Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Μεγάλα τα παράπονα των φαντάρων με τον νέο Ταξίαρχο στο στρατόπεδο Βογιατζή στις Φέρες, μονάδα 110 Α/Κ ΜΜΠ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καλησπέρα σας, πηρά το θάρρος να σας στείλω αυτό το μήνυμα με απώτερο σκοπό να εισακουστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στη στρατιωτική μονάδα που βρίσκομαι και κατ' επέκταση να υπερασπιστούν βασικά δικαιώματα των στρατιωτών.
Είμαι στρατιώτης στον Έβρο, υπηρετώ στο στρατόπεδο Βογιατζή στις Φέρες, μονάδα 110 Α/Κ ΜΜΠ.

Με την αλλαγή του νέου Ταξίαρχου, τα πράγματα έχουν γίνει πλέον αποπνικτικά και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αγανακτήσει και νιώθουμε ψυχικό και σωματικό ράκος.
Ο λόγος για τον όποιο συμβαίνει αυτό είναι διότι ο αριθμός των στρατιωτών που αποτελούν το στρατόπεδο εδώ είναι ελάχιστος με αποτέλεσμα σχεδόν όλη η μονάδα να κάνει υπηρεσίες σχεδόν όλη την ημέρα.
Επιπλέον, είμαστε μες στον ήλιο όλη μέρα, κάνουμε αγγαρείες και περίπολο σε ένα μέρος που περιβάλλεται από φίδια.
Ο διοικητής δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους στρατιώτες του. Μόνο αν συμβεί κάτι σοβαρό που μπορεί να επηρεάσει το όνομα του.
Ο ύπνος πλέον είναι άγνωστη λέξη (3-4 ώρες όλη μέρα) για εμάς, εφόσον λόγο του μικρού αριθμού στρατιωτών, πρέπει μονίμως να ασχολούμαστε είτε με τις υπηρεσίες κι όταν τελειώνουμε κάνουμε αγγαρείες.
Όσον άφορα τις εξόδους, ο κάθε στρατιώτης βγαίνει 1 με 2 φόρες το μήνα το όποιο είναι αστείο εάν σκεφτεί κάνεις την πίεση που μας ασκούν καθημερινά και το γεγονός πως κοιμόμαστε ελάχιστα. Όσον άφορα τις φοιτητικές άδειες, (που ο διοικητής δεν δίνει αν δεν περάσεις τις εξετάσεις). Υπάρχει πρόβλημα διότι πώς να δώσεις εξετάσεις με ανύπαρκτο διάβασμα όταν έχεις έξοδο 2 φόρες τον μήνα;
Αγροτικές άδειες το ίδιο (ο καθένας θέλει να βοηθήσει την οικογένεια του αυτές τις δύσκολες μέρες και δείχνουν να μην τους ενδιαφέρει).
Αυτό που δεν κατανοούμε είναι πως γίνεται σε παραμεθόριες περιοχές, όπως εδώ που βρίσκομαι, να λαμβάνουν τόσο μικρό αριθμό στρατιωτών ενώ στην πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα να έχουν τεράστιο αριθμό στρατιωτών.
Επιπροσθέτως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο διοικητής της μονάδας αγνοεί παντελώς τα αιτήματα μας, παρόλο που γνωρίζει πως έχει η κατάσταση.
Κατανοούμε πως έχουμε υποχρεώσεις ως στρατιώτες όμως έχουμε και δικαιώματα και αυτά που ζητάμε νομίζω δεν είναι παράλογα, και δεν μπορούμε να είμαστε αποδοτικοί με τόσες ώρες υπηρεσίας και αγγαρείες και ελάχιστο ύπνο καθώς μας βλάπτει ψυχολογικά και σωματικά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

3 σχόλια:

  1. Καμιά υποχρέωση δεν έχετε προς το Ελλαδιστάν, τους είναι αρκετοί οι φόροι μας. Στρατό να πάνε οι 300 της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως βλέπετε όλοι σας, εκτός βέβαια από τον 10!11 εθνομηδενιστη, επιτακτικα μπαίνει το θέμα της αύξησης της θητείας πρώτα από όλα για να γίνει η ζωή των στρατιωτών ποιο εύκολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τότε που άλλαξε ο ταξίαρχος σταζει όλο το στρατόπεδο κι όχι μόνο η 110. Από το Πάσχα και μετά επικρατεί χάος με τις διαρκείς ασκήσεις εν μέσω εμπλοκής σε ένα ήδη υποστελεχωμενο στρατόπεδο(με τον ταξίαρχο να απαιτεί συμμετοχή άνω του 80%). Ασκήσεις που δεν σταμάτησαν ούτε εν μέσω καύσωνα, παρά το ότι υπάρχει σχετική οδηγία. ΤΧΕ, πλωτα, νυχτερινές ως το πρωί, κοινές ασκήσεις με άλλα στρατόπεδα και ταυτόχρονα υπηρεσίες έχουν φέρει στελέχη και φαντάρους στα όρια τους. Κι αν είχαν και καμιά πρακτική εφαρμογή σε πόλεμο καλά θα ταν. Άνευ ουσίας και για σπατάλη καυσίμων μόνο(με τίνος λεφτά άραγε;).Και φυσικά για την προσωπική προβολή του ταξίαρχου. Και δεν φαίνεται να υπάρχει φως, αφού όπως ακούγεται οι ασκήσεις θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι! Ούτε τα Σαββατοκύριακα δεν βρίσκουμε ησυχία, αφού ο ταξίαρχος μπαίνει incognito στο στρατόπεδο, κόβει βόλτες με πολιτικά και μοιράζει καμπάνες. Απίθανος τύπος πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή