Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Νέα επίθεση κατά εργαζομένων ΜΚΟ στη Χίο

Τα θύματα της επίθεση εργάζονται για ΜΚΟ στη ΒΙΑΛ στη Χίο

Συντάκτης: Γιώργος Παγούδης
Αμείωτα είναι τα περιστατικά βίας στη Χίο, που συνεχίστηκαν και χθες το μεσημέρι. 
Θύματα αυτήν τη φορά δύο εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση στο μπλόκο που είχε στηθεί στη διασταύρωση του Χαλκειούς με τον δρόμο που οδηγεί στη ΒΙΑΛ, από κατοίκους του χωριού όταν οι πρώτοι σταμάτησαν εκεί ζητώντας τους να ανοίξουν τον δρόμο ώστε να περάσουν.
Αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό τους ήταν η κίνηση του ενός να φωτογραφίσει το μπλόκο, ώστε να ενημερώσει τους άλλους εργαζόμενους στη ΒΙΑΛ ότι ο δρόμος παραμένει κλειστός. 

Κίνηση που εξόργισε αυτούς που συμμετείχαν και οι οποίοι επιτέθηκαν στον Άγγλο στην καταγωγή εργαζόμενο, καταφέρνοντάς του πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο και μία κλοτσιά στο στομάχι. 

«Τότε προσπάθησα να παρέμβω ώστε να τον αφήσουν αφού πλέον κινδύνευε σοβαρά, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να κινηθεί προς εμένα και να αρχίσει να με βρίζει “προδότη” και διάφορα άλλα. Του ζήτησα να απομακρυνθεί, αφού είχε κολλήσει το πρόσωπο του στο δικό μου, αλλά εκείνος άρχισε να με κτυπάει και εμένα», περιέγραψε στην «ΕΦ.ΣΥΝ.» το δεύτερο θύμα της επίθεσης, ελληνικής καταγωγής. 

«Ο Άγγλος συνάδελφός μου στο μεταξύ είχε διπλωθεί και έκανε εμετό από το χτύπημα που δέχτηκε στο στομάχι. Εμένα ευτυχώς τα χτυπήματα με πέτυχαν ξώφαλτσα και έτσι γλίτωσα και στη συνέχεια μπήκαμε στο αμάξι και απομακρυνθήκαμε ενώ μας πετούσαν πέτρες», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία, που εμφανίστηκε, όπως λέει, σε ένα εικοσάλεπτο, μιας και το περιπολικό που επενέβη ήρθε από την πόλη και όχι από τη ΒΙΑΛ, όπου υπάρχει παρουσία αστυνομικών όλο το 24ωρο. 

Χρονικό διάστημα στο οποίο οι υπεύθυνοι φρόντισαν να εξαφανιστούν, ενώ και τα ίδια τα θύματα εκείνη τη στιγμή δεν θέλησαν να καταθέσουν μηνύσεις. 

Ωστόσο, ο ένας από αυτούς αναμένεται να καταθέσει μήνυση το Σάββατο.

http://www.efsyn.gr/arthro/nea-epithesi-kata-ergazomenon-mko-sti-hio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου