Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

34η ΕΜΑ – Πολύκαστρο: Δε δίνουν τους μισθούς στους φαντάρους που απολύονται!

Τι άλλο θα κάνουν εις βάρος των συναδέλφων φαντάρων;
Σύμφωνα με την επιστολή καταγγελίας συναδέλφων η μονάδα όφειλε τις μηνιαίες αποζημιώσεις σε αρκετούς στρατιώτες. 

Το ζήτημα λαμβάνει άλλες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι και ακριβώς λόγω κοινωνικών κριτηρίων έπρεπε να λαμβάνουν ένα ποσό της τάξης 98-150 ευρώ μηνιαίως.
Αφού λοιπόν αρχικά «τους έψησαν το ψάρι στα χείλη» απαιτώντας να τους προσκομίσουν το ένα μετά το άλλο διάφορα έγγραφα που να αποδεικνύουν την οικονομική τους απαίτηση, στην συνέχεια και όταν είδαν ότι οι φαντάροι δεν μάσησαν από τη γραφειοκρατία, αρνήθηκαν να τους τα καταβάλλουν.
Σε μερικούς προχώρησαν στην συνολική εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, βάζοντας τους να δεσμευτούν ότι δε θα διαδώσουν ότι πληρώθηκαν όλα τα χρήματα.
Σε άλλους έδωσαν έναντι ένα ποσό που αντιστοιχεί στο μισθό ενός μήνα και μετά τους είπαν ότι δεν έχουν να τους εξοφλήσουν.
Όταν οι συνάδελφοι τους απέδειξαν ότι σε άλλους έδωσαν τα χρήματα και άλλους τους εμπαίζουν, αρχικά το αρνήθηκαν και επιχείρησαν να τους κοροϊδέψουν.
Όταν τελικά δε μπορούσαν να κρύψουν την άδικη συμπεριφορά τους, «υποσχέθηκαν» ότι θα τα καταθέσουν αργότερα στον προσωπικό λογαριασμό των στρατιωτών και όταν η μονάδα βρει τα απαραίτητα χρήματα! 
Το θέμα όμως έχει και μια άλλη κρίσιμη διάσταση: οι εν λόγω συνάδελφοι απολύονται μέχρι την Τετάρτη 8/6.
Μέχρι επομένως την Τετάρτη όλοι οι απολυόμενοι στρατιώτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει όλα τα είδη που τους χορήγησε ο Στρατός και παράνομα απαιτεί να επιστρέψουν.
Όμως ο Στρατός και πιο συγκεκριμένα η 34η ΕΜΑ αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους συναδέλφους.
Είναι δυνατόν να λένε στους απολυόμενους φαντάρους ότι δεν έχουν να τους δώσουν τους μισθούς τους, αλλά θα τους εξοφλήσουν αν και όποτε έχουν;
Ποιος και με ποιον τρόπο διασφαλίζει τους συναδέλφους;
Εμείς καλούμε τη διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ να εξασφαλίσουν ότι μέχρι να απολυθούν οι συνάδελφοι, να έχουν ικανοποιηθεί όλες οι δίκαιες απαιτήσεις τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

8 σχόλια:

  1. Αφού λοιπόν αρχικά «τους έψησαν το ψάρι στα χείλη» απαιτώντας να τους προσκομίσουν το ένα μετά το άλλο διάφορα έγγραφα που να αποδεικνύουν την οικονομική τους απαίτηση,
    πάτε καλά ρε φυσικά πρέπει να προσκομίσουν χαρτιά και κάλος το κάνουν προτιμάτε να βγαίνει ο κάθε ένας να λέει είμαι πολύτεκνος και να στερεί τα λεφτά από κάποιον που έχει ανάγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν έχουν λεφτά(εδώ γελάμε) ας μην καλούν κόσμο για θητεία.

      Διαγραφή
    2. Φαίνεται ότι οι πάνω τους ζήτησαν εξηγήσεις και άρχισα οι αστείες δικαιολογίες. Είναι αυτό σοβαρή απάντηση στην καταγγελία των φαντάρων;

      Διαγραφή
    3. re nai kakos tou kathisterisan ta lefta alla aytos poy leei oti einai polyteknow den prepei kapos na to apodiksei

      Διαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΤΑΞΧΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΆΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Β ΚΤΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΓΕΝΝΑΕΙ. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΤΡΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΟΤΑΝ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΑΕΙ Ο ΣΤΡΤΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ Η ΟΡΦΑΝΟΣ Η ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΕΛΑΦΡΥΑΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑΤΊ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ (ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ) ΑΝΤΑΠΕΞΗΛΘΕ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και άλλη δικαιολογία. Γιατί πάντα φταίει ο φαντάρος!
    Τώρα όμως υπάρχει ένα θέμα: το σχόλιο είναι αυτού που του τράβηξαν το αυτάκι ή αυτού που το τράβηξε από ψηλά και που τώρα παραδίδει μαθήματα;
    Ερώτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καμια σχεση φιλε, απλως ετυχε να εχω περασει απο αυτο το ποστο παλιοτερα και ενω υπηρετουσα στο πολυκαστρο τωρα βρισκομαι χιλιομετρα μακρυα,δεν ειπα οτι παντα φταιει ο φανταρος αλλα δεν φταιει και σε όλα ο εκαστοτε υπευθυνος στρατιωτικός. και απαντησε μου τι συμφέρων έχει να μην τον πληρώσει τον στρατιώτη?αφου τα λεφτα ειναι μετρημενα επακριβως με τον αριθμο των στρατιωτων, να τα βάλει στην τσέπη του δεν μπορει γιατι με λίγα λόγια αυτο θελεις να μας πεις. αρα επειδη περιστατικά σαν το παραπάνω μου είχαν τυχει πολλες φορες στο παρελθόν, ε ναι ρε φιλε κατα 99,9% οφείλεται σε μη εγκυρη προσκομιδή δικαιολογητικών των στρατιωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσες να διαβάσεις καλύτερα την καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή