Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΝΩ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΠΟΦΕΡΕ

Όπως μας ενημερώνει το ιστολόγιο limnosreport.gr σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του ιστολογίου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλη, διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες Στρατιωτικός αναισθησιολόγος θα καλύψει το κενό στο Νοσοκομείο Λήμνου. Το Υπουργείο Άμυνας όταν ενημερώθηκε, έδωσε εντολή σε 3-4ης μέρες να σταλεί στο Νοσοκομείο Λήμνου στρατιωτικός γιατρός ειδικότητας αναισθησιολόγου.
Πέρα όμως από τις δημόσιες σχέσεις και την πολιτική εκμετάλλευση του προπαγανδιστικού μηχανισμού των ΑΝΕΛ του "φιλάνθρωπου έργου" του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου υπάρχει μια δραματική κατάσταση για όλους καθώς Τσίπρας-Καμμένος διαλύουν τη Δημόσια Υγεία, στα νησιά η κατάσταση είναι απελπιστική ενώ τα κενά του Υγειονομικού είναι απίστευτα και εξίσου επικίνδυνα.
Θυμίζουμε:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Συνάδελφοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται νέο σκληρό Μνημόνιο με Ε.Ε.-ΔΝΤ και ταυτόχρονα προσβάλλει τον λαό μας, αμαυρώνοντας το παρόν και το μέλλον μας, με τις άγριες σκηνές του πολέμου κατά των μεταναστών. Μαζί με FRONTEX-NATO-Γαλλικά ΜΑΤ προχωρά σε Απελάσεις Μεταναστών και τους κλείνει σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, σε άθλιες συνθήκες, παρέα με φίδια-αρουραίους και χωρίς στοιχειώδεις όρους υγιεινής για να τους ωθήσει να φύγουν. Εφαρμόζοντας την πολιτική των Ακροδεξιών πολιτικών της Αυστρίας-Τσεχίας-Πολωνίας, την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας την «Ασφαλή» Χώρα. Αυτή είναι η Ε.Ε.



Εμάς, τους φαντάρους μας χρησιμοποιούν ως σύγχρονους Δούλους, που από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς ωράριο και ανάπαυση, τρέχουν να κατασκευάσουν, να συντηρήσουν, να καθαρίσουν. Τώρα μας Διατάζουν να γίνουμε Ανθρωποφύλακες και να Φυλάξουμε τις σύγχρονες Μακρονήσους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. 
Στους Στρατιωτικούς πετάνε ένα χαρτζιλίκι 81 ευρώ ενώ στη μεγάλη λίστα των ΜΚΟ και των επιχειρηματιών που προσδοκούν να βγάλουν κέρδος από το δράμα προσφύγων-μεταναστών βρίσκουμε για μια ακόμη φορά Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μπακογιάννη, αυτούς που κυνηγούν τις απευθείας αναθέσεις συμβάσεων του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου!
Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται η Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2016» μεταξύ τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ στο πλαίσιο των πολεμικών προετοιμασιών νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ελληνική φρεγάτα περιπολεί μαζί με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο συλλαμβάνοντας και προχωρώντας άμεσα σε απελάσεις μεταναστών-προσφύγων, ενώ ελληνικό υποβρύχιο και άλλα πολεμικά μέσα συμμετέχουν στην αποστολή του ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΥ στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, ενώ πλησιάζει η ώρα της νέας γενικευμένης ευρωπαϊκής επέμβασης εναντίον της. 
Παράλληλα, εντείνουν την Στρατιωτικοποίηση της Πολιτικής ζωής και χρησιμοποιούν τον Στρατό για να καλύψουν πάμφθηνα ή δωρεάν θέσεις εργασίας. Τον Ιανουάριο ψήφισαν νόμο για τη θητεία που προβλέπει ότι οι έφεδροι γιατροί που «περισσεύαμε» από τις μονάδες, θα κάνουμε το Αγροτικό μας στα νησιά. Αποτέλεσμα, να μείνουν μονάδες χωρίς γιατρό, οι νησιώτες και πολύ γρήγορα οι τουρίστες να περιμένουν από ανειδίκευτους γιατρούς την κάλυψη των τεράστιων αναγκών με μικρό κόστος! Πρόκειται για νόμο που τα πνευματικά του δικαιώματα ανήκουν στο στέλεχος της ΛΑΕ Κ.Ήσυχο –υπεύθυνο προηγουμένως της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντεργατικό αυτό έκτρωμα στήριξε όλο το Ιατρικό κατεστημένο, οι παρατάξεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας, αφού επιχειρεί να εξασφαλίσει μια μάζα φθηνής εργασίας στο πλαίσιο ενός Δημόσιου συστήματος Υγείας και ενός Κράτους Πρόνοιας που εξαφανίζουν, προχωρώντας ταυτόχρονα την εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση των αγαθών της υγείας-ασφάλισης. Απέναντι από το διαλυμένο Δημόσιο Νοσοκομείο στέκει το ιδιωτικό Ιατρικό Διαγνωστήριο-Θεραπευτήριο. Στόχοι τεράστιας σημασίας για τα ιδιωτικά συμφέροντα που προωθούν τώρα με αφορμή τα μνημόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το Αγροτικό έγινε Υποχρεωτικό από τον τότε Υπ. Υγείας Γεωργιάδη εν μέσω Μνημονίων καθώς στην Παραμεθόριο δεν πήγαιναν οι γιατροί ακριβώς γιατί δεν τα έβγαζαν πέρα οικονομικά.
Όμως ο αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει σταματημό. Ενώ χιλιάδες γιατροί μεταναστεύουν στο εξωτερικό αφού δεν βρίσκουν δουλειά στη διαλυμένη δημόσια υγεία και στο γκρεμισμένο κράτος πρόνοιας, δημοσιοποιείται ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της εισαγωγής ιατρών από το εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους εργαζομένων στην Κρήτη το Σάββατο 5/3 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Π. Γιαννουλάτος δεκάδες θέσεις που προκηρύχτηκαν για επικουρικούς ιατρούς σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έμειναν χωρίς υποψηφίους και γι’ αυτό στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε εισαγωγή ιατρών από το εξωτερικό. Ο αντίλογος που υπήρξε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ήταν ότι δεν προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις ιατρών, ενώ οι επικουρικές θέσεις όπως είναι το σημερινό σύστημα προσλήψεων ισοδυναμούν με ομηρία και γι’ αυτό δεν υπάρχουν υποψήφιοι. Αν λοιπόν η κυβέρνηση θέλει να καλύψει τα κενά, ας προκηρύξει μόνιμες θέσεις ιατρών!
Ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης; Με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα το ΥΠΕΘΑ προωθεί τηνπρόσληψη 1200 ΕΠΟΠ με ειδικότητα νοσηλευτών-νοσηλευτριών. Λέμε αφορμή, γιατί η αιτία υπήρχε και παλαιότερα με τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό να είναι μεγάλες. Η σχετική προκήρυξη για τις προσλήψεις είχε συνταχθεί επί εποχής ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου! Αξίζει όμως να δούμε μερικές από τις ειδικότητες που θα έχουν οι νέοι ΟΒΑ:
Νοσοκόμος Τραυματιοφορέας, Οδηγός−Χειριστής Πυροσβεστικού Οχήματος, Πολιτικός Μηχανικός, Τεχνικός Αποθηκάριος − Γραφέας, Τεχνικός Αποθηκάριος − Οδηγός Αυτοκινήτου, Τεχνικός Βοηθός − Παρατηρητής, Τεχνικός Γραφέας − Χειριστής Η/Υ, Τεχνίτης Τηλεπικοινωνιών, Τοπογράφος Μηχανικός, Χειριστής Γερανού, Φορτωτή−Εκσκαφέα Τάφρων, Χειριστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (τερματικών), Χειριστής Ισοπεδωτή Γαιών, Χειριστής Ψηφιακών Τερματικών Συσκευών − Κρυπτομηχανών.
Συνάδελφοι στη θέση του όποιου Κράτους Πρόνοιας, των Δήμων, της Δημόσιας Υγείας κλπ. έρχεται ο Στρατός με τους ΟΒΑ των 600 ευρώ, τις συμβάσεις από ένα 6μηνο έως 3 χρόνια, χωρίς εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα, να καλύψει θέσεις εργασίας με το μικρότερο κόστος, τη μεγαλύτερη υποταγή. Ο ΟΒΑ θα πηγαίνει παντού, σήμερα Έβρο, αύριο νησιά, όπου διαταχθεί, και θα παρακαλά για να Μην Απολυθεί! Με αυτό τον τρόπο Καταργεί ο Στρατός εργασιακά δικαιώματα και δημιουργεί συνθήκες γαλέρας. 
Επίσης, μας λένε να δουλεύουμε τσάμπα ως εθελοντές π.χ. φαντάροι εκπαιδευτικοί και θα μας δίνουν Μόρια για Διαγωνισμούς του Δημοσίου. Αποτέλεσμα οι φαντάροι με τον εθελοντισμό-μοριοδότηση να καταργούν το σύνολο των δικαιωμάτων και να μετατρέπουν τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας σε κανιβαλικό αγώνα δρόμο για όσο το δυνατόν περισσότερα μόρια, ανοίγοντας το δρόμο και για την Στράτευση των φτωχών Γυναικών.
Συνάδελφοι, είναι Ψέμα, σκέτη Προπαγάνδα ότι ο Στρατός αναλαμβάνει και το μεταναστευτικό γιατί είναι «ο μόνος σοβαρός θεσμός με οργάνωση που απέμεινε μέσα στην κρίση να λειτουργεί με αξιοπιστία φέρνοντας σε πέρας ότι αποστολή του ανατεθεί (σεισμούς, φωτιές κτλ)». Ο Στρατός επιταχύνει την επιβολή των νεοφιλελεύθερων αντιδραστικών ταξικών επιλογών. Αλήθεια, τις φωτιές τις σβήνει ο Στρατός; Θυμηθείτε την κωμικοτραγική δράση των Ε.Δ. στο σεισμό της Κεφαλονιάς όταν κόντεψαν να ρίξουν τα πλοία στην στεριά; Τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου ότι με τη ΜΟΜΑ θα κατατροπώσει τους «εθνικούς εργολάβους», διαδέχτηκαν τα νέα συμβόλαια που πήρε ο Μπόμπολας και η συνέχιση της καταστροφής της Χαλκιδικής με υπογραφή Σκουρλέτη. Η ΜΟΜΑ είναι δέσμια των Οδηγιών της Ε.Ε. που διαλύουν τις υπηρεσίες των Δήμων και ανοίγουν το δρόμο στους εργολάβους. Το πρώτο έργο της ήταν για ψηφοθηρικούς λόγους των ΑΝΕΛ στην Ικαρία! 
Γίνεται πλέον κατανοητό ότι η κυβέρνηση και η Ε.Ε. δεν χρειάζεται να κατεβάσει ένα εκπαιδευτικό νομοσχέδιο ή μια ρύθμιση για τα εργατικά ζητήματα για να καταργήσει Μορφωτικά και Εργασιακά Δικαιώματα. Μπορεί κάλλιστα να το κάνει μέσω της Στρατιωτικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η προπαγάνδιση του μιλιταρισμού και του εθνικισμού πάει χέρι χέρι με την συντριπτική επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας. 
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να συγκροτήσουμε τώρα ένα Μέτωπο Αγώνα μεταξύ φοιτητών-φαντάρων –εργαζόμενων εναντίον του συνόλου της ταξικής αντεργατικής-αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και νεολαιίστικων αναγκών και δικαιωμάτων. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
Να γυρίσει ο Στρατός πίσω στους στρατώνες που τον είχε κλείσει το μεγαλειώδες κίνημα της Μεταπολίτευσης.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ στρατιώτες χρεώθηκαν και υποχρεώθηκαν στο ρόλο του Ανθρωποφύλακα. Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, Δυνάστες και δεσμοφύλακες των ανθρώπων της τάξης μας. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου