Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Πρακτικές Δκτη του 516 Μ/Κ ΤΠ (Λαγός)-Οι τρεις επιστολές καταγγελίας αποδεικνύουν ότι κάτι συμβαίνει στον Έβρο;

Τι θα κάνει το ΓΕΣ; Γιατί Αδιαφορούν οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ
Τα παρακάτω γεγονότα που θα αναφέρω αφορούν τον Δκτη του 516 Μ/Κ ΤΠ(Λαγός) και είναι τα εξής: 

Το ΦΕΚ περί απαλλαγών του στρατιωτικού προσωπικού αναφέρει ότι μετά από 24ωρη υπηρεσία τα στελέχη του ΣΞ δικαιούνται 24ωρη απαλλαγή την επόμενη ημέρα εάν είναι εργάσιμη και εάν είναι Παρασκευή ή Σαββάτο δικαιούνται 24ωρη απαλλαγή εντός της εβδομάδος. Επίσης αναφέρει ότι απαλλαγές δεν δικαιούται το προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως στο χρονικό διάστημα που η Μονάδα ασκείται ή βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής εντός ή εκτός στρατοπέδου.

Σε αυτόν τον τομέα έχω να αναφέρω ότι τα περισσότερα στελέχη έχουν πάνω από 5 απαλλαγές διότι έπειτα από προφορική διαταγή του Δκτή της μονάδος δεν επιτρέπει απαλλαγές την Παρασκευή με το δικαιολογητικό ότι έχει συντήρηση. 

Δηλαδή εάν η Μονάδα έχει μια κύρια δραστηριότητα από Δευτέρα έως Πέμπτη και δεν μπορεί να πάρει απαλλαγή, σύμφωνα με το ΦΕΚ περί απαλλαγών, την Παρασκευή δεν θα το επιτρέψει λόγω συντήρησης. Με αποτέλεσμα όλα αυτά να καταλήγουν σε αυτό που ανέφερα και πριν, δηλαδή την κατάληξη των 5 απαλλαγών τουλάχιστον στα περισσότερα στελέχη. 
Επίσης ο προγραμματισμός ο οποίος γίνεται για τις άδειες του προσωπικού δεν ισχύει, γιατί με το παραμικρό που θα υπάρξει κάποια δραστηριότητα (όχι κύρια ή προγραμματισμένη) δεν επιτρέπει στο προσωπικό να πάρει άδεια και αυτό συνεπάγεται να υπάρχουν στελέχη με μεγάλο υπόλοιπο αδείας και ακόμα και ολόκληρης διότι ενώ προγραμματίζουν άδεια αλλάζει το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως και κόβονται οι άδειες. 
Ένα σημαντικό ακόμα και επίκαιρο είναι τα εορταστικά γκρουπ αδειών του Πάσχα τα οποία τροποποίησε ως εξής: 
Πριν την τροποποίηση το πρώτο γκρουπ ξεκινούσε από την Τρίτη 26 Απριλίου και την Τετάρτη 4 Μαΐου επιστρέφει, και το δεύτερο γκρουπ ξεκινούσε από την Τετάρτη 4 Μαΐου το μεσημέρι και επιστρέφει την Παρασκευή 13 Μαΐου. Ο Δκτης έδωσε το δικαίωμα στο προσωπικό να πάρει την Δευτέρα 25 Απριλίου άδεια στο πρώτο γκρουπ για να μπορέσει να φύγει από Παρασκευή 22 Απριλίου, αλλά ζήτησε στο προσωπικό του να αιτηθούν 2 μέρες αδείας(Κυριακή και Δευτέρα) το οποίο έκανε για προφανείς λόγους, δηλαδή για να χρεώσει αργία στα στελέχη με σκοπό να μειωθεί η άδεια του προσωπικού για να μην έχουν αρκετό υπόλοιπο, και επέτρεψε στα στελέχη να αιτηθούν 2 μέρες απαλλαγής σε μορφή αδείας για τους ίδιους προφανείς λόγους, δηλαδή για να μειώσει απαλλαγές από τις χρωστούμενες του προσωπικού, αλλά οι απαλλαγές πρέπει να χορηγούνται καθημερινές και μόνο και όχι από Κυριακή όπως ζήτησε ο ίδιος. Μετά την τροποποίηση των γκρουπ, για να έχουν και το Σαββατοκύριακο στην διάθεσή τους, δόθηκε από μία μέρα και στα 2. Δηλαδή η άδεια ξεκινούσε από Δευτέρα 25 Απριλίου ώστε να μπορούσε το προσωπικό να φύγει από Παρασκευή 22 Απριλίου, και στο δεύτερο γκρουπ αντί να επιστρέψουν Παρασκευή 13 Μαΐου δόθηκε μια μέρα ακόμη και επιστρέφουν την Δευτέρα 16 Μαΐου. 
Ο Δκτης όμως σε όσους ήταν "άτυχοι" και στο πρώτο γκρουπ αιτήθηκαν τις 2 μέρες άδεια, πριν γίνει η τροποποίηση των γκρουπ, δεν την ακύρωσε και χρέωσε από μία μέρα άδεια ή απαλλαγή αντίστοιχα σε όσους αιτήθηκαν. Όσον αφορά το δεύτερο γκρουπ κράτησε μερικά στελέχη τα οποία έπρεπε να φύγουν από την Τετάρτη 4 Μαΐου με άδεια, επειδή συμμετέχουν σε μία εκδήλωση(Άη-Γιώργη) την Παρασκευή 6 Μαΐου, ενώ το δεύτερο γκρουπ το οποίο συμμετείχε σε υπηρεσίες και αγήματα εντός της Μεγάλης Εβδομάδος δεν έπρεπε να επιβαρυνθεί και ακόμα μία εκδήλωση από την στιγμή που ήδη έχει εμπλακεί, και αντί να ξεκινήσει η άδειά τους από την Πέμπτη 5 Μαΐου, ξεκινάει την άδειά τους από Σαββάτο 7 Μαΐου και επιστρέφουν την ίδια μέρα με τους υπόλοιπους που έχουν το ίδιο γκρουπ αδείας, υποσχόμενος ότι θα τους δώσει μία μέρα άδεια(όχι την Δευτέρα που επιστρέφει το γκρουπ) ενώ στην ουσία χάνουν 2 μέρες άδειας. Σε αυτό θα προσθέσω οτι οι Δκτες των υπόλοιπων Μονάδων εντός της Ταξιαρχίας δίνουν στο προσωπικό τους από 2 μέρες συν μία απαλλαγή λόγω το ότι μπήκαν τα στελέχη εντός στρατοπέδου σε αργία και όχι εργάσιμη μέρα.
Και τέλος, κάτι ακόμα που γίνεται και έχει ευθύνη και ο Ταξίαρχος της 30 Μ/Κ ΤΑΞ είναι ότι ανά 2 εβδομάδες που γίνεται η αλλαγή της διοίκησης του ΤΧΕ απαγορεύει στο προσωπικό να πάρει απαλλαγή. Το ΦΕΚ αναφέρει ότι τα στελέχη δεν δικαιούνται απαλλαγή εάν είναι σε κατάσταση επιφυλακής και όχι απλής αναφοράς και ενημέρωσης του προσωπικού.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

2 σχόλια:

  1. Μηπως ειναι προβλημα ολης της ταξιαρχια; 16εμα, στελεχη με πανω απο 10 απαλλαγες κανοντας 5 υπηρεσιες τον μηνα ανεξαρτητος βαθμου και αν περασει ο καιρος απο την υπηρεσια που δεν ελαβες απαλλαγη που οι ιδιοι σε κοψανε..... την χανεις. Η διοικηση δεν ενδιαφερετε για το προσωπικο κανοντας οτι θελει χωρις να δινει σημασια σε νομους και διαταγες καταπονοντας το προσωπικο το οποιο εχει φτασει στο ΑΜΗΝ!! Και οπως λεει και ο Διοικητης
    < Δεν θελω να ακουω δεν υπαρχει κοσμος, ΚΟΨΤΕ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ! ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ!
    Αυτα και απο μια γειτονικη μοναδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμεις εδω περα σε μοναδα που βρισκετε στην ιδια ταξιαρχια μια χαρα μας χωνουν για τις δουλειες των στελεχων και την συντηρηση μονοι μας την κανουμε και τις αποθηκες τους φιαχνουμε και στις ασκησεις μας χωνουν παραλληλαε την υπερεσια. Δικιο εχουν να διαμαρτυρονται για τα δικαιωματα τους αλλα που και που ας δουλεψουν και λιγο δε κανει κακο.. Στο 516 απο οτι εχω ακουσει και γενικα σε ολη την ταξιαρχια τα ιδια ισχυουν με τα στελεχη στο θεμα δουλειας. Αλλα ενταξει εμας δε μας σκεφτεται κανεις βρωμοφανταρα ειμαστε και αφου δεν εχουμε βυσματακι να φυγουμε καλα να παθουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή