Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Άμος Γιάντλιν: «Το πιο επικίνδυνο έθνος στη Μέση Ανατολή, είναι το ‘κράτος του Facebook’»

Για τη σημασία των social media, της επικοινωνίας και της εικόνας που διαμορφώνεται στο διαδίκτυο γύρω από τις διεθνείς σχέσεις και τις συγκρούσεις ανά τον κόσμο έχουμε ξαναμιλήσει, όπως και για την πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να δημιουργήσει ειδική ομάδα ομάδα για την αντιμετώπιση της Ρωσικής κυριαρχίας στον τομέα.. Αυτή τη φορά όμως σ’ αυτούς που μίλησαν για την «ασύμμετρη» ισχύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έρχεται να προστεθεί και ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής κατασκοπείας του Ισραήλ, παρασημοφορημένος πιλότος λόγω της συμμετοχής του στην «Επιχείρηση Όπερα», πτέραρχος εν αποστρατεία και διευθυντής σε πόστο του Ινστιτούτου Μελετών Εθνικής Ασφαλείας (Institute for National Security Studies) με έδρα το Τελ Αβίβ, Άμος Γιάντλιν.
Ο Άμος Γιάντλιν φαίνεται να σημείωσε στην ομιλία του στο συνέδριο «CyberTech Conference» που αφορούσε στις τεχνολογίες του διαδικτύου πως «Το πιο επικίνδυνο έθνος στη Μέση Ανατολή, είναι το ‘κράτος του Facebook’ (state of Facebook)(...) Έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ από οποιονδήποτε λειτουργεί μια ένοπλη δύναμη… αντίθετα με το παρελθόν, δεν υπάρχει πλέον ζωτική απειλή που να απειλεί το Ισραήλ. Είναι όμως στρατηγική απειλή».
Ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής κατασκοπείας του Ισραήλ επισήμανε ότι η χώρα του δεν έχει επενδύσει όσα θα έπρεπε στην αντιμετώπιση του όγκου του αντισημιτικού υλικού και της αντισημιτικής προπαγάνδας που διακινείται στο διαδίκτυο, παρότι η χώρα του αποτελεί μια από τις πιο οργανωμένες στο επικοινωνιακό πεδίο δυνάμεις τα τελευταία χρόνια.
http://www.defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου