Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Τουρκία: Οργιο φονικής καταστολής και βάρβαρης καταστροφή


Καθημερινά συνεχίζεται και εντείνεται ο εμφύλιος πόλεμος στο εσωτερικό της Τουρκίας, άσχετα αν η σχετική πληροφόρηση από τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ελάχιστη.
Σήμερα είχαμε την επίθεση από δυο οπλισμένες γυναίκες κατά του αρχηγείου των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στη συνοικία Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης. Αδοξα κατέληξε η προσπάθεια τους. Εγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς και δολοφονήθηκαν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), μια οργάνωση που ιδρύθηκε τον Μάρτη του 1994 και προέρχεται από το THKP-C. 
Εχει αναφορές στον μαρξισμό – λενινισμός αλλά στην Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση. Προφανώς είναι λάθος αυτό που ακούμε στο βίντεο ότι το  DHKP-C έχει πραγματοποιήσει από την δεκαετία του '70 επιθέσεις στο Τουρκικό κράτος. (Το ίδιο ακριβώς ρεπορτάζ συναντήσαμε σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες). Ο συντάκτης του προφανώς θα αναφέρεται στην "μήτρα" που "γέννησε" αυτή την συλλογικότητα, το THKP-C κόμμα που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβρη του 1970 και είχε επικεφαλής τον Μαχίρ Τσαϊαν.




Την ίδια στιγμή οι φρικαλεότητες που διαπράττει το καθεστώς της Αγκυρας ενάντια στους Κούρδους που ζουν σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας καθημερινά παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι συγκλονιστικά τα όσα έρχονται στην δημοσιότητα για το όργιο φονικής καταστολής και βάρβαρης καταστροφής από τεθωρακισμένες μονάδες του στρατού στην πόλη Τζίζρε  που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.

Μια πόλη 132.000 κατοίκων που από τις 14 Δεκέμβρη βρισκόταν σε στρατιωτικό αποκλεισμό με απαγόρευση κυκλοφορίας και καθημερινό σφυροκόπημα από αεροπλάνα και τεθωρακισμένα σήμερα έχει καταντήσει "πόλη -φάντασμα". Οι εικόνες που μας έρχονται είναι σοκαριστικές και μας δείχνουν την βαρβαρότητα του Τουρκικού καθεστώτος. Το πόσο αδίσταχτο είναι απέναντι σε όποιον θεωρεί αντίπαλο του.



Με πρόσχημα τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» οι ανελέητοι αεροπορικοί και επίγειοι βομβαρδισμοί της τουρκικής στρατιωτικής μηχανής ισοπέδωσαν σχεδόν εντελώς την Τζίζρε με Τούρκους στρατοκράτες να «πανηγυρίζουν» δηλώνοντας ότι σκότωσαν «600 τρομοκράτες», που φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία των δολοφονημένων είναι γυναίκες και παιδιά.

Η δυσοσμία του θανάτου και η μυρωδιά της πυρίτιδας αναδίδονται μέσα από τους σωρούς ερειπίων, περιέγραφε γλαφυρά χθες ο ανταποκριτής του Associated Press, που έφτασε χθες στη ρημαγμένη Τζίζρε μαζί με καραβάνια κατοίκων με τις οικογένειες τους, στους οποίους επετράπη να επιστρέψουν για πρώτη φορά από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Μια σοκαριστική εικόνα περιγράφει ο δημοσιογράφος στο κείμενο του. Η πόλη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί. Σπίτια, καταστήματα, δρόμοι, όλα ρημάδια, γεμάτα κάλυκες και αίματα … 

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_84.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου