Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Σαν λαγοί τρέχουν οι Στρατοκράτες στη Θεσσαλονίκη καθώς παρέμβαση του κινήματος Ακύρωσε την εκδήλωση-προπαγάνδα για το ρόλο του Στρατού στο Προσφυγικό ζήτημα

Τρεις πρόσφατες ειδήσεις έχουν εξαιρετική σημασία.
«Οι συνθήκες στο δίκτυο των νέων, μόνιμων πια προσφυγικών στρατοπέδων ανά την Ελλάδα περιγράφονται ως ελλιπέστατα σε βασικές ανέσεις, που δεν θα προσφέρονταν “ούτε σε ζώα”», επισημαίνεται σε ρεπορτάζ στη διαδικτυακή έκδοση του Guardian, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα. «Φωτογραφίες από τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων και οι πρώτες μαρτυρίες από εθελοντές στους οποίους επετράπη να εισέλθουν στις δομές που διοικούνται από τον στρατό, αποκαλύπτουν τεράστια έλλειψη στοιχειωδών ανέσεων, όπως τρεχούμενο νερό, ενώ οι χώροι είναι εξαιρετικά βρώμικοι καθώς πρόκειται για εγκαταλελειμμένες αποθήκες, ακατάλληλες για στέγαση ανθρώπων», τονίζει το κορυφαίο βρετανικό έντυπο.
Ο Guardian δημοσιεύει φωτογραφίες από έναν καταυλισμό στη βιομηχανική ζώνη της Σίνδου, στα προάστια της Θεσσαλονίκης, οι οποίες σύμφωνα με το δημοσίευμα αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για βρώμικες αποθήκες στις οποίες έχουν στηθεί σκηνές.
Στη δεύτερη ανάρτηση διαβάζουμε: «Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με καταγγελίες, δεκάδες πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι παρουσίασαν έντονη αδιαθεσία αμέσως μετά την κατανάλωση του βραδινού τους γεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο γεύμα που κατανάλωσαν το είχε διανείμει ο στρατός. Μία ώρα μετά την κατανάλωσή του, άνδρες, γυναίκες (αρκετές εκ των οποίων έγκυες) και παιδιά, αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία και έκαναν εμετό. Οι εθελοντές που βρίσκονται εδώ και μήνες μαζί τους στο λιμάνι κινητοποιήθηκαν άμεσα και ειδοποίησαν ασθενοφόρα.  Μετά από αρκετή ώρα έφτασαν στο λιμάνι δύο ασθενοφόρα. Κατά προτεραιότητα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες. Πολλοί πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητα των εθελοντών και κάποιοι από αυτούς παραμένουν ακόμη για νοσηλεία. 
Η Τρίτη είδηση όμως είναι η πιο διασκεδαστική και ελπιδοφόρα, καθώς αποδεικνύει την υποκρισία και τη θρασυδειλία του ελληνικού κράτους και των στρατοκρατών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μιλιταριστικού δημοσιογραφικού μέσου  onalert.gr «Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκδήλωσης σχετικά με το προσφυγικό.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης την περασμένη Πέμπτη το βράδυ,  ήταν ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Διοικητής 1ης Στρατιάς/OHQ-EU, με θέμα «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού». Ομάδα αντεξουσιαστών που είχαν κάνει νωρίτερα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο στρατηγός, οι ακαδημαϊκοί και οι προσκεκλημένοι τράπηκαν σε φυγή, όταν ειδοποιήθηκαν ότι επίκειται η εισβολή των αντεξουσιαστών κι έτσι δεν βρίσκονταν στον χώρο την ώρα της εισβολής. 
H εκδήλωση ακυρώθηκε. Παρών στο περιστατικό ήταν και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, Ταξίαρχος ε.α. Χατζηθεοφάνους Γεώργιος,  ο οποίος μας περιέγραψε το περιστατικό στο Onalert:  "Η ομιλία ακυρώθηκε και ο Στρατηγός αποχώρησε πριν φθάσουν οι διακόσιοι (σσ κατά την εκτίμησή του)  περίπου διαδηλωτές έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου σε κάθε περίπτωση υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ με διακριτική παρουσία και οι οποίες δεν χρειάστηκε να επέμβουν διότι πολύ γρήγορα οι διαδηλωτές αποχώρησαν.  Νομίζω πως η αστυνομία ήταν ενήμερη για αυτήν τη διαδήλωση που είχε σχέση με το προσφυγικό κι όχι με την ομιλία, την οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν για την ανάδειξη των θέσεών τους όταν ενημερώθηκαν γι αυτήν.  Η ακύρωση της ομιλίας αποφασίστηκε από τον Στρατηγό σε συνεργασία με τους διοργανωτές και θεωρώ πως αποτελεί μια πράξη σύνεσης και στην κατεύθυνση της με κάθε τρόπο αποφυγής εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα"
Δηλαδή, στην είδηση και μόνο ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση εναντίον της εκδήλωσης οι φοβεροί και τρομεροί Στρατηγοί του Ελληνικού Στρατού, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και του ΝΑΤΟ «το έβαλαν στα πόδια»!
Βλέπεις, είναι άλλο πράγμα να συμμετέχεις σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις διατάζοντας εκ του ασφαλούς την καταστροφή ολόκληρων λαών για να εξυπηρετήσεις ως Μισθοφόρος τα συμφέροντα των πλουσίων.
Να αντιμετωπίζεις τους πρόσφυγες-μετανάστες που προκάλεσαν οι βρώμικοι πόλεμοι που συμμετέχεις ως ασύμμετρη απειλή, να τους κλείνεις σε Στρατόπεδα Συγκέντρωση που διέταξες να κατασκευάσουν οι άμισθοι δούλοι φαντάροι και να αναλάβουν καθήκοντα Ανθρωποφυλάκων στρατιώτες που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε με τα ταξικά τους αδέλφια που βιώνουν το ίδιο καπιταλιστικό παρόν και μέλλον ανεργίας-εξαθλίωσης-μετανάστευσης, που οι Στρατηγοί Προστατεύουν.
Να θωρακίζεις το άθλιο αστικό καθεστώς εξουσίας και να εκμεταλλεύεσαι την αυταρχική επέλαση του δικαστικού κατεστημένου που επιδιώκει να εξαφανίσει κάθε φωνή αντίστασης και αμφισβήτησης της κυβερνητικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. 
Θυμίζουμε τη 2χρονη καταδίκη σε φυλάκιση του Ν.Αργυρίου, μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί αποκαλύψαμε τα καψόνια στον Στρατό- όλως τυχαίως μόλις το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ άρχισε καμπάνια με την οποία καλούσε τους φαντάρους να αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Την Τιμωρία Φαντάρου γιατί συμμετείχε σε Αντιρατσιστική Διαδήλωση σε μια πρωτόγνωρα ακραία αυταρχική κίνηση του Υπουργείου Άμυνας. Την κλήτευση του αγωνιστή καθηγητή Π.Αντωνόπουλου μέλους του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. 
Και άλλο   να στέκεσαι απέναντι στα κοινωνικά κινήματα που αμφισβητούν τον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον πόλεμο τρομοκράτησης των εργαζομένων και τις επεμβάσεις, τον ρατσιμό και το φασισμό.
Τότε οι Στρατηγοί "βάζουν τα πόδια στην πλάτη…."!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

2 σχόλια:

  1. Ήθελα και εγώ να γίνω αναρχικος,αλλά οι γονείς μου δεν είχαν ποτέ πολλα χρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχαν φαίνεται πολύ περισσότερα και έγινες ακροδεξιός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή