Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ!

Συμφωνία 850 εκατ. ευρώ υπέγραψαν Ρωσία και Συρία για ανοικοδόμηση των υποδομών


Μία από τις συμφωνίες προβλέπει την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην κατεστραμμένη Συρία

Η Μόσχα και η Δαμασκός υπέγραψαν συμφωνία ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την αποκατάσταση των υποδομών στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής, Ουάελ αλ Χαλίκ.
«Η ρωσική πλευρά συμφώνησε στην ιδέα της αποκατάστασης των υποδομών, στο πλαίσιο συμφωνιών, στις οποίες περιλαμβάνονται μία των 600 εκατομμυρίων ευρώ και μία των 250 εκατομμυρίων ευρώ», σημειώνει το Ria Novosti, όπως δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα ‘Βίζγκλιαντ’.
Ο πρωθυπουργός της Συρίας είπε ότι «περισσότεροι από το 60% των ηλεκτρικών σταθμών δεν εργάζονται και χρειάζονται καύσιμα για να ξεκινήσει η λειτουργία τους».
«Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Συρία έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, έχει καταφέρει να διατηρήσει τις υποδομές. Υπήρχε ένα δίκτυο που συνέδεε το βόρειο μέρος (Καμισλί) προς το νότο (Ντεράα). 
Η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας βασίζεται στα καύσιμα και το πετρέλαιο έχει καταχραστεί από τους τρομοκράτες», είπε ο Χαλίκ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Συρία χρειάζεται 35 χιλιάδες τόνους πετρελαίου ημερησίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
«Σήμερα ξεπερνούμε αυτήν την ποσότητα, ώστε να χρησιμοποιήσουμε 24 ώρες την ημέρα επί ένα μήνα, οπότε η διαδικασία αυτή δεν διακόπτεται», είπε.

Στους Ρώσους η ανοικοδόμηση της Συρίας - Υπογραφές και συμφωνίες πολλών δις
Σε συμφωνίες ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησαν Δαμασκός και Μόσχα και αφορούν την ανασυγκρότηση της Συρίας μετά τον πόλεμο, με κορυφαία αυτή ύψους σχεδόν 1 δισ. για την ανοικοδόμηση των ισοπεδωμένων πόλεων, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σύρος πρωθυπουργός, Wael al-Halqi

Όπως δήλωσε ο al-Halqi «η Ρωσία ανταποκρίθηκε θετικά στην ιδέα της ανοικοδόμησης χώρας, υπογράφοντας μια σειρά συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης μίας ύψους 675 εκατ. δολαρίων καθώς και άλλης 280 εκατομμυρίων».
Την ίδια στιγμή, η Συρία προσφέρει στη Ρωσία τη δυνατότητα να συμμετέχει στην έρευνα αλλά και στην ανάπτυξη που αφορά πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στη θάλασσα και ιδιαίτερα την αναβάθμιση των διυλιστηρίων της Baniyas που θα γίνει από κοινού με το Ιράν και τη Βενεζουέλα.
Ταυτόχρονα η Συρία διαπραγματεύεται μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν, και εφόσον κάτι τέτοιο συμφωνηθεί και φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο, η κυβέρνηση της Δαμασκού θα μπορεί να πληρώσει με το εθνικό της νόμισμα.
Ο Σύρος πρωθυπουργός προσέθεσε πως επίσης Ρωσία και Συρία σκοπεύουν την ίδρυση νέας κοινής Τράπεζας που θα ελέγχεται 50-50 από τις κεντρικές Τράπεζες των δυο χωρών, προκειμένουν να διευκολύνονται οι διακινήσεις κεφαλαίων μεταξύ των δυο πλευρών.
Αναφερόμενος στο εμπόριο ο al-Halqi δήλωσε πως προσανατολίζεται στην ιδιαίτερη προώθηση των ρωσικών προϊόντων στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως, λόγω γεωγραφικής θέσης, η χώρα του μπορεί να καταστεί η μητρόπολη της Μέσης Ανατολής για τις εμπορικές και βιομηχανικές εταιρίες της Ρωσίας.
Όσον αφορά τις εξαγωγές της Συρίας προς τη Ρωσία, είπε πως μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 η Συρία κατάφερε να πουλήσει σε αυτήν αγαθά περισσότερα από εκείνα που πούλησε μέσα σε όλο το προηγούμενο έτος.
Π.Κ.
http://www.thepressproject.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου