Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Οδησσός: Το φασιστοτάγμα «Αζόφ» ανέλαβε «υπηρεσία»... Κλίμα άγριας καταστολής προετοιμάζει το Κίεβο, δύο χρόνια μετά από το έγκλημα στο Σπίτι των Συνδικάτων


Γράφει ο Γρηγόρης Τραγγανίδας 
Κλίμα απόλυτου τρόμου προσπαθεί να επιβάλλει στην Οδησσό το καθεστώς του Κιέβου, ενόψει της συμπλήρωσης δύο χρόνων από το φασιστικό έγκλημα στο Σπίτι των Συνδικάτων της πόλης, στις 2 Μάη του 2014, όταν οργανωμένες φασιστικές συμμορίες έκαψαν και σκότωσαν δεκάδες αντιφασίστες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.
Στις 2 Μάη του 2014, αμέσως μετά την Πρωτομαγιά και λίγο πριν τους γιορτασμούς της Αντιφασιστικής Νίκης στις 9 Μάη, φασιστικά τάγματα εφόδου εισβάλλουν στην Οδησσό με το πρόσχημα ενός… ποδοσφαιρικού αγώνα και κατευθύνονται προς το Σπίτι των Συνδικάτων όπου στεγάζονταν αντιφασιστικές οργανώσεις και πολιτικοί φορείς κατά του «Μαϊντάν».
Οι οποίοι ήταν φυσικά άοπλοι.

Οι φασίστες έβαλαν φωτιά στο κτίριο και έκαψαν ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους, ενώ σκότωναν με χαρακτηριστική αγριότητα όσους προσπαθούσαν να γλιτώσουν πηδώντας από τα παράθυρα. Ο επίσημος απολογισμός ήταν 48 νεκροί και 250 τραυματίες. Οι οποίοι, σύμφωνα με το επίσηνο «πόρισμα» των ουκρανικών αρχών… «κάηκαν μόνοι τους».


Από πολλές απόψεις, το έγκλημα της Οδησσού ήταν ο ματωμένος «πρόλογος» γι” αυτό που θα ακολουθούσε στο Ντονμπάς, αλλά και η επιβεβαίωση των φόβων, ότι η αιχμή του «δόρατος» του πραξικοπήματος – με την μορφή «λαϊκής εξέγερσης» – του «Μαϊντάν», δηλαδή οι εθνικιστικές, φασιστικές – νεοναζιστικές οργανώσεις, θα εξακολουθούσαν να αποτελούν τον βρώμικο εκτελεστικό «βραχίωνα» ενός καθεστώτος που η Δύση στήριξε, αγκάλιασε και εξακολουθεί να σφιχταγκαλιάζει.

Διαπιστώνοντας ότι το αίμα δεν φόβισε τον λαό της Οδησσού, το καθεστώς του Κιέβου ξαμόλυσε εκ νέου τα φασιστικά «μαντρόσκυλα», φοβούμενο – και αυτός ο φόβος είναι απολύτως βάσιμος – ότι το έγκλημα του Σπιτού των Συνδικάτων έχει καταγραφεί ακριβώς ως τέτοιο στην συλλογική συνείδηση και διατηρεί άσβεστη την οργή.

Ετσι, στα τέλη του περασμένου Μάρτη, νεοναζί επιτέθηκαν και στους συγγενείς των θυμάτων του Σπιτού των Συνδικάτων, οι οποίοι, μετά το μακελειό του 2014 και κάθε Κυριακή, συγκεντρώνονται, μαζί με άλλους αντιφασίστες, στην Κουλίκοβο Πόλιε, την μεγάλη πλατεία μπροστά από το Σπίτι των Συνδικάτων, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.


Οπως σημείωσε ο πρώην βουλευτής του περιφερειακού συμβουλίου της Οδησσού και νυν συντονιστής του κινήματος «Borotba» (αριστερή, κομμουνιστική, κοινωνική οργάνωση που έχει καταχωρηθεί ως «αποσχιστική» από το καθεστώς του Κιέβου), Αλεξέι Αλμπού σε δηλώσεις του στο politnavigator.net, «κάθε φορά μαζεύονται και καμιά δεκαριά εθνικιστές για να κοροϊδέψουν τους γερόντους». «Αυτή τη φορά μαζεύτηκαν περισσότεροι απ” ό,τι συνήθως, καμιά εκατοστή. Αρχισαν τις προκλήσεις, τα υβριστικά συνθήματα και τις άσεμνες χειρονομίες. Μετά όρμησαν σε έναν νεαρό που κρατούσε την σημαία της Οδησσού και του την άρπαξαν. Ξεκίνησε φασαρία. Οταν όλα τέλειωσαν και οι πάντες είχαν απομακρυνθεί, ένας από τους νεοναζί με το παρατσούκλι “Τόντορ”, μάζεψε όλα τα λουλούδια που είχαν αποθέσει οι Οδεσσίτες στο Σπίτι των Συνδικάτων, και τα πέταξε».

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν, ότι μετά το τέλος της εκδήλωσης μνήμης, οι φασίστες διάλεξαν θύμα μεταξύ των συγκεντρωμένων, επιτέθηκαν σε έναν άντρα και τον ξυλοκόπησαν τόσο άγρια, που χρειάστηκε να κληθούν οι πρώτες βοήθειες. Ιδιαίτερα άγριοι ήταν νεαροί από 15 έως 17 ετών, τους οποίους συντόνιζαν μεγαλύτεροι ναζί που αναπτύχθηκαν περιμετρικά της πλατείας, μέσω ασυρμάτων.

Φαίνεται όμως ότι τα παραπάνω ήταν μόνο μέρος ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου. Ετσι, οι τοπικές αρχές της πόλης, επικεφαλής των οποίων, με την ιδιότητα του Κυβερνήτη της περιοχής της Οδησσού είναι ο ανεκδιήγητος… πρώην πρόεδρος της Γεωργίας – και νυν «Ουκρανός» διοκητικός παράγοντας – Μιχαήλ Σαακασβίλι*, έθεσαν, από προχθές τις δυνάμεις καταστολής σε κατάσταση «αυξημένης ετοιμότητας».

Το χειρότερο όμως είναι, ότι κλήθηκαν και βρίσκονται ήδη στην πόλη, τμήματα του ναζιστικού τάγματος «Αζόφ» – περίπου 300 ένοπλοι φασίστες – ενός από τα μεγαλύτερα και αγριότερα που δρουν, με κυβερνητική κάλυψη και σε συνεργασία με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, και στο Ντονμπάς!


Επισήμως, οι ναζί έφτασαν στην Οδησσό… για «αντιτρομοκρατικές ασκήσεις», δικαιολογία που υπογραμμίζει το γεγονός ότι το Κίεβο δεν έχει πλέον καμία διάθεση να κρατήσει ούτε καν τα προπαγανδιστικά προσχήματα για τους στενότερους συμμάχους του.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το ναζιστικό τάγμα έχει προφανώς εντολές και για την εκτέλεση καθηκόντων αστυνόμευσης εντός της πόλης. «Είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε εντολές κάθε επιπέδου δυσκολίας» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του τάγματος σε σχετική ερώτηση. Πρόσθεσε, πάντως, ότι περισσότερο με την αστυνόμευση θα ασχοληθεί η Εθνοφρουρά, η οποία, σηειώνουμε, ότι αποτελείται επίσης από φασιστικές οργανώσεις που αυτοδιαλύθηκαν για να πάρουν την συγκεκριμένη θεσμική μορφή στο πλαίσιο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών. Αρα, το «Αζόφ» βρίσκεται στην Οδησσό για την ακόμη πιο βρώμικη «δουλειά».


Επιπλέον, ο Σαακασβίλι δήλωσε, ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο, διέταξε την ενίσχυση κατά επιπλέον 1.000 αστυνομικούς των αρχών της Οδησσού και της τοπικής Εθνοφρουράς για την «υπεράσπιση της τάξης».

Φυσικά, όσα μέτρα κι αν λάβουν, όσο και να κρυφτούν πίσω από τους φασίστες που νεκρανάστησαν στα ποτιμένα με το αίμα των μαχητών του Κόκκινου Στρατού, ιερά χώματα της Οδησσού, η οποία ακριβώς γι” αυτό έλαβε και τον τιμητικό τίτλο της πόλης – Ηρωα το 1965, τίποτα δεν θα μπορέσει να τους γλιτώσει από την λαϊκή οργή. Αργά ή γρήγορα…

* Ο αμερικανόθρεφτος Σαακασβίλι ήταν εκείνος που τον Αύγουστο του 2008, ως πρόεδρος, τότε, της Ουκρανίας, έδωσε εντολή στον στρατό να εισβάλλει στην Νότια Οσετία (διοικητικά ανήκει στην Γεωργία) σε μια καθαρά προβοκατόρικη και αιματηρή – με το αίμα άοπλων πολιτών – κίνηση. Κάτι τέτοια «εκτίμησε» ο Ποροσένκο και τον «μάζεψε» στην Ουκρανία, αφού ο πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να επιστρέψει στην χώρα του διότι εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου