Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΚΑΛΑ, ΣΤΗΝ 16η ΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 3ΩΡΗ ΕΞΟΔΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΨΟΝΙ;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συνεχείς επιστολές καταγγελιών φαντάρων από την 30η Μ/Κ Ταξιαρχία έχουν δώσει τη δυνατότητα και στον πιο καλόπιστο πολίτη να διαπιστώσει τι σημαίνει υποχρεωτική στράτευση την εποχή του Πάνου Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ: χώσιμο-χώσιμο-χώσιμο, απίστευτη εργασιακή εκμετάλλευση, ελάχιστες ώρες ύπνου, βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων των στρατευμένων.
Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά οι φαντάροι υφίστανται και τα κόμπλεξ του κάθε βαθμοφόρου ο οποίος αντιμετωπίζει τους στρατιώτες ως υποζύγια και ξεσπά πάνω τους…
Και τα λέμε όλα αυτά μετά τις νέες καταγγελίες που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν σέβονται ούτε την έξοδο μας, αλλά τη μετατρέπουν σε βασανιστήριο, μετατρέποντας την πύλη της μονάδας σε χώρο διεξαγωγής καψονιών.
Όλα αυτά έγιναν και το βράδυ της 24/5, στην 16η ΕΜΑ, σε πια άλλη, στην 30η Ταξιαρχία.
Όλοι όσοι έχουν υποστεί την στρατιωτική θητεία γνωρίζουν τι σημαίνει έξοδος, κατανοούν την ψυχολογία φυλακισμένου των φαντάρων, που τρέχουν να απολαύσουν ελάχιστες στιγμές ελευθερίας.
Αυτό το «προνόμιο» -γιατί προνόμιο κατάντησαν την έξοδο ο Καμμένος και ο Βίτσας- βρέθηκε να αμαυρώσει και εν πολλοίς ακυρώσει ο Αρχιλοχίας Χαρβ. που εκτελούσε χρέη Αρχιφύλακα απόψε.
Για να καψονάρει τους 42 συναδέλφους από το Στρατόπεδο του Λαγού που είχαν έξοδο, τους κατέβασε από το στρατιωτικό όχημα (λεωφορείο), δήθεν για να τους τσεκάρει, ελέγχοντας τις ταυτότητες τους, ενώ είχε μπροστά του τα εξοδόχαρτα όλων.
Και για να μην αφήσει λεπτό να περάσει ανεκμετάλλευτο, τους διέταξε να κάνουν συνεχώς μεταβολές, μπροστά στην πύλη της Καρωτής.
Φανταστείτε δηλαδή κτηνωδία και περιφρόνηση της προσωπικότητας 42 Στρατιωτών-Πολιτών με Στολή, από ένα βαθμοφόρο που αισθάνεται ότι έχει την εξουσία να αυθαιρετεί, να εμπαίζει και να βασανίζει τόσους φαντάρους.
Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που φορούσαν τα πολιτικά τους ρούχα και έτρεχαν να προλάβουν τρεις ώρες ελευθερίας έπρεπε να υποστούν αυτό το δημόσιο εξευτελισμό.
Ναι ξέρουμε, θα μας πουν οι λίγοι, ευτυχώς, κομπλεξικοί που δικαιολογούν τα πάντα και κυρίως διαφυλάττουν το γόητρο του στρατού ότι ήταν εκπαίδευση…
Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι συνάδελφοι που είχαν εξοδόχαρτο 19.00-22.00, αφού τελείωσε η ταλαιπωρία τους έφτασαν στο Διδυμότειχο στις 19.45 μ.μ. Ο χρόνος της εξόδου είχε περιοριστεί στο ελάχιστο αφού στις 21.30 μ.μ. πρέπει να φύγουν για να επιστρέψουν στις 22.00 μ.μ. στη μονάδα.
Εμείς θέλουμε να θέσουμε στον Αρχιλοχία το εξής ερώτημα:
θα άρεσε στον ίδιο να υποστεί παρόμοια δεινά και δημόσιο εξευτελισμό στην επόμενη έξοδο του;
Μπορούν να μας απαντήσουν ο διοικητής, ο Ταξίαρχος και τέλος ο ΑΓΕΣ Τελλίδης αν στη θέση αυτών των 42 παιδιών βρισκόταν ένα δικό τους αγαπημένο πρόσωπο, πως θα αισθάνονταν, πως θα αντιδρούσαν;
Εμείς σε κάθε περίπτωση απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της ιεραρχίας.
Το λέμε ξανά ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι και τους γονείς τους να σπάσουν τα τηλέφωνα του διοικητή και του ΓΕΣ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. Οι εξοδουχοι ηταν απο ολες τις μοναδες και το λεωφορειο μαζι κε τον οδηγο ηταν απο το 516. Αλλα ενταξει αφου τους αφηνουν καλα εκανε αυτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο πηγαίνουμε στα στρατόπεδα ΤΟΥΣ για να ΤΟΥΣ υπηρετούμε τα ίδια θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναβολή παιδιά Ι4 η Ι5 και σπιτάκι απλά είναι τα πράγματα.Μην κάνετε τη ζωή των άλλων και τη δική σας δύσκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγητε παραπονουμενοι μαζικα!!Γραψτε οσο μπορειτε στο Δίκτυο Σπάρτακος.Θυμαμαι στη δικη μου εμπλοκη ειχα παρακηνισει 14 ατομα (15 ειμασταν για 25 υπηρεσιες) και τελικα βρεθηκα μονος μου διοτι οι αλλοι φοβηθικαν.Μη ξεχνατε αυτο ειναι το ''οπλο''τους ο φοβος.Ο ΦΟΒΟΣ της φυλακης της κρατησης της στερισης εξοδου κ.λ.π.Ενω αυτοι 3εις η ωρα θα πανε σπιτι τους στην οικογενεια τους.Αλλα εχω και εγω γυναικα και παιδι εχω και εγω οικογενεια και την ειχα και οταν ημουν φανταρος και οπως εχω ξανα γραψει απο ''λαθος'' βρεθικα μακρια απο το σπιτι μου και την οικογενεια μου.Ευτυχως μεσα σε ολο αυτο το θολο τοπιο υπαρχουν ανθρωποι που σε βοηθανε,ποτέ δε θα ξεχασω τον Ανθυπολοχαγο στη στρατολογια που εμπαινε ακομα και Σαββατοκυριακα για το δικο μου θεμα και τελικα μετα την αναφορα που εκανε στο ΓΕΣ ηρθε και η κατ΄εξαιρεση (μετα απο 4 μηνες την αναφορα την ειχε κανει ο ανθρωπος απο τον πρωτο μηνα).Αλλα μη ξεχνατε αυτοι οι ανθρωποι ειναι οι εξαιρεσεις που επιβαιβεωνουν τον κανονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε γνωριζω για αλλα στρατοπεδα, αλλα στην 30 μ/κ ταξ το να βγαινουμε με μια ή ακομα και με μιαμιση ωρα καθυστερηση στις εξοδους μας ειναι συνηθες φαινομενο. Μια φορα ρωτησαμε, ευγενικα και με προβλεπομενο τροπο, εναν μονιμο επιλοχια του 516 που ηταν συνοδηγος στην κινηση το λογο της συνεχους καθυστερησης κι αυτος μας απειλησε με επιθεωρηση εξοδουχων και με στερηση εξοδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίστευτα πράγματα...Και τόση διαφορά από μονάδα σε μονάδα. Εγώ ήμουν μεχρι πριν από μερικούς μήνες στην 31 Μ/Κ (Καβησός), τις πιο πολλές φορές όχι μόνο δεν αργούσε η κίνηση για τις Φέρες (εκτός αν περιμέναμε κανέναν που ήταν λίγο αργός στον "καλλωπισμό) αλλά ήμασταν κιόλας 5' πριν τη προκαθορισμένη ώρα στην πύλη έτοιμοι με την καναδέζα ή το στάγιερ!ΟΚ ήταν ένα μείον που άμα θελαμε να πάμε Αλεξ/πολη το Σ/Κ (όποια μέρα είχαμε εξοδο από τις 2, σπάνια να είσαι σερί Σ/Κ εξοδουχος) έπρεπε να πληρώσουμε το ΚΤΕΛ 4 ευρώ μ' επιστροφη , αλλα μετα εβαλε λεωφορειο τζαμπα η ταξιαρχια κ εγινε κομπλέ η κατάσταση. Ελεγχος εξοδουχων ποτέ, πλην μιας φορας μονο που ενας "περιεργος" φορουσε κατι μιλιταρ-προς χρυσαυγουλο-ντυσιμο, οποτε ο ΑΥΔΜ τον έστειλε σούμπιτο για να αλλαξει... Αν εβγαινες μεμονωμενος κ οχι με την κινηση επρεπε απλα να εισαι κομπλε ξυρισμενος γιατι ειχαμε 1-2 Α/Μιτες που ήταν τερμα τυπικοι, ομως μιλαμε για την εξαιρεση. Ελεγχο ειχε μονο οταν επεστρεφες, αλλα κ παλι τα απολυτως τυπικα, για αλκοολ μονο. Ειδικα σε περιοδους που ημασταν πιεσμενοι με υπηρεσιες κ ψιλοεμπλοκες τα υπηρεσιακα 3ωρα δινονταν τουλαχιστον γενναιοδωρα (στο ταγμα μου, για άλλες μοναδες δν μπορω να μιλησω, υπηρχαν παραπονα αρκετα σε καποιες) , ενώ και δίωρες παρατάσεις έδινε ο λοχαγός αβέρτα, αν κ μετα θ επρεπε να γυρισουμε με τα ποδια (ασχετα που ετυχε να μας στειλουν κινηση κ για 2 ατομα 23:30 τ βράδυ). Πραγματικα δλδ μου κανει εντυπωση η κατασταση ποσο διαφορετικη ειναι από μοναδα σε μοναδα, ακομη κ μεσα στο ιδιο στρατόπεδο...ενώ μπορούν τα στελέχη (από το πιο χαμηλό μεχρι κ τν ταξιαρχο) αν θελουν να κάνουν κινησεις για να βελτιώνουν ορισμένες παραμέτρους της ζωης των παιδιών. Οι 2-3 ωρες που βγαινεις να ξελαμπικαρεις ειναι ιερες, λιγο ιντερνετ, ενας καφες, εστω μια βολτα εξω απο τα ορια της μοναδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαλλον ο κυριος ταξιαρχος της 30ΜΚ Ταξιαρχιας δεν ιδρωνει το αυτι του...και σημερα ο αρχιφυλακας Αρχιλοχιας Κυρ. πηρε για δευτερη φορα ονομαστικη αναφορα των εξοδουχων καθυστερωντας την εξοδο των φανταρων και οταν φανταρος του ζητησε το λογο του απαντησε μολις επιστρεψεις θα σου εξηγησω..ποτε κυριε ταξιαρχε θα επιλυφθειτε;; Σημερα τα στελεχη της ταξιαρχιας σχολασανε μια ωρα νωριτερα με δικη σας διαταγη ενω οι φανταροι χασανε μια ωρα απο την εξοδο τους...ακουτε κυριε ταξιαρχε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή