλων , «Φιλελεύθερων δυτικών Συμμαχικών κρατών» με την «Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία», για λόγους «αντιμετώπισης του «κουμμουνιστικού κινδύνου». Κάτι θα πρέπει να θυμάται και να γνωρίζει και ο αειθαλής πολιτικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από αυτή την περίπτωση της … “Πρώϊμης” – Δυτικοκαπιταλιστικής – Γερμανο – Νεοφιλελεύθερης Συνεργασίας…


«Δύο χρόνια γερμανικής κατοχής στα Δωδεκάνησα» ( ειδική περίπτωση συνέχισης της γερμανικής κατοχής του “Ελλαδικού Χώρου” , πέρα από την αποχώρηση των Γερμανικών δυνάμεων από την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα Επτάνησα τον Οκτώβρη του 1944 ) μέχρι την συνθηκολόγηση της Γερμανίας τον Μάιο του 1945) , ήταν αρκετά για την οδυνηρή οικονομική ληστεία και πολλά εγκλήματα πολέμου στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου , τα οποία βλέπουν σήμερα ξανά τον “δημοκρατικό γερμανικό πολεμικό στόλο” στα χωρικά τους ύδατα …

Στη Ρόδο ο “Βάγκενερ” , ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα μας, «οραματιζόταν» να την μετατρέψει σε ένα και μετά την λήξη του Β΄Π.Π. «Ανεξάρτητο Γερμανικό – Σταυροφορικό Μεσαιωνικό Ιπποτικό Δουκάτο» ( ! ) , είχε εγκαταστήσει στην περιοχή της “Καλλιθέας” ένα φρικτό γερμανικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης όπου βασανίστηκαν πολλοί Έλληνες πατριώτες. Και εκτέλεσε – δολοφόνησε αδικαιολόγητα πάρα πολλούς Ιταλούς αιχμαλώτους πολέμου.

Το ίδιο έγκλημα δηλαδή που διέπραξαν οι Γερμανοί ( «οι ναζί» ) δηλαδή που και στην Κεφαλονιά με τους Ιταλούς αιχμαλώτους. , εκτός των άλλων παραβιάζοντας και τους “νόμους διεξαγωγής πολέμου” των Συνθηκών της Χάγης

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ “ΕΝΤΙΜΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ” ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Γ΄΄ΡΑΪΧ – Τ΄ ΟΠΟΊΟ ΜΆΛΛΟΝ – «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ» ΕΠΙΣΗΣ Ο .,. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ» – ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ – ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΟΣΜΟΣ (« αλά Ρίχτερ»).

"Sponsored links"




Μεταπολεμικά ο προσωπικός φίλος & οικονομικός σύμβουλος του Χίτλερ καταδικάστηκε «με το ζόρι« , τέλη του 1947 , στην Ιταλία ( αφού πρώτα απελευθερώθηκε από την Αγγλική αιχμαλωσία , μόλις δύο χρόνια μετά την παράδοση του ) σε δεκαπενταετή φυλάκιση για την άνανδρη εκδικητική κακομεταχείριση & εκτέλεση – δολοφονία , πολλών Ιταλών στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτιστεί μετά την συνθηκολόγηση και αποχώρηση της Ιταλίας από τον “Ναζιστικό/Φασιστικό Άξονα” , τον Σεπτέμβρη του 1943 .

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ( 1948 ) ΑΜΝΗΣΤΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ! ( ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ «Ο ΜΑΞ ΜΕΡΤΕΝ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ) – ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ “ΗΤΤΗΜΕΝΗΣ” ΚΑΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ” ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΝΡΑΝΤ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ ( ΑΠΟ ΤΟ 1958 ΣΥΝΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «Ε.Ο.Κ” ( ΤΗΣ” ΕΙΡΗΝΗΣ” ) ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ «ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» – ΔΗΛΑΔΗ – “ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΣΤΕ – ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ – ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ – ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ( ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ) ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΚΥΡΙΩΣ -ΤΟΤΕ- ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ …

Ο ΠΡΩΗΝ “ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ” ΒΑΓΚΕΝΕΡ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ “ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ «ALOIS HUDAL” – Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ «Γ΄ΡΑΪΧ – ΜΙΑΣ …«ΟΣΜΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ» – ΣΤΟΝ «ΑΓΩΝΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ… «ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ» … – ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ …

ΚΥΡΙΟΥΣ ΔΙΟΡΑΓΑΝΩΤΕΣ ( ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ «ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ» ) ΤΗΣ «ΦΥΓΗΣ» – ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ «ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» – ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΤΟΥ Β΄Π.Π.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ( ΑΘΩΩΣΗ & ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ + ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ) Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ «Η.Π.Α.» – ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ … «ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΜΕ ΤΗΝ «ΝΕΑ» ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ «1990’» – ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ « ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ».
Στην φωτογραφία , σας παρουσιάζουμε χάρτη με τις εστιασμένες περιοχές του Αιγαίου όπου «πιθανολογείται» η έχει βεβαιωθεί πως υπάρχουν «λεύγες υδατανθράκων». Ένα μελλοντικό πεδίο «συνδιαχείρισης – συνεκμετάλλευσης» μεταξύ Η.Π.Α. – Τουρκίας – Ελλάδας και Γερμανίας . Ιδιαίτερα η τελευταία το επιθυμεί διακαώς και έχει «νευριάσει πολύ» που την έχουν αποκλείσει , όπως και την Τουρκία, από την «συνεκμετάλλευση» του «φυσικού αερίου» στην ευρύτερη περιοχή της «Μεσογειακής Λεκάνης» , οι Η.Π.Α. , Ελλάδα , Κύπρος , Αίγυπτος & το Ισραήλ) . Γι΄αυτό ίσως και εντείνεται η συνεργασία Γερμανίας – Τουρκίας με προοπτική το διαίρει και βασίλευε και την «συνεκμετάλλευση στην περιοχή του Αιγαίου.
* ιστορικός ερευνητής, δημοσιογράφος
http://agonaskritis.gr/

1 σχόλιο:

  1. δε λες παλι που ηταν και το Β ραιχ και εφτιαξε το Κ.Κ.Σ.Ε και εστειλε τον λενιν στην ρωσια και το χρηματοδοτησε κιολας???Αλλιως τωρα δε θα υπηρχε σαν κομμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή