Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Όργιο Παραλογισμού, Τραμπουκισμών και Καψονιών από Ανώτατο Αξιωματικό στο ΚΕΤΘ Αυλώνα

Να χαίρεται ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τον Στρατό που φτιάχνουν.
Ένα Στρατό που κυριαρχούν τα καψόνια, οι βιαιοπραγίες, ο παραλογισμός και οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των στρατευμένων.
Όπου πραγματικά κανείς δε μπορεί να βρει το δίκιο του, αφού η πηγή των προβλημάτων βρίσκεται ψηλά- πιο ψηλά δε μπορεί να βρεθεί σε μια μονάδα.
Τι να πει κανείς;
Για τον Ταξίαρχο Διοικητή που έκοψε τις εξόδους τις Τρίτες γιατί έτσι του αρέσει;
Για τον Ίλαρχο διοικητή της Β΄ Επιλαρχίας που διέταξε οι ελεύθεροι υπηρεσιών και ασκήσεων να μην έχουν έξοδο;
Αλήθεια, ποιος Στρατιωτικός Κανονισμός και ποιες Διαταγές προβλέπουν ΑΓΕΣ Τελλίδη ότι οι συνάδελφοι φαντάροι που οι στρατιωτικοί γιατροί έκριναν ελεύθερους  υπηρεσιών και ασκήσεων θα πρέπει να τιμωρηθούν; Έχετε εκδώσει εσείς διαταγές που ποινικοποιούν τις ασθένειες και τους τραυματισμούς;
Γιατί τόση βαναυσότητα από τα στελέχη σας, ακόμη και από ανώτατο στρατιωτικό στο ΚΕΤΘ Αυλώνα; Γιατί υποβάλλονται οι στρατιώτες σε μαζικά καψόνια – διαταγές για παράλογες και άχρηστες πορείες στον στίβο μάχης, σύμφωνα με τις οποίες όσοι είναι  ελεύθεροι υπηρεσιών και ασκήσεων πρέπει να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση των υπολοίπων; Ασθενείς συνάδελφοι, που μόλις διανύσουν την απόσταση-καψόνι, διατάζονται να επιστρέψουν πίσω.
Αυτά συμβαίνουν ΑΓΕΣ Τελλίδη στο ΚΕΤΘ Αυλώνας. Αυτά τα δεινά τραβούν οι στρατιώτες που περνούν εκπαίδευση Μαχητή πριν φύγουν για ΕΛΔΥΚ.
Αλήθεια, τι έχει να πει και να πράξει ο ΑΓΕΣ Τελλίδης απέναντι στον Ανώτατο αξιωματικό που επισκεπτόμενος το Πεδίο Βολής πρόσφατα και επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος με την στάση σώματος των συναδέλφων που πυροβολούσαν, έκρινε σκόπιμο να τους κλωτσά τα πόδια και να τους τα πατά!
Μάλιστα, το μενού βαναυσότητας περιελάμβανε ύβρεις και καψόνια καθώς τους διέταξε να κρατούν τα όπλα με τεντωμένα χέρια και να τρέχουν γύρω γύρω!
Είναι εκπαίδευση αυτό ΑΓΕΣ Τελλίδη;
Είναι αυτό δημοκρατική λειτουργία του στρατεύματος Υπουργέ Άμυνας Πάνο Καμμένο;
Φαίνεται, ξεχάσατε ότι επί της δικής σας διοίκησης αυτοκτόνησαν 5 μόνιμοι και φαντάροι μέσα στον Αύγουστο!
Τώρα, ο δικός σας στρατός, δηλαδή οι δικοί σας αξιωματικοί κάνουν καψόνια και βασανίζουν τους συναδέλφους.
Αλήθεια, ΑΓΕΣ Τελλίδη, στο ΚΕΤΘ έχει καταργηθεί το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης;
Είναι δική σας διαταγή αμέσως μετά το φαγητό, να ακολουθεί εκπαίδευση στα όπλα και γυμναστική;
Οι αξιωματικοί σας, είτε στην Σχολή Ευελπίδων ως σπουδαστές, είτε στις μονάδες ως επαγγελματίες, 15 λεπτά μετά το μεσημεριανό κάνουν γυμναστική και ασκήσεις με όπλα;       
Αυτή είναι όμως η χακί καθημερινότητα της βαναυσότητας και της καταπίεσης των φαντάρων.
Τους καλούμε να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και να ξεπεράσουν ακόμη και αυτούς στην Ιεραρχία που βιαιοπραγούν αντί να εφαρμόζουν τον Στρατιωτικό Κανονισμό και να ζητήσουν ακρόαση από τα ανώτερα κλιμάκια.
Γονείς, προστατεύστε τα στρατευμένα παιδία σας. Κανείς στρατιωτικός δεν μπορεί να βγάζει τα κόμπλεξ και τα κτηνώδη ένστικτα του πάνω στα παιδιά. Σπάστε το τηλέφωνο του Ταξίαρχου Διοικητή του ΚΕΤΘ Αυλώνας και του ΓΕΣ.
Εμείς καλούμε τον ΑΓΕΣ Τελλίδη να παρέμβει άμεσα.
Να αφήσει η στρατιωτική ηγεσία και οι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Βίτσας κατά μέρος την προπαγάνδα «ότι ο Στρατός Άλλαξε», ότι «είναι δημοκρατικός» γιατί το υποστηρίζουν αυτοί και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα και να αντιμετωπίσουν άμεσα την απαράδεκτη κατάσταση στο ΚΕΤΘ Αυλώνας.
Σε κάθε περίπτωση έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη…     
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos.blogspot.com

τηλ. επικ. 6932955437 

10 σχόλια:

  1. Απίστευτο βασανιστήριο να σε ακουμπάει ο αξιωματικός ώστε να διορθώσει τη στάση του σώματος σου για να μην σου σπάσει το όπλο τα δόντια όταν πυροβολήσεις ...

    Ακόμα μεγαλύτερο βασανιστήριο που οι φαντάροι περπάτησαν 1 km για να πάνε για βολή. Την άλλη φορά θα σε κουβαλησουμε με τεθωρακισμένο ...

    Όσο για το φριχτό κουβαλημα των όπλων στις ασκησεις, φερε βαλίτσα με ροδάκινα για να το κουβαλας με άνεση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαστε καλά!
    Όταν ο άλλος βγαίνει ΕΥ (Ελεύθερος Υπηρεσίας) σημαίνει πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, το οποίο ΔΕΝ του επιτρέπει να εκτελέσει την Υπηρεσία του, όποια κι αν είναι αυτή (πχ θαλαμοφύλακας, σκοπός, περίπολο ή εφόσον πρόκειται για ΚΕΝ να μετάσχει σε κάποιο σκέλος της εκπαίδευσης).
    Θεωρητικά - και πρακτικά - ο Ε.Σ. είναι υπεύθυνος για την υγεία του κάθε στρατιώτη (το αν ισχύει αυτό...είναι μια άλλη ιστορία), αλλά ρε φίλε πως θα σου δώσει ο άλλος άδεια να βγεις όταν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας; Και δεν λέω σώνει και καλά να έχεις 39c πυρετό ή κάνα στραμπούληγμα ή τίποτε αντίστοιχο, αλλά οποιοσδήποτε ΕΥ κανονικά ούτε από το θάλαμο δεν βγαίνει.
    Θυμάμαι πως όταν είχα στρατιώτη που είχε βγει ΕΥ στο λόχο μου (και όχι για κανένα λόγο του θανατά) του πηγαίναμε φαγητό στο θάλαμο μεσημέρι και βράδυ.
    Εξυπακούεται λοιπόν πως δεν έπαιρνε έξοδο ο συγκεκριμένος στρατιώτης.
    Τώρα, για περιπτώσεις που κάποιος βγαίνει Ελεύθερος Ασκήσεων κτλ, Αρβυλών ή κάτι τέτοια, ε νομίζω πως η έξοδος δίνεται, σπάνια θα δημιουργήσει κάποιος πρόβλημα.
    Για ύβρεις και καψόνια, αυτά είναι ασφαλώς απαράδεκτα πράγματα, ούτε στον 19ο αιώνα είμαστε, ούτε σε κάποιες άλλες "σκοτεινές" περιόδους.
    Πιστεύω πάντως πως είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ποδια τα κλοτσας πρωτον γιατι ο στρ η λγος η ανθλγος η ο οποιοσ κανει βολη φοραει οτοασπιδες δεν λεμε κλοτσιδι για σπασιμο μια κοφτη κλοτσια για να καταλαβη αυφος που κανει βολη.....ΕΥ δεν κουνιουνται απο το κρεβατι ειδικα στο κέντρο παρα μονο για τουαλετα ακομα και φαει τους πας ελευθερος ασκησεων βγαινει εξοδουχως και υπηρεσίες καμερες θαλαμοφυλακες γραφεις υπηρεσιας και βαυδμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ποδια τα κλοτσας πρωτον γιατι ο στρ η λγος η ανθλγος η ο οποιοσ κανει βολη φοραει οτοασπιδες δεν λεμε κλοτσιδι για σπασιμο μια κοφτη κλοτσια για να καταλαβη αυφος που κανει βολη.....ΕΥ δεν κουνιουνται απο το κρεβατι ειδικα στο κέντρο παρα μονο για τουαλετα ακομα και φαει τους πας ελευθερος ασκησεων βγαινει εξοδουχως και υπηρεσίες καμερες θαλαμοφυλακες γραφεις υπηρεσιας και βαυδμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτα βαράτε τα παιδιά και μετά κλαίγεστε σαν ανθρωπάκια και λέτε ακόμη πιο γελοίες δικαιολογίες...
    Βασανιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι κι εγώ στα ΣΠΕΝ των υποψήφιων ΕΛΔΥΚάριων στην Αυλώνα. Όποιος έγραψε το κείμενο κάνει την τρίχα τριχιά, είναι μεγάλος σκατίφλωρος και Θα έπρεπε να έχει λίγη τσίπα πάνω του σε περίπτωση που είναι ΕΥ. Δε φτάνει που είναι ΕΥ και ΕΑ και κάθεται όλη μέρα ενώ εμείς κάνουμε υπηρεσίες και εκπαίδευση, μου θέλει και έξοδο. Γιατί ρε μάγκα; Εφόσον δε βγήκε κανένας γιατί να βγεις εσύ; Δε μπορείς ορθοστασία και περπάτημα, άλλα ένα τέταρτο μέχρι την πύλη μπορείς να περπατήσεις για την έξοδό σου. Έχουμε γεμίσει κωλόφιδα να πούμε. Εγώ είχα 4 μέρες συνεχόμενες εμπλοκή, εκ των οποίων μιάμιση μέρα μαγειρία. Η υπηρεσία ξεκινούσε αμέσως μετά τη βολή και τελείωσε την επόμενη μέρα στις τρεις, οπότε και ο λοχαγός μας έβαλε να κάνουμε γυμναστική. Κι εσύ κλαίγεσαι για παπαριές. Μια χαρά είναι στον Αυλώνα (αν εξαιρέσεις κάτι μαλακισμένα που έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση) και απορώ τι θα λες αν και όταν πας ΕΛΔΥΚ. Να σημειώσω ότι ήμουν και είμαι ενάντια στη στρατιωτική θητεία, ενώ πριν μπω εξέταζα τα ενδεχόμενα να φύγω από τη χώρα, να πάρω αναβολή ή να κάνω εναλλακτική θητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΚΑΒΛΟΣ!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά υποταγή ρε διάνοια; Άμα είναι να μην "υποταχθείς", ποιος ο λόγος να πας στο στρατό; Άμα είσαι ανυπότακτος πήγαινε κάνε ολική άρνηση στράτευσης, εκεί να σε δούμε πόσο μάγκας είσαι. Λες και δεν είναι υποταγή ακόμα και το πιο απλό, όπως το να βαράς προσοχές και να υπακούς γενικά στα παραγγέλματα (κάτι που δεν τηρείται ούτως ή άλλως αυστηρά). Καμιά σχέση με υποταγή. Η λογική μου είναι πολύ απλή: Αφού εν τέλει αποφάσισα να πάω στρατό, για να μη μου ζαλίζουν τ' αρχίδια και για να περάσει γρήγορα η θητεία, προσπαθώ να μη δίνω δικαίωμα και να είμαι όσο μπορώ προβλεπόμενος. Κατάλαβες; Δεν το παίζω στρατόκαυλος, απλά μου τη δίνει κάποιοι να κάνουν τις υπηρεσίες και άλλοι να χρησιμοποιούν ό,τι δικαιολογία βρούνε για να μην πάνε στην υπηρεσία τους. Εμείς δηλαδή είμαστε οι μαλάκες που πάμε και κάνουμε τη δική τους δουλειά. Λες κι εμένα μ' αρέσει να πηγαίνω στα μαγειρία στη λάντζα να τρίβω ταψιά και να καθαρίζω λίπια μέσα στη λέχρα. Εγώ τουλάχιστον δε θα πάω σα σκατόφλωρος να το παίξω άρρωστος, ότι έχω κάλους στα πόδια και λοιπές πίπες, ούτε θα κλαφτώ, ούτε σα λαμόγιο και φυγόπονος να προβάλλω δικαιολογίες της πλάκας για να αποφύγω τη δουλειά.

      Διαγραφή
    2. Πες τα ρε φίλε (8:21 μμ).
      Νομίζει ο καθένας ότι είναι στο Γυμνάσιο/Λύκειο και αν δεν του αρέσει το φαγητό, του μιλήσει κανείς μισό decibel πιο πάνω από το ύφος του Ζαμπούνη θα πάρει τηλέφωνο τη μαμά και το μπαμπά για να κάνουν "ντα" τον *καραβανά* που δεν του φέρθηκε "καλά".
      Μπαίνοντας στο στρατό αυτομάτως αποδέχεσαι πως λειτουργείς κάτω από μια ιεραρχία (καλή, λιγότερο καλή, ενίοτε και κακή), ζώντας μαζί με ανθρώπους διαφορετικούς (λιγότερο ή περισσότερο) από σένα, με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όπως λίγο πολύ συμβαίνει και έξω στην ζούγκλα της πολιτικής ζωής (όποιος έχει δουλέψει με καταλαβαίνει).
      Και γω είχα τρελό άγχος επειδή μπήκα μεγάλος στο στρατό, λόγω σπουδών (MSc και διδακτορικό) συν δουλειές έξω και πίστευα θα είναι όλο βουνό. Από την πρώτη μέρα κατάλαβα πως αν είσαι σχετικά προβλεπόμενος (ή δείχνεις ότι ειλικρινά προσπαθείς, με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία), αυτό έχει θετικό αντίκτυπο, και στους ανωτέρους σου, αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά που είστε μαζί και βράζετε στο ίδιο καζάνι.
      Βγαίνοντας ΕΥ/ΕΑ για ψύλλου πήδημα (εννοείται σοβαρές περιπτώσεις, ασθένειες/τραυματισμοί είναι 200% δικαιολογημένο αυτό) αυτομάτως ένας άλλος συνάδελφός σου θα κάνει την υπηρεσία που αντιστοιχούσε σε σένα. Κάποιος άλλος θα χάσει την έξοδό του, ξανά για σένα. Και επειδή εκεί είναι κέντρο και όχι μονάδα, δεν υπάρχει δυνατότητα πχ τον επόμενο μήνα να ισοφαριστούν οι υπηρεσίες, όποιος χώθηκε...μένει ριγμένος.
      Στο 2/39 που ήμουν εγω πριν κάνα χρόνο είχαμε στη διμοιρία (45 άτομα) μονίμως ένα 20% ΕΥ/ΕΑ. Ορισμένοι με διάφορες προφάσεις έβγαλαν όλη τη βασική χωρίς να κάνουν μισή υπηρεσία, ενώ οι υπόλοιποι είχαμε κάνει τουλάχιστον 3-4 φορές λάντζα και άλλες τόσες θαλαμοφύλακες, που υπό κανονικές συνθήκες και με τα άτομα που ήταν ΕΥ/ΕΑ θα μας έβγαινε κάτι λιγότερο απ' αυτό. Αλλά και πάλι δεν παραπονέθηκε κανένας, οι πιο πολλοί ήμασταν άνω των 25 ετών οπότε κάναμε τη δουλειά μας δίχως πολλές κουβέντες.
      Θετική ενέργεια θέλει, 9 μήνες είναι (για άλλους 8, για άλλους 3), θα περάσουν!

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή