Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αδιαφορίας και ανυπαρξίας, οι Ενώσεις Στρατιωτικών ασχολήθηκαν με το θέμα της Στρατιωτικοποίησης του Προσφυγικού Ζητήματος.
Φυσικά και δεν ασχολήθηκαν με τους φαντάρους... 
Τι τους νοιάζει όμως τι τραβούν οι στρατευμένοι, οι άμισθοι δούλοι των μονάδων και των HOT SPOT... Εμάς ξέρουν μόνο να μας διατάζουν και να μας μετατρέπουν σε Υπηρέτες τους! 
Τι τους νοιάζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες... Το πρόβλημα και των στρατιωτικών είναι ο ερχομός τους στην Ευρώπη και όχι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προκαλούν την προσφυγιά, στις οποίες συμμετέχει ο Ελληνικός Στρατός, εξασφαλίζοντας διπλούς-τριπλούς μισθούς στα στελέχη που απαρτίζουν τα εκστρατευτικά σώματα.
Τι τους νοιάζουν οι δραματικές και απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι φυλακισμένοι πρόσφυγες-μετανάστες στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης...
Την Ομοσπονδία των Στρατιωτικών τους απασχολούν μόνο η αμοιβή, οι όροι και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Ανθρωποφύλακες Στρατιωτικοί στις σύγχρονες Μακρονήσους!
Διαβάστε επομένως την επιστολή της ΠΟΕΣ προς τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα: 
Πριν από λίγες ημέρες γίναμε αποδέκτες παραπόνων από μέλη μας, που υπηρετούν στην 71η Ταξιαρχία στο Κιλκίς, τα οποία εμπλέκονται στα Κέντρα Φιλοξενίας στο Χέρσο Κιλκίς και στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Όπως μας ανέφεραν είναι συστηματική η μη εφαρμογή των υφιστάμενων διαταγών αναφορικά με τον ανώτατο αριθμό υπηρεσιών πέραν του ωραρίου εργασίας που προβλέπεται για κάθε στέλεχος. Συγκεκριμένα, μας ενημέρωσαν πως για τον μήνα Μάιο, οι Υπαξιωματικοί διατάχθηκαν να εκτελέσουν συνολικά οκτώ (8) υπηρεσίες [έξι (6) στη Μονάδα τους και δύο (2) στο Κέντρο Φιλοξενίας] ενώ οι Αξιωματικοί θα εκτελέσουν συνολικά έξι (6) υπηρεσίες [τρεις (3) στη Μονάδα τους και τρεις (3) στο Κέντρο Φιλοξενίας], αριθμός που απέχει σημαντικά από το ανώτατο όριο εκτελούμενων υπηρεσιών που προβλέπει το (β) σχετικό. Εάν σε αυτά προσθέσουμε το συνεχές και ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Μονάδας που περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις, συμμετοχή σε παρελάσεις, επιχειρησιακές ετοιμότητες και διοικητικές επιθεωρήσεις, η ανωτέρω κατάσταση έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του προσωπικού καθώς καθίσταται αδύνατη η χορήγηση των προγραμματισμένων αδειών τους ενώ συχνά αναβάλλεται αυθαίρετα η χορήγηση των δικαιούμενων απαλλαγών τους προκαλώντας την υπέρμετρη καταπόνησή τους.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ δεν εμπλέκονται σε ζητήματα φύλαξης των Κέντρων Φιλοξενίας, τα στελέχη διατάσσονται να διανυκτερεύσουν στα Κέντρα Φιλοξενίας δίχως όμως την έκδοση σχετικών διαταγών από τη Διοίκηση που να αναφέρονται με σαφήνεια τα καθήκοντά τους και τυχόν οδηγίες σχετικά με τη συμπεριφορά τους και τον τρόπο χειρισμού των μεταναστών – προσφύγων, όπως επίσης και οι κανόνες εμπλοκής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, δεδομένου ότι οι υπάρχοντες κανόνες αναφέρονται στη φύλαξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Το αποτέλεσμα, όπως μας μετέφεραν τα μέλη μας, είναι τα στελέχη επί της ουσίας να διανυκτερεύουν στον καταυλισμό έχοντας άγνοια των αρμοδιοτήτων τους, των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων τους και δίχως τα απαιτούμενα μέσα για την αυτοπροστασία τους, λαμβάνοντας μόνο γενικές προφορικές οδηγίες και διαταγές, τις οποίες εκτελούν αόκνως.
Όσον αφορά στα ζητήματα υγειονομικής προστασίας παρατηρούνται ακόμα και σήμερα σημαντικές παραλείψεις. Συγκεκριμένα, τα στελέχη εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους από τη μη πραγματοποίηση του απαραίτητου εμβολιασμού και την έκθεσή τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ενδεχομένως να είναι φορείς ασθενειών και όπως μας ενημέρωσαν, τα εμβόλια έχουν εξαντληθεί τόσο από τα Στρατιωτικά Φαρμακεία όσο και από τα λοιπά φαρμακεία.
Επίσης, σε χώρους φιλοξενίας που είναι κοντά σε βαλτώδεις και παραλίμνιες περιοχές όπως στην περίπτωση του Σκαραμαγκά απαιτείται άμεσα η διενέργεια εντομοκτονίας, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα μολύνσεων από ασθένειες που μεταδίδονται μέσω εντόμων και ιδίως κουνουπιών.
Εμείς καλούμε το σύνολο του προσωπικού, στη βάση των προβλέψεων του Συντάγματος, να αρνηθούν την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Καλούμε σε ενίσχυση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, σε μαζική-μαχητική υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Στρατευμένων, στην ανάπτυξη του Ελεύθερου Συνδικαλισμού.
Είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα και την ζωή μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου