Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Να η Ευρωπαϊκή και Ελληνική Μεταναστευτική Πολιτική: Μαζικές Δολοφονίες, Απελάσεις, Δουλική Εργασία!

Ο θαλάσσιος δρόμος ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι ο φονικότερος για τους μετανάστες
Ευρωπαϊκός πόλεμος κατά προσφύγων και μεταναστών. Πόλεμος κανονικός. Από αυτούς που πάντα έκαναν και κάνουν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-Ε.Ε., με αιχμή των επεμβάσεων ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, με την σύμπραξη και την καθοριστική συμμετοχή πάντα των ελληνικών βάσεων και των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη, για την λεηλασία της εργατικής τάξης και του κοινωνικού πλούτου, για την επιβολή του νέου ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Και κάθε πόλεμος έχει νεκρούς.  Που συσσωρεύονται μπροστά στην Ευρώπη Φρούριο. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο θαλάσσιος δρόμος ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι ο φονικότερος, με 321 θανάτους. Κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2015, 428 έχασαν τη ζωή τους κατά τη διέλευση. Συνολικά το 2015, 3.770 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν τις ευρωπαϊκές ακτές, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Και κάθε πόλεμος εμπεριέχει τελεσίγραφα. Σαν αυτά που στέλνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος για τη Μετανάστευση της Ε.Ε., που πριν αναλάβει αυτή τη θέση, ως ΥΕΘΑ της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είχε συμβάλει τα μέγιστα στη δραστηριοποίηση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου της Λάρισας στο πλαίσιο της γαλλικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (έτσι για να θυμόμαστε ποιος προκαλεί τα ποτάμια της προσφυγικής δυστυχίας), για να στείλει στην συνέχεια πέντε (5) πλοία του Πολεμικού Ναυτικού εναντίον των μεταναστών στο Αιγαίο, ενοποιώντας «εσωτερική-εξωτερική απειλή», εφαρμόζοντας τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας που στοχοποιούν και τους πρόσφυγες ως ασύμμετρη απειλή!   
Ο Δ.Αβραμόπουλος στέλνει λοιπόν Τελεσίγραφο απαιτώντας Καταγραφή-Διαχωρισμό Προσφύγων-Μεταναστών για να ενταθούν οι ρυθμοί των Απελάσεων! Η Ε.Ε. θα δώσει στην ελληνική κυβέρνηση προθεσμία έως τις 12 Μαΐου για να εφαρμόσει τα όσα έχει συμφωνήσει, δηλαδή να καταγράψει όλους τους μετανάστες μεθοδικά, αλλιώς θα επιβάλλει μεγαλύτερους συνοριακούς ελέγχους, είπε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος σε γερμανική εφημερίδα Die Welt. Στόχος ήταν να αρθούν οι συνοριακοί έλεγχοι που είχαν τεθεί ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης στο εσωτερικό της ελεύθερης ζώνης Σένγκεν, έως τον Νοέμβριο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει στα μέσα Μαρτίου προσχέδια νόμου για την μεταρρύθμιση του συγκεκριμένου κανονισμού της συμφωνίας του Δουβλίνου σύμφωνα με τον οποίο οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να εξεταστούν στη χώρα όπου ζητείται αρχικά το άσυλο. "Εξακολουθούμε να τηρούμε τα σχέδια για μια μόνιμη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Θα συνδέεται με τα σχέδια μεταρρύθμισης του Δουβλίνου. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε σχέδια για το πώς μπορούν να εναρμονιστούν καλύτερα οι κανονισμοί ασύλου στην Ευρώπη"!
Και η κλιμάκωση αυτή του πολέμου κατά των μεταναστών εμπεριέχει το ΝΑΤΟ που διευρύνει το δολοφονικό του ρόλο και την συμμετοχή της κυβέρνησης Ερντογάν, που παράλληλα εντείνει τον εμφύλιο πόλεμο εναντίον των λαών της Τουρκίας και την στήριξη στους φονταμενταλιστές του ISIS. Tαυτόχρονα, διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά την πλήρη ευθυγράμμιση των καθεστωτικών μέσων με την κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική (έπιασαν τόπο τα μυστικά σεμινάρια που έκαναν γραφειοκράτες της Ε.Ε. στο δημοσιογραφικό κόσμο για το πώς να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα), διαβάζοντας:  
«Ένα δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για μια ιστορική συμφωνία για το προσφυγικό.  Όλα δείχνουν πως η Τουρκία υποχωρεί και θα δέχεται πίσω όσους πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά νησιά εκτός από τους Σύριους.  Συμφώνησε επίσης να δέχεται και όλους τους μετανάστες που διασώζονται σε διεθνή ύδατα από το ΝΑΤΟ»!
Για να εφαρμοστούν όλα αυτά και να οργανωθεί η πολεμική-κατασταλτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ,  ο Γερμανός τακτικός διοικητής της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ (SNMG2), υποναύαρχος Γιοργκ Κλάιν και ο διευθυντής του Επιτελείου του ΝATOϊκού Στρατηγείου (Maritime Command) στο Νόρθγουντ της Βρετανίας, στο οποίο υπάγεται η SNMG2, Ιταλός υποναύαρχος Τζόρτζιο Λάτσιο έφτασαν στην Αθήνα, προερχόμενοι από την Άγκυρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δύο αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ θα έχουν επαφές με το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ επί του υπό διαμόρφωση επιχειρησιακού σχεδίου για την εκτέλεση της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Το βασικό ζητούμενο της πολεμικής εκστρατείας του ΝΑΤΟ κατά των προσφύγων είναι να σταλεί το εξής αυταρχικό-κατασταλτικό-αποτρεπτικό μήνυμα: ο δρόμος μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προς την Ευρώπη έχει κλείσει! Και το ΝΑΤΟ, με την συμμετοχή και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρατάσσει τα πιο σύγχρονα και δοκιμασμένα πολεμικά του μέσα απέναντι στις λέμβους των δυστυχισμένων. Η γερμανική φρεγάτα “Bonn”, η καναδική φρεγάτα “Fredericton”, η ελληνική φρεγάτα “Σαλαμίς”, η τουρκική φρεγάτα “Barbaros”, η ιταλική φρεγάτα “Libeccio” και η γαλλική φρεγάτα “Montcalm”. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά το σκληρό αυταρχικό της πρόσωπο, προχωρώντας σε ακόμη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών, το Πολεμικό Ναυτικό βγάζει στο Αιγαίο 4 κανονιοφόρους, 2 πυραυλακάτους και 5 παράκτια περιπολικά! 
Τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Υπό την εποπτεία των Αμερικάνων, το ΝΑΤΟ συγκροτεί δύναμη με ταχέα σκάφη που έχουν την δυνατότητα αποβατικών ενεργειών και η οποία θα κινείται κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας με στόχο εκτός από την επιτήρηση και την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών την περισυλλογή ναυαγών και κυρίως της επαναπροώθησή τους πίσω προς την Τουρκία. Το ΝΑΤΟ δεν κάνει διαχωρισμούς: πίσω όλοι όσοι συλλαμβάνονται, πρόσφυγες και μετανάστες! Δικαστές Ντρεντ στο Αιγαίο με ενοποιημένη πολεμική-κατασταλτική-δικαστική αποστολή, να γράφουν ξανά το Διεθνές Δίκαιο στα μέτρα τους! Ήδη η FRONTEX διαθέτει στην περιοχή 15 ταχέα σκάφη. Αναμένεται να προστεθούν τέσσερα αποβατικά σκάφη και πλοία από την Αγγλία και ένα ελικόπτερο με βάση τη Σούδα, ενώ στη δύναμη θα υπαχθούν και 11 ταχέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Και κάθε πόλεμος απαιτεί "εθνική συμφωνία, ενότητα"!
Η ανάγνωση και μόνο του κοινού ανακοινωθέντος που υπέγραψαν οι πολιτικοί αρχηγοί των αστικών κομμάτων εξουσίας Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Πάνος Καμμένος δεν υπέγραψε το ΚΚΕ), μετά την σύσκεψη τους για το «Προσφυγικό ζήτημα», αποκαλύπτει όλη την ουσία του πολέμου εναντίον προσφύγων-μεταναστών και την πραγματική συμφωνία ολόκληρου του αστικού κατεστημένου στον ταξικό πόλεμο που διεξάγουν. Το ανακοινωθέν όχι μόνο κινείται στην γνωστή κατεύθυνση της «έκτακτης ανάγκης» και της πολεμικής αναμέτρησης του συνόλου της Ε.Ε. και των αστικών κρατών που την συγκροτούν, αλλά θέλοντας να κατοχυρώσει στην συνείδηση όλων την ένταση των πολεμικών-κατασταλτικών επιλογών τονίζει: «την διαπίστωση πως το Προσφυγικό ζήτημα είναι κοινό –κατ’ ουσίαν υπαρξιακό- όλων των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Γιατί όμως λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα τώρα; Υπάρχει ένας πρόσθετος παράγοντας και αυτό είναι η έναρξη της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Λιβύη. Η αποστολή ευρωπαϊκού στόλου με συμμετοχή και ελληνικού υποβρυχίου στα χωρικά ύδατα της  Λιβύης με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών, από την αρχή είχε εκτιμηθεί ότι αποτελεί το πρόπλασμα νέας συνολικότερης επέμβασης. Η επίθεση της Συμμαχίας Προθύμων που έγινε το 2011, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι, οδήγησε στην αναρχία και προκαλεί εμπόδια στη δράση των πολυεθνικών και τη μοιρασιά-εκμετάλλευση. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ISIS ήδη στη Λιβύη δρουν χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας-Ιταλίας. Όλα δείχνουν ότι η φονική παρουσία των ολιγομελών ομάδων Ειδικών Δυνάμεων αποτελούν πρόκριμα μεγαλύτερης χερσαίας επέμβασης, αν οι εκπαιδευμένες από τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές στρατιωτικές δυνάμεις δεν τα καταφέρουν απέναντι στους φονταμενταλιστές!  
Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει ένας νέος πόλεμος στην Αφρική, μετά την συνεχιζόμενη καταστροφή των λαών της Συρίας. Τι νέα ποτάμια προσφυγιάς θα προκαλέσουν. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Λιβύη αποτελεί το προσφυγικό πέρασμα των απελπισμών της Υποσαχάριας Αφρικής.
Άρα η όξυνση του πολέμου κατά των προσφύγων-μεταναστών δεν υπολογίζει μόνο τις συνέπειες των σύγχρονων ιμπεριαλιστών εγκλημάτων, αλλά και των μελλοντικών.  
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η πάλη για την υπεράσπιση προσφύγων-μεταναστών είναι αλληλένδετη με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας.
Η Αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκει την συνέχεια της στο κλείσιμο των HOT SPOT-Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, στο μπλοκάρισμα της Καταγραφής-Διαλογής-Απελάσεων και στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος. Λέμε όχι στα δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας και στους προληπτικούς πολέμους κατά των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό. Στην πάλη απέναντι στους ΝΑΖΙ φονιάδες, τον εκφασισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Απέναντι στην ξεφτίλα-εκμετάλλευση και νέα κερδοφορία-διαπλοκή-διαφθορά που στήνεται μέσω των απευθείας συμβάσεων, τις ΜΚΟ και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, απαιτούμε πολιτική διαχείριση, ανοικτές αυτοδιαχειριζόμενες δομές εντός πόλεων και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων και κάλυψη των αναγκών τους.
Οι Πρόσφυγες-μετανάστες θέλουν να φύγουν και αυτή τους η επιθυμία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Φεύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την κοινωνική καταστροφή, δεν έρχονται στην Ελλάδα της Χρεωκοπίας, των Μνημονίων και του εξοντωτικού ταξικού πολέμου που μας δουλοποιεί.  Ασφαλείς Δίοδοι για να μην δολοφονούνται μαζικά σε Αιγαίο/Μεσόγειο, Ανοικτά Σύνορα λοιπόν και χαρτιά σε όλους για να ταξιδέψουν ελεύθερα. Εμείς προτείνουμε την πραγματοποίηση από κοινού όλων των συνιστωσών του κινήματος, μεγάλης κινητοποίησης στην Ειδομένη.
Επίσης, σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε τη μετατροπή των προσφύγων-μεταναστών σε δούλους των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, που έρχονται να επιβληθούν εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης: αναγνώριση όλων των εργατικών-συνδικαλιστών δικαιωμάτων για μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους.  
Εμείς καλούμε τον λαό μας σε μαζική-μαχητική Αντίσταση, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για το Μπλοκάρισμα εθνικής και πολυεθνικής Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής.
Η ανάταση του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να στραφεί ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Ήδη η πρόταση μας για κοινή κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία έχει γίνει δεκτή από τους Τούρκους-Κούρδους συναγωνιστές και προγραμματίζεται.
Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, στην αποχώρηση-διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε. Έχει σημασία να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την πολεμική αναμέτρηση. Το Αντιπολεμικό κίνημα π.χ. πρέπει να εμποδίσει με κάθε τρόπο τον ανεφοδιασμό της δολοφονικής αρμάδας. Το ΝΑΤΟ πρότεινε ως λιμάνια ανεφοδιασμού το Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι είναι στη διάθεση τους τα λιμάνια σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, όλα τα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου. Να μπλοκάρουμε την λειτουργία της βάσης Ακτίου που έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Κρίσιμη κρίνεται η Δράση της Αριστεράς και συνολικά του Κινήματος Μέσα στον Στρατό. Καλώντας τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. 
Χρειάζεται επομένως ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με βαθύτερα αντικαπιταλιστικά-ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που με κοινούς στόχους και κοινές δράσεις να σταθεί νικηφόρα απέναντι στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, επιβάλλοντας την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.                

 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου