Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

H βαρβαρότητα του Μουζάλα αποτελεί το πραγματικό άγριο πρόσωπο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ

Πολλοί θα μιλήσουν για μετάλλαξη του υπουργού και της κυβέρνησης.
Σίγουρα όμως όταν επιλέγεις να δράσεις εντός του ευρωπαϊκού και νατοϊκού πλαισίου, θεωρώντας ότι αυτές είναι οι συμμαχίες αλλά και οι στρατηγικές κερδοφορίας του αστικού κόσμου που καλείσαι να υπηρετήσεις, προπαγανδίζεις  το Μονόδρομο που πλέον κυνικά επιβάλεις στον κόσμο της εργασίας, είναι σίγουρο ότι το Μνημόνιο εναντίον του λαού μας θα συναντήσει το Μνημόνιο εναντίον Προσφύγων – Μεταναστών.
Και τότε θα αποκαλυφτεί η απάτη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χυδαία κατασταλτική και δολοφονική κυβερνητική πολιτική τους. Αποδεικνύοντας ότι η αστική πολιτική έχει συνέχεια και συνέπεια, ότι οι Τσίπρας-Καμμένος-Μουζάλας ακολουθούν την αντιμεταναστευτική διαδρομή που ενσωματώνει τα αποκρουστικά θέσφατα της ναζιστικής ακροδεξιάς και εκπροσώπησαν Σαμαράς-Βενιζέλος-Αβραμόπουλος-Δένδιας.
Αυτή είναι η κυνική ομολογία  του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλας, όταν απαντώντας σε ήπιους τόνους» στην Βουλή στην επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και την κριτική που του άσκησαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές, υπερασπίστηκε όχι μόνο της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της οποίας αποτελεί μέλος, αλλά και των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Αν και ο λαός μας έχει μια σαφή αλλά βαριά έκφραση για να χαρακτηρίσει τα όσα αχαρακτηριστά είπε ο Μουζάλας, εμείς θα εντοπίσουμε ότι αναθεώρησε όλο το παρελθόν της κοινωνικής και πολιτικής του παρέμβασης.
 Κάλεσε καταρχήν όλους να συμβάλλουν σε αυτό το αντιμεταναστευτικό ολοκληρωτικό έκτρωμα λέγοντας: "Να βάλουμε όλοι πλάτη, να προχωρήσουμε τη συμφωνία… Είναι μια δύσκολη συμφωνία, όμως είναι μια καλή συμφωνία… Δεν υπάρχουν λύσεις…", ανέφερε.
Υπερασπίστηκε με το γνωστό κουτσαβάκικο και κουτοπόνηρο στυλ τον ερχομό του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Ενώ η συμφωνία εξυπηρετεί πλήρως σειρά στόχων του Τουρκικού κράτους και αναδεικνύει την συνεργασία των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας εναντίον των μεταναστών, ο Μουζάλας δίνει στον πόλεμο αυτό τα χαρακτηριστικά «εθνικής υπόθεσης»! Η κριτική που κάνει ο Μουζάλας στην Ε.Ε. είναι ότι δεν τους πρόσφερε τα κατασταλτικά μέσα για να υπερασπίσουν περισσότερο αποτελεσματικά την Ευρώπη-Φρούυριο! Διαβάζουμε:
«Σχετικά με την κριτική που ασκήθηκε για την έλευση του ΝΑΤΟ, ο κ. Γιάννης Μουζάλας ανέφερε πως «μας λέτε να μην ερχόταν το ΝΑΤΟ, όμως το ΝΑΤΟ ήταν αναγκαίο να έρθει γιατί υπήρχε ένα «πλέι – γκέιμ» που παιζόταν στο θέμα αυτό κατά της χώρας μας. Έχει αποτέλεσμα που ήρθε το ΝΑΤΟ στο να αντιμετωπιστούν οι ροές; Όχι, αυτές τις πρώτες ημέρες δεν ήταν το αναμενόμενο αλλά από αυτό καταρρίφτηκε το να ρίχνουν κάποιοι το βάρος στην χώρα μας …» και συμπλήρωσε την όποια «αποτυχία υπάρξει του ΝΑΤΟ, αυτή δεν θα πρέπει να επιρριφθεί στην Συμμαχία αλλά στην Τουρκία , εκεί πρέπει να σταματήσουν οι ροές…» Αναφορικά με την Φρόντεξ, ο αναπληρωτής Υπουργός είπε πως «εμείς ζητήσαμε μια δύναμη 1.400 στελεχών αλλά δεν έφτασαν ποτέ στη χώρα... είχαμε ζητήσει 100 σκάφη και μας ήρθαν μόλις 8 . Μπορεί να πείτε ότι δεν πετύχαμε να έρθουν; Σε αυτό έχετε δίκιο. Αλλά φταίμε εμείς ή η Ευρώπη που δεν μας έστειλε τις δυνάμεις και τα μέσα αυτά…».
Η τοποθέτηση του σχετικά με τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης όχι μόνο αποδεικνύει την κωλοτούμπα του, αλλά κυρίως αποκαλύπτει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λόγια του αέρα, ότι ακολούθησε και αυτό το αστικό κόμμα εξουσίας τις άθλιες μεθόδους των προκατόχων του και πραγματικά  στην Αμυγδαλέζα και στην Κόρινθο δεν άλλαξε τίποτε. Απόδειξη της κατάντιας του ιδίου και της κυβέρνησης του είναι το γεγονός ότι υπεραμύνθηκε των εκατοντάδων Απελάσεων που έχουν γίνει:
Για τα Κέντρα Κράτησης στην Αμυγδαλέζα, ο κ. Γιάννης Μουζαλάς είπε «μας λέτε ότι κλείσαμε την Αμυγδαλέζχα. Η Αμυγδαλέζα δεν έπαψε ποτέ να είναι σε λειτουργία, απλά έχει λιγότερο κόσμο….» και αυτοκριτικά παραδέχτηκε «εγώ πήγαινα στην Αμυγδαλέζα ως γιατρός όταν είμασταν στην Αντιπολίτευση και τότε σας κατηγορούσα για τις συνθήκες που επικρατούσαν αλλά τώρα σαν Υπουργός δεν σας κατηγορώ γιατί τώρα βλέπω με ποιο τρόπο δεν έρχεται η χρηματοδότηση….». Ο αναπληρωτής Υπουργός, επίσης, και για το Κέντρο Κράτησης της Κορίνθου είπε «πως και αυτό, η αλήθεια ότι δεν έκλεισε ποτέ. Και αυτό έχει λιγότερο κόσμο Και από αυτά τα Κέντρα έφυγαν οι παράτυποι μετανάστες που έχουν φύγει και δεν είναι λίγοι…».
Η τοποθέτηση του για την Ειδομένη αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπεραμύνεται της πολιτικής των κλειστών συνόρων και ότι πραγματικά υπάρχει συνέχεια μεταξύ των ένστολων τραμπούκων της ΠΓΔΜ που βιαιοπραγούν εις βάρος των προσφύγων-μεταναστών και της ελληνικής κυβέρνησης που αποδέχεται οι αστυνομικές-στρατιωτικές δυνάμεις ενός γειτονικού κράτους να παραβιάζουν τα σύνορα της «επιστρέφοντας» εκατοντάδες πρόσφυγες! Αυτή η συνεργασία συντηρεί και αυξάνει την απελπισία ώστε να γίνει αποδεκτή η κατάπτυστη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας!
Στο τέλος όμως της ομιλίας του φάνηκε σε πιο βαθμό η κυβέρνηση έχει αφομοιώσει την ακροδεξιά ατζέντα, καθώς κινήθηκε στο πλαίσιο της ρατσιστικής προπαγάνδας που θέτει ως πρωταρχικό το ζήτημα της Ασφάλειας, πιάνοντας το μαύρο νήμα από τους πρόσφυγες-υγειονομικές βόμβες!
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα «κατά την διαχείριση του προβλήματος είμασταν πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά την ασφάλεια. Δεν είχαμε αύξηση στην εγκληματικότητα. Η αστυνομία ήταν εκεί. Μέχρι τώρα υγειονομικά προβλήματα δεν είχαμε».
Εμείς θεωρούμε ότι απαιτείται ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που να προτάξει το ζήτημα της Ανατροπής της κυβέρνησης και της εχθρικής αστικής πολιτικής για το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου