Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Βρωμερή Κατάσταση κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης υποψήφιων βαθμοφόρων στην Καβυσσό, στον Έβρο

Γράφω για να αναφέρω την κατάσταση που επικρατεί κατά την εκπαίδευση υποψήφιων βαθμοφόρων (ΛΥΒ) στο 572 ΤΠ στο στρατόπεδο Καβυσού, Νομός Έβρου (Μάιος 2016).
Αρχικά να σημειώσω πως το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτών (συνολικά 28 άτομα) προέρχονται από άλλες μονάδες και απλά φιλοξενούνται στο στρατόπεδο για το σχολείο το οποίο παρακολουθούν.
Για τα 28 αυτά άτομα έχει παραχωρηθεί ένας θάλαμος σε κακή σχετικά κατάσταση, καθώς η ψευδοροφή σε πολλά σημεία έχει μούχλα, τα στρώματα και οι κουβέρτες είναι άπλυτα για αρκετό καιρό και μέσα στη σκόνη, ενώ τα μπάνια παρόλο που είναι διατηρημένα διαθέτουν μόλις 2 ντουζιέρες. Δε χρειάζεται να αναλογιστεί κανείς πώς ύστερα από την καθημερινή εκπαίδευση, προκειμένου να υπάρχουν οι βασικοί κανόνες υγιεινής όλοι οι θαλαμιζόμενοι πρέπει να κάνουν μπάνιο.

Ενώ αρχικά οι στρατιώτες κάλυπταν τις ανάγκες του θαλάμου οποίος άνοιξε για την εκπαίδευση και μόνο, ούτως ώστε να είναι ξεκούραστοι για να παρακολουθούν τις εκπαιδεύσεις, επιφορτίστηκαν με επιπλέον υπηρεσίες του στρατοπέδου. 

Πέραν του ότι κάθε μέρα τα μισά άτομα θα είναι κουρασμένα κατά την διάρκεια των ασκήσεων (σκοπός για τον οποίο πραγματοποιείται το σχολείο), πολλά άτομα θα χάνουν και τις εκπαιδεύσεις προκειμένου να εκτελέσουν τις υπηρεσίες που φορτώθηκαν. 

Να σημειώσω πως τα 28 αυτά άτομα μεταφέρθηκαν σε άλλο στρατόπεδο για να παρακολουθήσουν ένα σχολείο (υποψήφιων βαθμοφόρων) και όχι να καλύψουν τις ανάγκες του εκάστοτε στρατοπέδου. Άλλωστε αν οι μισοί λείπουν ή δεν είναι αρκετά ξεκούραστοι ώστε να παρακολουθήσουν, ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτής της εκπαίδευσης; Τα σχολεία τελικά γίνονται για να καλύψουν τις ανάγκες προσωπικού σε κάθε στρατόπεδο;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου