Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Χάριν των αγώνων των φαντάρων θα δίνεται Επίδομα 400 ευρώ σε γιατρούς που θα στελεχώσουν αγροτικά ιατρεία σε ακριτικές και άγονες περιοχές της χώρας

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ  ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Οδυνηρή πολιτική ήττα του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου
Μια από τις πιο σοβαρές επιτυχίες της πολύχρονης δράσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγράφηκε σήμερα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καταβάλλει επίδομα τετρακόσια (400) ευρώ τον μήνα στους γιατρούς που θα επανδρώσουν τα τετρακόσια (400) αγροτικά ιατρεία σε «άγονες» και ακριτικές περιοχές της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται ένα διαφορετικό κίνητρο για τους αγροτικούς ιατρούς να δηλώσουν αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές και μάλιστα η χορήγηση του επιδόματος θα ισχύσει και αναδρομικά για τα ήδη στελεχωμένα ιατρεία. Η σχετική απόφαση βρίσκεται προς έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τα κενά αγροτικά ιατρεία θα προκηρυχτούν άμεσα με τα νέα κίνητρα. Διευκρινίζεται ότι το ποσό των 400 ευρώ θα ενσωματώνεται στον μισθό των αγροτικών ιατρών και θα είναι ανεξάρτητο από άλλα κίνητρα που μπορεί να παρέχονται (π.χ. από την Περιφέρεια). Για τον Έβρο προβλέπεται η στελέχωση με κίνητρο για τα ακόλουθα ιατρεία:
Περιφερειακό ιατρείο Ζώνης (του ΚΥ Ορεστιάδας), ιατρείο Καβύλης (του ΚΥ Ορεστιάδας), ιατρείο Μ. Δερείου (του ΚΥ Σουφλίου), ιατρείο Καμαριώτισσας (Σαμοθράκη).
Πρόκειται για μια τεράστια κινηματική επιτυχία που όχι μόνο θα δώσει διέξοδος στα τεράστια προβλήματα των κατοίκων και των ειδικευόμενων γιατρών.
Αλλά αποτελεί και μια τεράστια παρακαταθήκη καθώς αποδεικνύεται ότι τώρα, αυτή την εποχή των μονόδρομων, της βάρβαρης αστικής πολιτικής και των Μνημονίων, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία μπορούν να διεκδικούν και να κερδίζουν σημαντικές νίκες.
Την εποχή λοιπόν που κόβονται μισθοί-συντάξεις, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταφέρνει όχι μόνο να υποχρεώσει την κυβέρνηση να κάνει πράξη διεκδικήσεις των κατοίκων και των εργαζομένων που προϋπήρχαν των Μνημονίων και επιδεινώθηκαν ραγδαία από τις κυβερνητικές επιλογές των 6 τελευταίων ετών.
Αλλά ουσιαστικά μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου για τη θητεία που εμπνεύστηκε το στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και ψήφισαν Καμμένος-Βίτσας, ο οποίος απογείωνε την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων καθώς προβλέπει ότι ενδέχεται να πραγματοποιείται το Αγροτικό των εφέδρων γιατρών κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Επίσης μπλοκάρει τους σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου για την χρησιμοποίηση των Στρατιωτικών Γιατρών και των νέων ΟΒΑ νοσηλευτών που σχεδιάζεται να προσληφθούν, ως γυρολόγους που θα καλύπτουν ευκαιριακά τις όποιες ανάγκες.  Τέλος, είναι μια χαρακτηριστική ήττα της συστηματικής προσπάθειας του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και των ΑΝΕΛ, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να στρατιωτικοποιήσουν την πολιτική και στρατιωτική ζωή, να χρησιμοπιήσουν τον Στρατό ως δούρειο ίππο του γενικού ξεπουλήματος και της γενικευμένης κατάργσης εργασιακών δικαιωμάτων!   
Απέναντι λοιπόν στο μέτωπο που συγκρότησαν τα μνημονιακά κόμματα και η ΛΑΕ, το ιατρικό συντηρητικό κατεστημένο και οι καθεστωτικές φοιτητικές παρατάξεις (είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τα φοιτητικά σχήματα της ΕΑΑΚ στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων φαντάρων) και με το συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο της υγείας να μην παίρνει θέση.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συγκρότησε μια πλατιά ενότητα εργατικών και κοινωνικών διεκδικήσεων. Φέρνοντας στο προσκήνιο τα τεράστια κενά του Υγειονομικού και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποκαλύπτοντας τις δραματικές συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών. Αποδεικνύοντας την τρομερή καταπόνηση του προσωπικού και τωΝ μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων που καλούνται να καλύψουν τα τεράστια κενά του διαλυμένου από τα Μνημόνια Συστήματος Υγείας, αλλά και το τεράστιο κόστος από τις αεροδιακομιδές ασθενών. Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι σχεδόν καθημερινή η παρέμβαση μας.
Είναι μια συστηματική και μακρόχρονη προσπάθεια συγκρότησης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με παρανομαστή την ικανοποίηση των αναγκών και δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Που φέρνει αποτελέσματα…
(φυσικά κανείς δεν παραβλέπει την προσπάθεια των μαχόμενων δημοσιογράφων που ανέδειξαν και αναδεικνύουν τα ζητήματα αυτά!)

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια μέρα που ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Π.Πολάκης ανακοίνωνε τα χαρμόσυνα νέα, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνονταν στον εργαζόμενο λαό μας, τονίζοντας: 

Η «Δημόσια Υγεία» (;) του Πολάκη βάφεται χακί, είναι αερομεταφερόμενη και επιστρατεύει Δημάρχους

Αντί για Προσλήψεις Προσωπικού αντιμετωπίζουν ευκαιριακά τα προβλήματα μέσω του Στρατού

Η είδηση που παρουσιάστηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει με δραματικό τρόπο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας που κατοικούν στις ακριτικές περιοχές, όπου οι υπηρεσίες υγείας είναι συχνά ανύπαρκτες. Αφού λοιπόν προηγήθηκε το άρθρο «Η Δήμαρχος έγινε γιατρός», υπήρξε ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης, καθώς πλέον δεχόταν βολές και από τον φιλοκυβερνητικό τύπο. 

Σε νεώτερο δημοσίευμα (14/6) περιγράφεται η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι στην Τήλο, όταν τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές το νησί μένει χωρίς γιατρό. Μάλιστα, πρόσφατα, η δήμαρχος του νησιού ανέλαβε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας μιας νεαρής μητέρας και του 6 μηνών βρέφους της που είχαν υψηλό πυρετό. Η δήμαρχος Μαρία Κωμμά έκανε διάγνωση-θεραπεία με τη βοήθεια των γιατρών του εφημερεύοντος νοσοκομείου της Ρόδου, από το τηλέφωνο!

Αρχικά, επικοινώνησε εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού, μεταφέροντας ότι υπήρξε εντολή του Α.Τσίπρα να γίνει μετακίνηση γιατρού στην Τήλο, ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ακολούθησε και αυτός την πεπατημένη που επιβάλλει ο χειρισμός τέτοιων προβλημάτων στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων των ΑΝΕΛ και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφερθεί στο νησί στρατιωτικός γιατρός.

Αυτή είναι η κατάσταση στην Υγεία: τεράστια κενά, σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, πραγματικά επικίνδυνες συνθήκες για τους κατοίκους και όταν η δραματική κατάσταση σπάσει το πέπλο της σιωπής και ανταμώσει τα φώτα της δημοσιότητας, θα δοθεί μια ευκαιριακή λύση από τον Στρατό, ώστε η κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος να προπαγανδίσουν «την ευαισθησία τους» και οι Ένοπλες Δυνάμεις να προβάλλουν την «κοινωνική τους αποστολή»! Όμως συνήθως τα κενά αυτά διατάζονται να καλύψουν έφεδροι γιατροί που δεν περισσεύουν, με αποτέλεσμα ολόκληρα Τάγματα να μένουν χωρίς γιατρό ή οι διοικητές να δίνουν συχνά ομηρικές μάχες για να εξασφαλίσουν την παρουσία γιατρού στις Στρατιωτικές Ασκήσεις που εκτελούνται, ο οποίος θεωρείται απαραίτητος και προβλέπεται από τις πάγιες διαταγές! Αλλά πότε το Υπουργείο Άμυνας και οι ΑΝΕΛ υπολόγισαν το προσωπικό; 


Και μόνο όμως η παρουσίαση της συμμετοχής των στρατιωτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων αποδεικνύει την ανυπολόγιστη καταστροφή στο Κράτος Πρόνοιας και στο Σύστημα Υγείας που έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικές πολιτικές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ και τα Μνημόνια, με τις νέες άγριες περικοπές και το κλείσιμο νοσοκομείων-κέντρων προ των πυλών από τους «κόφτες» που προβλέπονται από το νέο Μνημόνιο που υπέγραψαν Τσίπρας-Καμμένος και τα κόμματα τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Εμείς απλώς παραθέτουμε τα επίσημα στοιχεία των Επιτελείων και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του:

Μέσα από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΑ για τις πτήσεις ΕΚΑΒ που έχει κάνει από τις 17 ως τις 20 Ιουνίου αποκαλύπτεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί από τα ιπτάμενα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας δεκαπέντε (15) αποστολές σε τρία 24ωρα.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι μόνο για τα CHINOOK καταγράφηκαν 54 αεροδιακομιδές ασθενών σε 56 ημέρες! Ποιο είναι το κόστος της χρήσης των Chinook θα μας απαντήσει το ΥΠΕΘΑ; Κι όταν λέμε κόστος δεν αναφερόμαστε φυσικά στο καύσιμο μόνο, αλλά και στις ώρες που βάζουν τα ελικόπτερα!

Όμως η χείριστη και απάνθρωπη αντιμετώπιση των πληθυσμών των νησιών και των ακριτικών περιοχών, πάει χέρι χέρι τόσο με την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων –ειδικά με τον νόμο που εμπνεύστηκε το στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και ψήφισαν Καμμένος-Βίτσας για το Αγροτικό των εφέδρων κατά τη διάρκεια της θητείας τους- όσο και με την χρησιμοποίηση των Στρατιωτικών Γιατρών και των νέων ΟΒΑ νοσηλευτών που σχεδιάζεται να προσληφθούν, ως γυρολόγους που θα καλύπτουν ευκαιριακά τις όποιες ανάγκες.

Χαρακτηριστικό το επεισόδιο αυτής της νέας κατάστασης είναι η είδηση που διαβάσαμε στο LimnosReport όπου γράφει: “ύστερα από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλη και όπως μας είχε διαβεβαιώσει τηλεφωνικά τότε , το κενό του Νοσοκομείου Λήμνου θα το καλύψει Στρατιωτικός αναισθησιολόγος. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ξανά ενημερώσουμε αποκλειστικά από το LimnosReport, ότι από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, το κενό θα καλυφθεί από στρατιωτικό γιατρό που έρχεται από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέλαβε σήμερα Πέμπτη το σχετικό δελτίο πορείας και θα παραμείνει στο νοσοκομείο Λήμνου έως και 11 Ιουνίου, όπου στις 12 Ιούνιου θα πάρει την θέση του άλλος στρατιωτικός γιατρός αναισθησιολόγος από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών”.

Φυσικά, η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων δεν σταματά εδώ. Καθώς οι συνάδελφοι στρατιώτες λιώνουν στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και έχουν αναλάβει καθήκοντα Ανθρωποφύλακα, επανδρώνουν μαζί με μόνιμους τη ΜΟΜΑ, καθαρίζουν ακτές, μετατρέπονται σε Υπηρέτες των Στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ, ενώ με τον νέο νόμο για τη θητεία αναλαμβάνουν τη δωρεάν κάλυψη θέσεων δασκάλων-δικηγόρων-πολιτικών μηχανικών κλπ. αμειβόμενοι με μόρια για διαγωνισμούς του Δημοσίου, ώστε ο Εθελοντισμός-Μοριοδότηση τους να διασπάσει ακόμη περισσότερο την εργατική τάξη και να σπρώξει την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών! 

Νομίζουμε ότι χρήσιμα συμπεράσματα προκύπτουν για όλους από την ανάγνωση και μόνο της ανακοίνωσης του ΓΕΣ για τις “δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς για το πρώτο τρίμηνο του έτους 2016, στους τομείς της Υγείας και της Περίθαλψης:
α. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.191 κάτοικοι.
β. Διατέθηκε 1 στρατιωτικό ασθενοφόρο με ιατρό στο Δήμο Άρτας.
γ. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 21 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 48 ώρες και 20’.
δ. Συγκεντρώθηκαν 2.241 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.
ε. Διατέθηκε προσωπικό και ασθενοφόρο της 96 ΑΔΤΕ, για την υγειονομική υποστήριξη του δρόμου «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΙΠΟΥΣ», στη Χίο.
στ. Διατέθηκε στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σύμης, οπλίτης ιατρός της 95 ΑΔΤΕ προς εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.
ζ. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους, βοηθός μικροβιολόγου και βοηθός ακτινολογικού εργαστηρίου της 95 ΑΔΤΕ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
η. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους οπλίτης οδοντίατρος της 95 ΑΔΤΕ στο πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης, προς εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.
θ. Διατέθηκε καθημερινά οπλίτης φαρμακοποιός της 95 ΑΔΤΕ στη Μεγίστη, προς εξυπηρέτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.
ι. Διατέθηκαν Αξιωματικοί (ΥΙ) ειδικότητας Ψυχιάτρου, Παθολόγου και Αγγειοχειρουργού της 79 ΑΔΤΕ, μία φορά την εβδομάδα στο Γ.Ν. Σάμου.
ια. Διατέθηκε Στρατιώτης (ΥΓ) της 79 ΑΔΤΕ για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους Φούρνους, επ΄ ωφελεία του Πολυδύναμου Ιατρείου Φούρνων.
ιβ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου διατέθηκε οπλίτης βοηθός ακτινολόγου του 80 ΤΥΕΘ στο ΓΝ Κω.
ιγ. Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές τηλεϊατρικής στην 96 ΑΔΤΕ μεταξύ του Ιατρού των Ψαρών και των Ιατρών του 401 ΓΣΝΑ.
ιε. Πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΟΚΑΝΑ Χίου, σε οπλίτες της 2015 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ (ΣΠΕΝ).
ιστ. Εξετάστηκαν από στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό της ΤΔ/41 ΣΠ στη Σαμοθράκη, 7 στελέχη του ΠΝ (ΝΑΣΣΘ) και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε την συμβολή του προσωπικού και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Και όλα αυτά μόνο από τον Στρατό Ξηράς, στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Προσφοράς του Στρατού», όπως ονομάζει η κυβερνητική προπαγάνδα από την εποχή των Μεϊμαράκη-Βενιζέλου-Αβραμόπουλο-Παναγιωτόπουλου-Ήσυχου-Τόσκα και τώρα των Καμμένου-Βίτσα την εργασιακή εκμετάλλευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διάλυση του Κράτους Πρόνοιας και το Νεοφιλελεύθερο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους Φαντάρους, Φοιτητές, Εργαζόμενους στην συγκρότηση ενός κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την υπεράσπιση των σύγχρονων εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. Η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας, την απαίτηση δημιουργίας θέσεων εργασίας και προσφοράς σε όλους των κοινωνικών αγαθών της Υγείας-Ασφάλισης-Παιδείας–Πολιτισμού Δωρεάν.
Είναι ένας αγώνας που αντικειμενικά απαιτεί την Ανατροπή των Μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής, μας φέρνει σε σύγκρουση-ρήξη με την Ε.Ε., το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και τον σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιταλισμό που υπηρετεί και διασφαλίζει ο Στρατός ως Δύναμη Καταστολής του εχθρού εργαζόμενου λαού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

5 σχόλια:

  1. ναι σιγουρα λογο του σπαρτακου θα δοθεί επιδομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ άραξε και Γλύψε τον κωλοτούμπα υπουργό σου... υπαλληλάκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. FAE TO KAYLI THS ARISTERAS SOU H ARISTERA SOU ME THN SYNERGASIA THS ME EKANE IPALILAKO
    EIMAI ALLOS ENAS KARANIKAS H ENAW AKOMA ANERGOS RAPER POU H POU PALEUA GIA THN DIAFTHORA KAI PLEON ME THN ARISTERA EGINA AYTO POU KATAGELNA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SORRY ARISTERE SINADELFE NA EIXAIS BISMA NA EMPENES STO IPOYRGIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή