Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

«Κλειστή δομή με κανόνες στρατοπέδου» το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Προσφύγων στο Κουτσόχερο - Ο Στρατός αρχίζει να φυλάει τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού το Δίκτυο αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού με τον εργαζόμενο λαό μας.
Μόλις χθες περιγράφαμε το ακριβές πλαίσιο της δράσης του Στρατού  που πλέον αναλαμβάνει συνολικά τη διαχείριση του Προσφυγικού Ζητήματος. Τονίζαμε ότι «ο πατερναλιστικός ρόλος του συνδυάζεται άψογα με τη δυνατότητα καταστολής, αφού ο Στρατός όχι μόνο συμπυκνώνει αλλά συστηματικά εκπαιδεύεται για την αντιμετώπιση «ασύμμετρων απειλών», δηλαδή μεταναστών-μουσουλμάνων-τρομοκράτες-κοινωνικών κινημάτων.
Και όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες που θα επιβιώνουν και εργάζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες, αργά ή γρήγορα  θα «κατέχουν» όλες αυτές τις ιδιότητες, καθώς οι δικαιολογημένες και αναμενόμενες κινηματικές δράσεις θα παρουσιαστούν ως απειλή του αστικού Νόμου και της Τάξης! Εξάλλου ήδη αντιμετωπίζονται ως «εθνική απειλή»! Στο πλαίσιο αυτό ήδη αρχίζει να καλλιεργείται κλίμα μέσω της διοχέτευσης των κατάλληλων διαρροών από το Υπουργείο Άμυνας για την αναγκαιότητα ο Στρατός να αναλάβει τη φύλαξη των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης. Ουσιαστικά η ακροδεξιά ιδεολογία των ΑΝΕΛ εντάσσεται στο Κράτος Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που υλοποιεί το σύνολο της ταξικής αστικής πολιτικής εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με υπόβαθρο τις σιχαμερές ναζιστικές αντιλήψεις».
Σημερινό δημοσίευμα του onlarissa.gr αποκαλύπτει ότι η υποδομή του προσφυγικού καταυλισμού στο Κουτσόχερο που ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους από 1.000 πρόσφυγες, τουλάχιστον 2.000 και στην οποία έχουν εγκατασταθεί 200 μεγάλες σκηνές με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, θα αρχίσει να λειτουργεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης αυτό θα λειτουργεί στο πρότυπο Στρατιωτικής Μονάδας, καθώς «σχεδιάζεται ως κλειστή δομή με κανόνες στρατοπέδου που πιθανόν να έχει και στρατιωτικό διοικητή». Προς την κατεύθυνση αυτή εξάλλου, προχωρούν και οι εργασίες περίφραξης του χώρου.
Σημειώνεται πως το Στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» αποτελεί ένα από τα 7 κέντρα φιλοξενίας που ετοιμάζονται αυτές τις ημέρες με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να ετοιμασθούν άλλες δύο τέτοιες δομές. Ο σημερινός σχεδιασμός θέλει και τη μεταφορά των 394 προσφύγων από τη «ΡΟΚΑ» που φιλοξενούνται σήμερα στο Στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» όπου τα επόμενα 24ωρα αναμένεται επίσης να μεταφερθούν και άλλοι πρόσφυγες. Οι εντολές είναι το Στρατόπεδο να ετοιμασθεί «άμεσα» αφού κατά το διυπουργικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης «επείγει» η μεταφορά προσφύγων από άλλες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα ο Πειραιάς...
Αξίζει να επισημανθεί ότι για μια ακόμη φορά ο ρατσισμός και η εχθρότητα των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγκαλύπτονται πίσω από το ζήτημα της «Ασφάλειας», ενώ επίσης αξίζει να τονισθεί ότι ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται πολλά παιδιά. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον επικεφαλής του διυπουργικού Συντονιστικού Κέντρου και αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημ. Βίτσα, σημειώνει: «να εξετάσετε προσεκτικά το ζήτημα και να προβείτε σε όλες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του χώρου φιλοξενίας καθώς να προχωρήσετε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, στη βάση του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες, αλλά κυρίως σας ζητούμε να λάβατε όλα εκείνα τα μέτρα που θα εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες».
Έ τώρα λοιπόν, ο δήμαρχος θα καθησυχαστεί, αφού οι κραυγές των δημοσιογραφικών καθαρμάτων του ΣΚΑΙ πιάνουν τόπο και ο Στρατός αναλαμβάνει τη φύλαξη των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.
Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους μετανάστες, που διαφωνούν στον σχεδιαζόμενο εγκλεισμό τους.

Σε κείμενο-επιστολή που δημοσιοποίησαν «Αφγανοί μετανάστες διαμένοντες στην πόλη της Λάρισας της Ελλάδας, καταυλισμός δίπλα από το εργοστάσιο της Ρόκα», όπως το υπογράφουν και απευθύνεται προς τους αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών αλλά και τις τοπικές αρχές επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ο χώρος που υποδείχθηκε στο Κουτσόχερο είναι 12 χιλιόμετρα μακριά από την Λάρισα και «βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, δεν υπάρχουν καθόλου ανέσεις υγιεινής και είναι μακριά από την παρακολούθηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και το σημαντικότερο είμαστε άνθρωποι και δικαιούμαστε να ζήσουμε, δεν είμαστε εγκληματίες φυλακισμένοι μεταφερόμενοι σε ένα στρατιωτικό καταυλισμό μακριά από την πόλη».

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και τα στελέχη να μείνουν μακριά από αυτό το βρώμικο πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών. 
Κανένας δεν έχει καμιά δουλειά και υποχρέωση παροχής υπηρεσίας στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης!
Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, των ανθρώπων της τάξης μας. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

6 σχόλια:

  1. Εσυς εκεί στο Σπάρτακο το παίζεται και μορφωμένοι σταματιστε πλέον να προσβαλετε την μνήμη των ανθρώπων που υπέφεραν στα πραγματικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αυτά είναι κέντρα φιλοξενίας έχουν θέρμανση και ζεστό νερό τουλάχιστον τα κάποια διαβάστε τι ήταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και κάντε σύγκριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυς εκεί στο Σπάρτακο το παίζεται και μορφωμένοι σταματιστε πλέον να προσβαλετε την μνήμη των ανθρώπων που υπέφεραν στα πραγματικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αυτά είναι κέντρα φιλοξενίας έχουν θέρμανση και ζεστό νερό τουλάχιστον τα κάποια διαβάστε τι ήταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και κάντε σύγκριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν σεβόσουν την μνήμη των ανθρώπων αυτών θα έπρεπε να παλεύεις ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και όχι να υπερασπίζεις αυτούς που δημιουργούν τα δράματα στην Ειδομένη και κάνουν εκατοντάδες απελάσεις. ΥΠΟΚΡΙΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καμιά θέρμανση δεν έχει σε κάτι κωλοχωραφα είναι ...και θα μας βάζουν 12ωρες σκοπιές να του φιλάμε λες και είναι φυλακισμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.google.gr/search?q=%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1+%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD+%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BF%CF%85&espv=2&biw=1517&bih=714&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjl-fmgj87LAhUhApoKHXC1BKwQ_AUIBygC&dpr=0.9#imgrc=_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είδατε τι εγινε στον Πειραιά φαντασου τωρα αυτο το σκηνικό σε ενα κεντρο 500-600 ατόμων τι εχει να γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή