Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Αν αυτός είναι "φωτισμένος ιεράρχης" ο σκοταδιστής ποιός είναι;

Του Γ. Γ.
Δεν μας έχουν συνηθίσει εφημερίδες της Αριστεράς να παίρνουν συνεντεύξεις από δεσποτάδες και μάλιστα όχι απλώς να μιλούν με θερμά λόγια γι’ αυτούς αλλά να κάνουν και εντελώς ανιστόρητεςτοποθετήσεις. Και αναφερόμαστε στο σημερινό φύλο του «Δρόμου της Αριστεράς».
Παίρνει σήμερα συνέντευξη –και μάλιστα επιλέγοντας πολυτονική γραμματοσειρά- από τον δεσπότη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο και ο συντάκτης του δημοσιεύματος –Τριαντάφυλλος Σερμέτης- δεν αρκείται να χαρακτηρίζει τον αρχιρασοφόρο «φωτισμένο ιεράρχη» ο οποίος εκφράζει«εμπεριστατωμένες απόψεις και συγκροτημένο λόγο». Προχωράει και σε ένα «βαθυστόχαστο» συμπέρασμα. Εκτιμάει ότι ο συγκεκριμένος δεσπότης «αναδεικνύει τη δυνατότητα που υπάρχει στην χώρα, μέσα από την Ορθόδοξη παράδοση και τον δυναμικό χριστιανικό λόγο, να δοθεί λύση στο αδιέξοδο της πατρίδας μας».
Μόνο ο Παπαθεμελής, άντε και ο Καζάκης, θα μπορούσε να κάνει αυτές τις διαπιστώσεις.
Τι είδους «φωτισμένες» αντιλήψεις είναι αυτές που θέλουν τον λαό μας υπεύθυνο για την καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνει –σύμφωνα με τον παπά«Η κατανάλωση, το βόλεμα, ο ατομικισμός, το ρουσφέτι, η μετατροπή από υπεύθυνο πολίτη σε κομματικό εγκάθετο είναι μερικές από τις μεγάλες ευθύνες του λαού μας»- μόνο ο συντάκτης του δημοσιεύματος γνωρίζει.

Το σόι προοδευτικές αντιλήψεις είναι αυτές που ζητάνε «από την Πολιτεία» να αντιμετωπίσει «τους πράκτορες και ανθρώπους με διατεταγμένη αποστολή που κρύβονται πίσω από τους αληθινούς πρόσφυγες», εμείς δεν μπορεί να αντιληφθούμε.Ακριβώς τα ίδια λένε και οι ακροδεξιοί.



Και συνεχίζει το κήρυγμα του ο «ποιμένας»: «Είναι ευθύνη της Πολιτείας να διακριβώσει τα παιχνίδια που παίζονται με το Προσφυγικό, ποιοι τα παίζουν και τι στόχους έχουν. Ποιοι είναι οι περίφημοι "αλληλέγγυοι" που έχουν στόχο να δημιουργήσουν συρράξεις και ποιοι είναι αυτοί που έχουν επάγγελμα "εθελοντής" για να τους ξεχωρίσουμε από τους αληθινούς εθελοντές».
Μέσα στην χριστιανική αγάπη τα τροπάρια του δηλαδή. Δεν χρειάζεται να σας πούμε σε τί είδους ιστοσελίδες συναντάμε ακριβώς τις ίδιες διαπιστώσεις.

Και φυσικά ο «φωτισμένος» δεσπότης έχει έτοιμο και το σχετικό τροπάριο για το πώς θα βγούμε απ’ την κρίση: «Η διέξοδος θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί αν αντί να δεχόμαστε μνημόνια είχαμε αποφασίσει να γονατίσουμε όλοι μαζί, να μοιραστούμε αυτά που έχουμε, να δουλέψουμε για να παράγουμε περισσότερα. Η έξοδος είναι υπόθεση όλου του λαού που βασική προϋπόθεση έχει την ενότητα και ο μόνος παράγοντας ενότητας σήμερα είναι η Εκκλησία μας που ενώνει και στηρίζει».

Αν αυτοί είναι οι "φωτισμένοι ιεράρχες" κατά τον συντάκτη του «Δρόμου», οι σκοταδιστές ποιοι είναι;

Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε τι θα απαντούσε σ’ αυτό τον δεσπότη ο θρυλικός Λευκαδίτης κομμουνιστής παπα-Στάθης Κτενάς. Επειδή αυτό δεν το γνωρίζουμε αφήνουμε τον Κ. Βάρναλη να εκφράσει τον "σεβασμό" του σ' αυτόν τον αρχιρασοφόρο και τους ομοίους του:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου