Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Δραματική η κατάσταση των φαντάρων στην Παραμεθόριο-Σημαντική άνοδος της παρέμβασης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Η κατάσταση των συναδέλφων φαντάρων γίνεται ολοένα χειρότερη κάθε μέρα που περνά. Αυτή είναι η εικόνα των μονάδων από τον Έβρο έως τα αστικά κέντρα, από την Σάμο έως την Κω. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού οι υπηρεσίες είναι ατελείωτες και οι συνάδελφοι κοιμούνται το πολύ 2-3 ώρες.
Το πρόβλημα εντοπίζεται και στις μονάδες του Έβρου, εκεί που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, πάντα στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων του, υποσχέθηκε να εξασφαλίσει πολεμική επάνδρωση των μονάδων. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν μετατρέψει τα Γραφεία των συνεχώς αυξανόμενων γραμματέων και συμβούλων σε Γραφεία Διαχείρισης Βυσμάτων.
Είτε με το πρόσχημα των κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεων είτε μέσω ευνοϊκών αποσπάσεων, τα κομματικά παιδιά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βολεύονται ενώ παράλληλα οι υπόλοιποι χώνονται ασύστολα. Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις των Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα και ο νέος νόμος για τη θητεία που ψήφισαν τον Ιανουάριο είναι κουρελόχαρτα…
Ο νόμος για τη θητεία που θα έλυνε τα προβλήματα και θα αντιμετώπιζε τη Διαφθορά με την χρήση της πληροφορικής και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αποτελεί τμήμα του προβλήματος. 

Η νέα βυσματοκρατία συνδέεται με τη μετακίνηση χιλιάδων συναδέλφων στα ΚΑΑΥ-Λέσχες Αξιωματικών να κάνουν τους υπηρέτες των στρατιωτικών, με την στρατικοποίηση του Προσφυγικού Ζητήματος που όχι μόνο απογείωσε την εργασιακή εκμετάλλευση μας αλλά μας μετέτρεψε σε Ανθρωποφύλακες των αδίκως φυλακισμένων προσφύγων-μεταναστών και την ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού που εντείνει την πολεμική προετοιμασία και μας στοχοποιεί ως Αναλώσιμους των πολεμικών τυχοδιωκτισμών τους.

Από την άλλη όμως μεριά απογειώνεται με εντυπωσιακό τρόπο και η δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Μορφή καταιγίδας λαμβάνουν οι επιστολές καταγγελίας των στρατιωτών-ΕΠ.ΟΠ.-Υπαξιωματικών-χαμηλόβαθμων Αξιωματικών. Η δημοσιότητα των καταγγελιών συνδυάζεται συχνά με την αμφισβήτηση των φαντάρων εντός των μονάδων όταν βγαίνουν αποφασιστικά Παραπονούμενοι για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αλλά και την μαχητική στάση των ίδιων των γονέων.

Μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα, καθώς το Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό, που συχνά αγκαλιάζει φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία, υποχρεώνει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να λάβουν μέτρα. 

Εδώ όμως πρέπει κανείς να δει και ένα άλλο εξαιρετικό στοιχείο: ο κόσμος που μας απευθύνεται δεν αναγνωρίζει μόνο την προσπάθεια μας και βρίσκει διέξοδο στο πρόβλημα του. Το εντυπωσιακό είναι ότι φαντάροι που έδωσαν τη μάχη, αισθάνονται αλληλέγγυοι στους τωρινούς υπηρετούντες και τους προτείνουν να απευθυνθούν στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Μάλιστα, κάνουν δημόσια κριτική και τους προτρέπουν να μην επαναλάβουν τι δικό τους λάθος, όταν άργησαν να γράψουν, αλλά να το κάνουν άμεσα.
Είναι μια διαπίστωση που αφορά όχι μόνο τους παλιούς φαντάρους που καλούν τις νεώτερες σειρές, αλλά εφέδρους που έχουν απολυθεί εδώ και 2 χρόνια. (επισυνάπτουμε συγκεκριμένα κείμενα)
Γίνεται επομένως εύκολα κατανοητό το πόσο σημαντική είναι η ΕΦΕΣΗ για την καταδίκη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, σε συνδυασμό με την καμπάνια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
19 Μαΐου 2016 Ανώνυμε που υπηρετείς στην 79 ΤΕ. Απολύθηκα από το κολαστήριο αυτό πριν 2 χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η κατάσταση είναι ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟ. Ειλικρινά μιλώντας.
18 Μαΐου 2016. Ας δουλεψουν και λιγο αντε πια που εχουν και παραπονο,αυτοι πληρωνονται οι φανταροι οχι και δε γινεται να εχουν και ποστο και υπηρεσιες και μαλιστα 2 υπηρεσιες πολλες φορες μια ενοπλη μια αοπλη οχι εκει μιλαω για τη δικη μου μοναδα (οταν υπηρετησα εγω ή μαλλον οταν ημουν δουλος και εγω και παντρεμενος με παιδι).Τα στελεχη μονίμος την ''κάνουν'' και βαζουν τους στρατιωτες και δε νοιαζονται ουτε για εμπλοκες ουτε για τις κατ' εξαιρεση μεταθεσεις παρα μονο για τα βυζματα.Μεχρι να παρω την κατ'εξαιρεση και αυτο επειδη ''ειχε γινει καποιο λαθος'' ημουν σε μοναδα μακρια απο το σπιτι μου 15 ατομα (στον λοχο παροντα) 25 υπηρεσιες,οταν δυναμη λοχου ηταν 67 ατομα.Πλακα μου κανετε?? Και υπηρετησα με αριστερη κυβερνηση. Οποτε τα καταλαβαινω τα παιδια,κουραγιο παιδια θα περασει,καλα κανετε ομως και κανετε αναφορες,συνεχιστε,ειναι κατι που εγω δεν εκανα (στο δικτιο Σπαρτακος) και εχω μετανιωσει.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τις προτροπές των φαντάρων που αγωνίστηκαν και αμφισβήτησαν του Παραλόγου τη θητεία.

 ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου