Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΤΡΕΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ... ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν, Κατάρ και Σαουδική Αραβία

Είναι απίστευτα αυτά που λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες καθώς συγκεκριμένοι μιλιταριστικοί και εθνικιστικοί κύκλοι, δημοσιογραφικά σαιτ γνωστών τηλεοπτικών εισαγγελέων και Τουρκοφάγων αναλυτών, καλλιεργούν κλίμα "εθνικής ανασφάλειας", πλασάροντας τα πια ευφάνταστα σενάρια "θερμών επεισοδίων" και κατάληψης νησιών από Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Είναι χαρακτηριστικό το πως περιγράφεται πολυεθνική άσκηση που διεξάγεται στο Αιγαίο: 
"άρχισε η μεγάλη τουρκική αποβατική άσκηση «Efes 2016» με στόχο τις... Οινούσσες και τα νησιά του Αιγαίου.
Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη τουρκική αποβατική άσκηση «Efes 2016» που έχει δεσμεύσει μεγάλες περιοχές του Αιγαίου για ένα μήνα με στόχο τι άλλο; Μα φυσικά τα ελληνικά νησιά και ειδικότερα τις Οινούσσες αφού η άσκηση διεξάγεται πολύ κοντά τους. Η άσκηση «Efes 2016» θα ολοκληρωθεί, με αποβατική και αεροκίνητη ενέργεια στoν κόλπο του Seferihisar, σε απόσταση δηλαδή μικρότερη των 60 χλμ. από τη Χίο και την νήσο Πασάς όπου η Αθήνα πρόσφατα έστειλε μόνιμη φρουρά και έφτιαξε ελικοδρόμιο μετά τις προκλήσεις στις Οινούσσες. Η Άγκυρα έχει κινητοποιήσει 8500 στρατιώτες και 50 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα θέτοντας σε ετοιμότητα τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις το ΥΠΕΘΑ αλλά και το ΥΠΕΞ το οποίο ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο όπως ένα πιθανό διπλωματικό επεισόδιο".
Image
Προσθήκη λεζάντας
Το θέμα όμως είναι ότι η εν λόγω άσκηση δεν είναι Τουρκική αλλά Πολυεθνική! 
Στην άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ονομασία "Έφεσος 2016" που ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Έχουν προσκληθεί και αναμένεται να λάβουν μέρος με ναυτικές δυνάμεις οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βρετανία, ενώ με επίλεκτες χερσαίες δυνάμεις συμμετέχουν η Πολωνία, το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. 
Δηλαδή είναι σαν να λες ότι κατά τη διάρκεια της Πολυεθνικής Άσκησης "ΗΝΙΟΧΟΣ", που διεξήχθη μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων όλων των Όπλων, Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ, κάποια τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα επιχειρούσαν εναντίον της Τουρκίας, παρασύροντας τις αντίστοιχες Αμερικανικές και Ισραηλινές δυνάμεις.  
Εμείς καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία, να γυρίσει την πλάτη στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, να αγωνιστεί για τα ταξικά του συμφέροντα.
Εμείς επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά: 
Δεν έχουμε κανένα εθνικό συμφέρον να υπηρετήσουμε και για αυτό να θυσιαστούμε. 
Δεν Πολεμάμε για τα συμφέροντα τους. 
Το παρόν και μέλλον μας καθορίζεται μόνο με όρους ενός ανεξάρτητου εργατικού διεθνιστικού κινήματος, με τους κοινούς αγώνες της εργατικής τάξης εναντίον της αντεργατικής πολιτικής, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, για την Ανατροπή των αστικών κυβερνήσεων σε Ελλάδα-Τουρκία.   
Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στον Εορτασμό της Πρωτομαγιάς, στις κινητοποιήσεις εναντίον των νέων Μνημονίων, στο αντιασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα. 
Εκφράζοντας την Ταξική μας Αλληλεγγύη σε Πρόσφυγες και Μετανάστες, απαιτώντας να κλείσουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα τους.
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τις φωτογραφίες από την άσκηση δημοσίευσε στο blog του ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου