Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Μεταθέσεις εκατοντάδων φαντάρων από μονάδες του Έβρου σε Άσυρρο-Διαβατά και Γιάννενα για να αναλάβουν το χτίσιμο και την φύλαξη των HOT-SPOT Στρατοπέδων Συγκέντρωσης


Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού στρατού, φαντάροι φεύγουν με φύλλα πορείας από μονάδες της  παραμεθορίου και στέλνονται να αναλάβουν υπηρεσία Άμισθου Δούλου και Πραιτοριανού στα  HOT-SPOT Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συναδέλφων 350 στρατιώτες μετακινούνται από μονάδες του Έβρου σε Άσυρρο-Διαβατά και Γιάννενα για να αναλάβουν το χτίσιμο και την φύλαξη των HOT-SPOT Στρατοπέδων Συγκέντρωσης!
Το γεγονός ότι απογυμνώνονται από το προσωπικό τους οι μονάδες της παραμεθορίου από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που μέχρι πρόσφατα έθιγε θέμα χαμηλής επάνδρωσης προκειμένου να απαιτήσει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας συνδυάζεται με τη διαπίστωση του ποιος είναι ο σύγχρονος εχθρός του ελληνικού κράτους και του στρατού τους.
Γιατί σύμφωνα με τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, σύμφωνα με τα σενάρια της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015, σύμφωνα με τα σενάρια των εκπαιδεύσεων του στρατού σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, σύμφωνα με τις κοινές περιπολίες του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας-Τουρκίας, των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΟΛΩΝ-FRONTEX ένας είναι ο κοινός τους εχθρός: οι μετανάστες και συνολικά ο κόσμος της εργασίας.    
Μάλιστα, η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία προβλέπει ότι την Φρούρηση των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης στην Ελλάδα θα αναλάβει ο Στρατός, παραχωρώντας  1000 μέλη του προσωπικού.
Στους Νεοσύλλεκτους Φαντάρους της Σειράς Μαρτίου ανακοινώνεται ότι τις επόμενες μέρες και αφού ορκιστούν θα πάρουν Μετάθεση σε HOT SPOT, ενώ σε σειρά μονάδων συνάδελφοι έχουν πάρει φύλλα πορείας για Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Τις συνέπειες όλων αυτών των αυταρχικών και απάνθρωπων πολιτικών επιλογών τις βιώνουν από πρώτο χέρι και οι φαντάροι.
Στο Στρατόπεδο στην Κόνιτσα ουσιαστικά έχουν κοπεί όλες οι έξοδοι-υπηρεσιακά και οι άδειες. Όπως μας καταγγέλλουν  στρατιώτες και γονείς, οι εξοδούχοι συνάδελφοι διατάζονται να αναλάβουν υπηρεσία στο Ορφανοτροφείο Δολιανών.

Μάλιστα, δεν τηρείται κανένα ωράριο, το τρέξιμο είναι ατελείωτο και είναι υποχρεωμένοι ως δούλοι στα χακί να εργάζονται από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 1.00 το πρωί. Και φυσικά, την επόμενη μέρα φτου και από την αρχή.
Εμείς καλούμε τους γονείς να παρέμβουν με κάθε τρόπο και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Στρατευμένων παιδιών τους.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και τα στελέχη να μείνουν μακριά από αυτό το βρώμικο πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών. 
Κανένας δεν έχει καμιά δουλειά και υποχρέωση παροχής υπηρεσίας στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης!
Ήδη συνάδελφοι φαντάροι έχουν βγει Παραπονούμενοι και έχουν Αρνηθεί να παράσχουν την οποιαδήποτε υπηρεσία στις Μακρονήσους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Η απάντηση της ιεραρχίας αποσκοπούσε στην τρομοκράτηση τους απειλώντας τους με Στρατοδικείο. Όπου όμως οι συνάδελφοι κράτησαν αποφασιστική στάση, απαλλάχθηκαν από αυτές τις παράνομες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον όρκο που έχουν δώσει υπηρεσίες.  
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στέκεται δίπλα στους αγωνιζόμενους φαντάρους και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που απαντούν:
Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, των ανθρώπων της τάξης μας. 
Και με υπευθυνότητα ενημερώνει τι προβλέπει το Σύνταγμα, ποιο είναι το όριο των υπηρεσιών που προσφέρει ο Στρατευμένος στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Στράτευσης: 
Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος, κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της χώρας. Εκεί αρχίζει και τελειώνει κάθε υποχρέωση, αλλά και δικαίωμα, των στρατευμένων και του στρατού γενικότερα. Στην άμυνα της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενη στρατιωτική απειλή.
Οι πρόσφυγες δεν αποτελούν απειλή για τη χώρα ούτε συντρέχει νόμιμος λόγος άμυνας της χώρας έναντι των προσφύγων. Αντιθέτως, αποτελεί καθήκον για τις πολιτικές αρχές της χώρας, η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και η προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειάς τους. Καθήκον στο οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί συνυπογράφοντας διεθνείς συνθήκες που αποτελούν πλέον διεθνές δίκαιο υποχρεωτικό για όλες τις χώρες που συνυπέγραψαν. Στο δε ελληνικό Σύνταγμα, ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν απόλυτης προτεραιότητας υποχρέωση της πολιτείας και θεμέλια λίθος του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Συνεπώς, η αποστολή στρατιωτικών τμημάτων για οποιονδήποτε σκοπό, πολλώ δε μάλλον, με σκοπό την άσκηση κατασταλτικών πολιτικών ή καθηκόντων περιορισμού και περιφρούρησης προσφύγων, αποτελεί πράξη παράνομη και αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει πλείστες όσες διατάξεις της εγχώριας και διεθνούς νομοθεσίας. Επιπλέον δε, η χρήση του στρατού για την άσκηση πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος. 
Συνεπώς, νομίμως και κατ’ άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, οι στρατευμένοι μπορούν να αρνηθούν την άσκηση οποιουδήποτε καθήκοντος σχετίζεται με την υπηρεσία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων (στους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, οι πολιτικές αρχές της χώρας, οφείλουν να εξασφαλίσουν ελευθερία, υγιεινή και ασφάλεια από κάθε επιβουλή).
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Γέμισαν με ισλαμιστές και άλλους Μουσουλμάνους ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!Σε λίγο θα έρθουν και οι φανατικοί ιμάμηδες απο την Σαουδική Αραβία....κι αντί να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ θα κάνουμε τους στρατιώτες μας οικοδόμους του Ελληνικού ΙΣΛΑΜ!!!!....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή