Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ημέρα ντροπής για το Ωραιόκαστρο. Συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες διοργανώνει ο Γαβότσης.

Αυτός που ήθελε να φέ
ρει τα μπάζα από το ΜΕΤΡΟ της Καλαμαριάς στο Ωραιόκαστρο, αυτός που ήθελε να καταστρέψει το βουνό του Ωραιοκάστρου με ανεμογεννήτριες, αυτός που ήθελε να βάλει χαράτσια, αυτός που αφήνει τους μαθητές χωρίς σχολεία και τους βάζει σε kibo, αυτός που ξεπατώνει το δήμο με τις απευθείας αναθέσεις, αυτός που απολύει συμβασιούχους και τους έχει απλήρωτους, αυτός που δεν μένει καν στο Ωραιόκαστρο, αυτός ακριβώς διαμαρτύρεται για τους πρόσφυγες. Ο υπουργός προστασίας Τόσκας το είχε πει. «Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου φασιστικοποιεί την τοπική κοινωνία, με τις συγκεντρώσεις κατοίκων και τις διαμαρτυρίες».
Ο Άγγελος Θεμελής σε ανακοίνωσή του γράφει ότι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου δήλωσε ότι «αρνείται τη συνεργασία και την παροχή υπηρεσιών» στους κατατρεγμένους και τα παιδιά.
Αναδεικνύει σε απειλή την παρουσία των προσφύγων, ρίχνοντας νερό στο μύλο της ακροδεξιάς. Νεκρανασταίνουν τα φασιστοειδή ζόμπι και βάζουν στο παιχνίδι τους αιμοσταγείς φασίστες.
Φασισμός είναι να τα βάζεις κάθε φορά με τους αδύνατους. Και τώρα αδύνατοι είναι οι πρόσφυγες με τα παιδιά τους.
-ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…
Το τέρας του Φασισμού πετούσε πέτρες και αποκαλούσε «τουρκόσπορους» τους Πόντιους, τους Θρακιώτες και τους Μικρασιάτες και τους έδιωχνε στα χρόνια της δικιάς μας προσφυγιάς. Πώς είναι δυνατόν σήμερα τα παιδιά των προσφύγων να επιτίθενται στους πρόσφυγες και να είναι εναντίον τους;
Οι πρόσφυγες δικαιούνται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσο καιρό θα παραμείνουν στη χώρα μας. Βρέθηκαν εδώ εγκλωβισμένοι και όχι με τη θέλησή τους. Οι χώροι φιλοξενίας και στον ΦΕΣΣΑ στη Συμμαχική και στις άλλες αποθήκες στο Δερβένι, είναι απαράδεκτοι. Μόνο εάν είναι για σύντομη διαμονή μπορεί να γίνουν αποδεκτοί.

Οι πρόσφυγες βρίσκονται μεταξύ δύο θανάτων. Του ξεριζωμού από τον τόπο τους και τον φυσικό θάνατο που καραδοκεί σε κάθε βήμα του δρόμου τους. Στην μεγάλη περιπλάνηση τους, ένα βήμα στο δρόμο τους είναι και το Ωραιόκαστρο. Οι πολίτες του Ωραιοκάστρου από την πρώτη στιγμή άπλωσαν χέρι αλληλεγγύης προσφέροντας ότι μπορούσαν και καμαρώναμε για την ανθρωπιά μας. 
Όπως και σε όλη την Ελλάδα, που έχει πολεμήσει το φασισμό με ηρωικούς αγώνες. Σε τούτο τον τόπο όπου «το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους», είναι ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ η Χρυσή Αυγή και ο Φασισμός.
Όπου υπάρχουν άνθρωποι που καμαρώνουν για την ανθρωπιά τους, που αγωνίζονται για το δίκιο τους, δεν μπορεί να υπάρχει φασισμός. Δεν μπορεί να τα βάζουν με τους αδύνατους. Δεν μπορεί να εκφράζει το προσφυγικό Ωραιόκαστρο μια τέτοια δημοτική αρχή. Ένας τέτοιος δήμαρχος, που καλεί την ημέρα της ντροπής τη Δευτέρα σε συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα λες και είναι οι πρόσφυγες εγκληματικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου