Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Στρατιωτικές ασκήσεις Ισραηλινών μέσα σε ...σπίτια Παλαιστινίων

Στην εκδίωξη 56 οικογενειών Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην κεντρική και βόρεια κοιλάδα του Ιορδάνη ποταμού προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Ισραήλ, με το αιτιολογικό ότι «στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις»
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WAFA, συγκεκριμένα 17 οικογένειες απομακρύνθηκαν διά της βίας από την περιοχή Humsa, 14 από το al-Ras al-Ahmar και 25 από το al-Maleh. 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού η διάρκεια της άσκησης θα είναι τριήμερη και όπως διαβεβαιώνουν, από την Τετάρτη και μετά οι Παλαιστίνιοι θα μπορούν να επιστρέψουν στις εστίες τους. 
Αξίζει να σημειωθεί πως για την προσωρινή στέγαση των εκδιωχθέντων Παλαιστινίων, από το κράτος του Ισραήλ δεν αναφέρεται να υπήρξε οποιαδήποτε μέριμνα.
Επίσης το πρωί της Δευτέρας στο χωριό Masliya, νότια της Τζανίν, (στα βόρεια της Δυτικής Όχθης) οι Ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν στην κατάσχεση 12 φορτηγών και συνέλαβαν έναν Παλαιστίνιο και τον γιό του ενώ στη Ναμπλούζ συνέλαβαν 19 ακόμη Παλαιστινίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου