Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Βολεύει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η καλλιέργεια κλίματος «θερμού επεισοδίου» από μεγάλο μιλιταριστικό φιλο-ναζιστικό σάιτ;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ διατηρείται η ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, από διάφορα προπαγανδιστικά κέντρα επιχειρείται να καλλιεργηθεί κλίμα ανασφάλειας, που φτάνει μέχρι την αναμονή 'θερμού επεισοδίου".
Μάλιστα, σε σχετική ενημέρωση μετά την σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται:
“Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τις εντάσεις στις Οινούσσες, η κυβέρνηση τις παρακολουθεί με προσοχή αλλά και ψυχραιμία, ενώ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι υπερβολές και η παραπληροφόρηση σχετικά με τα γεγονότα δε συμβάλλουν στην κατάλληλη διαχείριση του ζητήματος”.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σε τι αναφέρεται η κυβερνητική ανακοίνωση; Επιλέγοντας μάλιστα την χρήση τόσο λεπτών και προσεκτικών διατυπώσεων; Αυτό κρίνει την ανάγκη να απαντήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δύο μέρες μετά τα σχετικά δημοσιεύματα;
Μήπως τελικά η προβολή της Απειλής θερμών επεισοδίων και επανάληψης της Κρίσης των Ιμίων, στην νήσο Πασά αυτή τη φορά, επιχειρεί να χειραγωγήσει τον εργαζόμενο λαό, να αποπροσανατολίσει από την ταυτόχρονη βίαιη επίθεση στην ελληνική εργατική τάξη με τα Μνημόνια, το αντιασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, το άγριο ξεπούλημα της κοινωνικής περιουσίας;
Ας ανακαλέσουμε στη μνήμη των Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά ορισμένα αποσπάσματα αρθρογραφίας κοινωνικών μέσων με σημαντική αναγνωσιμότητα και εξίσου σημαντική ταύτιση με την Ναζιστική Ακροδεξιά, αλλά και με πολεμικές βιομηχανίες,  των οποίων τα όπλα προβάλλουν την αναγκαιότητα απόκτησης από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Θυμίζουμε: «Ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών είχε ήδη μεταβεί στην φρεγάτα TCG Gökova (F-496) κλάσης O.H. Perry, για να παρακολουθήσει την επιχείρηση κατάληψης της νήσου Πασά από την ομάδα SAT, κατά το πρότυπο της κατάληψης της δυτικής Ίμια τον Ιανουάριο του 1996.   Σε έγγραφο του τουρκικού Επιτελείου αναφέρεται ότι "Μετά  την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από το Ναύαρχο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, μετά την κατάληψη των 17 νησιών από τους Έλληνες (σ.σ.: οι άνθρωποι έχουν θράσος!) και μετά την πρόσφατη παρενόχληση των πολεμικών  πλοίων στα τουρκικά χωρικά ύδατα από ελληνικά πλοία, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ θα μεταβεί για να παρακολουθήσει επιχειρησιακή δραστηριότητα στο Αιγαίο".   Ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου αρχικά επιθεώρησε τις ετοιμασίες στις εγκαταστάσεις της Αεροπορίας στη Σμύρνη, συνοδευόμενος από το Αρχηγό της Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Αμπιντίν Ουνάλ.   Στη συνέχεια, ο Ακάρ πήγε στη φρεγάτα TCG Gökova (F-496), όπου μαζί με τον Αρχηγό του Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας, ναύαρχο Μπουλέντ Μποστάνογλου και το Διοικητή Εφοδιασμού θα παρακολουθούσαν την επιχείρηση των ανδρών που υπάγονται στην διοίκηση του "σκληρού" Μποστάνογλου   Η όλη τουρκική κινητοποίηση, πάντως, διέρρευσε και υπήρξε η άμεση αντίδραση της ελληνικής πλευράς με την ανακοίνωση αποστολής Στρατού στη νησίδα Πασά.   Ερώτημα είναι πώς έφτασε η πληροφορία στην ελληνική πλευρά. Κυβερνητικές πηγές "δείχνουν" ξένη υπηρεσία να έχει υποκλέψει κωδικοποιημένο σήμα για την τουρκική ενέργεια, ενώ η κίνηση της ομάδας παρακολουθείτο από την συγκεκριμένη υπηρεσία από την στιγμή που ξεκίνησε από την βάση της.   Τελικά η όλη επιχείρηση "πάγωσε", λόγω της διαρροής της και αφού στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις, ενώ τα AΣΕΠΕ EMP-145 Erieye της ΠΑ, είχαν κάνει focus σε ακτίνα 100 χλμ. γύρω από τη νησίδα προκειμένου να εντοπίσουν άμεσα την οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή».
Αλήθεια, τι έχει να απαντήσει η κυβέρνηση;
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου